Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
asociati - diverse probleme - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 11

Salt la continut

asociati - diverse probleme

227 replies to this topic

#201 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 28 September 2010 - 01:25 PM

Poti sa iti faci si II ca e contabilitatea mai simpla si poti avea si angajati.
2. da poate fi singurul angajat
3. cui sa il vinzi sau ceda, firmei sau tatalui ?
4. Da, dar pt detalii dai o cautare pe google ( ca nu pot da un link ca e reclama si interzis )

#202 v-alin

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 76 Postari:

Postat 30 November 2010 - 06:54 PM

Buna seara! Va rog daca vreti sa-mi spuneti si mie cum sa procedez in urmatoarea situatie: administratorul a creditat firma cu o suma de bani in mod repetat si a ajuns la 40000 lei. Eu trebuie sa-i fac dispozitii de plata ca sa-i returnez banii. Am voie sa-i returnez oricat sau nu trebuie sa depasesc o anumita suma intr-o luna?

#203 Mares Stefan

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 526 Postari:

Postat 30 November 2010 - 08:28 PM

Da.
Persoanelor fizice puteți plăti ...oricât datorați!
Dacă suma depășește 15000 euro trebuie să raportați la BNR, respectiv celor care se ocupă de "spălarea banilor murdari" să constate că dvs. ați achitat ... chiar și numai ... bani curați!
Nicidecum albiți!

#204 v-alin

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 76 Postari:

Postat 30 November 2010 - 09:36 PM

Multumesc mult pentru raspuns!

#205 cristina5859

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1152 Postari:

Postat 01 December 2010 - 08:29 AM

Se raporteaza la Oficiul pentru spalarea banilor , nu la BNR !
Imaginatia este mai importanta decat cunoasterea. Cunoasterea este limitata, imaginatia inconjoara lumea .

#206 KlausB

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 23 April 2011 - 02:06 PM

Buna,
Am nevoie de niste sfaturi in legatura cu unele schimbari care vreau sa le efectuez la mine in firma.
Am infiintat un SRL cu 2 asociati, 2 administratori, parti egale fiecare (50/50%), unul dintre ei fiind eu.
Din motive de implicare in cota parte mai mare a mea in firma mi s-a recomandat sa schimb unele chestii, gen celalalt asociat sa renunte la functia de ADMINISTRATOR, plus la un procent din partea sa astfel ca lucrurile sa ramana in felul urmator: SRL cu un administrator, respectiv eu, iar partile fiecarui asociat sa se schimbe din 50/50 in 51/49, respectiv in favoarea mea.
As dori sa stiu cu ce se schimba situatia in cazul acesta si ce avantaje/dezavantaje ar fi fata de situatia actuala, inaintea modificarilor respective, cat si ce trebuie sa fac ca sa efectuez modificarile si cam cat ar costa.V

Multumesc si sarbatori fericite,

#207 laspin

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 27 April 2011 - 12:51 PM

Buna ziua,
Rog mult daca poate cineva sa ma ajunte cu informatii in urmatoarea speta:
E vorba de un srl cu 2 asociati,cote egale, domeniu: vanzare mobila import reconditionata, vanzare cu amanuntul;
unul din ei vrea sa se ocupe si de vanzarea efectiva la sediul firmei; intrebarea mea este: in ce conditii se poate ocupa de vanzare?
doar ca si asociat se poate? sau sub ce forma de incadrare a muncii/functie ar fi posibil?
daca ar fi administrator ar putea presta aceasta activitate?
Va multumesc anticipat!
O zi buna !

#208 laspin

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 07 May 2011 - 10:57 AM

rog mult daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns legat de postarea mea de mai sus.
multumesc

#209 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 08 May 2011 - 12:09 PM

De vanzare se poate poate ocupa fie in calitate de Asociat , fie in calitate de Salariat ( ca functie poate fi si lucrator comercial ) in functie de cum doreste el.
Daca se ocupa ca asociat nu poate beneficia de Pensie, Sanatate etc. decat daca isi face contract ca persoana fizica .

#210 laspin

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 08 May 2011 - 02:53 PM

Florin_76, iti multumesc frumos de lamuriri !
as mai vrea sa stiu ceva: in conditiile in care se ocupa de vanzare ca si administrator asociat, isi poate "trage" din profitul perioadei de vanzare (care se poate intinde pe 1-2-3 luni de vanzare/incasare)cota parte ca si remuneratie (cu restul asigurandu-si costurile cu desfasurarea activitatii in perioada urmatoare - achizitie marfa+costuri administrative etc ? ma intereseaza legal/contabil cum se poate face asa ceva ? cum s-ar impozita aceste retrageri de numerar din profit cu cei 16%? si ar mai fi si cei 16% impozit pe dividende care ar trebui calculat la fiecare retragere sau o singura data cu ocazia bilantului ?
multumesc anticipat de lamuriri !

#211 danL

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 689 Postari:

Postat 08 May 2011 - 04:15 PM

Cand ti-ai facut firma, impreuna cu un asociat, in cota de participare egala, trebuia sa sti ca nu-ti poti "trage" din firma mai mult decat partenerul tau. Faptul ca vrei tu sa vimzi, peste magazinul cu amanuntul, nu inseamana profitul TAU. Sunt venituri ale FIRMEI. Din acestea se scad cheltuielile efectuate pentru indeplinirea obiectului de activitate a FIRMEI si astfel FIRMA obtine profit care la randul lui se impoziteaza.
Dupa ce ai inteles toate astea, TU cu PARTENERUL tau hotarati ce vreti sa faceti cu acest profit. Abia acum iti poti "trage" ceva din firma sub forma de DIVIDEND dar nu mai mult ca PARTENERUL tau.

Daca vrei sa-ti mai "tragi" ceva, @Florin 76 ti-a spus ce sa faci. Te angajazi in firma ca vanzator...dar si aici ai nevoie de PARTENERUL tau.

#212 KlausB

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 08 May 2011 - 07:47 PM

Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la postul meu:

Buna,
Am nevoie de niste sfaturi in legatura cu unele schimbari care vreau sa le efectuez la mine in firma.
Am infiintat un SRL cu 2 asociati, 2 administratori, parti egale fiecare (50/50%), unul dintre ei fiind eu.
Din motive de implicare in cota parte mai mare a mea in firma mi s-a recomandat sa schimb unele chestii, gen celalalt asociat sa renunte la functia de ADMINISTRATOR, plus la un procent din partea sa astfel ca lucrurile sa ramana in felul urmator: SRL cu un administrator, respectiv eu, iar partile fiecarui asociat sa se schimbe din 50/50 in 51/49, respectiv in favoarea mea.
As dori sa stiu cu ce se schimba situatia in cazul acesta si ce avantaje/dezavantaje ar fi fata de situatia actuala, inaintea modificarilor respective, cat si ce trebuie sa fac ca sa efectuez modificarile si cam cat ar costa.

Va multumesc anticipat

#213 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 10 May 2011 - 08:24 PM

Inafara de diferenta de dividente de primit ( datorita procentului mai mare ), mari avantaje nu aveti.
Daca ramaneti doar dumneavoastra Administrator , asociatul numai poate semna in numele firmei .

Aceasta postare a fost editata de Florin_76: 10 May 2011 - 08:31 PM

#214 KlausB

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 10 May 2011 - 09:47 PM

Vezi postareaFlorin_76, la 10 May 2011 - 08:24 PM, a spus:

Inafara de diferenta de dividente de primit ( datorita procentului mai mare ), mari avantaje nu aveti.
Daca ramaneti doar dumneavoastra Administrator , asociatul numai poate semna in numele firmei .
Multumesc de raspuns,
In legatura cu puterea de decizie? Acesta e in favoarea asociatului cu parti sociale mai multe?

#215 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 10 May 2011 - 10:46 PM

da

#216 KlausB

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 11 May 2011 - 08:50 AM

Vezi postareaFlorin_76, la 10 May 2011 - 10:46 PM, a spus:

da
Multumesc mult

#217 Tralamu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 12 May 2011 - 10:18 AM

Buna ziua. Scuze ca intervin in discutie dar am si eu o problema la care sper sa primesc raspuns.
Am un SRL impreuna cu inca 2 asociati, asadar in total 3, din care eu vreau sa ma retrag. Procentele sunt dupa cum urmeaza: 30% (eu), 30%, 40%. Toti 3 suntem administratori cu drepturi depline, singura diferenta facandu-se la impartirea dividendelor care se face conform procentelor. Societatea nu are datorii, este pe profit de cand s-a infiintat iar dividendele pe anul acesta au fost luate. Daca eu as vrea sa ma retrag maine, ce trebuie sa fac, iau ceva cu mine din bunurile cumparate pe firma? Si mai am o problema, aceea ca avem niste contracte semnate si onorate de catre noi pentru care nu am primit toata suma de bani si pentru care nu am taiat inca factura, dar banii vor veni. Eu daca plec din firma inainte sa intre banii in cont, normal ar fi sa primesc si eu procent din acei bani, nu? Sunt putin nelamurit, asadar mi-ar prinde bine niste sfaturi de la voi. Multumesc

#218 danL

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 689 Postari:

Postat 12 May 2011 - 05:47 PM

Vezi postareaTralamu, la 12 May 2011 - 10:18 AM, a spus:

iar dividendele pe anul acesta au fost luate.
Dividendete anului acesta se stabilesc la inchiderea exercitiului financiar.

Daca eu as vrea sa ma retrag maine, ce trebuie sa fac,
Aduci la cunostinta acest lucru celorlalti actionari si, fiind si administrator, convoci Adunarea Generala in care hotarati retragerea si drepturile tale.

iau ceva cu mine din bunurile cumparate pe firma?
Bunurile sunt proprietatea firmei, n-ai nici un drept asupra lor.

Eu daca plec din firma inainte sa intre banii in cont, normal ar fi sa primesc si eu procent din acei bani, nu?
Nu! Nu sunt banii actionarilor. Sunt banii firmei.
Drepturile tale se stabilesc prin acordul asociatilor ori de un expert desemnat de acestia sau, in caz de neintelegere, de tribunal.
Nu ai drept la bunuri!
Ai doua solutii:
a)cesionezi partile sociale, la pretul pe care-l convenesti cu un eventual cumparator si care poate fi oricat de mare, caz in care ai dreptul doar la aceasta suma;
sau
b)la data retragerii vei primi bani corespunzator cotei tale, aplicate asupra valorii intregului patrimoniu.
Daca optezi pentru solutia b) desemnati un expert autorizat independent in vederea evaluarii patrimoniului.

#219 Tralamu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 13 May 2011 - 10:41 AM

Multumesc danL pentru raspuns. Cand am vorbit de dividende m-am referit la cele de anul trecut pe care le-am luat acum, dar m-am exprimat gresit. Inca o intrebare. Cum ramane cu actul constitutiv al firmei? Se va face altul? Ma gandesc ca dupa plecarea mea procentele vor fi impartite altfel si va trebui sa apara pe undeva treaba asta.

#220 danL

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 689 Postari:

Postat 13 May 2011 - 02:06 PM

In functie de modalitatea ta de retragere veti face un dosar care sa cuprinda:
-Hotararea AGA
-Contract de cesiune parti sociale-daca mergi pe aceasta varianta
-Act Constitutiv actualizat
-probabil si ceva formularele tipizate de la ONRC. Tot de aici obtii mai multe informatii!!!
-bani si timp pentru toate cele de mai sus :thumbup:

Similar Topics Collapse

3 useri citesc topicul

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL