Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
asociati - diverse probleme - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 9

Salt la continut

asociati - diverse probleme

227 replies to this topic

#161 mirabelaanamaria

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 22 March 2009 - 05:41 PM

Ce se intampla cu o societate comerciala in cazul in care asociatul unic al societatii a decedat?
Imi poate spune si mie cineva ce este de facut din punct de vedere fiscal,ce se intampla cu societatea?
Va multumesc.

#162 lili.ana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 23 Postari:

Postat 11 April 2009 - 01:39 PM

Am urmatorul caz: firma X SRL cumpara 95% din capitalul social al firmei Y SRL de la persoana fizica Z care detine 100% din capitalul social al firmei Y. SRL. Partile sociale sunt vandute la valoarea nominala.
Ma puteti ajuta (din nou apelez la dvs.) cu inregistrarile care se fac in contabilitatile celor 2 firme? Ma intereseaza mai ales in cazul firmei X. Din cate am inteles, citind pe forum, pentru firma Y nu se fac inregistrari.

#163 nenesa

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 11 May 2009 - 11:39 AM

Buna ziua?
As dori si eu un raspuns la problema mea si anume:
Intr-o societate cu 5 asociati,in momentul in care unul dintre ei se retrage,cum se face determinarea drepturilor banesti ce i se cuvin .Ma intereseaza medoda de determinare a acestor drepturi;ori raportarea la valorile cuprinse in bilantul contabil ,ori evaluarea activului net la valoarea de piata.?
Va rog frumos ajutati-ma ca nu reusesc sa imi dau seama.

#164 HotChocolate

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 46 Postari:

Postat 21 May 2009 - 12:08 PM

Cum sunt considerate sumele puse la dispoziția societății de către asociați? (din 455) La ca categorie de venituri se încadrează?

Mulțumesc anticipat!

#165 corina30tg

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 23 May 2009 - 09:35 AM

Acum 2 ani sotul meu a infiintat un SRL impreuna cu alti 2 asociati, avand fiecare parti egale, iar el a fost numit administrator. Din anumite motive, firma nu a avut niciodata activitate, intre timp unul din asociati a plecat din tara si nu se stie nimic de el, pe celalalt nu il intereseaza si nu mai raspunde nici la telefon. Sotul meu a incercat sa ii adune sa inchida firma, dar nu a reusit. A depus la timp declaratiile la fisc ca firma nu are activitate. Cum poate sa renunte definitiv atat la calitatea de actionar cat si la cea de asociat, fara nici o pretentie, daca ceilalti doi actionari nu sunt prezenti?

#166 Ana_32

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 16 June 2009 - 06:45 AM

Este vorba de o viitoare firma...

As vrea sa aflu care este salariul maxim al unui viitor asociat al firmei care va fi si angajat. Poate avea de ex. salariu de 9000RON? Sau, salariul va fi stabilit in concordanta cu functia pe care o va ocupa?

Multumesc!

#167 SERBAN MARIANA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 789 Postari:

Postat 16 June 2009 - 07:11 AM

poate avea acest salariu la care darile catre stat si asigurarile sociale sant in jur de 5300 lei
nu exista limita salariala la soc private
RIANA784

Treburile ce se pot indeplini cu blandete niciodata nu dau gres

#168 vics

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 209 Postari:
  • Interests:IT

Postat 16 June 2009 - 08:08 AM

Dupa lege nu ie.
Insa in practica exista o limitare data de lungimea celui mai mic camp numeric pt o suma de natura salariala din cele prevazute in sumedenia de programe de declaratii. Cea ce face ca programul ala sa fie primu care nu respecta legea :sad:

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 16 June 2009 - 08:56 AM

#169 mimi2009

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 05 July 2009 - 02:22 PM

Buna ziua.Problema mea incepe asa:acum vre-o 6ani am infiintat o societate comerciala unde asociati eram eu si o alta persoana,ambii in functia de administratori.Pana sa-mi schimb eu domiciliul,in alt judet,acea firma nu a activat.Dupa 3 ani de la plecarea mea din judet,m-am trezit cu o citatie,la vechea adresa,in care mi se cerea sa ma prezint la judecatorie in vederea rezolvarii unei probleme precum ca ar trebui sa renunt oficial la functia mea si drepturile de administrator ori sa-mi revendic aceste drepturi daca doresc.Tin sa mentionez ca nu vreau nimic decat sa termin debandada asta cat mai repede.Intrebarile mele ar fi:1)Daca firma a activat in acest timp cat eu am lipsit,pot avea probleme de ordin legal,gen taxe impozite neplatite poate,.etc?2)Daca nu ma pot prezenta la judecatoria din orasul unde aveam vechea adresa,se poate rezolva si altfel?Pot sa-mi dau semnatura ca nu doresc sa raman asociata a acestei firme,din aorasul in care sunt acum,fara sa trebuiasca sa ma deplasez in vechiul oras?

#170 amv83

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 20 July 2009 - 03:44 PM

Stiti daca exista o lege conform careia o firma care este asociat unic in cadrul unui SRL nu are voie sa aiba ca asociat unic tot un SRL?

Si daca exista o asemena lege puteti va rog sa-mi ziceti care este aceea?

Multumesc

#171 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 20 July 2009 - 04:30 PM

exista precizarea, dar nu mai stiu exact unde, cred ca Legea 31 din 90.
Daca am timp sa caut, revin cu un raspuns.

#172 Vartosul

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 148 Postari:

Postat 20 July 2009 - 04:35 PM

Este vorba de Articolul 14 din Legea 31/1990 privind societatile comerciale:

" Art. 14. - (1) O persoană fizică sau o persoană juridică nu poate fi asociat unic decât într-o singură societate cu răspundere limitată.
(2) O societate cu răspundere limitată nu poate avea ca asociat unic o altă societate cu răspundere limitată, alcătuită dintr-o singură persoană.
(3) În caz de încălcare a prevederilor alin. (1) și (2), statul, prin Ministerul Finanțelor Publice, precum și orice persoană interesată poate cere dizolvarea pe cale judecătorească a unei societăți astfel constituită.
(4) Pe baza hotărârii de dizolvare, lichidarea se va face în condițiile prevăzute de prezenta lege pentru societățile cu răspundere limitată."

#173 danutanitulescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 271 Postari:

Postat 29 July 2009 - 03:25 PM

buna ziua,
spuneti-mi va rog daca poate credita socitatea sotia sefului,care nu este angajata firmei si nici asociata?
multumesc

#174 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 29 July 2009 - 04:31 PM

da, se poate, se face contract creditare (sub 1 an ca sa nu fie declarat la BNR) si se inregistreaza pe 462

#175 danutanitulescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 271 Postari:

Postat 10 August 2009 - 03:27 PM

merci

#176 DOOM

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 17 August 2009 - 09:19 PM

Parti sociale

:lostit (13): Am citit tot topicul si tot n-am inteles.

Am urmatoarea situatie : o societate creata pe 30.07.2007, intre mine si MAMA mea. Eu am 30%, ea 70%.

=> Intrebari:

1. cum aflu daca pana acum a facut vreo nasolie pe firma ? ( eu inafara de actele pt infintarea firmei nu am semnat absolut ninik. )
- daca a facut ceva rau , eu pot fi tras la raspundere ? -

2. care ar fi cea mai simpla variata de a iesi din aceasta firma ? - nu am bani sa platesc un avocat .. trebuie sa ma ocup singur... care ar fi pasii ? - ( de frica.. de vreo luna i-am luat toate actele + stampila )

Nu am incredere in ea imi pare rau ca trebuie sa recunosc asta dar este pericoluasa :(

Multumesc anticipat pentru timpul acordat ! :smile:

#177 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 18 August 2009 - 07:36 AM

Pentru activitatea firmei nu raspund asociatii ci conducerea firmei: administratorul, directorul. Asociatii doar stabilesc politica generala a firmei si numesc administratorul. Vezi in statutul firmei (sau actul constitutiv) cine este administratorul firmei. Ar putea fi chiar unul dintre asociati, sau ambii sau o persoana care nu e asociat. Administratorul conduce firma si acela raspunde. Pentru partea de contabilitate raspunde directorul economic sau contabilul sef sau cel cu care firma are contract de tinere a contabilitatii (doar pentru ceea ce e prevazut in contract).

Aceasta postare a fost editata de nopris: 18 August 2009 - 07:39 AM

Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#178 DOOM

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 19 August 2009 - 06:51 AM

pe actul constitutiv scrie asa:

ACT CONSTITUTIV AL SOCIETATII COMERCIALE BAL BLA S.R.L

Mariana Dumitrescu de sex femeie stare civila necasatoritanascuta.. domiciliata... declar ca indeplinesc conditiile legale prevazute de legislatia in vigoare pentru detinerea si exercitarea calitatii de asociat si administrator al sc bla bla srl.

Giminea Adrian de sex .. domiciliat .. etc ... declar ca indeplinesc conditiile legale prevazute de legislatia in vigoare pentru detinerea si exercitarea calitatii de asociat si administrator al sc bla bla srl.

cine esteadministratorul firmei ?

Multumesc mult !

#179 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 19 August 2009 - 09:28 AM

Eu cred ca Actul constitutiv nu are formularea corecta in acest caz. Trebuia sa spuna cam asa: Se desemneaza persoanele cutare si cutare sa fie ambii administratori ai SC (sau doar unul sau alta persoana)... Atasat la acest Act constitutiv trebuiau sa fie declaratiile celor doi. Totusi putem concluziona ca din text reiese ca ambii sunt administratori. Cum se imparte raspunderea trebuie sa ne uitam in Legea 31/1990 (act.la 17.04.2009) si la eventuale mentiuni in Actul constitutiv.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#180 Garname

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 31 August 2009 - 04:26 PM

Vreau sa stiu daca un asociat, nu administrator, doar asociat, poate sa deconteze pe firma un curs de calificare ... Mai bine zis, daca are dreptul sa scoata bani din societate pentru a-si sponsoriza un astfel de curs pentru sine, de pilda un curs de contabilitate pentru a sti ce se petrece in societatea unde este si el asociat... :lostit (13):

Similar Topics Collapse

74 useri citesc topicul

0 membri, 74 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL