Postat 31 August 2009 - 04:47 PM
Postat 04 September 2009 - 04:23 PM
negocont, la Aug 31 2009, 05:47 PM, a spus:
Multumesc pentru raspuns, in acest caz trebuie sa astept pana la sfarsitul anului pentru a incasa dividendele? Dividendele se incaseaza la sfarsitul fiecarui an pentru toate firmele sau periodic in functie de data infiintarii firmei?
Postat 04 September 2009 - 05:39 PM
Postat 13 September 2009 - 09:47 AM
Vreau sa va pun si voua problema unui pariu facut la un pahar.
Astfel avem :
2. NUMARUL DE ASOCIATI
Regula generala:
a).minim 2 asociati;
b).maxim 50 asociati.
Exceptie:
a).o singura persoana, fizica sau juridica, in cazul formei de S.R.L. cu asociat unic, in conditiile ce urmeaza;
b).o persoana fizica sau o persoana juridica nu poate fi asociat unic decat intr-o singura S.R.L.;
c).o S.R.L. nu poate avea ca asociat unic o alta S.R.L. alcatuita dintr-o singura persoana.
- Legea 31/1990 spune :
TITLUL I Dispozitii generale
Art. 4
Societatea comerciala va avea cel putin doi asociati, in afara de cazul cand legea prevede altfel.
TITLUL II Constituirea societatilor comerciale
CAPITOLUL I Actul constitutiv al societatii
Art. 5.
2) Societatea cu raspundere limitata se poate constitui si prin actul de vointa al unei singure persoane. În acest caz se întocmeste numai statutul.
Pariul consta astfel :
O societate comerciala trebuie sa aibe minim 2 asociati prin definitie, fiind posibila si exceptia unui asociat unic sau nu reprezinta o exceptie la infintarea societati un asociat unic ?
Pariul fiind legat strict de definitia SRL-ului.
P.S. pt admini: Nu pot creea un poll sau nu gasesc eu ?
Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 14 September 2009 - 12:08 PM
ELIMINARE ADRESA SITE
Postat 14 September 2009 - 12:12 PM
Postat 27 April 2010 - 12:41 PM
vreau sa devin asociat cu un prieten care are deja firma.
ce ar trebui sa fac eu ?ce acte imi trebuie ? si cat m-ar costa?
va multumesc!
Postat 27 April 2010 - 03:44 PM
2) Apoi trebuie vazut ce scrie in actul constitutiv despre modificarea actionariatului, vanzarea de actiuni, emitere de noi actiuni.
3) Trebuie sa vrea si patronul actual (patronii actuali). Si daca ei vor, atunci trebuie stabilit daca maresc capitalul pentru partea pe care vor sa o vanda, sau vor vinde din partea lor de actiuni.
Nu trebuie neaparat sa fie date prin vanzare; se pot si dona.
- trebuie eventual decizie a actionarului unic (sau decizie AGA) de modificare a actului constitutiv daca e caz de marire capital, transformare din firma cu actionar unic in firma cu mai multi actionari, cine e administratorul (sau administratorii) etc.
- trebuie depusa modificare actului constitutiv la Registrul Comertului;
- trebuie actul de vanzare sau de donatie;
- trebuie modificat Registrul actionarilor.
Costul pare a fi doar la Registrul Comertului si depinde mai ales de nr. de pagini al actului constitutiv. Costul nu cred ca depaseste 400 lei la firme mici.
Luati ca pe o opinie cele ce v-am spus, eu neavand experienta unor astfel de tranzactii.
Postat 28 April 2010 - 02:28 PM
Postat 28 April 2010 - 02:38 PM
Eu una am luat mari tepe asa ca am invatat sa suflu si in iaurt. Succes !!!
Postat 04 May 2010 - 11:21 PM
Sunt asociat intr-o societate cu raspundere limitata. Este vorba de un SRL cu 4 asociati nou infiintata.
Intrucat am studii superioare in domeniul economic, doresc sa ma angajez cu contract de munca pe functia de director economic cu fractiune de norma - 2 ore pe zi.
Vreau sa va intreb daca este posibil sa ma raportez la salariul de 720 ron(salariul minim pentru muncitorii calificati - 8 ore/zi), adica pentru cele 2 ore/zi sa am un salariu de 180 ron/luna, astfel sa pot beneficia de asigurari de sanatate, etc.
Va multumesc anticipat!
Postat 05 May 2010 - 07:53 AM
RobertR, la May 5 2010, 12:21 AM, a spus:
Sunt asociat intr-o societate cu raspundere limitata. Este vorba de un SRL cu 4 asociati nou infiintata.
Intrucat am studii superioare in domeniul economic, doresc sa ma angajez cu contract de munca pe functia de director economic cu fractiune de norma - 2 ore pe zi.
Vreau sa va intreb daca este posibil sa ma raportez la salariul de 720 ron(salariul minim pentru muncitorii calificati - 8 ore/zi), adica pentru cele 2 ore/zi sa am un salariu de 180 ron/luna, astfel sa pot beneficia de asigurari de sanatate, etc.
Va multumesc anticipat!
pentru studii superioare salariul de baza este 1200 ron, deci 300 ron pentru o fractiune de norma de 2 ore /zi.
Postat 07 May 2010 - 01:59 PM
In cazul unui SRL care si-a schimbat denumirea, actionarii si administratorul in februarie 2010, cum se procedeaza cu bilantul pe anul 2009. Mai exact:
1. pe ce nume se face - numele din 2009 sau noul nume inregistrat la Reg Com?
2. care dintre administratori semneaza, cei care au fost in functie in 2009 sau cei care sunt trecuti in acte si la Reg Comertului la momentul depunerii bilantului?
Multumesc,
Laura
Postat 09 May 2010 - 02:05 AM
Postat 01 June 2010 - 09:08 AM
Se retrage un asociat, se micsoreaza capitalul
social cu valoarea partilor sociale detinute de acesta. Asociatii au
cazut de comun acord ca asociatului care se retrage sa i se plateasca
o suma mai mare decat ce i-ar fi cuvenit conform cotei parti (detinute de el din
capitalul social ) din valoarea capitalului propriu.
Aasociatii de comun acord considera ca societatea valoreaza mai mult decat valoarea
contabila a capitalului propriu .
Intrebarea mea este cum inregistrez, ce conturi folosesc pentru
diferenta peste cota parte din capitalul propriu ?
Ma gandeam la reducerea contului 1068 ca societatea are destul in
acest cont sa acopere diferenta in cauza .
Voi ce spuneti ?
Va multumesc anticipat pentru ajutor !
Postat 09 July 2010 - 02:47 PM
Unic Asociat imprumute firma in nenumarate randuri.Retrage o mica parte...
Se poate retrage creditul rams acordat societatii in natura (marfuri care nu au fost vandute)? daca da cum se face inregistrarea... Va rog mult un raspuns
Postat 09 July 2010 - 03:24 PM
mcs24, la Jul 9 2010, 03:47 PM, a spus:
Eu am avut un caz in care imprumutul s-a virat in banca, asa ca n-am avut probleme la incasarea facturii prin aceasta metoda.
Postat 09 July 2010 - 08:01 PM
Mersi de raspuns!
Postat 18 July 2010 - 09:01 PM
http://avocata.wordpress.com/2009/03/13/de...atii-debitoare/
Postat 23 September 2010 - 09:29 AM
Am urmatoare problema: Sunt asociat impreuna cu inca doua persoane la o firma. Eu am 10% ceilalti sot-sotie cate 45 % fiecare. Datorita unor probleme aparute am luat deciazia de a ma retrage din aceasta asociere. Cum pot sa evaluez cele 10 procente pe care le detin?
Va multumesc foarte mult
Postat 27 September 2010 - 03:30 PM
Similar Topics
| Topic | Forum | Deschis de | Statistici | Ultima postare | |
|---|---|---|---|---|---|
Ghidul asociatiilor, fundatiilor si federatiilor, persoane juridice de drept privat fara scop patrimonial - publicat in data de 19.12.2022 |
Materiale ANAF (MFP) | Otilia Alupei |
|
|
|
fisa postului - CONSTRUCTII SI INSTALATIIdiverse fise de post din acest domeniu |
FISA POSTULUI | Welcome |
|
|
|
Ghid privind actele justificative necesare eliberarii diverselor categorii de documente solicitate de contribuabili persoane fizice - publicat in data de 05.11.2021 |
Materiale ANAF (MFP) | Otilia Alupei |
|
|
|
Repartizare dividende SRL catre cei 2 asociati - 1 SRL si 1 PFA |
Legislatie comentata, spete diverse (ANAF, MMPS, AJOFM, CNPP, ANPIS, etc ...) | andur |
|
|
|
Majorare capital social prin capitalizare imprumuturi asociati |
Legislatie comentata, spete diverse (ANAF, MMPS, AJOFM, CNPP, ANPIS, etc ...) | Otilia Alupei |
|
|
2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi