Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
concediu medical initial sau in continuare?! - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

concediu medical initial sau in continuare?!

8 replies to this topic

#1 oma

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 60 Postari:

Postat 25 February 2007 - 08:46 PM

As dori sa va cer parerea in urmatorul caz:
un salariat intra in concediu medical -CM "initial " cod boala 13,
urmeaza alt concediu medical -CM "in continuare(x)", dar cu alt
cod de boala. Cum ar fi corect sa incadrez cele 2 CM :
PRIMUL -5 zile societate,,,
al doilea - 5 zile societate ,, ? pentru ca medicul specifica pe certificat
ca este in continuare, sau sa ma iau dupa lege, ca s-a schimbat codul
de boala.
Multumesc!

#2 bkati

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 84 Postari:

Postat 26 February 2007 - 09:20 AM

Cm poate sa fie continuare numai daca cod diagnostic e acelasi in ambele CM. Daca nu, medicul trebuie sa le corecteze al doilea CM la initial. (Cod indemnizatie nu trebuie sa fie neaparat identic)

#3 oma

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 60 Postari:

Postat 26 February 2007 - 08:16 PM

Vezi postareabkati, la Feb 26 2007, 09:20 AM, a spus:

Cm poate sa fie continuare numai daca cod diagnostic e acelasi in ambele CM. Daca nu, medicul trebuie sa le corecteze al doilea CM la initial. (Cod indemnizatie nu trebuie sa fie neaparat identic)

Multumesc 'Bkati' . Medicii gresesc ,nu cunosc bine legile(am mai multe exemple de acest fel).
NOI trebuie sa nu gresim!

#4 rusana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 40 Postari:
  • Interests:CONTABILITATE

Postat 26 February 2007 - 09:41 PM

Daca o salariata a intrat in prenatal cm initial apoi continuare, a nascut, a avut cm pe luna noiembrie dar a uitat sa ceara si sa aduca cm pe luna decembrie iar in Ianuarie cand i-a eliberat un nou concediu medical postnatal din 01 ian pana in 04 ian 2007 a trecut continuare.Este corect ? Dupa mine nu este continuare ( cu o luna lipsa intre concedii nu poti sa treci continuare).
Acuma eu ce fac in contabilitate? Sa o pun pe drumuri pentru alt concediu? Oricum este prea tarziu si nu cred ca se mai poate face ceva din moment ce nu a vrut sa-i dea cm in 7 Ian pentru luna decembrie.
In luna Decembrie am trecut-o in concediu de odihna . Este corect? Dar totusi ce fac cu ianuarie pana intra in CIC? :lostit (13):
XXXXXXXXXX

#5 IULIANA1207

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 755 Postari:

Postat 27 February 2007 - 08:36 AM

Vezi postarearusana, la Feb 26 2007, 09:41 PM, a spus:

Daca o salariata a intrat in prenatal cm initial apoi continuare, a nascut, a avut cm pe luna noiembrie dar a uitat sa ceara si sa aduca cm pe luna decembrie iar in Ianuarie cand i-a eliberat un nou concediu medical postnatal din 01 ian pana in 04 ian 2007 a trecut continuare.Este corect ? Dupa mine nu este continuare ( cu o luna lipsa intre concedii nu poti sa treci continuare).
Acuma eu ce fac in contabilitate? Sa o pun pe drumuri pentru alt concediu? Oricum este prea tarziu si nu cred ca se mai poate face ceva din moment ce nu a vrut sa-i dea cm in 7 Ian pentru luna decembrie.
In luna Decembrie am trecut-o in concediu de odihna . Este corect? Dar totusi ce fac cu ianuarie pana intra in CIC? :lostit (13):
Primul CM pe care il ai este cel pe ianuarie. Chiar daca scrie pe el continuare eu l-as calcula ca initial. Mai departe, urmatoarele vor fi continuarile acestuia. Oricum, am o nelamurire: cand se elibereaza un CM de continuare se trece de catre medic seria si nr CM initial. Sunt curioasa ce au trecut ei pe acesta?
iuliana

#6 bkati

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 84 Postari:

Postat 27 February 2007 - 09:01 AM

Pt.rusana: Cred ca nu e corect ca ai trecut in concediu de odihna pentru ianuarie, pentru ca daca a intrat in maternitate din noiembrie nu mai are dreptul la concediu de odihna in anul acesta. Ar fi trebuit sa aduca CM 08 in continuare pana epuizarea 126 zile de maternitate sau cel putin 42 de zile dupa nasterea copilului. Apoi daca are venituri din ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului trebuie sa ceara concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani.

#7 rusana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 40 Postari:

Postat 04 March 2007 - 12:17 PM

Salariata a intrat in CIC din 04.01.2007, deci eu nu mai am nici o legatura cu ea acuma in martie. <Mentionez ca am laut contabilitatea firmei respective in 12 ianuarie 2007 si actele firmei nu erau facute din octombrie 2006. Si asta nu pentru ca nu avea contabil firma respectiva ci pentru ca pur si simplu nu le facea decat o data la 3-4 luni, dar la lucru mergea si banii ii lua lunar>
Deci pana m-am dezmeticit eu era prea tarziu si pentru luna decembrie nu a vrut medicul de familie sa-i dea concediu. A mai primit pentru ianuarie pana in 04. si apoi a intrat in CIC. Eu am complectat respectiva adeverinta < ca a lucrat 12 luni pana in momentul nasterii> . Am problemele urmatoare: Concediu acordat in Ianuarie e continuare chiar daca nu e iar cu luna decembrie ce sa fac? De ce nu e corect in concediu de odihna? In anul 2006 nu a beneficiat de el deci de ce nu? Daca nu e corect atunci cum sa fac? Sa-si faca cerere de concediu fara salar? Dar atunci am de modificat salarii, declaratii, viarmente....
Ajutati-ma ce sa fac?
Sau cum sa fac? :lostit (13): :pullhair:
XXXXXXXXXX

#8 rusana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 40 Postari:

Postat 04 March 2007 - 12:25 PM

Inca ceva
Dupa cel din ianuarie acordat din 01.01.2007 pana in 04.01.2007 altele nu mai exista pentru ca a intrat in CIC din 05.01.2007 deci nu mai sunt altele.
Problema mea este decembrie si acel concediu acordat in ianuarie care nu poate fi in continuare.
Am dreptul sa-l calculez altfel decat e acordat?
Eu am inteles ca trebuie mers cu el la medicul respectiv pentru a corecta cm dar in nici un caz nu am dreptul sa-l calculez altfel decat e acordat
Este corect? :lostit (13):
XXXXXXXXXX

#9 pst_claudiu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 19 March 2007 - 12:23 PM

Uitati-va pe Ordinul 233/2005 sau 2006 nu mai retin bine(Initial/in continuare). Am intalnit si eu medici care gresesc, dar pentru concediile medicale gresite i-am trimis inapoi la medici. Ei ar trebui sa stie modul de completare la INitial/in continuare. Nu strica sa stim si noi pentru ca daca e in continuare si e suportat din FNUASS si e gresit nu mai primim banii.

Similar Topics Collapse

16 useri citesc topicul

0 membri, 16 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL