Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
TITLU EXECUTORIU IMPOZIT PROFIT - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

TITLU EXECUTORIU IMPOZIT PROFIT

12 replies to this topic

#1 claudia_s

Nou

• Members
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 16 March 2007 - 06:33 PM

Am si eu o intrebare, intrucat am tot cautat pe forum si nu am gasit un caz asemanator cu al meu. Sper ca ma veti ajuta.
In octombrie 2006 am primit un titlu executoriu de la Administratia Financiara, de fapt chiar poprire pe contul bancar, pentru datoriile la stat acumulate in timp de vreo 3 ani (TVA si impozit pe profit). OK, le-am platit, mi s-a deblocat contul, totul s-a terminat. Astazi am primit din nou instiintare precum ca am datorii la stat (impozit pe profit si TVA) in suma de aproximativ 90 000
RON, ceea ce este corect, cu termene de plata depasite. Si asta este adevarat, datoriile mele fiind: TVA- lunile a 10-a, a 11-a, a-12-a,2006 si impozit pe profit la 30.09.2006 si 31.12.2006.
Intrebarea mea este: Exista o anumita suma sau o anumita perioada pe care nu o poti depasi si in care intervine Administratia cu acest Titlu Executoriu. Exista vreo lege care permite Administratiei sa iti blocheze contul cand doreste Dumneaei? Banuiesc ca sunt firme care pot datora si peste 1 mld Tva intro luna. Ce face Administratia daca aceea firma intarzie o luna- doua cu plata datoriilor?
Tare mult mi-as dori sa aflu raspunsul la aceasta problema, macar sa stiu la ce sa ma astept pe viitor, sau cat ma pot intinde cu plata datoriilor fara sa am probleme, in afara dobanzilor de intarziere.
Va multumesc anticipat.

#2 beatrice1971

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 519 Postari:

Postat 17 March 2007 - 12:10 AM

As putea sa-ti spun ca ai fost un caz iesit din comun din cauza faptului ca abia dupa trei ani ti-au emis somatie de plata si ti-au facut poprirea pe conturi. Nu cred ca ar trebui sa te mire nici aceasta a doua somatie, sunt deja 5 luni de intarziere.

Stii cum se intampla la societatea la care lucrez? De cand ne-am mutat la contribuabil mijlocii, nu trece bine 25ale lunii...ca undeva pana in sfarsitul lunii sau inceputul lunii urmatoare, daca nu am platit ceea ce datoram, ma trezesc DEJA cu somatie de plata si titlu executoriu emis....si au trecut NU MAI MULT de 5-10 zile de la depasirea scadentei!!!!

Cred ca in Codul de Procedura Fiscala gasesti exact ceea ce cauti.

Viata e ceea ce ti se intampla in timp ce esti ocupat sa faci alte planuri.

#3 IULIANA1207

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 755 Postari:

Postat 19 March 2007 - 09:53 AM

Scadenta platii este data de la care suma datorata se considera restanta. Din acest motiv incepand cu data de 25 se pot emite somatii. Nu se poate trimite executarea inaintea somatiei. Se acorda 15 zile termen de plata. Nu se blocheaza contul inainte de somatie si de scurgerea celor 15 zile. Mie mi s-a intamplat ceva si mai frumos! Am platit pe 25 din banca si la ei s-a creditat contul in 28. In data de 26 mi-au emis somatie. Am primit somatia cu termenul de 15 zile si stiind ca am platit nu am mai mers la adm fin. Mi-a fost teama ca ma voitrezi cu conturile blocate dar se pare ca sistemul functioneaza, totusi, pentru ca inainte de a executa conturile ei mai fac o verificare, la care confirmata fiind plata, procedura se inchide.
iuliana

#4 Violeta Tihon

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 248 Postari:

Postat 19 March 2007 - 09:01 PM

Intrebarea mea este: Exista o anumita suma sau o anumita perioada pe care nu o poti depasi si in care intervine Administratia cu acest Titlu Executoriu. Exista vreo lege care permite Administratiei sa iti blocheze contul cand doreste Dumneaei? Banuiesc ca sunt firme care pot datora si peste 1 mld Tva intro luna. Ce face Administratia daca aceea firma intarzie o luna- doua cu plata datoriilor?
Tare mult mi-as dori sa aflu raspunsul la aceasta problema, macar sa stiu la ce sa ma astept pe viitor, sau cat ma pot intinde cu plata datoriilor fara sa am probleme, in afara dobanzilor de intarziere.
Va multumesc anticipat.
[/quote]

Cred ca depinde de cat de vrednici sunt cei de la administratia ta (sau de cat de dornici sunt sa-si incaseze banii).
Codul de Procedura fiscala spune:
ART. 137
Titlul executoriu si condiþiile pentru începerea executãrii silite
(1) Executarea silitã a creantelor fiscale se efectueazã în temeiul unui titlu executoriu emis potrivit prevederilor prezentului cod de cãtre organul de executare competent în a cãrui raza teritorialã isi are domiciliul fiscal debitorul sau al unui înscris care, potrivit legii, constituie titlu executoriu.
(2) Titlul de creanta devine titlu executoriu la data la care creanta fiscalã este scadenta prin expirarea termenului de plata prevãzut de lege sau stabilit de organul competent ori în alt mod prevãzut de lege.
ART. 141
Somaþia
(1) Executarea silitã începe prin comunicarea somatiei. Dacã în termen de 15 zile de la comunicarea somatiei nu se stinge debitul, se continua mãsurile de executare silitã. Somatia este însotþitã de un exemplar al titlului executoriu.
(2) Somatia cuprinde, pe lângã elementele prevãzute la art. 43 alin. (2), urmãtoarele: numãrul dosarului de executare; suma pentru care se începe executarea silitã; termenul în care cel somat urmeazã sa plãteascã suma prevãzutã în titlul executoriu, precum si indicarea consecintelor nerespectãrii acesteia.
Din punctul meu de vedere ai la dispozitie numai 15 zile de la primirea somatiei (la care adaugi timpul scurs pana la primirea acesteia). Deci timpul in care iti permiti sa nu platesti obligatiile (insusindu-ti accesoriile) poate fi mai mic sau mai mare dar nu poate fi determinat.

#5 claudia_s

Nou

• Members
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 21 March 2007 - 02:42 PM

Vezi postareaIULIANA1207, la Mar 19 2007, 04:53 PM, a spus:

Scadenta platii este data de la care suma datorata se considera restanta. Din acest motiv incepand cu data de 25 se pot emite somatii. Nu se poate trimite executarea inaintea somatiei. Se acorda 15 zile termen de plata. Nu se blocheaza contul inainte de somatie si de scurgerea celor 15 zile. Mie mi s-a intamplat ceva si mai frumos! Am platit pe 25 din banca si la ei s-a creditat contul in 28. In data de 26 mi-au emis somatie. Am primit somatia cu termenul de 15 zile si stiind ca am platit nu am mai mers la adm fin. Mi-a fost teama ca ma voitrezi cu conturile blocate dar se pare ca sistemul functioneaza, totusi, pentru ca inainte de a executa conturile ei mai fac o verificare, la care confirmata fiind plata, procedura se inchide.

#6 claudia_s

Nou

• Members
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 21 March 2007 - 02:59 PM

Va multumesc celor ce mi-ati raspuns, acum am inteles cum stau lucrurile. Voi incerca sa nu mai raman in urma cu platile. Am platit datoriile in termenul dat prin somatie, si astfel am scapat de blocarea contului bancar. Prima data imi trimisese prin posta somatia, iar la sediul firmei, adica acasa negasind pe nimeni, probabil ca de aceea am ajuns la blocarea contului. Caci bineinteles ca noi degeaba ne straduim sa trecem numerele de telefoane pe declaratiile alea, adresa de net, etc, ca in caz de nevoie, cei de la Administratie tot nu se obosesc sa le foloseasca, prefera sa-ti blocheze contul si gata.
Si totusi nu inteleg cum de prima data m-au lasat 2 -3 ani fara sa-mi spuna nimic( e adevarat ca sumele erau mai mici),iar acum s-au sesizat la 3 luni neachitate? Nu cumva acum sunt pe lista lor de prioritati? Nu cumva colega de mai sus care a primit Somatie pe 26 a lunii urmatoare, a mai avut si inainte probleme de genul acesta? Cum se intampla ca pe unii ii someaza foarte repede iar de altii uita? Ce s-a intamplat, s-au imputinat firmele platitoare, s-a inmultit personalul de la Administratie?

#7 simona_ght

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 93 Postari:
  • Interests:contabilitate

Postat 28 March 2007 - 09:00 PM

Buna!
Si eu ma aflu in aceeiasi situatie.......ani de zile nu s-a primit nici o somatie, de 3 ani nu mai trecuse controlul prin firma si deodata din nov 2006 nu se mai opresc cu titluiri executorii, eu in schimb am scapat de blocarea conturilor, dar au pus sechestru pe masini.
Si pentru ca la sediul social nu au gasit pe nimeni, binentels ca nu s-au obosit sa caute in propria ograda informatii unde ne pot gasii... :pullhair: au emis titlu de consens la frontiera.....va dati seama.....
Dar este dragut ca in momentul in care emit acel titlu nici macar nu se obosesc sa vada daca ai mai facut plati.... Mi s-a intimplat sa primesc acum 2 saptamini un titlu exact pe sumele ce le platisem ,cu 3 saptamini in urma si care figurau in fisa de la administratie...
Este cum nu se poate mai bine. :pullhair:
Si dupa ce platim un titlu emit un altul.....pentru ca dupa reglarea fisei, au o gaura de 2 miliarde :lostit (13):
Nu au nici un criteriu dupa care emit aceste titluri si nu mi-au impus termen de plata, o somatie o platim cam in 2-3 luni.... :lostit (13):

#8 chilom

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 23 Postari:

Postat 29 March 2007 - 08:42 PM

ar trebui sa ne raspunda colegii nostri de forum care sint salariati la finante de ce ne vin somatii si titluri executorii pe 26 ale lunii , dar pina atunci sa va spun eu , ca pentru executarea unui titlu , cota parte din suma (am auzit ca 10%) revine sub forma de bonusuri salariatilor institutiei, de aceia o sa observa-ti ca la toti care platesc pe 26 le vor veni somatia si titlul executoriu in 26, sau 27 sediul firmei , iar aceste somatii desi ei stiau ca s-a platit debitele fac totusi un efort substantial sa ti le si aduca la firma pentru confirmare,,,Eu ma intreb de ce oare?????, cind pe altele mai vechi le trimit prin posta .
Oare poate s-ami spuna si mie care este valoarea bonusului pe care-l repartizeaza finantele din recuperarea debitelor , ca sa-mi pot imagina cit au incasat ei pentru impozitele si contributiile mele cu scadenta 25 si pe care le-am platit pe 26 intrucit 25 a fost duminica, iar salariatii finantelor foarte vigilenti cu realizarea veniturilor statului, dupa ce m-au intrebat daca am platit si au primit raspunsul ca da s-au si grabit sa-mi aduca titluti executorii

#9 beatrice1971

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 519 Postari:

Postat 29 March 2007 - 10:41 PM

hi hi hi
La mine nici nu se deplaseaza sa-mi aduca somatia sau nu se deranjeaza sa o trimita prin posta...ma suna direct si-mi spune spasita: imi pare rau dar te-am sunat sa-ti spun ca s-a emis somatie pt.TVA-ul lunii...... , si suntem pe 27 ale lunii, scadenta depasita 2zile! S-au pus cu biciul pe noi, nu alta! Culmea este ca de multe ori plata este facuta pana in telefonul de care pomeneam, dar somatia fiind deja emisa ma tot suna sa ma duc sa o ridic, indiferent daca eu ii zic ca nu mai este cazul, ca nu am timp de pierdut pe drumuri.
Ma mir tare de tot cand aud cazuri ca cele de mai sus, cu somatii dupa 3ani.
Viata e ceea ce ti se intampla in timp ce esti ocupat sa faci alte planuri.

#10 chanel

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 23 Postari:

Postat 30 March 2007 - 08:53 AM

Nu va mai mirati de nimic din partea mintilor luminate de la finante!
Eu am primit somatie de plata si titlu executoriu de la ei,iar cand m-am
dus sa clarific m-au trimis de la unul la altul,ca in final sa spuna ca nu mai este valabil,
sau ca au intocmit aceste acte inainte de a-si actualiza datele lor!!
Ce sa mai vorbim,a le suporta lipsa de profesionalism ar trebui sa fie trecuta ca atributie
in fisa postului cand ne angajam! :pullhair: :pullhair:

#11 Olguta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 469 Postari:
  • Interests:diverse

Postat 31 March 2007 - 01:58 PM

Vezi postareachanel, la Mar 30 2007, 09:53 AM, a spus:

dus sa clarific m-au trimis de la unul la altul,ca in final sa spuna ca nu mai este valabil,
Ce sa mai vorbim,a le suporta lipsa de profesionalism ar trebui sa fie trecuta ca atributie
in fisa postului cand ne angajam! :pullhair: :lostit (13):
Si eu am primit o somatie de plata la o firma. Sper sa nu vina peste mine si sa ma lase sa platesc in termen. :pullhair: Apropos, termenul curge de cand am primit somatia prin posta, de fapt prin fax, sau de cand este inregistrata la ei la registratura?

#12 claudia_s

Nou

• Members
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 01 April 2007 - 06:23 PM

Vezi postareaOlguta, la Mar 31 2007, 08:58 PM, a spus:

Si eu am primit o somatie de plata la o firma. Sper sa nu vina peste mine si sa ma lase sa platesc in termen. :pullhair: Apropos, termenul curge de cand am primit somatia prin posta, de fapt prin fax, sau de cand este inregistrata la ei la registratura?

Termenul de 15 zile este de la data care e trecuta pe somatie.Si ar fi bine sa le intre si banii in cont in acest timp, ori daca nu probabil ca trebuie sa te duci cu copie dupa OP la persoana care se ocupa de firma ta, sa vada stampila bancii.

#13 Olguta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 469 Postari:
  • Interests:diverse

Postat 03 April 2007 - 02:59 PM

Vezi postareaclaudia_s, la Apr 1 2007, 07:23 PM, a spus:

Vezi postareaOlguta, la Mar 31 2007, 08:58 PM, a spus:

Termenul de 15 zile este de la data care e trecuta pe somatie.Si ar fi bine sa le intre si banii in cont in acest timp, ori daca nu probabil ca trebuie sa te duci cu copie dupa OP la persoana care se ocupa de firma ta, sa vada stampila bancii.
Merci. Asa voi face.

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL