Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Concediu fara salariu (CFS) - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Concediu fara salariu (CFS)

9 replies to this topic

#1 aliand_consulting

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 27 Postari:

Postat 10 March 2007 - 12:54 AM

Sunt cam nelamurita intr-o anumita situatie si as vrea sa ma ajutati:
Ca sa nu pierd statutul de microintreprindere, treb in 60 zile sa angajez 1 pers. Ok, pana aici. Dar daca angajez pers respectiva si dupa 2 sapt de lucru isi face cererea de concediu fara plata ptr studii, de ex, sau din initiativa mea ca angajator pentru intrerupere temporara activitate? Exista prevazut undeva ca trebuie sa si lucreze in fapt pentru a ramane eu microintreprindere? M-am gandit ca ar fi o solutie, dat fiind faptul ca nu am activitate si platesc din buzunar propriu darile la buget pentru angajatul meu. Astept u raspuns urgent! Daca am angajat pe 15 februarie , la ce data trebuiesc depuse declaratiile???? :pullhair: :pullhair: :lostit (13): :lostit (13): :lostit (13): :frusty:

#2 lyv

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 278 Postari:

Postat 10 March 2007 - 07:13 PM

[quote name='aliand_consulting' date='Mar 10 2007, 12:54 AM' post='124716']
Sunt cam nelamurita intr-o anumita situatie si as vrea sa ma ajutati:

E OK ce zici tu. Poti sa-l bagi in CFS dupa doua saptamani. Important e sa-i faci angajarea in cele 60 zile. Dupa aia firma i-si pastreaza calitatea de micro pe tot anul in curs chiar daca nu mai are angajat.

La fel de important e ca la 31.12.2007 (sa zicem ca vorbim de anul asta) unitatea sa aiba cel putin un angajat (atentie daca angajatul este in CFS la 31.12.2007 = contract suspendat= nu se mai considera angajat) ca sa se incadreze la micro si in anul 2008.

Daca ai angajat cu 15.02.2007, primele declaratii (cas, somaj, cass, itm) le depui pe luna februarie cu termen 25.03.2007.

#3 aliand_consulting

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 27 Postari:

Postat 12 March 2007 - 12:42 AM

Asa am gandit si eu, de vreme ce inca nu am activitate nu are rost sa platesc darile la stat! Maximul de CFS este cred de 30 zile (treb sa verific Codul Muncii)... Apoi am sa angajez pe altcineva..inca 3 luni CFS...si asa mai departe. Legal...e in regula? Voi ce ziceti? Fiscalitatea ce zice?? Cine se pricepe la fiscal...??

#4 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 14 March 2007 - 06:13 PM

Vezi postareaaliand_consulting, la Mar 12 2007, 01:42 AM, a spus:

Asa am gandit si eu, de vreme ce inca nu am activitate nu are rost sa platesc darile la stat! Maximul de CFS este cred de 30 zile (treb sa verific Codul Muncii)... Apoi am sa angajez pe altcineva..inca 3 luni CFS...si asa mai departe. Legal...e in regula? Voi ce ziceti? Fiscalitatea ce zice?? Cine se pricepe la fiscal...??

in codul fiscal scrie ca trebuie se reangajezi pe cineva pana la inceputul lunii urmatoare sau cam asa ceva, nu stiu exact, citeste prin codul fiscal.

#5 aliand_consulting

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 27 Postari:

Postat 15 March 2007 - 12:01 AM

Vezi postareamihavesa, la Mar 14 2007, 08:13 PM, a spus:

in codul fiscal scrie ca trebuie se reangajezi pe cineva pana la inceputul lunii urmatoare sau cam asa ceva, nu stiu exact, citeste prin codul fiscal.

Am citit la Titlul IV...nu spune decat asa" art.109, alin 3: in cazul in care , in cursul anului, una dintre conditiile impuse nu mai este indeplinita, micro are obligatia de a pastra pentru anul fiscal respectiv regimul de impozitare pentru care a optat, fara a beneficia pentru perioada urmatoare de prevederile prezentului titlu, chiar daca ulterior indeplineste prevederile art.103" Deci, poate este in alta parte prevezut ca trebuie sa angajez pe altcineva pana la sf lunii...Si nu inteleg de ce as face asta, cand eu am deja 1 pers angajata, dar care se afla in CFS pentru formare profesionala. Este dreptul acelei pers sa isi ia concediu fara plata. As incalca dr muncii daca nu i-as da, nu? In plus, am un cim valabil, care ...fie el suspendat, face din acea persoana calitatea de salariat, iar legea imi cere sa am intre 1-9 salariati, nu?

#6 IULIANA1207

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 755 Postari:

Postat 15 March 2007 - 08:13 AM

Vezi postareaaliand_consulting, la Mar 15 2007, 12:01 AM, a spus:

Vezi postareamihavesa, la Mar 14 2007, 08:13 PM, a spus:

Am citit la Titlul IV...nu spune decat asa" art.109, alin 3: in cazul in care , in cursul anului, una dintre conditiile impuse nu mai este indeplinita, micro are obligatia de a pastra pentru anul fiscal respectiv regimul de impozitare pentru care a optat, fara a beneficia pentru perioada urmatoare de prevederile prezentului titlu, chiar daca ulterior indeplineste prevederile art.103" Deci, poate este in alta parte prevezut ca trebuie sa angajez pe altcineva pana la sf lunii...Si nu inteleg de ce as face asta, cand eu am deja 1 pers angajata, dar care se afla in CFS pentru formare profesionala. Este dreptul acelei pers sa isi ia concediu fara plata. As incalca dr muncii daca nu i-as da, nu? In plus, am un cim valabil, care ...fie el suspendat, face din acea persoana calitatea de salariat, iar legea imi cere sa am intre 1-9 salariati, nu?
Daca problema s-ar pune asa salariata care a nascut are dreptul legal la CIC 2 ani. Sa inteleg ca 2 ani cat dureaza perioada de suspendare o micro sta linistita, fara sa angajeze pe nimeni, cu 0 cheltuieli salariale? Nici nu cred ca trebuie cautat prea mult prin legislatie, unele lucruri cred ca se pot lua logic. In plus, activitatea desfasurata de persoana aflata in CFS cine a preluat-o? Daca ar fi atat de simplu, pai as tine pe micro o persoana jumatate de timp in activitate, jumatate in CFS.
iuliana

#7 aliand_consulting

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 27 Postari:

Postat 16 March 2007 - 12:33 AM

Ufff, ai si tu dreptatea ta, insa stii cum e: cand ai interes, legea este interpretabila. Acum..partea proasta e ca nu stiu de unde sa aflu sigur daca imi pierd calitatea de micro daca imi bag angajata in CFS... Stie cineva ceva sigur din lege...ca am cautat in fiscal, muncii...si o asemenea situatie in spetza nu exista sau ceva care sa ma ajute in fapt? Adica... nu vreau sa am surpriza ca in 2008 sa nu mai fiu micro dintr-o zgarcenie de 100 lei/ luna (pe care cand nu ii ai, sunt mult...). Asa ca , va rog, daca cineva s-a confruntat cu asa ceva vreodata......NU VA SFIITI SA VENITI CU EXPERIENTE :pullhair:

Aceasta postare a fost editata de aliand_consulting: 16 March 2007 - 12:34 AM

#8 aliand_consulting

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 27 Postari:

Postat 20 March 2007 - 09:14 PM

Nu mai are nimeni nici o idee, un comentariu???

#9 Iaro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 423 Postari:

Postat 20 March 2007 - 10:00 PM

Sunt intru totul de acord cu opinia exprimata de lyv. Important e ca sfarsitul ex. fin. sa ai cel putin o persoana care figureaza pe statul de salarii. :pullhair:
O persoana aflata in CIC avand contractul de munca suspendat, pe perioada de 2 ani, ea nu are cum sa figureze ca fiind pe statul de salarii, deoarece in situatia CIC ea primeste o retributie de la stat. Evident ca trebuie sa ai pe altcineva angajat in societate, insa cel mai bine ar fi sa discuti aceasta problema cu cineva care se ocupa de resursele umane din cadrul unei unitati economice, sau daca este posibil, cu cineva de la ITM. :pullhair:

#10 aliand_consulting

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 27 Postari:

Postat 25 March 2007 - 08:01 PM

Vezi postareaIaro, la Mar 20 2007, 11:00 PM, a spus:

Sunt intru totul de acord cu opinia exprimata de lyv. Important e ca sfarsitul ex. fin. sa ai cel putin o persoana care figureaza pe statul de salarii. :pullhair:
O persoana aflata in CIC avand contractul de munca suspendat, pe perioada de 2 ani, ea nu are cum sa figureze ca fiind pe statul de salarii, deoarece in situatia CIC ea primeste o retributie de la stat. Evident ca trebuie sa ai pe altcineva angajat in societate, insa cel mai bine ar fi sa discuti aceasta problema cu cineva care se ocupa de resursele umane din cadrul unei unitati economice, sau daca este posibil, cu cineva de la ITM. :pullhair:
tocmai am fost la ITM Bucuresti si am intrebat acolo un inspector care mi-a spus ca am un cim,doar ca acesta este suspendat...ceea ce insa nu il face incetat ci doar suspendat, ma repet ..! Si ca opinia lui este ca nu am nevoie de o alta pers angajata...

Similar Topics Collapse

6 useri citesc topicul

0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL