Imi pare rau daca v-am incurcat, dar va trebui sa ma retrag. Am un control de fond care imi mananca tot timpul.
Postat 03 December 2007 - 03:49 PM
Imi pare rau daca v-am incurcat, dar va trebui sa ma retrag. Am un control de fond care imi mananca tot timpul.
Postat 03 December 2007 - 03:56 PM
dati-mi un semn,spuneti-mi ce sa iau si gata,s-a aranjat
Postat 03 December 2007 - 03:57 PM
Ce ziceti?
Dupa ce le termin le trimit la consultnat.decembrie
Vreau sa le termin in 2 ore max.
Postat 03 December 2007 - 03:57 PM
a) cu TVA 19%, locul prestării considerându-se a fi în România
b) fără TVA, locul prestării fiind în Ucraina;
c) cu TVA 19% numai pentru diferența dintre tariful plătit prestatorului ucrainian și cel încasat de la beneficiar;
d) fără TVA, serviciile respective fiind scutite de TVA cu drept de deducere;
e) fără TVA, serviciile respective fiind scutite de TVA fără drept de deducere;
f) fără TVA, deoarece în caz contrar ar fi dublă impozitare, la reimport și la facturare către beneficar..
art.133 Locul prestarii de servicii
(1) Locul prestarii de servicii este considerat a fi locul unde prestatorul este stabilit sau are un sediu fix de la care serviciile sunt efectuate.
(2) Prin derogare de la prevederile alin. (1), pentru urmatoarele prestari de servicii, locul prestarii este considerat a fi:
….
h) locul unde sunt prestate serviciile, in cazul urmatoarelor servicii:
1. servicii culturale, artistice, sportive, stiintifice, educative, de divertisment sau similare, inclusiv serviciile accesorii si cele ale organizatorilor de astfel de activitati;
2. expertize privind bunurile mobile corporale, precum si lucrarile efectuate asupra acestora. Prin exceptie, se considera ca aceste servicii au loc:
- in statul membru care a atribuit codul de inregistrare in scopuri de TVA, in cazul in care aceste servicii sunt prestate unui client care ii comunica prestatorului un cod de inregistrare in scopuri de TVA, valabil atribuit de autoritatile competente dintr-un stat membru, altul decat cel in care se presteaza efectiv serviciile, si se refera la bunuri transportate in afara statului membru in care serviciile sunt prestate;
- in Romania, daca o persoana impozabila stabilita in Romania exporta temporar bunuri in afara Comunitatii, in scopul expertizarii sau pentru alte lucrari efectuate asupra acestora, si ulterior le reimporta, iar serviciile respective sunt tranzactionate altor persoane, potrivit art. 129 alin. (6);
Postat 03 December 2007 - 03:58 PM
poti alege unul din seturi dar anunta care
Postat 03 December 2007 - 03:59 PM
la intrebarea 154 e 50% raspunsul, a fost o greseala in raspunsul initial.
Postat 03 December 2007 - 04:05 PM
Pentru cei interesati va atasez lista dosarelor aprobate sub forma de TXT pe care o puteti trasforma usor in Excel. (Nu am putut trimite in Excel din cauza dimensiunii mari).
Spor la invatat!
Fisiere atasate
Postat 03 December 2007 - 04:08 PM
malabs, la Dec 3 2007, 04:59 PM, a spus:
"din cei din grupa 2 :
11.vio_2007
12. mirela 13
13.Oana_P
14.Unchiul 56
15.alexa_balaj
16 IANT
17. Roberts
18. florens
19. malabs
20. domnica_l
doar cei subliniati au rezolvat raspunsuri si le-au trimis 4 persoane
restul?
mai participati sau lasam pe altii sa se inscrie si redistribuim intrebarile?
anuntati va rog cat mai repede"
Am trimis intrbarile 180-190 la gruplucrudecembrie
Unde sa le mai trimit?
Sorry da nu am timp sa citesc tot forumul sa gasesc o adresa...
la consultant.decembrie@yahoo.com parola este "fiscal"
Postat 03 December 2007 - 04:16 PM
mirela 13, la Dec 3 2007, 03:21 PM, a spus:
dupa modificare a disparut precizarea " plasate in regim vamal de perfectionare activa, prevazut la art. 144..."
Postat 03 December 2007 - 04:17 PM
Olguta, la Dec 3 2007, 02:39 PM, a spus:
petro71, la Dec 3 2007, 02:19 PM, a spus:
Olguta, la Dec 3 2007, 03:38 PM, a spus:
olguta nu stiu ce insinuezi....toata lumea de pe site are grilele la iunie cu o singura varianta de raspuns...de aici le-am luat si eu duminica....cine ma roaga?????????/nu cred ca nu am raspuns
ce am avut pana acum le-am postat pe pagina 3
lucrez la ele pentru a gasi si la celelalte variantele de raspuns
am vazut ca pedro a raspuns f frumos la primele 100 (am regasit si de la mine multe raspunsuri si incerc sa termin astazi cu iunie cu variante
Postat 03 December 2007 - 04:18 PM
Postat 03 December 2007 - 04:23 PM
Si eu am observat chestia asta.
Am codul fiscal si normele de pe rezongrup. Am crezut ca e o eroare de-a lor, da se pare ca nu e asa...
Postat 03 December 2007 - 04:23 PM
mihavesa, la Dec 3 2007, 03:00 PM, a spus:
ochiad, la Dec 3 2007, 01:35 PM, a spus:
. O primărie din România, neînregistrată în scopuri de TVA conform art. 153 sau 1531 din Codul fiscal, achiziționează mobilier de birou de la o persoană impozabilă stabilită și înregistrată în scopuri de TVA în Polonia, în valoare de 15000 Euro. Mobilierul este transportat de furnizor din Polonia în România. Primăria datorează TVA în România pentru achiziția efectuată ?
a) da, pentru că depășește plafonul de achiziții intracomunitare de 10000 Euro ;
b) nu, pentru ca achizițiile de bunuri nu sunt operațiuni cuprinse în sfera de aplicare a taxei pe valoarea adăugată;
c) nu pentru că achiziția intracomunitară este efectuată în vederea desfășurării de activități administrative;
d) nu, pentru că instituțiile publice nu sunt persoane impozabile din punct de vedere al TVA;
e) nu, pentru că se datorează TVA în statul furnizorului;
f) nu, pentru că instituțiile publice sunt scutite de plata TVA.
Art. 126 - 4) Prin derogare de la prevederile alin. (3) lit. a), nu sunt considerate operatiuni impozabile in Romania achizitiile intracomunitare de bunuri care indeplinesc urmatoarele conditii:
a) sunt efectuate de o persoana impozabila care efectueaza numai livrari de bunuri sau prestari de servicii pentru care taxa nu este deductibila sau de o persoana juridica neimpozabila;
b) valoarea totala a acestor achizitii intracomunitare nu depaseste pe parcursul anului calendaristic curent sau nu a depasit pe parcursul anului calendaristic anterior plafonul de 10.000 euro, al carui echivalent in lei este stabilit prin norme.
(5) Plafonul pentru achizitii intracomunitare prevazut la alin. (4) lit. b) este constituit din valoarea totala, exclusiv taxa pe valoarea adaugata, datorata sau achitata in statul membru din care se expediaza sau se transporta bunurile, a achizitiilor intracomunitare de bunuri, altele decat mijloace de transport noi sau bunuri supuse accizelor.
a sau e?
lyv ce ai gasit?
Deci, raspuns corect a).
am intrebat pentru ca am mai intalnit (si nu doar la o sg persoana) ca varianta corecta e, iar eu raspunsesem cu a
Postat 03 December 2007 - 04:24 PM
R. de Niro - A BRONX TALE
Postat 03 December 2007 - 04:27 PM
iulie012006, la Dec 3 2007, 03:46 PM, a spus:
De-asta ziceam.
(later)
La intrebarea 154 din iunie:
154.Cota forfetară de cheltuieli deductibile din venitul brut provenind din crearea unor lucrări de artă monumentală utilizată pentru determinarea venitului net este:
care e raspunsul corect 25% sau 50%?
Legea spune: (2)În cazul veniturilor provenind din crearea unor lucrari de arta monumentala, venitul net se stabileste prin deducerea din venitul brut a urmatoarelor cheltuieli:
a)o cheltuiala deductibila egala cu 50% din venitul brut;
b)contributiile sociale obligatorii platite.
Eu as zice ca 50%. Nu stiu de unde a aparut in rezolvari 25%.
Voi ce ziceti?
Ronaldo, la Dec 3 2007, 04:24 PM, a spus:
multumim
din pacate am un monitor oficial, nu am in format electronic modificarile
am incercat sa ma uit la modificari in momentul in care rezolv intrebarile
la mine nu apar inadvertente intr cod si norme
CF il am de prin august listat iar normele din ianuarie, si din cate stiu nu au suferit modificari
verifica ce legislatie ai, vechimea
Similar Topics
7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi