In octombrie 2006 am primit un titlu executoriu de la Administratia Financiara, de fapt chiar poprire pe contul bancar, pentru datoriile la stat acumulate in timp de vreo 3 ani (TVA si impozit pe profit). OK, le-am platit, mi s-a deblocat contul, totul s-a terminat. Astazi am primit din nou instiintare precum ca am datorii la stat (impozit pe profit si TVA) in suma de aproximativ 90 000
RON, ceea ce este corect, cu termene de plata depasite. Si asta este adevarat, datoriile mele fiind: TVA- lunile a 10-a, a 11-a, a-12-a,2006 si impozit pe profit la 30.09.2006 si 31.12.2006.
Intrebarea mea este: Exista o anumita suma sau o anumita perioada pe care nu o poti depasi si in care intervine Administratia cu acest Titlu Executoriu. Exista vreo lege care permite Administratiei sa iti blocheze contul cand doreste Dumneaei? Banuiesc ca sunt firme care pot datora si peste 1 mld Tva intro luna. Ce face Administratia daca aceea firma intarzie o luna- doua cu plata datoriilor?
Tare mult mi-as dori sa aflu raspunsul la aceasta problema, macar sa stiu la ce sa ma astept pe viitor, sau cat ma pot intinde cu plata datoriilor fara sa am probleme, in afara dobanzilor de intarziere.
Va multumesc anticipat.