Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
ORDIN 1415 ! - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 2

Salt la continut

ORDIN 1415 !

50 replies to this topic

#21 Constanta_2004

Nou

• Members
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 31 October 2007 - 04:44 PM

La DGFP Constanta nu le primesc.
Asteapta soft-ul de preluare.
De fapt nu stiu cand se vor depune si sub ce forma.

#22 Ioan P.

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 178 Postari:

Postat 01 November 2007 - 12:35 PM

Vezi postareavulpisor, la Oct 28 2007, 08:18 PM, a spus:

Vezi postareaAnAbEllA, la Oct 25 2007, 05:50 PM, a spus:

Vezi postareasdnr, la Oct 24 2007, 10:11 AM, a spus:

De pe contexpert.ro:

"Potrivit reglementarilor, declaratia se depune in termen de 15 zile de la data incheierii contractelor. Modificarile intervenite in datele declarate initial se declara, in termen de 15 zile de la data producerii acestora, prin depunerea unei noi declaratii de inregistrare a contractelor initiale/aditionale (conexe) incheiate cu persoane straine nerezidente.

Acest lucru presupune ca pentru toate contractele incheiate pana la aceasta data trebuie depusa declaratia pana cel tarziu pe 31 octombrie 2007.

Declaratia se incadreaza la categoria declaratiilor informative prevazute de Codul de procedura fiscala la art. 53. Potrivit acestui act normativ, nerespectarea obligatiilor prevazute mai sus se sanctioneaza cu amenda de la 12.000 lei la 14.000 lei."

cred ca se refera la contractele care sunt in vigoare la 31.10.2007, nu si la cele care au incetat inainte de 31.10.2007...ca doar nu se aplica retroactiv...

Daca te duci la ART 8 din Codul FISCAL in Norme la punctul 21 era si pana acum prevazuta aceasta inregistrare !!!!!!!
Este adevarat faptul ca nu toti cei din Administratii stiau de acest punct. Ca sa pot sa inregistrez astfel de contracte trebuia sa la atasez si copie de pe Norme !!!!

Da dar scrie

21. (1) Persoanele juridice române, beneficiare ale unor prestări de servicii de natura activității de lucrări de construcții, de montaj, activități de supraveghere, activități de consultanță, de asistență tehnică și orice alte activități, executate de persoane juridice sau fizice străine nerezidente, au obligația să înregistreze contractele încheiate cu acești parteneri, la organele fiscale teritoriale în a căror rază persoanele juridice române își au domiciliu fiscal, conform legii, potrivit procedurii instituite prin ordin al Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

deci pana acum nu exista un asa ordin deci nu exista obligatia

Ioan Butariu
expert contabil

#23 eugen ursache

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 517 Postari:
  • Interests:agricultura, lemne fiare si motoare

Postat 01 November 2007 - 01:40 PM

Unii dintre noi nu au mai citit pana la capat si au declarat contractele chiar daca nu erau obligati prin ordin MF :smile:
Motan m-as fi dorit sa fiu / cu gheare si mustete lungi, / cu coada-n sus, cu blana-n dungi, / c-un ochi verzui si-un ochi capriu. // Pisicile de prin vecini / sa le gonesc pe la pricini, / sa-mi fete fiecare-un fiu / c-un ochi verzui si-un ochi capriu (Nichita Stanescu)

#24 slippers76

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 01 November 2007 - 04:15 PM

Eu am incercat sa depun astazi o declaratie la sectorul 3 pentru un contract in derulare si nu mi-a primit declaratia. Au spus ca asteapta lamuriri.

Va ce si eu o opinie: contractul pe care am vrut sa-l inregistrez astazi este unul pentru finantarea unei scrisori de garantie bancara. Eu nu l-am inregistrat conform Deciziei 3/2000 pentru ca am considerat ca nu se incadreaza in "...lucrari de constructii, de montaj, activitati de supraveghere, consultanta, de asistenta tehnica si ale altor activitati similare..." Tare imi e ca o sa spuna ca trebuia inregistrat dupa D3/2000 si o sa incasez si o amenda. Voi aveti contracte oarecum similare, care nu s-au incadrat in decizia veche?

A, si inca ceva: mi-au spus ca atunci cand vin cu declaratiile (cand or binevoi sa le primeasca), sa vin si cu contractele in original.

Aceasta postare a fost editata de slippers76: 01 November 2007 - 04:16 PM

#25 alialina

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 01 November 2007 - 07:38 PM

Vezi postareaslippers76, la Nov 1 2007, 06:15 PM, a spus:

Eu am incercat sa depun astazi o declaratie la sectorul 3 pentru un contract in derulare si nu mi-a primit declaratia. Au spus ca asteapta lamuriri.

Va ce si eu o opinie: contractul pe care am vrut sa-l inregistrez astazi este unul pentru finantarea unei scrisori de garantie bancara. Eu nu l-am inregistrat conform Deciziei 3/2000 pentru ca am considerat ca nu se incadreaza in "...lucrari de constructii, de montaj, activitati de supraveghere, consultanta, de asistenta tehnica si ale altor activitati similare..." Tare imi e ca o sa spuna ca trebuia inregistrat dupa D3/2000 si o sa incasez si o amenda. Voi aveti contracte oarecum similare, care nu s-au incadrat in decizia veche?

A, si inca ceva: mi-au spus ca atunci cand vin cu declaratiile (cand or binevoi sa le primeasca), sa vin si cu contractele in original.
Si eu am incercat sa depun un contract de leasing financiar extern la Administratia Fin a Mun Oradea si mi-au cerut anexa 1 si contractul de leasing in original sau o copie a acestuia semnata si stampilata si scris conform cu originalul.

#26 bbcris_bb

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 33 Postari:

Postat 05 November 2007 - 04:41 PM

Eu am avut un contract de credit cu nerezidenti am cerut in scris (anterior aparitiei MO 699) si mi s-a spus ca nu trebuie inregistrat, in 24.10.07 noi am facut un al doilea contract de credit cu nerezidenti am fost cu declaratia si cu contractul original si copie azi si mi-au inregistrat declaratia

#27 sisgog

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 217 Postari:

Postat 08 November 2007 - 01:37 PM

Stai putin, ca nu inteleg,
Ordinul 1415 zice:
"Persoanele juridice române, beneficiare ale unor prestări de servicii de natura activităților de ... și a oricăror alte activități, executate de ..."
Creditarea de firma nu te face beneficiar de prestari de servicii, sau ma insel?

Ca sa gasesc rostul acestei declaratii, am incercat sa-i gasesc logica. Si logica a fost urmatoarea. Facturile de AIC se declara prin 390. Toate facturile interne primite (ma rog-totalurile, pe furnizori si coduri de TVA) se declara prin 390. Cei care nu sunt platitori de TVA (romani) nu-i declari niciunde - sunt prea mici ca cifra de afaceri si nu au o incidenta prea mare asupra tranzactiilor totale (ca daca ar fi mai mari ar deveni automat platitori si i-ai cuprinde in 394). Si atunci raman pe dinafara prestarile de servicii de la extern. Pentru care ai primit facturi si pe care le-ai cuprins in decontul de TVA. Si ca sa fie declarati si astia, pentru astia depui declaratiile cf cu ordinul de mai sus. S-ar putea sa gresesc, insa asa imi pare logic. Creditarea in sine nu are nici o implicatie asupra costurilor tale. Nu primesti facturi, nu sunt servicii. (deci nu intra sub incidenta ordinului). Asupra circuitului economic in sine. Ca nu se transfera venituri dintr-o tara in alta (doar lichiditati - care ulterior se restituie)

Eu tare sper ca admin la care ai depus a facut exces de zel si ei nefiind siguri, s-au gandit ca mai bine le depui si pe astea, ca poate trebuie. Asta ar insemna ca toti cei care avem asociati nerezidenti sa trebuiasca sa declaram contractele.

Voi ceilalti aflati in situatia asta ce faceti, declarati si creditarile? Sau asteptam sa vedem Ordinul cu procedura. Daca apare, il postati, asa-i?

#28 IngridA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 96 Postari:

Postat 13 November 2007 - 11:31 AM

Am un contract din iunie cu o persoana fizica straina dar care nu presteaza in Romania. Nu am inregistrat niciunde contractul. Cat de rau e?Stiti cumva?

#29 sisgog

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 217 Postari:

Postat 13 November 2007 - 01:28 PM

Ce vrei sa spui prin : "nu presteaza in Romania?"
Daca tu esti beneficiarul, atunci clar tb inregistrat la finantele de care apartii.
Nu cred sa fie foarte drastici, ca Ordinul a aparut de abia luna trecuta. Eu personal am mers in Oradea in 01.11 cu contractele mele (deci la 14 zile de la aparitia actului) si am primit nr de inregistrare 15 din registrul pe care l-au deschis pt aceste contracte. De unde trag concluzia ca nu s-au prea inghesuit firmele sa-si declare contractele cu nerezidenti.

oricum va trebui sa mergi sa-l declari, asa ca mergi cat de repede si vezi care e reactia. Nu am auzit sa se fi amendat pentru depunere cu intarziere. Cel putin nu inca

#30 IngridA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 96 Postari:

Postat 21 November 2007 - 06:48 PM

Vezi postareasisgog, la Nov 13 2007, 01:28 PM, a spus:

Ce vrei sa spui prin : "nu presteaza in Romania?"

Nu presteaza in Romania, adica. Firma romana presteaza servicii doar in afara tarii. Nerezidentul cu care avem noi contract de consultanta, face consultanta pentru aceste servicii(in afara tarii). Va rog sa ma lamuriti cum e corect. Al tau unde presteaza?

Aceasta postare a fost editata de a.d.n.: 13 June 2009 - 01:50 PM

#31 sisgog

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 217 Postari:

Postat 22 November 2007 - 08:43 AM

Vezi postareaIngridA, la Nov 21 2007, 06:48 PM, a spus:

Nu presteaza in Romania, adica. Firma romana presteaza servicii doar in afara tarii. Nerezidentul cu care avem noi contract de consultanta, face consultanta pentru aceste servicii(in afara tarii). Va rog sa ma lamuriti cum e corect. Al tau unde presteaza?

Daca firma romana e inregistrata in Romania, si veniturile le declara in Romania (banuiesc ca are sediul social in Romania), trag concluzia ca va curpinde in bilant aceste cheltuieli aferente contractului extern. Sau ai vreun punct de lucru inregistrat in alta tara si se tin evidente contabile si fiscale acolo? Ca daca nu, indiferent daca pentru veniturile pe care le vei obtine vei plati impozite in Romania sau se vor aplica reguli de evitare a dublei impuneri sau te incadrezi la diverse exceptii, daca e cazul, evidentele tu trebuie sa le tii conform legislatiei romanesti, si trebuie sa faci toate declaratiile solicitate si in concluzie tb sa inregistrezi contractele la finante. Parerea mea.

#32 IngridA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 96 Postari:

Postat 22 November 2007 - 10:38 AM

Vezi postareasisgog, la Nov 22 2007, 08:43 AM, a spus:

Da din pacate asta e si parerea mea :smile: Deci trebuie sa declar contractul si sa sper ca nu iau amenda.

Aceasta postare a fost editata de a.d.n.: 13 June 2009 - 01:51 PM

#33 harciog2005

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 26 November 2007 - 08:35 AM

Salut,

Conform ordinului 1415 am un contract cu un nerezident pe care trebuie sa il declar. Am pregatit declaratiile conform ordinului.

Eu sunt din provincie si trebuie sa declar contractul la Bucuresti, deoarece societatea unde lucrez este un mare contribuabil.

Intrebarea mea este : Atunci cand trimit declaratiile trebuie sa trimit si o copie dupa contract si traducerea legalizata a contractului, sau copie dupa contract si dupa traducere?

Multumesc

#34 elmam

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 208 Postari:
  • Interests:informare

Postat 26 November 2007 - 12:50 PM

suna si intreaba-i mai bine,pt ca in Romania fiecare interpreteaza lergea dupa cum ii vine.daca e sa citim ordinul,acolo scrie clar:" inregistrarea se face prin depunerea unei declaratii..."deci nici vorba de copie dupa contract.la unele administratii am inteles ca au cerut contractul in original,asa ca...cine crezi ca te poate lamuri mai bie?
elma

#35 sdnr

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 433 Postari:

Postat 28 November 2007 - 11:32 AM

Vezi postareaslippers76, la Nov 1 2007, 04:15 PM, a spus:

Cum a ramas? Se depun si cele in derulare sau doar cele incheiate de la 1-nov incoace?

#36 sisgog

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 217 Postari:

Postat 29 November 2007 - 12:16 PM

Vezi postareasdnr, la Nov 28 2007, 11:32 AM, a spus:

Cum a ramas? Se depun si cele in derulare sau doar cele incheiate de la 1-nov incoace?

in Oradea am depus si contractele in derulare. Le-au primit, fara sa spuna ca NU.

Aceasta postare a fost editata de a.d.n.: 13 June 2009 - 01:52 PM

#37 onuta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 130 Postari:

Postat 29 November 2007 - 01:41 PM

eu am platit cu cardul in euro al firmei pe internet pe un site in Statele Unite suma de 89 USD pt. a descarca niste imagini. Contract nu am incheiat cu firma respectiva, normal pt. servicii electronice nu incheie nimeni contract cu tine, doar esti de acord cu termenii lor de utilizare a site-ului si un acord de licenta. Am fost la adm.fin. sector 6 sa intreb daca trebuie depusa declaratia cu toate ca nu am un contract efectiv cu nr., data....si nu au stiut sa ma lamureasca. Eu totusi m-am dus la registratura pana la urma si mi-au pus o stampila doar pe declaratie, nu mi-au cerut altceva.

#38 dimalexia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 178 Postari:

Postat 10 December 2007 - 04:19 PM

Eu am contracte care sunt mai vechi de oct 2007, cu volvo suedia .. leasing financiar extern. Treabuiesc declarate si acestea??? Care mai aveti aceasta situatie!!!!!!!!!!!???
Va rog, astept un raspuns!

#39 naiman_a

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 182 Postari:
  • Interests:afaceri

Postat 11 December 2007 - 12:34 PM

Vezi postareadimalexia, la Dec 10 2007, 04:19 PM, a spus:

Eu am contracte care sunt mai vechi de oct 2007, cu volvo suedia .. leasing financiar extern. Treabuiesc declarate si acestea??? Care mai aveti aceasta situatie!!!!!!!!!!!???
Va rog, astept un raspuns!
daca sunt in derulare. DA
O zi buna!

Doua lucruri se platesc pe lumea asta : Prostia si domnia
naiman_a@yahoo.com

#40 dimalexia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 178 Postari:

Postat 11 December 2007 - 07:14 PM

La administratie... a fost o prietena si.. nu ia- primit ctr de leasing spre inregistrare... spunandu-i ca nu e cazul...
Asta la sect 4... Voi, unde ati depus... Si, vi le-a inregistrat??

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL