Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
asociati - diverse probleme - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 7

Salt la continut

asociati - diverse probleme

227 replies to this topic

#121 serenne08

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 16 October 2008 - 03:45 PM

In Actul constitutiv nu este mentionata durata mandatului de administrator si nici modalitatea prin care acesta poate renunta. De aceea intreb care este procedura legala pentru renuntare, in cazul in care asociata nu va fi de acord :
- cu retragerea mea ca si adnimistrator
- cu retragerea mea ca si asociat (respectiv cesionarea partilor mele sociale si plata contractelor mele de imprumut catre SC)
- cu plata taxelor pt. desfintarea SC (ca ultima solutie).

Va multumesc.

#122 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 16 October 2008 - 05:41 PM

Daca nu este mentionata durata mandatului inseamna ca s-a consemnat pe termen nelimitat (cu siguranta este o scapare atat a celor care v-au intocmit actul constitutiv cat si a celor de la ORC). Procedura de a renunta la calitatea de administrator ti-a fost prezentata in mesajele anterioare si s-a punctat faptul ca ambele parti trebuie sa fie de acord, in sensul ca AGA trebuie semnata de catre asociati. Nu cunosc procedura in situatia in care asociata nu este de acord, poate sunt colegi care au cunostinte juridice sau te poti adresa unui avocat. La fel si pentru cesiune.

Vezi postareaNicoleta Corciova, la Oct 16 2008, 03:03 PM, a spus:

Se intocmeste un act aditional la actul constitutiv al societatii [...] iar acest act aditional impreuna cu o cerere [...]
Nu se mai intocmeste act aditional de mai bine de 1 an...AGA si actualizarea Actului Constitutiv...plus celelalte documente mentionate de tine si altele, dupa caz.

Madalina

#123 serenne08

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 17 October 2008 - 10:14 AM

Va multumesc pt. raspunsuri. Poate daca nu aveam 23 ani acum 6 ani....nu ma mai asociam cu nimeni si azi nu mai aveam probleme de acest gen. Un consilier de la ONRC a intocmit atunci Actul Constitutiv. Eu cred ca trebuia sa existe o clauza care sa prevada eventualitatea retragerii administratorului din initiativa proprie. Dar, la 23 ani vrei sa faci lucruri multe si mari si cand vezi "Delegatii legii" nu te mai gandesti sa pui la indoiala ce fac ei.
Da, in prezent ma consult si cu 2 avocati. Dansii mi-au sugerat sa apelez si la un consilier din domeniul dvs. pt. a lamuri toate aspectele.
In cazul in care asociata nu este de acord, ramane instanta....solutie pe care nu as vrea sa o adopt.

O zi buna

#124 serenne

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 04 December 2008 - 10:32 AM

Buna ziua,

asociata mea se va retrage din sc. Pentru valoarea contractelor de credit pe care ale are cu sc, va fi recompensata cu marfa din stoc. Puteti sa imi spuneti cum se face din punct de vedere contabil acest lucru? Ce acte trebuie sa intocmesc?

#125 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 04 December 2008 - 02:22 PM

Pentru cedarea bunurilor se face o factura catre cealalta asociata cu bunurile cedate, la pret cel putin egal cu costul total al produselor.
Minimul dintre suma facturata si suma datorata de firma asociatei se poate compensa, cam astfel: 4551,4558 = 4111.
Sau se poate face si altfel, prin 2 operatii simultane (chitanta plus DP), in aceeasi zi:
5311=4111 s i 4551,4558 = 5311
In ce priveste actele:
1) Daca e cazul, trebuie modificat actul constitutiv astfel incat sa se mentioneze ca firma poate functiona si cu asociat unic in cazul decesului sau retragerii unui/unor asociat/asociati. Sa existe mentionata si posibilitatea vanzarii/cedarii de actiuni de la un asociat la altul.
2) PV al AGA de schimbare a actului constitutiv.
3) Contractul de vanzare actiuni a unui asociat catre celalalt (probabil in forma autentificata de un notar, dar nu sunt sigur).
4) Declaratia dv pe propria raspundere ca nu sunteti asociat unic la alte firme, deoarece legea nu permite sa fi asociat unic decat la o singura firma.
Aceste acte se depun la Of.Reg.Com.
Probabil mai trebuie si alte acte si poate si modificarea vectorului fiscal, dar mai multe nu stiu.
Vedeti si art.229 din Legea 31/1990.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#126 conliviu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 11 December 2008 - 12:04 PM

Una bucata ciudatenie:

O societate comerciala A vinde un bun (sa presupunem, parti sociale, pe care le detine la un srl B). Cumparatorul este unul din asociatii firmei A. Se plateste doar o parte din pret. Rezulta un drept de creanta. La sfarsitul exercitiului fiscal si dupa aprobarea bilantului (presupunem ca firma nu a iesit pe pierdere), se poate poate ca AGA firmei A sa hotarasca "distribuirea" dreptului de creanta ca dividend ? In aceste conditii, asociatul care trebuie sa plateasca restul de pret poate stinge, partial sau total, obligatia pe care o are fata de societate prin "compensarea" cu obligatia societatii de a-i plati dividende (sa presupunem ca AGA a aprobat distribuirea de dividende) ? Daca e posibil, care este textul de lege care permite ?

Multumesc !

#127 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 11 December 2008 - 10:53 PM

Hai sa vedem daca am inteles:
- X si Y asociati in SC A
- SC A asociat in SC B
- SC A vinde lui X un bun, X ramane cu diferenta de platit catre SC A
- X compenseaza datoria catre SC A cu dividendul pe care aceasta trebuie sa i-l acorde

Daca dividendul pe care trebuie sa-l primeasca este suficient pentru a stinge datoria, nu vad unde este problema. Din contra, eu as deveni suspicios in cazul in care datoria este scadenta si nu o compenseaza cu dividendele.

Dupa parerea mea si daca exista o lege care sa interzica asta, nu ar fi decat o lege tampita, iar in Romania (si nu numai) sunt destule ce-i drept.
Dragos

#128 Bea

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 546 Postari:

Postat 12 December 2008 - 12:13 PM

dividend se cheama partea din profitul realizat de firma care se distribuie asociatilor. un drept de creanta nu intra in calculul profitului realizat al firmei, deci nu se poate include in hotarari care privesc repartizarea profitului.
insa daca asociatul are drepturi de dividende si in acelasi timp obligatii de plata(din orice izvoare), se pot "compensa" prin plata si concomitent incasarea sumei (mai mici dintre drepturi-obligatii) prin caseria societatii. atentie la impozitul pe dividende.
Bea

#129 ccdan

Nou

• Members
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 12 December 2008 - 08:46 PM

o persoana fizica poate detine mai multe societati comerciale cu raspundere limitata?

#130 aNgelica pop

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 716 Postari:
  • Interests:temei legal

Postat 12 December 2008 - 09:09 PM

Vezi postareaccdan, la Dec 12 2008, 07:46 PM, a spus:

o persoana fizica poate detine mai multe societati comerciale cu raspundere limitata?
O persoana fizica poate fi persoana fizica autirizata ,poate avea un SC cu asociat unic,sau cate SC doreste cu 2 sau mai multi asociati.Asa stiu eu!
"o vorba BUNA ,nu costa!
un zambet ,nici atat!"

#131 ccdan

Nou

• Members
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 12 December 2008 - 09:12 PM

ma refer in special la srl... de sa-uri stiu ca poti fi actionar majoritar la mai multe... dar nu stiu daca e posibil sa ai mai multe srl-uri pe enumele tau (eventual ca asciat unic)

#132 PasareaPhoenix

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 181 Postari:

Postat 12 December 2008 - 09:42 PM

Poate fi asociat unic intr-o singura societate.

Aceasta postare a fost editata de PasareaPhoenix: 12 December 2008 - 09:46 PM

#133 iunyy

Nou

• Members
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 19 January 2009 - 08:21 PM

Poate ma ajutati cu un sfat ...
In situatia in care dintr-un SRL cu doi asociati , unul cedeaza partile sociale celuilalt , dar are ca pretentii sa i se acorde una din cele doua masini existente pe firma , care este procedura care trebuie urmata ? Mai exact , care este baza legala prin care se poate acorda masina asociatului care se retrage ? Cum ma scad cu masina din contabilitate fara a taia factura ? Se face proces verbal in urma adunarii generale si un act la notariat ?( plus schimbarea actului constitutiv la registrul comertului )
ideea de a factura nu mi se pare tocmai buna , deoarece nu ma pot incarca cu un venit pe care practic nu il primesc !
multumesc si un an bun la toata lumea !

#134 nicoletalaz

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 152 Postari:

Postat 22 January 2009 - 01:03 PM

Buna Serrene,
te rog sa imi spui cum a-i solutionat aceasta problema...de a iesi din firma, ca asociat, deoarece fratele meu e in aceeasi situatie, el e certat cu celalalt asociat, si nici nuu stim cum mai putem da de el, ca e plecat din localitate.... el are doar 5% din actiuni...celalalt 95...si pt alea 5 procente..uite ce bataie de cap....dar nici nu stim cum se poate solutiona problema....astept te rog sa imi raspunzi ! multumesc

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 04 February 2009 - 02:22 PM
citare mesaj anterior

nicol

#135 cornelpricop

Nou

• Members
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 22 January 2009 - 07:00 PM

Buna ziua. Numele meu este Pricop Cornel si sunt din Baia Mare. Va scriu aceste randuri deoraece doresc sa stiu care este procedura de a renunta la firma (partea mea din firma) la care sunt asociat (fiind doi asociati). Ma intereseaza CARE SUNT conditiile, atat daca "despartirea" este bilaterala cat si unilaterala (din partea mea). Cu mult respect Cornel Pricop

#136 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 22 January 2009 - 07:56 PM

Vezi aici ce-au mai zis si altii pe aceeasi tema:
http://www.conta.ro/...showtopic=32643
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#137 darla2203

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 71 Postari:

Postat 26 January 2009 - 07:12 AM

buna ziua tuturor.am si eu o nelamurire in ceea ce priveste un srl si as ruga pe cei care s-au confruntat cu astfel de situatii sa imi raspunda.as dori sa cumpar de la un amic un srl infintat in 04.2007 care nu a avut activitate.s-au depus toate actele la onrc la mom respectiv, s-a primit cui-ul si ulterior firma nu a desfasurat nici un fel de activitate.cum as putea sa aflu starea firmei si inainte sa o preiau cum pot afla daca are de platit amenzi, dupa preluarea sc ce documente trebuiesc intocmite pt reluarea activitatii (nu a fost declarata act. suspendata ) si ce alte informatii ar mai trebui sa cer sau sa stiu in astfel de cazuri.va multumesc anticipat!
DARLA2203

#138 daniela rotar

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 26 January 2009 - 08:50 AM

[/quote]
sa te interesezi daca au fost depuse declaratiile la finate si bilantul, pentru ca trebuia depus in 0 chiar daca nu avea activitate.
eu am avut un caz si asa am procedat si a fost bine. stiu pe cineva care a primit amenda 500 lei(5.000.000) pentru nedepunere.

#139 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 04 February 2009 - 02:23 PM

Am unit topicele.
Multumesc, Nopris.
Madalina

#140 mircea23

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 48 Postari:

Postat 04 February 2009 - 07:05 PM

Salut!
Am si eu urmatoarea situatie: doua persoane fizice A si B sunt asociate in doua SRL-uri (X si Y) cu cate 50% fiecare. A si B hotarasc sa cedeze cate 25% fiecare din partile lor sociale pe care le detin la SC X catre SC Y. Astfel la SC X sunt actionari: A (25%), B (25%) si SC Y (50%). Cum se inregistreaza in contabilitatea celor doua SC aceasta cedare de parti sociale? Are vreo influenta faptul ca una din firme detine 50% din capitalul social al celeilalte firme (la intocmirea bilantului sau in contabilitate)?
Va multumesc.
mircea

Similar Topics Collapse

88 useri citesc topicul

0 membri, 88 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL