Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
NOILE FACTURI - OMFP 2226 privind utilizarea unor formulare financiar-contabile - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 20

Salt la continut

NOILE FACTURI - OMFP 2226 privind utilizarea unor formulare financiar-contabile

427 replies to this topic

#381 lucis

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 575 Postari:
  • Interests:lucis

Postat 27 April 2007 - 08:34 PM

Multumesc mult, Robert! :smile:

#382 LUCK33RO

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1059 Postari:

Postat 28 April 2007 - 10:30 AM

Vezi postareacrisiva, la Apr 26 2007, 09:14 AM, a spus:

Vezi postareaLUCK33RO, la Apr 25 2007, 04:47 PM, a spus:

Sa intelegem ca ai scapat cu spaga?! :)
Chiar daca nu credeti, nu am dat absolut nimic. Au intrebat de casa de marcat, le-am spus ca avem o hartie de la finante cum ca nu avem nevoie si cam atat. Inainte sa intre, vandusem un produs si i-am facut omului factura (de tip vechi) si chitanta. Au vazut si ei factura si n-au mai spus nimic. Au mai spus ca sa avem grija la incasari. :smile:
Asta cu avem o hartie de la finante m-a surprins. Ce hartie este ca nu am mai auzit de asa ceva!? Cum se obtine? :tongue:

Silencio Stampa!... ptr. delatii avem ID mess in profil!

#383 FlorinMANEA

Nou

• Members
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 01 May 2007 - 02:38 PM

Tare faza alora ca nu ai voie sa-ti faci facturile cu Excel-ul.
Daca ma supar, le fac in notepad. :biggrin:

Desi ma avantajeaza ca programator si realizator de programe de facturare, trebuie sa zic ca e o mare prostie din partea lor.
Poate nu s-or fi exprimat corect, ma gandesc...

In alta ordine de idei, are sens sa imprim doar factura pe care o dau beneficiarului sau trebuie sa imprim 3 exemplare simultan?
merge una pe hartie, iar restul sa le tin stocate in baza si le imprim cand am nevoie de ele?

Florin

#384 Naftalina

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 03 May 2007 - 12:54 PM

Dar chitantele? Le pot lista tot din calculator si tot cu numerele mele?

#385 mony23

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1239 Postari:
Postat 05 May 2007 - 08:00 PM

normal
Am invatat ca succesul se masoara nu atat prin pozitia pe care cineva a castigat-o in viata cat prin obstacolele pe care el le-a depasit incercand sa invinga.

#386 uzunmicky

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 29 May 2007 - 09:20 PM

Eu unul imi fac facturile si chitantele in excel, listand 2 exemplare din fiecare , unul la client si unul la mine la dosar....care e problema, atata timp cat am licenta pe excel? de fapt, si fara licenta, care e problema lor !? :smile:

#387 Nokia

Nou

• Members
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 31 May 2007 - 05:17 PM

Chitantele se stampileaza? Este obligatoriu?

#388 LUCK33RO

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1059 Postari:

Postat 31 May 2007 - 07:58 PM

Nu e obligatoriu dar e sanatos....:P

#389 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:
  • Interests:Nici unu - am o lene de ma doare !!!

Postat 31 May 2007 - 08:02 PM

nu mai e obligatorie stampila pe facturi conform codului fiscal
cum in cod nu se mentioneaza chitanta, ramane valabil ca pana la 01.01.2007

#390 lilianarodica

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1548 Postari:

Postat 01 June 2007 - 01:53 PM

Eu consider , ca orice document oficial are nevoie de semnatura si stampila emitentului.

#391 Iaro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 423 Postari:

Postat 03 June 2007 - 09:54 AM

In RO daca nu ai stampila + semnatura pe documente, nu poti face dovada ca ai primit ceva, respectiv ai dat ceva (adica ai primit produsele in baza unei facturi, si ai dat banii pe baza unei chitante, pentru a-ti achita factura respectiva). Chestiile cu neobligativitatea de a stampila si/sau semna documentele e valabila in Occident, acolo unde intre parti sunt incheiate contracte ferme, cu clauze de reziliere destul de drastice, si unde cetateanul are simt de responsabilitate. In Ro mai avem mult de lucru cu mentalitatea oamenilor si mai ales cu responsabilizarea lor. asa ca pana atunci, semnati si stampilati in continuare documentele.

Aceasta postare a fost editata de Iaro: 03 June 2007 - 09:56 AM

#392 very

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 128 Postari:

Postat 05 June 2007 - 10:18 AM

Anul trecut am comandat facturi format A6 pe sistemul vechi pentru un punct de lucru.Acest punct de lucru s-a inchis anul acesta si mi-au ramas facturi din acelea nefolosite.Este corect daca fac o decizie prin care se hotaraste neutilizarea acestor facturi din stoc,si daca le scad prin inregistrarea contabila 6028=3028?
Si o alta intrebare este :ce se intampla cu fisele de magazie a formularelor cu regim special ramase pe stoc si nefolosite daca am epuizat tipizatele vechi si am inceput pe sistemul nou?

#393 mihails2005

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 474 Postari:

Postat 06 June 2007 - 07:19 PM

Va rog mult explicati mi si mie exact cum e regimul acum pentru facturi,chitante,avuz .Cate exemplare?Cum ii anuntam pe cei de la finante ? stampilam?

#394 citrom05

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 314 Postari:

Postat 07 June 2007 - 06:18 AM

De ce nu citesti topicul de la inceput? Sau Ordinul 2226/2006?

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 20 August 2009 - 10:48 PM

#395 LUCK33RO

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1059 Postari:

Postat 18 June 2007 - 09:21 AM

Fiindca e plin de offtopic si de subiecte paralele.... :tongue: Aici sa intervina moderatorii... :smile:

#396 TAV

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 31 July 2007 - 09:29 PM

Vezi postareaLUCK33RO, la Jan 10 2007, 02:05 PM, a spus:

Vezi postarearoninblue, la Jan 10 2007, 11:51 AM, a spus:

Am si eu o intrebare:

daca acum nu se mai semneaza si stampileaza facturile, putem sa le trimitem prin email fara exemplar fizic?
Da pot fi trimise pe mail...insa nu ai semnatura de primire pe exemplarul tau. Mai devreme citeam ca a luat cineva amenda pe tema asta de la Garda!

Interesant, eu trimit toate facturile pe e-mail, pentru ca toti clientii mei sunt externi.
Nu prea vad ce client extern mi-ar trimite mie inapoi o factura fizica semnata, pentru o lucrare de 20 EUR, cu atat mai mult cu cat el imi trimite asta seara lucrarea, eu ii trimit maine pe e-mail traducerea impreuna cu factura .... pana ajunge factura fizica la el serviciul a fost demult prestat.

E total aiurea treaba asta cu semnatura beneficiarului.

Clientul trimite pe e-mail o comanda (Orden de Trabajo in cazul meu), care precizeaza cantitatea (de cuvinte de obicei), pretul unitar, termenul, conditiile de plata, eu ii trimit traducerea impreuna cu factura (pe e-mail), el confirma primirea lucrarii (daca nu confirma trimit traducerea pana confirma) si este obligat sa plateasca in baza comenzii (OT) si a facturii.

#397 geaninasth

Nou

• Members
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 14 August 2007 - 02:23 PM

Am o intrebare pentru cei care isi fac singuri facturile.Scrieti pe factura " tiparit conform Ordin 2226"?
Scrie undeva ca ar trebui scris asa ceva pe facturi? Pe vechile facturi tipizate era scris
Va multumesc

#398 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 14 August 2007 - 03:08 PM

Nu scrie nicaieri ca ar trebui scris asa ceva.

#399 Crystyna1980

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 37 Postari:

Postat 20 August 2007 - 11:48 AM

Am o nelamurire...
Am intrebat la Finante daca e vre-o problema daca am facturi de la furnizori care nu sunt in original? venite pe fax...
Au spus ca nu pot deduce de pe ele tva-ul daca e pe fax si trebuie sa o primesc si in original. Bun, dar ce inseamna "in original" daca oricum semnarea si stampilarea nu mai sunt obligatorii?! Ca a venit pe fax, mail sau a venit furnizorul cu ea tot aia e, daca nu are semnatura si stampila...
Mi-au spus ca daca a venit pe mail inseamna ca a fost emisa electronic si pentru asta sunt o gramada de conditii de indeplinit...
Nu mai inteleg... :lostit (13):
Astept controlul pentru rambursarea tva-ului... si am "cateva" facturi venite pe fax... imi va respinge tva-ul de pe ele sau nu?

Daca a avut cineva control dupa 01.01.07 si poate sa ne lamureasca... :celb (6):

Si transmiterea asta electronica ce inseamna??? Eu am inteles ca o factura in forma electronica este un "fisier" care contine toate datele unei facturi, si se preia in sistem automat fara ca aceasta sa mai ajunga vreodata pe suport de hartie...

Aceasta postare a fost editata de Crystyna1980: 20 August 2007 - 11:49 AM

Cris

#400 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:
  • Interests:Nici unu - am o lene de ma doare !!!

Postat 20 August 2007 - 11:57 AM

daca vine pe fax se vede ca apare numarul de telefon de unde e trimis
daca in schimb vine pe mail... ca atasament, o scoti la imprimanta si poti spune ca ti-a adus-o furnizorul :lostit (13):

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL