Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
salarizare la "realizat" - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

salarizare la "realizat"

6 replies to this topic

#1 madata

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 74 Postari:

Postat 06 March 2007 - 09:01 AM

:lostit (13): Am si eu o intrebare si sper sa nu o pun anapoda aici...exista posibilitatea incadrarii unui muncitor cu salariu la realizare sau trebuie sa-i fac CM cu minim x coeficient +/- realizari? multumesc dinainte ptr raspunsuri

Aceasta postare a fost editata de madata: 06 March 2007 - 09:02 AM

#2 cobieanu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 33 Postari:

Postat 15 November 2010 - 11:28 AM

Buna ziua,

Administratorul firmei unde lucrez vrea ca agentii da vanzari sa fie platati la cat lucreaza ... adica daca-si indeplinesc obiectivele acestia sa-si ia salariu iar daca nu sa nu ia .... toti agentii au contracte individuale de munca .... eu nu vad cum sa ideplinesc aceasta dorinta a administratorului cat timp in codul muncii scrie la articolul 159 ( 3 ) ca angajatorul are obligatia sa garanteze in plata un salariu brut lunar cel putin egal cu salariul de baza minim brut pe tara. Am facut propunerea sa le faca sal minim pe tara iar la acesta sa se adauge sporuri in functie de indeplinirea obiectivelor insa nu vrea .... mi-a spus ca daca nu munceste de ce sa-i dea bani ( :(((((( ) .... va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti cum pot face sa rezolva aceasta problema . Multumesc

#3 eugen ursache

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 517 Postari:
  • Interests:agricultura, lemne fiare si motoare

Postat 15 November 2010 - 12:33 PM

"E" niste chestii care nu e pe vrute, unde e lege nu ai ce sa vrei, explica-i legea, prezinta-i si sanctiunile, probabil asa intelege. Intr-adevar, la personalul din vanzari se practica acest sistem, salariu fix mic (minim pe economie sau mai mult, conf negocierii cu angajatorul) si prima variabila functie de atingerea obiectivelor.
Motan m-as fi dorit sa fiu / cu gheare si mustete lungi, / cu coada-n sus, cu blana-n dungi, / c-un ochi verzui si-un ochi capriu. // Pisicile de prin vecini / sa le gonesc pe la pricini, / sa-mi fete fiecare-un fiu / c-un ochi verzui si-un ochi capriu (Nichita Stanescu)

#4 cobieanu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 33 Postari:

Postat 15 November 2010 - 12:59 PM

dar exista posibilitatea, ma refer la incheierea unor altfel de contracte ( sa zicem prestari servicii), contracte care se pot incheia intre persoane juridice si persoane fizice?

#5 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 15 November 2010 - 08:20 PM

Nu cred, o posibilitate ar fi ca agenti sa isi deschida firma , sa inchida contractele de munca si sa faca contracte de prestari servicii in care se specifica ce anume se face si cum , iar prestatia facuta se va factura de catre agent. Dar in acest caz ei numai sunt salariatii si pot incheia contracte cu cine vrea.

#6 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 15 November 2010 - 09:08 PM

Salariul unui agent de vanzari nu poate fi mai mic decat salariul minim pe economie garantat in plata. Contractele de comision pe care le incheiati cu acesti angajati in afara CIM, incadreaza beneficirii de venit la art.7 pct.2.1 si 2.2 din Codul fiscal, activitatea fiind dependenta. In acest caz impozitarea se face conform impozitarii veniturilor din salarii impozitate in afara functiei de baza, platindu-se aceleasi contributii sociale, inclusiv contributiile angajatorului si impozit pe venit ca si unui salariat, fara acordarea deducerii de baza si a comisionului ITM, deoarece contractul respectiv nu este inregistrat la ITM.

#7 cobieanu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 33 Postari:

Postat 16 November 2010 - 09:06 AM

va multumesc ... sper sa inteleaga

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL