camilucaci, la Oct 2 2007, 02:30 PM, a spus:
Postat 02 October 2007 - 02:35 PM
Postat 02 October 2007 - 02:55 PM
Postat 02 October 2007 - 03:28 PM
Postat 02 October 2007 - 03:48 PM
Postat 02 October 2007 - 03:54 PM
parca au avut norma de picat ...
Postat 02 October 2007 - 03:57 PM
Postat 02 October 2007 - 04:32 PM
( o adevarata ruleta ruseasca…insa invers, in varianta romaneasca, cu 5 gloante in butoias si unul lipsa !)
Concluziile mele :…
In sala in care am fost eu ,la examenul 2 ( evaluare,control etc- 24 persoane intr-o sala de clasa obisnuita de liceu), s-a putut copia ( nu in disperare, dar s-a putut si au copiat destul de multi).
Vazand rezultatele pot sa spun ca asta a fost cauza din care au picat cei mai multi din acea sala. Pur si simplu nu poti sa retii atata material si sa reproduci cu exact aceleasi cuvinte .
Si eu am vrut sa copii dar am uitat “volumele” acasa, si ce m-am mai ofticat in ziua aia…
Acum observ ca unde s-a copiat adliteram s-a picat (cazul salii mele de examen, nu extrapolez) si pacat de toata munca, multi chiar nu au avut timp sa invete literatura aia ( nu vreau sa intru in detalii privind insasi materiile care se cer la acest examen) si poate sunt oameni de calitate care vor sa se dedice acestei meserii, care cunosc bine mecanismul contabil ( practica contabila a marii majoritati a firmelor de pe piata – si nu problemele de contabilitatea cerute de ei, fara regasire ca metoda in momentul de fata in contabilitatea romaneasca, dar sunt in planurile de viitor ale CECCAR - vezi fluxuri etc).
Un coleg de examen, prieten, care a luat note mari ( peste 7) la conta, drept si fiscalitate, dar nu a avut luni de zile libere la dispozitie sa invete tonele de maculatura si a copiat la restul (abia a avut 1 saptamana libera pt examenul asta si multi au fost in situatia asta). Urmarea , note ff mari la materiile copiate si 5 si nu stiu cat la control !!!! Chiar e bun omul la conta si fiscalitate (cred ca astea conteaza cel mai mult zic eu ).
Au facut si la misto, adica au dat note de 10 la materiile considerate de ei “copiate” si au trantit un 5.99 la control sau drept (materii cu subiecte destul de interpretabile).
Materia Control a fost intr-adevar de “control”. Eu cred ca persoana care corecta intai isi facea o parere (subiectiva bineinteles) trecand in diagonala peste lucrare si daca hotara ca esti trecut iti dadea 8-9 la control. Daca hotara ca esti picat iti dadea 5.99 la control si te pica.
Chiar nu a contat ce s-a scris acolo (trebuia doar sa fi scris ceva la fiecare subiect – creatie libera).
M-am regasit cand citeam listele la CECCAR cu o persoana cu care m-am consultat imediat dupa examen la problemele de la control si aveam raspunsuri total diferite, iar pe lista surpriza, aveam aproape aceleasi notei ( aprox 8)!!!
Acest examen nu este nicicum o verificare a cunostintelor. E o alta testare a capacitatii de “ a se descurca” a romanului.
Eu am luat pentru ca am intuit gandirea lor comunista, in consecinta : am scris la absolut toate subiectele (prin urmare la unele aberant, pe alaturi, imi mai aduceam aminte de ceva, reveneam, iar deviam etc);
am respectat ordinea ceruta de ei in rezolvarea subiectelor ( sa nu il enervez pe ala care corecteaza); am scris citet, clar, mare, fara taieturi etc.; desi aberam am cautat sa scriu “cantitativ” suficient pentru fiecare subiect si aberatiile mele sa fie cat de cat in limite; limba de lemn – am scris mult dar nu am spus nimic si constant m-am invartit in jurul a ce stiam (de la materie la materie). Nu ma consider deloc mai istet decat cei care au picat! (am reusit ajutat de cei 10 ani de experienta in bataia de joc din mediul contabil-fiscal romanesc).
Imi pare chiar putin rau ca am luat acest examen pentru ca daca nu il luam vroiam sa ma reorientez spre alta meserie, in care viata mea sa nu graviteze in mod constant in jurul datei de 25 ale lunii si de craciun sa stau cu familia , nu sa alerg prin oras cu sacul de declaratii, samd.
Sunt contabil si lucrez la o firma de contabilitate, avem lunar controale pentru rambursare tva, garzi ,protectia muncii, politie economica etc. si cunosc foarte bine gandirea oamenilor ce lucreaza in institutii gen CECCAR .
Succes tuturor !
Postat 02 October 2007 - 04:36 PM
Fisiere atasate
Postat 02 October 2007 - 04:44 PM
Fisiere atasate
Postat 02 October 2007 - 04:53 PM
Au picat atat de multi !!!
E cineva care a luat si n-a fost la cursurile lor? Adica au platit doar examenul si au luat?
Fisiere atasate
Postat 02 October 2007 - 05:07 PM
Fisiere atasate
Postat 02 October 2007 - 05:25 PM
Fisiere atasate
Postat 02 October 2007 - 05:33 PM
"Rezultatele candidatilor la examenul de acces la stagiu - sesiunea 8-9 septembrie 2007, afisate azi, 1 octombrie 2007, ora 14:00
Pentru candidatii declarati respinsi, contestatiile se depun la sediul filialei de domiciliu, sau pe mail la adresa ceccar@ceccaro.ro, in termen de 24 de ore de la afisarea rezultatelor. Nu se iau in considerare contestatiile depuse dupa acest termen."
Postat 02 October 2007 - 05:40 PM
Bafta pentru cei care au depsu contestatii!!
Postat 02 October 2007 - 06:13 PM
Marinna, la Oct 2 2007, 06:33 PM, a spus:
"Rezultatele candidatilor la examenul de acces la stagiu - sesiunea 8-9 septembrie 2007, afisate azi, 1 octombrie 2007, ora 14:00
Pentru candidatii declarati respinsi, contestatiile se depun la sediul filialei de domiciliu, sau pe mail la adresa ceccar@ceccaro.ro, in termen de 24 de ore de la afisarea rezultatelor. Nu se iau in considerare contestatiile depuse dupa acest termen."
si acum ca am luat acest examen stie cineva care mai sunt formalitatile sau in cat timp trebuie sa depunem cererea cu tutorele de stagiu?
Postat 02 October 2007 - 06:41 PM
DA. Eu una m-am inscris ultima pe lista din judetul meu (Suceava). Am aflat tarziu de examen. Pe 13 aug am inceput sa invat, nici nu am stiut ca se tin cursuri si altele. Intr-adevar m-a ajutat mult forum-ul . Am rezolvat doar testele grila, nu am citit nici o lege din bibliografie. Am fost ferm convinsa tot timpul ca voi pica examenul, de aceea nici nu m-am zbatut sa aflu rezultatele. Ieri insa m-a sunat o prietena de la IAsi si mi-a zis ca am fost admisa. Nici acum nu-ni vine sa cred, cand vad cat de multi sunt cei respinsi. La mine cred ca a fost norocul.
Postat 02 October 2007 - 06:46 PM
Fisiere atasate
Similar Topics
| Topic | Forum | Deschis de | Statistici | Ultima postare | |
|---|---|---|---|---|---|
Reprezentantii D.G.R.F.P Brasov si membrii CECCAR Brasov reuniti intr-o intalnire pe tema „Noutati fiscale prevazute de O.G. nr.16/2022” |
Materiale ANAF (MFP) | Otilia Alupei |
|
|
|
Programul TEZAUR continua si in luna septembrie 2022 ! |
ANAF - servicii si asistenta, date de contact | Otilia Alupei |
|
|
|
AJFP Mehedinti informeaza contribuabilii despre aplicarea sistemului RO e-Factura |
RO e-Tranport si RO e-Factura | Otilia Alupei |
|
|
|
Cugetari despre bani |
Diverse subiecte | Otilia Alupei |
|
|
|
Cugetari despre avere |
Diverse subiecte | Otilia Alupei |
|