Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
asociati - diverse probleme - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 10

Salt la continut

asociati - diverse probleme

227 replies to this topic

#181 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 31 August 2009 - 04:47 PM

In calitate de asociat nu poate primi decat dividende, pe care le utilizeaza cum crede de cuvinta.
Dragos

#182 Garname

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 04 September 2009 - 04:23 PM

Vezi postareanegocont, la Aug 31 2009, 05:47 PM, a spus:

In calitate de asociat nu poate primi decat dividende, pe care le utilizeaza cum crede de cuvinta.

Multumesc pentru raspuns, in acest caz trebuie sa astept pana la sfarsitul anului pentru a incasa dividendele? Dividendele se incaseaza la sfarsitul fiecarui an pentru toate firmele sau periodic in functie de data infiintarii firmei?

#183 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 04 September 2009 - 05:39 PM

dupa aprobarea bilantului contabil poti sa ridici dividende (dividend exista daca societatea a facut profit si asociatii au decis sa il repartizeze pentru dividende).Ca data, teoretic dupa 03.01.2010 daca iti face cineva bilantul atunci.

#184 picius

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 13 September 2009 - 09:47 AM

Salut Everybody,

Vreau sa va pun si voua problema unui pariu facut la un pahar.

Astfel avem :
2. NUMARUL DE ASOCIATI

Regula generala:
a).minim 2 asociati;
b).maxim 50 asociati.
Exceptie:

a).o singura persoana, fizica sau juridica, in cazul formei de S.R.L. cu asociat unic, in conditiile ce urmeaza;
b).o persoana fizica sau o persoana juridica nu poate fi asociat unic decat intr-o singura S.R.L.;
c).o S.R.L. nu poate avea ca asociat unic o alta S.R.L. alcatuita dintr-o singura persoana.

- Legea 31/1990 spune :

TITLUL I Dispozitii generale
Art. 4

Societatea comerciala va avea cel putin doi asociati, in afara de cazul cand legea prevede altfel.

TITLUL II Constituirea societatilor comerciale

CAPITOLUL I Actul constitutiv al societatii

Art. 5.
2) Societatea cu raspundere limitata se poate constitui si prin actul de vointa al unei singure persoane. În acest caz se întocmeste numai statutul.

Pariul consta astfel :

O societate comerciala trebuie sa aibe minim 2 asociati prin definitie, fiind posibila si exceptia unui asociat unic sau nu reprezinta o exceptie la infintarea societati un asociat unic ?
Pariul fiind legat strict de definitia SRL-ului.

P.S. pt admini: Nu pot creea un poll sau nu gasesc eu ?

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 14 September 2009 - 12:08 PM
ELIMINARE ADRESA SITE

#185 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 14 September 2009 - 12:12 PM

pt. nerespectarea regulamentului privind reclama pe forum ai primit 10% nivel de sanctiune si suspendarea dreptului de a posta pt 30 zile. clonarea contului duce la blocarea IP-ului.

#186 livia85

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 27 April 2010 - 12:41 PM

sa ma ajute si pe mine cineva

vreau sa devin asociat cu un prieten care are deja firma.
ce ar trebui sa fac eu ?ce acte imi trebuie ? si cat m-ar costa?

va multumesc!

#187 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 27 April 2010 - 03:44 PM

1) In primul rand trebuie stiut ce fel de firma e: SRL, SA, SNC.
2) Apoi trebuie vazut ce scrie in actul constitutiv despre modificarea actionariatului, vanzarea de actiuni, emitere de noi actiuni.
3) Trebuie sa vrea si patronul actual (patronii actuali). Si daca ei vor, atunci trebuie stabilit daca maresc capitalul pentru partea pe care vor sa o vanda, sau vor vinde din partea lor de actiuni.
Nu trebuie neaparat sa fie date prin vanzare; se pot si dona.
- trebuie eventual decizie a actionarului unic (sau decizie AGA) de modificare a actului constitutiv daca e caz de marire capital, transformare din firma cu actionar unic in firma cu mai multi actionari, cine e administratorul (sau administratorii) etc.
- trebuie depusa modificare actului constitutiv la Registrul Comertului;
- trebuie actul de vanzare sau de donatie;
- trebuie modificat Registrul actionarilor.
Costul pare a fi doar la Registrul Comertului si depinde mai ales de nr. de pagini al actului constitutiv. Costul nu cred ca depaseste 400 lei la firme mici.
Luati ca pe o opinie cele ce v-am spus, eu neavand experienta unor astfel de tranzactii.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#188 criscont

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 12 Postari:

Postat 28 April 2010 - 02:28 PM

cel mai bine e sa ii ceri copii dupa actele societatii si eventual o balanta mai recenta si sa te consulti cu cineva de specialitate ; eu am avut o "asociere" care - din pacate- m-a costat foarte mult ; multa bafta !

#189 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 28 April 2010 - 02:38 PM

Eu as proceda asa : afla CUI-ul firmei si cauta societatatea pe site-ul Registrului Comertului ca sa vezi starea ei ( in functiune sau nu, daca are bilanturile depuse ), apoi cauti firma pe site-ul ministerului de finante sa vezi daca are datorii si pe site-ul arhivei electronice. Dupa ce te lamuresti ca firma este ok, te hotarasti daca te asociezi sau nu cu prietenul.
Eu una am luat mari tepe asa ca am invatat sa suflu si in iaurt. Succes !!! :frusty:
" Sansa favorizeaza o minte pregatita "

#190 RobertR

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 36 Postari:

Postat 04 May 2010 - 11:21 PM

Buna ziua.
Sunt asociat intr-o societate cu raspundere limitata. Este vorba de un SRL cu 4 asociati nou infiintata.
Intrucat am studii superioare in domeniul economic, doresc sa ma angajez cu contract de munca pe functia de director economic cu fractiune de norma - 2 ore pe zi.
Vreau sa va intreb daca este posibil sa ma raportez la salariul de 720 ron(salariul minim pentru muncitorii calificati - 8 ore/zi), adica pentru cele 2 ore/zi sa am un salariu de 180 ron/luna, astfel sa pot beneficia de asigurari de sanatate, etc.

Va multumesc anticipat!

#191 rodicus

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 135 Postari:

Postat 05 May 2010 - 07:53 AM

Vezi postareaRobertR, la May 5 2010, 12:21 AM, a spus:

Buna ziua.
Sunt asociat intr-o societate cu raspundere limitata. Este vorba de un SRL cu 4 asociati nou infiintata.
Intrucat am studii superioare in domeniul economic, doresc sa ma angajez cu contract de munca pe functia de director economic cu fractiune de norma - 2 ore pe zi.
Vreau sa va intreb daca este posibil sa ma raportez la salariul de 720 ron(salariul minim pentru muncitorii calificati - 8 ore/zi), adica pentru cele 2 ore/zi sa am un salariu de 180 ron/luna, astfel sa pot beneficia de asigurari de sanatate, etc.

Va multumesc anticipat!

pentru studii superioare salariul de baza este 1200 ron, deci 300 ron pentru o fractiune de norma de 2 ore /zi.
The art of knowing is knowing what to ignore.

#192 laura.laura

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 07 May 2010 - 01:59 PM

Buna!

In cazul unui SRL care si-a schimbat denumirea, actionarii si administratorul in februarie 2010, cum se procedeaza cu bilantul pe anul 2009. Mai exact:
1. pe ce nume se face - numele din 2009 sau noul nume inregistrat la Reg Com?
2. care dintre administratori semneaza, cei care au fost in functie in 2009 sau cei care sunt trecuti in acte si la Reg Comertului la momentul depunerii bilantului?

Multumesc,
Laura

#193 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 09 May 2010 - 02:05 AM

Asta c-am tine de jurist, nu de contabil, intrebati la fisc si la onrc ( dar cereti si baza legala ( nu accepati aberatiile care vi le pot zice ei, daca nu vazic baza legala ignoratii), si personal va rog sa ne spuneti si noua ce a-ti aflat ca sa stim si noi.

#194 Elisabeta1966

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 26 Postari:

Postat 01 June 2010 - 09:08 AM

Am urmatoarea speta :
Se retrage un asociat, se micsoreaza capitalul
social cu valoarea partilor sociale detinute de acesta. Asociatii au
cazut de comun acord ca asociatului care se retrage sa i se plateasca
o suma mai mare decat ce i-ar fi cuvenit conform cotei parti (detinute de el din
capitalul social ) din valoarea capitalului propriu.
Aasociatii de comun acord considera ca societatea valoreaza mai mult decat valoarea
contabila a capitalului propriu .
Intrebarea mea este cum inregistrez, ce conturi folosesc pentru
diferenta peste cota parte din capitalul propriu ?
Ma gandeam la reducerea contului 1068 ca societatea are destul in
acest cont sa acopere diferenta in cauza .
Voi ce spuneti ?
Va multumesc anticipat pentru ajutor !

#195 mcs24

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 09 July 2010 - 02:47 PM

Buna

Unic Asociat imprumute firma in nenumarate randuri.Retrage o mica parte...

Se poate retrage creditul rams acordat societatii in natura (marfuri care nu au fost vandute)? daca da cum se face inregistrarea... Va rog mult un raspuns :lnr (1):

#196 studenta IV

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 185 Postari:

Postat 09 July 2010 - 03:24 PM

Vezi postareamcs24, la Jul 9 2010, 03:47 PM, a spus:

In primul rand trebuie sa existe un contract de imprumut intre asociat si societate.Marfa acordata asociatului se factureaza ca la o factura obisnuita, iar apoi plata facturii se face 4551=4111.
Eu am avut un caz in care imprumutul s-a virat in banca, asa ca n-am avut probleme la incasarea facturii prin aceasta metoda. :lnr (1):

#197 mcs24

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 09 July 2010 - 08:01 PM

Am inteles! :lnr (1):
Mersi de raspuns!

#198 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 18 July 2010 - 09:01 PM

oameni buni, salvati-va articolul asta si bagati-l la cap, cei care sunteti interesati :

http://avocata.wordpress.com/2009/03/13/de...atii-debitoare/

#199 dark31f

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 23 September 2010 - 09:29 AM

Salutari tuturor.

Am urmatoare problema: Sunt asociat impreuna cu inca doua persoane la o firma. Eu am 10% ceilalti sot-sotie cate 45 % fiecare. Datorita unor probleme aparute am luat deciazia de a ma retrage din aceasta asociere. Cum pot sa evaluez cele 10 procente pe care le detin?

Va multumesc foarte mult

#200 deepbluesea

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 27 September 2010 - 03:30 PM

Buna ziua , ma intereseaza sa infiintez o firma pentru o activitate de transport marfa , am un camion de 7.5 tone , nu este cine stie ce afacere , raman undeva cu 3000 - 4000 lei lunar in cel mai bun caz , in momentul de fata si de mult timp lucrez pe firma altuia dar asa nu mai pot continua ca el nu mai vrea sau oricum incearca sa scape de mine , tatal meu lucreaza ca sofer pe camionul acesta se pricepe destul de bine la ce face , imi pare rau sa distrug tot acum , sa vand masina el sa se angajeze la vreun nebun de patron sa-l trimita zi si noapte cine stie pe unde si in ce conditii , asa in familia parca ar merge cat de cat cu toate ca la ce se intampla in tara noastra devine spre imposibil de a mai face ceva cinstit , poate ca mai bine am insela si fura toti sau am sta degeaba ; nu stiu ce fel de firma sa aleg , cum pot sa evit plata unor taxe sau sa platesc mai putin la stat ,1) daca lunar facturez maxim 8000 lei cu tva , 2) tatal meu ar putea fi singur angajat ; 3) camionul e al meu dar i-l pot vinde , eu stiu, ceda; 4) am nevoie de licenta de transport la ARR ; Va multumesc

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL