Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
consultant fiscal - examen iunie 2007 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 9

Salt la continut

consultant fiscal - examen iunie 2007

530 replies to this topic

#161 Olguta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 469 Postari:
  • Interests:diverse

Postat 15 June 2007 - 12:29 PM

Vezi postareacucubau, la Jun 15 2007, 11:42 AM, a spus:

Vezi postareaOlguta, la Jun 15 2007, 09:15 AM, a spus:

Vezi postareaana-op, la Jun 15 2007, 09:12 AM, a spus:

olguta ne gasim noi pe acolo eu ajung cu vreo 2 ore inainte, o sa ma recunosti intr-un nor de fum de "tigarete"
:smile: :tongue:
O parere despre intrebarea 217 cu transportul Franta-Romania?
AM FOST PLECATA, SCUZE,
ROMANIA ESTE RASPUNSUL.
Din punct de vedere al TVA sunt operatiuni impozabile in Romania cele care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii (conform art. 126 alin. (1) din Codul fiscal):
a) operatiunile care, in sensul art. 128 - 130, constituie sau sunt asimilate cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, in sfera taxei, efectuate cu plata;
b) locul de livrare a bunurilor sau de prestare a serviciilor este considerat a fi in Romania, in conformitate cu prevederile art. 132 si 133;
c) livrarea bunurilor sau prestarea serviciilor este realizata de o persoana impozabila, astfel cum este definita la art. 127 alin. (1), actionand ca atare;
d) livrarea bunurilor sau prestarea serviciilor sa rezulte din una dintre activitatile economice prevazute la art. 127 alin. (2);

#162 biancaserban

Nou

• Members
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 15 June 2007 - 12:39 PM

la intrebarea 156:
e un lucru pe care nu-l inteleg, dat fiind ca eu n-am lucrat niciodata cu accize si trebuie sa ma descurc doar cu ceea ce am citit. poate ma lamureste cineva care lucreaza in mod curent cu produse accizabile:
1. pe de o parte operatorul neinregistrat este persoana fizica sau juridica autorizata sa primeasca cu titlu ocazional, produse supuse accizelor in regim suspensiv , provenite din alte state membre ale Uniunii Europene
2. pe de alta parte la art 186 se spune ca " pe durata deplasarii unui produs accizabil , acciza se suspenda daca deplasarea are loc intre un antrepozit fiscal si un operator neinregistrat.
Deci e musai ca produsele primite de un operator neinregistrat sa fie din alte state membre, sau nu?

#163 marcelb

Membru junior

• Nou venit
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 15 June 2007 - 12:45 PM

va doresc tuturor multa bafta!

#164 ana-op

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 425 Postari:

Postat 15 June 2007 - 01:07 PM

nemrac
faci aceeasi greseala ca si mine

si raspunsul celor de la mf este nedeductibile si m-a lamurit o colega- ctc,

14. Punctul 49¹ se completează cu un nou alineat, cu următorul cuprins:
Codul fiscal:
„ p) cheltuielile de sponsorizare și/sau mecenat și cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, și ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, dacă totalul acestor cheltuieli îndeplinește cumulativ următoarele condiții:
1. este în limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
2. nu depășește mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

nu se includ in cheltuielile care intra la calculul profitului V-C (nu intra aici de aceea sunt nedeductibile)

#165 ghola

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 46 Postari:

Postat 15 June 2007 - 01:35 PM

Vezi postareaana-op, la Jun 15 2007, 01:09 PM, a spus:

greseala mea si neatentie
raspuns ROMANIA
raspuns final :smile:
cucubau corect!

112.Tratamentul fiscal al chelt cu bursele private:
nedeductibile
Sunt din provincie, dau si eu examen odata cu voi, dar sunt dezamagit ca in localitatea unde locuiesc la toti le e frica sa colaboreze, de parca le-as lua postul de consultant. Daca nu cer prea mult as dori si eu testele. Multumesc anticipat.Poate odata voi fi si eu de folos.ioan.cb@gmail.com

Aceasta postare a fost editata de ghola: 15 June 2007 - 01:44 PM

#166 carmenszlwa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 46 Postari:

Postat 15 June 2007 - 01:43 PM

Mai tragem sperante in privinta subiectelor???? Eu nu cred ca se vor afisa. Transa cu directorii generali si adjuncti de directii fiscale pe judete a fost in martie. Mai au nevoie inca de consultanti?

#167 andrei-ceccar

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:
  • Interests:acumulare cunostinte

Postat 15 June 2007 - 01:56 PM

a rasfoit cineva cele 2 documente pe care le-am atasat? astept pareri si sugestii.
andrei ceccar

#168 cucubau

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 37 Postari:
  • Interests:Linux

Postat 15 June 2007 - 01:59 PM

Care anume subiecte le doresti? Ca circula o gramada de variante. Spune si ti le trimit imediat

#169 simonik

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 36 Postari:

Postat 15 June 2007 - 02:00 PM

pentru andrei - ceccar

raspunsul corect este a, la toate intrebarile

speri sa primesti si restul intrebarilor?

Aceasta postare a fost editata de simonik: 15 June 2007 - 02:00 PM

simonik

#170 cucubau

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 37 Postari:
  • Interests:Linux

Postat 15 June 2007 - 02:00 PM

Vezi postareaandrei-ceccar, la Jun 15 2007, 02:56 PM, a spus:

a rasfoit cineva cele 2 documente pe care le-am atasat? astept pareri si sugestii.

Am inceput sa pun raspunsuri. In max 30-40 min o sa fac upload cu parerea mea despre raspunsuri

#171 cristina paunescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:

Postat 15 June 2007 - 02:03 PM

Am studiat si eu intrebarile si raspunsul corect este varianta a

#172 ana-op

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 425 Postari:

Postat 15 June 2007 - 02:04 PM

mai atasez o data cele 2 documente in forma in care le-a trimis colegul nostru, sunt persoane care nu le pot deschide, sa vedem
incepem imediat cu raspunsurile

Fisiere atasate

#173 cristina paunescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:

Postat 15 June 2007 - 02:11 PM

Mai este un argument pentru care cheltuielile cu bursele private sunt nedeductibile si anume Art. 21 alin.(4) lit. p din Codul Fiscal: Urmatoarele cheltuieli nu sunt deductibile : cheltuieli de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii.

#174 andrei-ceccar

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:

Postat 15 June 2007 - 02:12 PM

acum m-am uitat si eu peste ele. confirm ca a este raspunsul corect. nu retin exact, insa se mai repeta din cele 500? sau sunt toate noi?
andrei ceccar

#175 ELENA06

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 15 June 2007 - 02:13 PM

Vezi postareaandrei-ceccar, la Jun 15 2007, 01:11 PM, a spus:

din cate am inteles azi dimineata, proportia celor 500 de subiecte in noul ex va fi de 40%, iar difrenta va fi reprezentata de unele noi.am primit 2 seturi de teste, incerc sa le atasez si poate rezolvam unul dintre ele, ptr ca unul e deja rezolvat.nu am apucat sa ma uit peste ele.

din cate am inteles azi dimineata, proportia celor 500 de subiecte in noul ex va fi de 40%, iar difrenta va fi reprezentata de unele noi.am primit 2 seturi de teste, incerc sa le atasez si poate rezolvam unul dintre ele, ptr ca unul e deja rezolvat.nu am apucat sa ma uit peste ele.

multumim mult pt fisiere, eu zic ca raspunsul "a" este bun peste tot

#176 ana-op

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 425 Postari:

Postat 15 June 2007 - 02:15 PM

da cristina asa e, multumim de completare
la cat am apucat andrei sa ma uit intradevar sunt corecte raspunsurile de la a)
si se repeta o parte destul de mare din intrebari

o rugaminte
poate sa posteze cineva cele 500 intrebari vechi integral aici, avem colegi care nu le au, din pacate eu nu pot, le am numai in forma pe hartie si doar la serv in calculator

#177 Simona Chirita

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 27 Postari:

Postat 15 June 2007 - 02:15 PM

Intrebarea 53.
raspunsul corect este b) 50%
In rest pana acum varianta corecta a)

#178 andrei-ceccar

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:

Postat 15 June 2007 - 02:22 PM

sa recapitulez.din surse direct implicare pot sa afirm: se vor da in prop de 40% din cele 500 sub plus inca 60% din unele noi, care AR PUTEA FI postate pe mfinante diseara(neoficial) sau vor fi surprize neplacute. si asta nu e to. din cauza ca sunt prea multi inscrisi ar putea sa dea iar greu sau vor hotari la adunarea nationala ca sa facem stagiu! ceea ce este groaznic!!! si ultima veste rea... stiati ca se va depune in continuare bilant la 30.06.07? de la ceccar mi s-a spus in martie ca nu, acum de la finante am aflat ca da, urmeaza sa apara ordinul in curandptr ca nu este semnat. inca. sugestii, pareri, date noi, informatii astept!
andrei ceccar

#179 dmirelae

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 42 Postari:

Postat 15 June 2007 - 02:26 PM

Vezi postareaSimona Chirita, la Jun 15 2007, 03:15 PM, a spus:

Intrebarea 53.
raspunsul corect este b) 50%
In rest pana acum varianta corecta a)

corect Art50(2)a