Postat 07 October 2008 - 11:12 AM
Postat 07 October 2008 - 02:11 PM
Amenajarea in ce consta?
Postat 10 October 2008 - 07:21 AM
Postat 04 November 2008 - 08:42 AM
Ai gasit pana la urma un raspuns? Ma intereseaza si pe mine subiectul. Am aceeasi situatie si nu stiu daca se calculeaza sau nu impozit pa diferenta dintre val de achizitie (mai mare) si cea de vanzare (mai mica). Te rog daca poti sa-mi dai si mie un raspuns. Multumesc anticipat.
Postat 15 November 2008 - 12:40 AM
Postat 21 November 2008 - 10:57 PM
Postat 25 November 2008 - 12:46 PM
1in contract nu se specifica nimic despre plata si in acest caz cum ma sfatuiti sa dau banii(e vb de suma relativ mica) du disp de plata din caserie sau prin banca?trebuie sa ii fac nota de receptie?sau ce alte doc se mai intocmesc in astfel de cazuri?
2alta intrebare ar fi vazand pe emonografii.ro despre acest subiect acolo se face si contarea de la taxare inversa.trebuie facuta contarea cu taxare inversa daca eu achizitionez de la o pers fizica?va multumesc anticipat!o zi buna tuturor!
Aceasta postare a fost editata de madalinab: 27 November 2008 - 02:20 PM
Postat 26 November 2008 - 03:06 PM
Cereti persoanei fizice sa va scrie o adresa (catre firma) prin care sa specifice:
"Plata terenului mentionat in contractul nr.... va rog sa o faceti in contul bancar nr. [cont IBAN], de la banca, sucursala..., deschis pe numele... (neaparat a lui)."
Pentru plata in numerar, adresa sa fie cam asa: "Plata ... se va face prin numerar in schimbul unei chitante de mana care sa ateste plata, semnata de primitorul banilor si de 2 martori".
Legea nu cere aceasta adresa, dar ea completeaza contractul. Se poate face plata si fara ea (prin OP sau chitanta).
Daca nu are cont bancar, puteti sa-i cereti sa-si creeze unul. E mai sigur asa (ca nu va nega incasarea si semnatura).
Banii se pot inmana mai sigur in prezenta notarului, care va elibera o chitanta (sau alt document de atestare).
Daca persoana fizica este PFA, trebuie sa va faca factura si sa va dea chitanta pe numele PFA.
Mi-am exprimat doar niste pareri. Nu o luati ca pe o litera de lege. Colegii de forum care stiu mai mult pot sa ma corecteze.
In ce priveste taxarea inversa, nu este cazul sa o faceti.
Aceasta postare a fost editata de nopris: 26 November 2008 - 03:11 PM
Postat 03 December 2008 - 10:29 AM
sima_laura, la Nov 22 2008, 12:57 AM, a spus:
ma intereseaza si pe mine subiectul, spune-mi te rog unde gasesc in Cod fiscal referire la aceasta cheltuiala nedeductibila?
multumesc
Postat 03 December 2008 - 12:18 PM
a) pentru active şi pasive - valoarea de înregistrare în patrimoniu;
b) pentru titlurile de participare - valoarea de achiziţie sau de aport, utilizată pentru calculul câştigului sau pierderii, în înţelesul impozitului pe venit ori al impozitului pe profit;
[{*}] c) pentru mijloace fixe amortizabile şi terenuri - costul de achiziţie, de producţie sau valoarea de piaţă a mijloacelor fixe dobândite cu titlu gratuit ori constituite ca aport, la data intrării în patrimoniul contribuabilului, utilizată pentru calculul amortizării fiscale, după caz. În valoarea fiscală se includ şi reevaluările contabile efectuate potrivit legii. În cazul în care se efectuează reevaluări ale mijloacelor fixe amortizabile care determină o descreştere a valorii acestora sub costul de achiziţie, de producţie sau al valorii de piaţă a mijloacelor fixe dobândite cu titlu gratuit ori constituite ca aport, după caz, valoarea fiscală rămasă neamortizată a mijloacelor fixe amortizabile se recalculează până la nivelul celei stabilite pe baza costului de achiziţie, de producţie sau a valorii de piaţă a mijloacelor fixe dobândite cu titlu gratuit ori constituite ca aport, după caz. În situaţia reevaluării terenurilor care determină o descreştere a valorii acestora sub costul de achiziţie sau sub valoarea de piaţă a celor dobândite cu titlu gratuit ori constituite ca aport, după caz, valoarea fiscală este costul de achiziţie sau valoarea de piaţă a celor dobândite cu titlu gratuit ori constituite ca aport, după caz. (literă modificată prin art. I pct. 2 din O.U.G. nr. 106/2007 (publicată la 18 octombrie 2007) în vigoare de la 1 ianuarie 2008)
Am mai dat acest raspuns si in alt topic.
Postat 05 December 2008 - 11:07 AM
am si eu rugamintea daca ma poate ajuta cineva sami spuna daca se poate registra in contabilitate evaluarea unui teren al societatii respective
Va multumesc din suflet.
Postat 06 December 2008 - 05:29 PM
Postat 18 February 2009 - 11:36 AM
Postat 05 March 2009 - 09:23 PM
Art. 141 alin. (3) din Codul fiscal.
Urmatoarele operatiuni sunt, de asemenea, scutite de taxa:
- livrarea de catre orice persoana a unei constructii, a unei parti a acesteia si a terenului pe care este construita, precum si a oricarui alt teren. Prin exceptie, scutirea nu se aplica pentru livrarea unei constructii noi, a unei parti a acesteia sau a unui teren construibil. In sensul prezentului articol, se definesc urmatoarele:
1. teren construibil reprezinta orice teren amenajat sau neamenajat, pe care se pot executa constructii, conform legislatiei in vigoare;
2. constructie inseamna orice structura fixata in sau pe pamant;
3. livrarea unei constructii noi sau a unei parti din aceasta inseamna livrarea efectuata cel tarziu pana la data de 31 decembrie a anului urmator anului primei ocupari ori utilizari a constructiei sau a unei parti a acesteia, dupa caz, in urma transformarii;
4. o constructie noua cuprinde si orice constructie transformata astfel incat structura, natura ori destinatia sa au fost modificate sau, in absenta acestor modificari, daca costul transformarilor, exclusiv taxa, se ridica la minimum 50% din valoarea de piata a constructiei, exclusiv valoarea terenului, ulterior transformarii;
va multumesc
Postat 15 March 2009 - 07:15 PM
Postat 27 May 2009 - 03:43 PM
Va rog urgent ajutati-ma cu urmatoarea problema:sunt asociat la o firma, care are inregistrat in contabilitate un teren.Doresc ca acest teren sa fie cumparat de catre asociat.CUm se procedeaza in acest caz? se intocmeste factura, sau este valabil numai contract/ CUm se scade din patrimoniul societatii?
VA multumesc?
Postat 27 May 2009 - 04:02 PM
Postat 22 June 2009 - 12:10 PM
va multumesc pentru un eventual raspuns.
Postat 22 June 2009 - 01:33 PM
Postat 22 June 2009 - 08:23 PM
Similar Topics
5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi