Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Monografie firma catering - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut


- - - - -

Monografie firma catering

8 replies to this topic

#1 coco

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 38 Postari:

Postat 09 February 2005 - 03:54 PM

Va rog mult sa ma ajutati cu o monografie pentru o firma de catering care face si mincare si are si ospatari care servesc la firme client .



#2 floris

    Membru activ

  • Members
  • PipPipPip
  • 1376 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti

Postat 09 February 2005 - 06:26 PM

301 % 401 cumperi materie prima(mat.consumabile) de la furnizor
302
4426

371 % 401 (in cazul in care cump.sucuri, dulciuri si alte produse care nu le
4426 prelucrezi in bucatarie)

381 % 401 ambalaje
4426

4111 %
701 prod.finite
704 (prestari servicii-in cazul in care fact. deplasarea la sediul firmei)
4427

345=711 obtinerea de produse finite
711=345 desc.gest.de prod.finite

601=301 desc.gest.materii prime
602=302 desc.gest.mat.consumabile
607=371 desc.gest.marfa

ptr. ca esti firma de catering nu ai productie neterminata.




#3 coco

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 38 Postari:

Postat 12 February 2005 - 11:24 AM

Multumesc mult si scuze pentru intirziere dar o raceala m-a tinut in pat.
Indraznesc sa mai pun niste intrebari:
1. cumpar materie prima de 1.000 lei , sucuri de 500 lei , fac mincare, vind sucuri si totul se trimite la client impreuna cu ospatarul cu pretul de 3.000, deci:
301=401 1.000; 371=401 500; 601=301 1.000;607=371 500;345=711 2.000; 711=345 2.000; 411% 3.000
701 2.000
707 500 (vind fara adaos)
704 500
este bine?
2.de ce la firme de catering nu ai productie neterminata?(legislatie)
3.eu am integistrat pe contul 371 si sucuri si mincare si pentru factura de vinzare contul 707 si 704 . ce se intimpla la un control?



#4 floris

    Membru activ

  • Members
  • PipPipPip
  • 1376 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti

Postat 12 February 2005 - 05:59 PM

1. este bine, cu o mica precizare, cei 2.000 lei din 345 sunt rezultati din costul de productie, deci cand vinzi poti avea un mic adaos si atunci 701 poate fi 2.500 lei. poti folosi 348 ptr. dif. de pret (la fel ca 378 de la marfa). eu nu folosesc. dar este ok si daca ai in 701 aceeasi suma cu 345.
2. prod.neterminata (chiar daca stii, iti mai spun si eu) inseamna atunci cand la 31 ale lunii incepi fabricarea produsului si-l termini in 1 ale lunii urmatoare(331=711 si-l inchizi a doua zi 711=331).
in concluzie, nu poti incepe ciorba, tocanita, sau orice fel de mancare azi si sa le termini a doua zi.
3. sincer, nu stiu ce se poate intampla la un control, incearca macar de acum inainte sa le inregistrezi ca materie prima respectiv produs finit

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 08 November 2008 - 04:59 PM




#5 coco

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 38 Postari:

Postat 12 February 2005 - 06:13 PM

Multumesc mult inca odata.O sa inregistrez corect din ianuarie.

Inca o intrebare te rog(nu am mai facut productie si nu prea am de unde sa invat).Pot sa folosesc doar 701 fara sa mai trec prin 345 si 711(iar daca le folosesc trebui facut un tabel cu materi prime, impozite, salari de unde sa rezulte suma respectiva)

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 08 November 2008 - 05:29 PM




#6 floris

    Membru activ

  • Members
  • PipPipPip
  • 1376 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti

Postat 12 February 2005 - 07:37 PM

trebuie sa folosesti 345 si 711 (din ele rezulta productia de produse).
da-mi adresa ta de e-mail si am sa-ti trimit niste tabele pe care eu le folosesc. (asa iti va fi mai usor de inteles productia, care fie vorba intre noi este cam cea mai grea partea a contabilitatii).



#7 coco

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 38 Postari:

Postat 13 February 2005 - 09:58 AM

Adresa mea de e-mail este: cornelia.raducu@mme.ro si multumesc mult pentru ajutor .



#8 sylvia_dana2002@yahoo.com

    Nou

  • Members
  • Pip
  • 4 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:ploiesti

Postat 02 November 2009 - 12:35 PM

Vezi postareafloris, la Feb 12 2005, 08:37 PM, a spus:

trebuie sa folosesti 345 si 711 (din ele rezulta productia de produse).
da-mi adresa ta de e-mail si am sa-ti trimit niste tabele pe care eu le folosesc. (asa iti va fi mai usor de inteles productia, care fie vorba intre noi este cam cea mai grea partea a contabilitatii).


buna
as dori si eu tabelele pentru productie !

multumesc anticipat

sylvia_dana2002@yahoo.com



#9 IONICUTA

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 23 November 2009 - 02:02 PM

buna ziua
as vrea si eu ,daca se poate,va rog tabelele de productie la adresa de mail ioana.mihala@yahoo.com

multumesc frumos






Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL