AndreeaL a spus:
Buna. Ma gandeam ca ar fi de un real folos daca am incerca sa ne amintim si sa postam pe forum subiectele date la examen. In acest fel, putem sa ii ajutam pe cei din anii urmatori si chiar pe noi, din punct de vedere al problematicii abordate.
Ca idee, subiectele soc mi s-au parut a fi cele de la fiscalitate, unde am maaaaaaarii emotii ... sper sa fie bine pana la urma.
Eu am avut varianta numarul 5, iar subiectele au fost (scriu ce imi amintesc si astept completari):
Sambata am avut si eu la contabilitate aceleasi subiecte cu Andreea L, desi eu am avut varianta 2, duminica varianta 5:
1. Problema cu emisiune de obligatiuni cu prima de emisiune. Cerinta a fost inregistrarea in contabilitate-asemanatoare cu studiile de caz din carte, nu f. grea.
2. Problema din standardul de provizioane-la mine era problema nr.414/cartea din 2006.
3. Problema despre cumparare, depreciere, apreciere, vanzare teren.Cerinta a fost sa se prezinte inregistrarile in contabilitate.-trebuia facut doar vanzare, cumparare, constituire, anulare provizioane
DREPT:
1. problema 87 din carte 2006
2. problema 172 din carte 2006 -bancruta frauduloasa
3. problema 103/carte 2006-imcompatibilitatile priv. calitatea de expert.
AUDIT:
1. Principiul confidentialitatii in audit
2. Principiile din codul etic
3. O problema care cerea aplicarea metodei FIFO-exact grila 149/carte2006-doar ca aici era fara raspunsuri
EVALUARE:
1. Problema de deternimare a ANC, VSB, VSN pe baza unor date de bilant(nu foarte simple, cu multe informatii).
2. RElatia dintre riscuri si valoarea intreprinderii.
3. Influenta politicilor de evaluare as.valorii intreprinderii-intr.178/carte2006
EXPERTIZA-toate din carte
1. Cum se obtien calitatea de expert contabil
2. Controlul de calitate
3. Atributiile reprezentantului ministerului de finante de pe langa consiliul filialelor.
CONTROL - 3 probleme in stilul celor din carte. (cu obiecte de inventar, marfuri si ambalaje)
FISCALITATE:
1.intrebarea 73/carte2006-cu TVA.
2.O intrebare legata de un contract de prestari servicii intre o pers. fiz si o soc.com., se cerea incadrarea venitului cf codul fiscal, modul de impozitare, raspunderi ale pers. jur, si pers.fiz.
3.O intrebare legata de faptul daca se impoziteaza in Romania venitul din salarii obtinut de o persoana fizica romana in strainatate pe care o trimite acasa prin banca...
Eu am scris la toate, numai la fiscalitate am dubii...ar fi bine daca ar afisa macar raspunsurile la grile sa stim ceva sigur... :?