Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
parerile noastre despre examenul CECCAR -SEPT. 2007 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 7

Salt la continut

parerile noastre despre examenul CECCAR -SEPT. 2007

829 replies to this topic

#121 dika

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 14 September 2007 - 07:46 AM

Am vrut sa postez un raspuns in legatura cu CECCAR si am observat ca imi apare sub nume : Avertisment , nu stiu ce sa fac. Nu ma certati. Multumesc mult

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 14 September 2007 - 11:25 AM

#122 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 14 September 2007 - 08:10 AM

Ma gandeam ca probabil le ia atat de mult corectura lucrarilor ca sa uitam noi pana pe 1 oct ce am scris ..... :pullhair: eu una dej a am inceput sa uit ce am scris ...... :smile:
Cat despre posibilitatea sustinerii examenului la 3-4 ani ..... ma gandesc, oare o fi in interesul celor de la CECCAR ? Dupa ce au pierdut atatea expertize (auditul, fiscalitatea) nu prea mai au de castigat .... Macar de pe urma acestor concursuri sa mai castige si ei ceva .... De exemplu, anul acesta au fost in Buc 1300 de candidati, care au platit taxa de 555 lei, adica un total de 721.500 lei ..... Credeti ca e putin ? :notworthy:

#123 dika

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 14 September 2007 - 08:44 AM

Buna! Eu sunt de anul acesta expert contabil cu stampila si tot tacamul, dar cred se poate ca CECCAR-ul sa organizeze examenul de acces la profesie la 3-4 ani, chiar daca taxele pt acest examen sunt mari. Probabil ca isi vor lua masuri din sumele pt cotizatiile anuale. Cei deja intrati nu mai au cale de intoarcere si deci pot fi putin expolatati din puntul de vedere al cotizatiei. Sa speram ca nu.

#124 razvyrazvy

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 66 Postari:

Postat 14 September 2007 - 08:59 AM

Nu cred ca e in interesul lor sa organizeze concurs de acces la 3-4 ani.
Si am asa o presimtire, ca iar se va schimba ceva in legislatia privind expertii contabili si restu' de experti. A mai aparut si chestia cu consultantul fiscal.
Pana la urma o sa ne specializam si pe registre de case!!!! :notworthy:

#125 elai

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 14 September 2007 - 09:24 AM

Vezi postareaadima, la Sep 8 2007, 07:40 PM, a spus:

am avut subiectul nr10. Nu cred ca a fost greu dar din ceea ce se putea face nu se aduna mai mult de nota 6. Daca am noroc sa mi-a dea. Sper ca maine voi avea timp sa postez din memorie subiectele
Stie cineva maine vom avea aceleasi numere? Dar comisia de disciplina ca fi aceeasi?
Bafta tuturor!
draga adima,
si eu am avut gr.10 in prima zi..si daca iau 6 la conta si resp . fisc iau pe muchie...dar nici nu prea m-am straduit foarte mult
si putina emotie m-a cam derutat ..aveam senzatia ca nu am vazut chstii din alea niciodata ..apoi mi-am mai revenit.dar luat asa ..nu a fost greu ,desi eu nu sunt o mare contabila..asa ca nu esti singura ....daca asta te poate incuraja..eu tot nu prae am inteles cum se noteaza ..dar ma rog ..

#126 aura mihaela

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 14 September 2007 - 10:03 AM

pt. welcome :

iti multumesc pentru raspuns, asa cum am mai spus nu am de gand sa ma trezesc pe ultima suta de metri ca mai de invatat o groaza, de aceea am postat mesajul pentru a ma documenta din timp. As vrea daca se poate sa mai tinem legatura (iata si adresa mea de mail aura_24ka@yahoo.com), sa-mi spui exact unde anume sa caut in forum pentru ca ma descurc un pic cam greu cu topicurile/subiectele de pe site-ul asta, sunt asa de multe incat nu stiu cu care sa incep. PS: la anu' chiar se da sinteza in loc de grila?....
multumesc

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 14 September 2007 - 11:32 AM

#127 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 14 September 2007 - 11:28 AM

Vezi postareadika, la Sep 14 2007, 08:46 AM, a spus:

Am vrut sa postez un raspuns in legatura cu CECCAR si am observat ca imi apare sub nume : Avertisment , nu stiu ce sa fac. Nu ma certati. Multumesc mult
:notworthy:
ia vezi ce procent e acolo... pai e 0% !! adica ai nivel 0 (zero) de avertisment, adica nici un avertisment, logic ... nu ? :smile:

aaaaa... si : bine ai venit, "bobocel" pe forum ! si voi, toti ceilalti "bobocei" ... :pullhair:

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 14 September 2007 - 11:41 AM

#128 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 14 September 2007 - 09:46 PM

Vezi postareaaura mihaela, la Sep 14 2007, 11:03 AM, a spus:

pt. welcome :

iti multumesc pentru raspuns, asa cum am mai spus nu am de gand sa ma trezesc pe ultima suta de metri ca mai de invatat o groaza, de aceea am postat mesajul pentru a ma documenta din timp. As vrea daca se poate sa mai tinem legatura (iata si adresa mea de mail aura_24ka@yahoo.com), sa-mi spui exact unde anume sa caut in forum pentru ca ma descurc un pic cam greu cu topicurile/subiectele de pe site-ul asta, sunt asa de multe incat nu stiu cu care sa incep. PS: la anu' chiar se da sinteza in loc de grila?....
multumesc
eu zic ca nu conteaza f mult daca e grila sau nu..... Toata lumea a criticat lucrul asta, ca "nu mai e grila"..... dar nu ar trebui sa conteze pt cei care invata .... de ex, la varianta 7 de anul acesta era o intrebare la deontologie care in carte e sub forma de grila .... si pt ca am citit grilele am stiut sa raspund dar .... cu cuvintele mele. Eu cred ca asta vor ei sa facem, sa intelegem ceva din grilele astea .... pt ca intra-devar daca parcurgi grilele de minim 2 ori nici nu mai e nevoie sa gandesti care e raspunsul, il pui automat .... la subiectele clasice mai gandesti un pic ... mie una imi plac mai mult subiectele clasice ....

#129 emi3

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 14 September 2007 - 10:40 PM

Pentru Dika. Salut. Sunt inca in stagiu la experti si mai este pana dau examenul final si as dori daca se poate sa-mi spui cate ceva de examenul de aptitudini de anul asta. Subiecte, cum a decurs examenul, etc. Multumesc. Astept raspuns la emilia_190580@yahoo.com

#130 mihaser

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 142 Postari:

Postat 16 September 2007 - 06:28 PM

Vezi postareamihavesa, la Sep 14 2007, 10:46 PM, a spus:

eu zic ca nu conteaza f mult daca e grila sau nu..... Toata lumea a criticat lucrul asta, ca "nu mai e grila"..... dar nu ar trebui sa conteze pt cei care invata .... de ex, la varianta 7 de anul acesta era o intrebare la deontologie care in carte e sub forma de grila .... si pt ca am citit grilele am stiut sa raspund dar .... cu cuvintele mele. Eu cred ca asta vor ei sa facem, sa intelegem ceva din grilele astea .... pt ca intra-devar daca parcurgi grilele de minim 2 ori nici nu mai e nevoie sa gandesti care e raspunsul, il pui automat .... la subiectele clasice mai gandesti un pic ... mie una imi plac mai mult subiectele clasice ....

Mai Miha ii numeri pe degetele de la o mana pe cei din Ceccar atotstiutori...adica cei care stiu sa rezolve in proportie de 80-90% subiectele de la un examen de al nostru....Asta-i paradoxul ceccarului...ti se cere ceea ce nici ei nu stiu! Nu conteaza ca e grila sau clasic, insa ar fi bine sa fie subiecte accesibile....si cel mai important....daca tot organizeaza cursuri sa le organizeze k lumea...nu sa ia 400 de Ron pentru nimic!

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 16 September 2007 - 06:51 PM

#131 dannad001

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 224 Postari:

Postat 16 September 2007 - 09:53 PM

" insa ar fi bine sa fie subiecte accesibile....si cel mai important...."

1) "subiecte accesibile" ? Adica mura-n gura ? Mai 'baieti' bagati-va mintile in cap ! Daca nu intelegeti notiunea de "EXPERT contabil" , mai meditati.

Toti cei care criticati CECCAR-ul (mai exact incompetenta conducerii) , nu vi se pare ca va contraziceti cand spuneti ca a-ti prefera sa cunoasteti subiectele intr-o forma sau alta inainte de a merge la examen ?

Cred ca aplicati 'regula' : daca ala a furat/parvenit, de ce n-as face si eu ?

Poate ca bibliografia este prea stufoasa, haotica, derutanta, se vrea citit Totul cand de fapt ar trebui Partial.

OK, numai ca daca ati stiut despre asta si ati ales sa dati examen, nu trebuie sa va plangeti.

Bravo celor care vor lua acest examen greu !

Eu n-am avut timp anul acesta pt.examen, insa la anul voi avea. De-abia astept subiectele mai grele ! Daca le voi rezolva inseamna ca sunt peste un anumit nivel de pregatire !

In urmatorii anii, parerea mea , vor iesi experti contabili in adevaratul sens al cuvantului ! :notworthy:

2)
" daca tot organizeaza cursuri sa le organizeze k lumea...nu sa ia 400 de Ron pentru nimic! "

Ce va deranjat la cursuri ? Ce vroiati sa aflati la cursuri ? Cum au decurs, ce s-a predat ?

#132 dana_cz

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 218 Postari:

Postat 17 September 2007 - 01:10 AM

Draga dannad001, nu cred ca e cazul sa pui paie pe foc in perioada asta, cand lumea si asa e necajita dupa examen si asteapta cu destule emotii rezultatele.
Si nu cred ca te poti pronunta asupra unor subiecte date la un examen la care nu ai participat! Cu atat mai mult pe tonul asta.
Daca tu crezi ca poti invata intr-atat incat sa cunosti si sa aplici absolut toate reglementarile contabile si fiscale, plus restul reglementarilor cu caracter economic si discipline aferente acestui examen, felicitarile mele, dar sincer, ma cam indoiesc.
Nu cred ca a cerut nimeni "mura in gura" cum spui tu. Dar nici formulari confuze sau interpretabile, subiecte gresite, carora in unele sali li s-a corectat enuntul, in altele nu, sau subiecte a caror rezolvare corecta si completa exced durata examenului.
Si nu cred ca ti-ar face nici tie placere sa inveti ceva pentru un examen si sa primesti altceva cand te duci acolo. Ia de pilda subiectele de la control ca sunt postate pe site si incearca sa le rezolvi argumentand in final solutiile strict cu bibliografia de examen pentru aceasta disciplina. Sunt curioasa daca reusesti.
Orice examen are o bibliografie si aceea se respecta. Aici nu a fost cazul 100 %.
Orice examen normal si corect are un regulament clar, stabilit inainte de sustinerea lui privind modul de sustinere si de corectura. Aici nu am vazut asa ceva.
Baremul de corectura trebuie sa fie public, la fel si rezolvarile corecte. Si la un examen constand in grile 100 %, se afiseaza dupa sustinerea lui raspunsurile corecte. Aici vor fi doar niste rezultate afisate pe data de 01.10.2007 si habar nu vei avea de unde iti vine nota. Care era rezolvarea. Ai gresit tu? Au gresit ei la corectura? Si la care din probleme. Nimeni nu va avea vreodata incredere intr-un proces total netransparent. In niste rezultate date "in spatele usilor inchise".
Si mai faci o confuzie. Examenul asta nu te face expert ci iti ofera doar posibilitatea de a te pregati pentru aceasta profesie.
Cat despre "notiunea de expert contabil", fi convinsa ca nici macar CECCAR-ul nu o mai intelege exact.
Desi ar mai fi enorm de mult de comentat la vorbele tale, ma opresc aici.
Daca replica mea te-a suparat, imi pare sincer rau, dar si pe mine m-a deranjat modul si tonul pe care te-ai luat de mihaser. Poti fi convinsa ca nu a asteptat nimic "mura in gura", ci chiar a invatat si s-a implicat foarte mult. Daca urmareai subforumul, ai fi stiut si tu acest lucru.

Eu iti urez multa bafta la anul! Se pare ca vei avea norocul sa se mai scoata din materii, in schimb vei avea ghinionul sa nu mai fie examen, ci concurs pe un numar anume de locuri (0, 1, 2, ... , 100 depinde de "nevoile" filialei).
Viata este suma tuturor alegerilor tale

#133 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 17 September 2007 - 08:28 AM

Vezi postareadana_cz, la Sep 17 2007, 01:10 AM, a spus:

Eu iti urez multa bafta la anul! Se pare ca vei avea norocul sa se mai scoata din materii, in schimb vei avea ghinionul sa nu mai fie examen, ci concurs pe un numar anume de locuri (0, 1, 2, ... , 100 depinde de "nevoile" filialei).
e sigura treaba cu concursul si nr de locuri limitate ? de fapt cred ca la astia nimic nu e sigur .... :notworthy:

#134 dannad001

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 224 Postari:

Postat 17 September 2007 - 09:41 AM

Pentru DANA_CZ :

Si totusi...pentru ca anul asta am urmarit fenomenul de pe margine, cred ca parerea mea este mai Obiectiva.(Na, ca am devenit dintr-odata Subiectiv :pullhair: )

Inteleg nemultumirea ta (si a altora) : cand esti implicat, altfel vezi lucrurile.

Atat timp cat nu ma cunosti, gresesti daca iti dai cu parerea in ceea ce priveste faptul ca as putea sau nu rezolva subiectele. La control cred au vrut sa testeze efectiv logica si inteligenta. Enunturile confuze nu sunt fair-play, dar daca ai capacitatea sa intelegi ce a vrut sa spuna "prostu'", nu esti tare ? Si in viata de zi cu zi se intampla asta.

Suntem in Romania, vrei organizare nemteasca ? :smile:

Sa stii ca cel mai mult m-a deranjat si uimit faptul ca unii ar fi vrut sa afle subiectele de la cursuri iar altii ar prefera sa dea bani pt. a trece examenul. De aceea, la momentul asta expertii contabili nu se bucura de admiratie. Unii chiar vor sa perpetueze aceasta stare. Si ne plangem ca suntem in coada natiunilor.

Inca ceva : nu m-am luat de mihaser, doar am folosit un citat din ea/el, opinia mea nu vizeaza anumite persoane ci anumite MENTALITATI.

Te-ai gandit sa faci propuneri catre CECCAR pt.imbunatatirea examenului (de exemplu).

Daca NU, ce astepti, sa faca altii ? Chinezii au construi un baraj transportand fiecare pe bicicleta lui cate o gramajoara de pamant, japonezii ca sa treaca de criza au hotarat, din proprie initiativa, sa munceasca gratuit si sambata. Noi,....( ce mai furam azi ? :biggrin: )

Chiar asa, trimite cineva un e-mail cu un link la acest topic, sa vada si ei si ,eventual, sa ia masuri ?

Mi-ar place sa anunti pe forum ca ai luat acest examen ! :notworthy:

#135 dika

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 17 September 2007 - 10:01 AM

Vezi postareaemi3, la Sep 14 2007, 11:40 PM, a spus:

Pentru Dika. Salut. Sunt inca in stagiu la experti si mai este pana dau examenul final si as dori daca se poate sa-mi spui cate ceva de examenul de aptitudini de anul asta. Subiecte, cum a decurs examenul, etc. Multumesc. Astept raspuns la emilia_190580@yahoo.com
iti voi trimite pe adresa mentionata din subiectele din anii trecuti pe care le-am primit si noi. Mai trebuie precizat un fenomen de care unii nu tun cont si anume: la examenul se dau subiecte din problemele facute la cursurile de pregatire, acelea pe care noi le platim separat (mare greseala:au fost persoane care le-au ignorat total, dar s-a luat examenul pe baza de teorie: deontologie si mai nou anul acesta la unul din subiectele de la conta a fost dat AUDIT, si anume TEORIE, culmea, nu?). Din 6 numere de examen, doar unul a fost de dimensiuni normale, ca intindere, rezolvare, celelalte erau foarte lungi, nu grele cat mult de scaris si nu aveai prea mult timp pt teorie. De aceea eu va sfatuiesc sa incepeti cu teoria pt ca ea conteaza de anul acesta 40% din nota (anul trecut era 60%). La deontologie s-a putut copiat, normal, fara prea mari probleme, totul trebuie sa fie bun simt (adica nu cu cartea pe banca).

#136 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 17 September 2007 - 10:15 AM

Vezi postareadika, la Sep 17 2007, 11:01 AM, a spus:

Vezi postareaemi3, la Sep 14 2007, 11:40 PM, a spus:

iti voi trimite pe adresa mentionata din subiectele din anii trecuti pe care le-am primit si noi. Mai trebuie precizat un fenomen de care unii nu tun cont si anume: la examenul se dau subiecte din problemele facute la cursurile de pregatire, acelea pe care noi le platim separat (mare greseala:au fost persoane care le-au ignorat total, dar s-a luat examenul pe baza de teorie: deontologie si mai nou anul acesta la unul din subiectele de la conta a fost dat AUDIT, si anume TEORIE, culmea, nu?). Din 6 numere de examen, doar unul a fost de dimensiuni normale, ca intindere, rezolvare, celelalte erau foarte lungi, nu grele cat mult de scaris si nu aveai prea mult timp pt teorie. De aceea eu va sfatuiesc sa incepeti cu teoria pt ca ea conteaza de anul acesta 40% din nota (anul trecut era 60%). La deontologie s-a putut copiat, normal, fara prea mari probleme, totul trebuie sa fie bun simt (adica nu cu cartea pe banca).
dika, tu vorbesti de acces sau de examenul final ???? ca treci din una in alta f repede ........ si nu se mai intelege

#137 Roxanee

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 104 Postari:

Postat 17 September 2007 - 10:37 AM

Vezi postareadannad001, la Sep 17 2007, 10:41 AM, a spus:

Mi-ar place sa anunti pe forum ca ai luat acest examen ! :notworthy:

O sa se intample si acest lucru si cred ca toti cei care au participat intr-un fel sau altul la pregatirea acestui examen pe forum vor reusi acest lucru. Enunturile confuze nu numai ca nu sunt fair-play dar cel putin la control nu au fost nici macar din tematica. Oricum acest examen a fost un haos general, intradevar au fost si oameni care nu aveau ce cauta la acel examen si care pur si simplu au venit pentru a vedea ce se intampla, dar nu-i poti pune pe toti in aceeasi oala. Sunt multi oameni care au muncit din greu si au pregatit foarte bine acest examen, nu toti vrem mura in gura dar ne-am fi dorit ca macar enunturile sa fie clare si de ce nu sa respecte tematica data.
Nu te-ai pregatit pentru examen dar nici nu poti spune ca ai o parere obiectiva.
Daca ai fi obiectiv te-ai intreba de ce CECCAR-ul a scos o noua carte cu doua saptamani inainte de examen si limitata pe deasupra, de ce trebuie sa elaborezi o lucrare cu subiecte stufoase la 4 materii in doar 3 ore, de ce nu s-au afisat macar raspunsurile la grile dupa examen.
Iar legat de cursuri nu ai dreptate de loc, eu nu m-am inscris dar nu mi-ar fi placut sa arunc niste bani aiurea, sa pierd timpul doar pentru a asculta niste aberatii care oricum nu folosesc (nici pentru accesul la expert contabil si nici pentru ceea ce vei face in viata) fiind depasite.
Iti doresc multa bafta la examenul de anul viitor si iti asteptam parerile de dupa examen (pentru a te primi in clubul criticilor de dupa examinare :pullhair: ) .

#138 joana_vlad

Nou

• Members
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 17 September 2007 - 10:38 AM

Buna ziua ,
Bafta tuturor care au dat examenul de acces anul acesta...am rasfoit forumul si am inteles ca a fost cam urat.Eu as vrea sa dau anul care vine si vreau sa va intreb daca stiti cumva cam in e perioada se organizeaza.
Mercic anticipat!

#139 mihaser

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 142 Postari:

Postat 17 September 2007 - 10:54 AM

Dana cz nu are rost sa dai explicatii...eu ii invit pe toti la urmatoarele cursuri si la urmatorul examen sa se convinga!
Mai vrei sa-ti dau subiectele de la conta si fiscalitate de la nr 7? Sau ai facut rost de ele intre timp?
Eu inca nu le-am tastat...le am scrise pe ciorna cu grile si astept cu nerabdare sa merg la matusa sotului sa vad daca ma poate ajuta sa le rezolv. Intre timp m-am pus pe citit codul fiscal pagina cu pagina! Am citit impozitul pe profit si l-am inteles...sper sa mearga tot asa pana la sfarsit.

Sper sa mai facem impreuna probleme pe aici, indiferent de rezultate! Va multumesc tuturor inca o data pentru raspunsuri si va doresc mult succes in viitor!

#140 Welcome

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 58 Postari:

Postat 17 September 2007 - 11:57 AM

:laugh: Chiar nu se poate sa fim lasati in pace cei care am dat examenul anul acesta ??? Au ajuns pe aici niste persoane care isi dau cu parerea si ne judeca, si ne cer noua socoteala ptr aberatiile care le nascocesc cei de la CECCAR... Pe acest topic, vorbim despre : " cum a fost" :notworthy: "Cat de lungi mai sunt cele 14 zile pana rezultate" :smile: ... CEI CARE NU AU DAT EXAMEN ANUL ACESTA pot viziona acest topic !!!! Asta nu decid eu, dar chiar nu mi se pare normal sa fim luati peste picior. Multi care au fost pe acest forum, si-au batut totusi capul cu anumite probleme... Tot atat de multi dintre noi au cedat ..si chiar visam problemele rezolvate si eventual sa ni se dicteze grilele... Ptr ca oricat de bine stapanesti materia ..la un moment dat o iei razna. Este foarte voluminoasa materia, chiar daca lucrezi in domeniu... Hai lasa-ti-ne in supararea noastra si in asteptarea asta lungaaaaaaaaa a rezulatelor... :pullhair: Va multumim...
Maria

Similar Topics Collapse

141 useri citesc topicul

0 membri, 141 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL