Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
micro cu salariat in CFS? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

micro cu salariat in CFS?

7 replies to this topic

#1 rafaela

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 64 Postari:
  • Interests:despre contabilitate

Postat 07 November 2007 - 05:02 PM

daca am salariat dar e in concediu fara salar din toamna lui 2006 mai pot fi micro? :smile:

#2 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 08 November 2007 - 01:11 AM

Da, fiindca codul fiscal cere minim un salariat, dar nu se specifica daca e obligatoriu sa lucreze sau nu , sau ce se intampla daca e tinut in CFS.

#3 claudiaionela

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 319 Postari:

Postat 08 November 2007 - 09:47 AM

Nu ai voie sa tii mai mult de 30 de zile pe an un salariat in CFS!

Aceasta postare a fost editata de claudiaionela: 08 November 2007 - 09:48 AM

#4 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 08 November 2007 - 10:30 AM

Vezi postareaclaudiaionela, la Nov 8 2007, 09:47 AM, a spus:

Eu stiu ca aceasta restrictie era candva. Acum nu stiu nici o reglementare legala despre aceasta limitare. Daca o stiti, va rog sa ne-o spuneti. Daca angajatul pleaca in strainatate un timp lung, poate cadea de acord cu angajatorul sa i se dea CFP un timp mai lung.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#5 maca

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 33 Postari:

Postat 08 November 2007 - 12:27 PM

Vezi postareaclaudiaionela, la Nov 8 2007, 11:47 AM, a spus:

Care este baza legala ?
Multumesc

#6 claudiaionela

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 319 Postari:

Postat 08 November 2007 - 12:40 PM

Da, s-a modificat acel articol care prevedea acest lucru, acum spune ca perioada prevazuta in regulamentul intern sau contractul colectiv de munca reglementeaza durata concediului fara salariu.(art.148 alin.2 codul muncii) Dar nu cred ca te lasa ITM sa ai un contract de munca de un an in CFS.

Aceasta postare a fost editata de claudiaionela: 08 November 2007 - 12:41 PM

#7 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 08 November 2007 - 02:40 PM

Chiar daca Codul muncii accepta concedii fara plata pentru interese personale (prin deductie din art.54), Administratia fiscala nu cred ca o sa inghita smecheria cu un CFP foarte lung, fara suspendarea contractului, ca suport pentru a mentine statutul de microintreprindere. E mai bine sa intrebi.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#8 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 08 November 2007 - 02:46 PM

Conform Normelor metodologice, in explicarea art.103 Cod fiscal, numarul de salariati reprezinta numarul de persoane angajate cu CIM, indiferent de durata timpului de munca, inscrise lunar in statele de plata si/sau in registrul general de evidenta a salariatilor. Exista situatii in care CIM este suspendat, conform art. 50, 51 din Codul muncii, in care CIM nu inceteaza si sunt indeplinite conditiile privind numarul salariatilor pentru incadrarea societatii ca microintreprindere.
Pentru persoanele juridice care au un singur angajat care demisioneaza in cursul unei luni, conditia prevazuta la art. 103 lit. b) din Codul fiscal se considera indeplinita daca in cursul lunii urmatoare este angajat un alt salariat.

Similar Topics Collapse

6 useri citesc topicul

0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL