Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
asociati - diverse probleme - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 8

Salt la continut

asociati - diverse probleme

227 replies to this topic

#141 darla2203

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 71 Postari:

Postat 14 February 2009 - 12:25 PM

buna tuturor.va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:am preluat un srl infiintat in 2007fara activitate.pe luna ianuarie (30.01.2009) am 2 ch de trezorerie (amenzi nedepunere declaratii inactivitate) care trebuie sa le contabilizez iar in luna feb am alte chitante de reg comertului aferente cesionarii sc.1.cum privesc aceste cheltuieli de la reg comertului?ch de constituire?si alta problema e cu capitalul social.2pot sa il depun la banca (si implicit sa il contabilizez) in luna februarie iar balanta din ianuarie sa contina doar ch cu amenzile 6581?sau incep din 01.02 cu inregistrarile si cuprind si cele 2 chitante din ianuarie?3exista posibilitatea depunerii capitalului social in caserie cu disp de plata?sau trebuie depus neaparat la banca?sper ca m-am facut inteleasa.va multumesc anticipat.

buna. revin din nou asupra acestei probleme apeland la rabdarea dvs. in a-mi da si mie un sfat.va multumesc!

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 17 February 2009 - 05:20 PM

DARLA2203

#142 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 17 February 2009 - 05:19 PM

1. servicii, taxe sau le imobilizezi daca asa se doreste.
2. Conform legii ctb. operatiunile se inreg. cronologic in ctb. Nu pricep de ce iti pui atatea intrebari cand legea este clara.
3. Capitalul social il depui la banca si duci la ONRC dovada depunerii lui. Eu nu am auzit sa se accepte majorare cu depunere in casierie.

Madalina

#143 Simen

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 04 March 2009 - 02:26 PM

Cum isi poate plati contributia la bugetul asigurarilor de sanatate un asociat unic care nu primeste salariu din firma?

#144 mstef

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 40 Postari:

Postat 04 March 2009 - 02:40 PM

De regula din banii propri.

#145 Mares Stefan

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 526 Postari:

Postat 04 March 2009 - 02:41 PM

Cu ordin de plată. Către trezorerie. Menționând numărul contractului de asigurări încheiate de persoana asociatul unic și numele lui,bine-nțeles. Suma datorată - de plată - plătită trebuie declarată la fisc. Pentru ca din contul colector să fie dirijat corect.

Aceasta postare a fost editata de Mares Stefan: 04 March 2009 - 02:41 PM

#146 mstef

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 40 Postari:

Postat 04 March 2009 - 03:00 PM

Contributia nu se plateste din banii propri?

#147 Mares Stefan

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 526 Postari:

Postat 04 March 2009 - 03:07 PM

Păi dacă ar fi plătit din banii proprii, cu chitanță, la caseria respectivă, am mai fi aflat noi de această chestiune? Financiară? De contabilizat? Iar dacă am aflat atunci, "clientul nostru, stăpânul nostru": Îl servim! Că doar nu din compensațiile cuvenite contabilului a pretins să se facă plata. Că ...asociatul unic... are probabil un sold creditor ori la 457 ori la 455 . Nicidecum, dar mai știi, la 462! Sau unul debitor la 461! Dumnealui răspunde!

Aceasta postare a fost editata de Mares Stefan: 04 March 2009 - 03:09 PM

#148 Simen

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 04 March 2009 - 03:18 PM

Care este declaratia necesara pentru fisc? Este vorba despre Declaratia 102?

#149 HANDA76

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 261 Postari:

Postat 04 March 2009 - 03:38 PM

Firma nu are legatura cu plata asigurarii asociatului! se plateste cu bani proprii, si nu se declara la fisc, se tine evidenta la casa de sanatate, de unde se poate lua si o fisa pe platitor. Cel putin asa procedez eu.

#150 mstef

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 40 Postari:

Postat 04 March 2009 - 03:46 PM

Si daca totusi s-a platit de catre firma?Cum se contabilizeaza?

#151 Mares Stefan

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 526 Postari:

Postat 04 March 2009 - 03:58 PM

Fiecare casă cu obiceiurile sale. Despre cum se poate contabiliza, am spus. Șinici o treabă deosebită nu a fost până când nu s-a născut "simplificarea" cu conturile colectoare! De atunci ...fac contabilități și plăți și unii și alții.
Fiind plătit deci credit cont 512, debitând 455. Dacă are dividende de luat, se poate debita 457, plătind și ...dacă încă nu sunt deja achitate...impozitul pe dividende. Și dacă nici...nici, veți debita 461, Debitori.
Cât despre obiceiuri... eu nu țin să spun nici azi cum fac, ci chiar mă documentez că zic bine ce zic (scriu)! Că...în rest!

#152 Simen

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 04 March 2009 - 04:16 PM

Totusi care este legea care reglementeaza plata acestei contributii?
Este normal ca fiecare Casa de Asigurari sa aplice acesta lege dupa bunul plac?

#153 Mares Stefan

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 526 Postari:

Postat 04 March 2009 - 04:26 PM

Legea este aceeași, aplicanții sunt diferiți! Câte case atâtea interpretări ori obiceiuri, când de fapt ca la SMURD procedurile ar trebui doar să conteze! Că pacientul a murit...ce mai contează!
P.S. Interpretarea liberală a legii spune că: Tot ce nu este interzis, este permis. Și asociatul unic este o persoană care trebuie să fie asigurată, nu? Cândva niște minți ce se apreciau iluminate, ziceau că asociatul unic nu poate fi și salariatul propriei sale firme. Pe urmă au zis că , ba poate, dar să pună portatrul, paznicul, ori secretara, pe bază de decizie de delegare competențe să-i semneze contractul individual de muncă. Și de atunci unii au rămas fără contract individual de muncă, dar cu contracte de asigurări sociale încheiate în nume propriu, și cu contribuții achitate de firmă. Iar dacă contabila zicea că are de adus bani de acasă, o și asculta! Deși în 455 avea sold creditor!..

Aceasta postare a fost editata de Mares Stefan: 04 March 2009 - 04:28 PM

#154 Mares Stefan

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 526 Postari:

Postat 04 March 2009 - 05:24 PM

Vezi postareaSimen, la Mar 4 2009, 04:18 PM, a spus:

Care este declaratia necesara pentru fisc? Este vorba despre Declaratia 102?
Da. Nu-i suficient?

#155 iunyy

Nou

• Members
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 11 March 2009 - 11:49 AM

cine ma ajuta cu un sfat ??

o firma (srl cu capital de 210 ron ) are doi asociati . pe firma sunt inregistrate doua masini . unul din asociati se retrage , cedand partile lui sociale celuilalt asociat . are ca pretentii sa ia una din masini .
cum se fac inregistrarile contabile pentru scoaterea din evidenta a masinii ??
( masina e amortizata in procent de 10%)

daca folosim un cont de cheltuiala ...e clar ca firma iese pe peirdere.... :frusty:
help !!!!!

va multumesc !

#156 simona_cruceru

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 23 Postari:

Postat 12 March 2009 - 10:46 AM

Am si eu un caz asemanator. Am doi asociati, unul vrea sa se retraga si sa ia unul din apartamente. Se pare ca acest lucru se poate face numai in masura in care acesta reprezinta aport la capitalul social sau corespunzator partii pe care o detine in capitalul social.
Nu stiu daca este sectiunea corecta pt intrebarea pe care as vrea sa o pun, dar am si eu o problema: cum pot majora capitalul social din rezervele constituite din repartizarea profitului din anii trecuti?
Va multumesc.

#157 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 13 March 2009 - 10:04 PM

Apartamentele sunt bunuri ale societatii, si nu pot fi luate de nimeni ci numai vandute cuiva, nici chiar daca sunt aport la capitalul social.
Daca unul dintre asociati se retrage, fara diminuarea capitalului social atunci celalalt asociat trebuie sa ii plateasca partea prin cesiune de parti sociale inregistrata la un notar si operata la ORC. Daca se reduce capitalul social atunci se face calculul ANC si in functie de rezultat se face partajarea.
Majorarea capitalului social din rezerve se face prin hotarare AGA din care sa rezulte trecerea rezervelor la capitalul social prin marirea partilor sociale sau prin majorareavalorii nominale a acestora, si la registrul comertului te duci cu balanta si cu nota contabila prin care treci rezervele la capital social,impreuna cu hotararea aga.
Inregistrarea contabila : 106 = 1012

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 14 March 2009 - 05:03 PM
citare mesaj anterior

#158 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 13 March 2009 - 10:10 PM

Vezi postareaSimen, la Mar 4 2009, 02:26 PM, a spus:

Cum isi poate plati contributia la bugetul asigurarilor de sanatate un asociat unic care nu primeste salariu din firma?
Societatea suporta aceste cheltuieli care sunt si deductibile daca asociatul unic este administrator cu contract de administrare( contract de mandat, procura), si atunci se achita si sanatatea si cas, si....toate contributiile ca pentru orice salariat.Aceste contributii trebuie declarate in declaratia 102, daca nu este atunciaduce bani de acasa si tu ai inchis plata.

#159 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 13 March 2009 - 10:45 PM

Catre Leu50.
Te rog sa numai citezi integral mesajul anterior , deoarece e impotriva regulamentului si poti fi sanctionat de moderatori.
Iti multumesc pentru intelegere.

#160 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 16 March 2009 - 07:38 PM

Asociatul unic poate optine venit pe baza unei indemnizatii, asimilata venitului din salarii conform Codului fiscal. Angajatorul are obligatia calcularii, platii si declararii contributiei de sanatate.

Norma metodologica din 13/08/2007, actualizata, publicata in MO 649 din 24/09/2007
privind stabilirea documentelor justificative pentru dobandirea calitatii de asigurat, respectiv de asigurat fara plata contributiei, precum si pentru aplicarea masurilor de executare silita pentru incasarea sumelor datorate Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate
Art. 5
(3) Veniturile asimilate salariilor cuprind orice alte sume sau avantaje de natura salariala ori asimilate salariilor care se supun impozitului pe venit, asa cum sunt definite de Codul fiscal si de Normele metodologice de aplicare a acestuia.
(4) Pentru asociatul unic cu indemnizatie lunara inscrisa in declaratia de asigurari sociale, contributia lunara se calculeaza prin aplicarea cotei stabilite de lege asupra indemnizatiei; baza de calcul a contributiei nu poate fi mai mica decat un salariu de baza minim brut pe tara, lunar.

Aceasta postare a fost editata de Lexiroxi: 16 March 2009 - 07:38 PM

Similar Topics Collapse

8 useri citesc topicul

0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL