Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
impozitare pt microintreprindere - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 6

Salt la continut

impozitare pt microintreprindere

126 replies to this topic

#101 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 06 February 2009 - 06:43 PM

Referitor la declaratia 101, gasesti lamuriri chiar din titlul acesteia: "Declaratie privind impozitul pe profit"...desigur, este vorba de profitul fiscal. Deci, nu tb sa o depui.
Referitor la calculul impozitul pe venit micro, observ ca ai aplicat regula de declarare pentru impozitul pe profit...de ce?! (intrebare retorica)
Pentru trimestrul IV declari impozitul aferent trimestrului IV, asa ca vei vei face rectificativa daca ai declarat gresit, cat despre banii platiti deja se vor recupera in perioadele urmatoare cand va rezulta impozit de plata.
Madalina

#102 iuliana2006

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 54 Postari:

Postat 20 October 2009 - 07:39 PM

Vezi postareaCosminaS, la Jan 15 2009, 01:32 PM, a spus:

Eu am facut facturi in euro pe exact suma intrata in cont, nu am facut facturi in lei pentru ca cei carora le vindem primesc euro.
Deci daca fac factura pentru ziua in care intra euro in cont calculez suma in lei pentru cursul BNR din ziua aia...nu? Asta inseamna ca impozitul pe profit la 3 luni va fi 3% din suma celor 3 luni. Ce n-am inteles eu este daca la final de an se mai face o recalculare a valorii euro sau ramane ce fac eu in timpul anului.
Buna seara,
pentru facturile emise in Euro esti obligat sa emiti o factura pe Lei in data facturii in Euro sau pe factura sa mentionezi si cursul Lei/Euro si suma in Lei.
La un eventual control o sa ai probleme ......
Incasare se inregistreaza la cursul din ziua in care intra banii in cont. De asemenea, difrenta intre cursul de la data facturii si cursul de la data incasarii intra pe diferente de curs (venituri sau cheltuieli).
Cel mai bine ar fi sa emiti factura in Euro si Lei in ziua cand intra banii in cont pentru a nu mai avea problema difrentelor de curs.
Nu se face nicio recalculare la sfarsitul anului pentru impozitul pe micro.
Recalcularea se face pentru a vedea cifra de afaceri si cum te incadrezi referitor la TVA sau la impozit micro/impozit profit.
Iuliana

Aceasta postare a fost editata de iuliana2006: 20 October 2009 - 07:41 PM

#103 adymaia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 42 Postari:
  • Interests:calatoriile, locurile linistite cu multa verdeata, filmele vechi

Postat 10 January 2010 - 11:17 PM

Buna seara! O microintreprindere va plati incepand cu 01.01.2010 16% din profitul realizat, corect? In acest caz trebuie sa modifice si vectorul pentru celelalte impozite, urmand a le plati pe toate lunar? Sau le va plati tot trimestrial? Multumesc anticipat pentru raspuns!

#104 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 10 January 2010 - 11:25 PM

Citeaza

Adymaia: O microintreprindere va plati incepand cu 01.01.2010 16% din profitul realizat, corect?
Nu, ramane cu imp. pe venit de 3%, cel putin asa au anuntat astazi.
Si daca ar fi fost asa, de ce sa modifice celelalte impozite (care impozite ?) in vectorul fiscal ? Nu inteleg la ce te referi.

Scuze, Adymaia, mi-am dat seama ca te refereai la contributiile la BS si BASS pentru angajati. Daca micro. ar fi fost obligate sa treaca la plata imp. pe profit din 2010, ar fi trebuit sa se supuna regimului soc. platitoare de impozit pe profit si sa treaca la declararea si plata lunara a contributiilor pt. salariati. Repet, ieri s-a anuntat la TV ca, in Comisia pt. buget s-a aprobat ramanerea microintrep. si in 2010...

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 20 February 2010 - 12:37 PM

Dana

#105 CARINA19

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 11 January 2010 - 04:49 PM

Buna,

am o nelamurire referitaore la inregistrarea impozitului pe venit aferent trim IV.

Daca o sc are impoz pe venit micro cumulat la trim III este de 1858. Dupa cifra de afaceri impoz min este de 2200. Cat datoreaza societatea cumulat la sfarsitul anului 2009 si cum se raporteaza in declaratia 100?

multumesc!

#106 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 11 January 2010 - 07:59 PM

2200 este pentru tot anul, dumneavoastra calculati doar perioada mai-decembrie , deoarece la aceasta perioada se refera impozitul minim.

#107 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 11 January 2010 - 09:09 PM

Pt. tr 4 platesti chiar 550 lei . Nu faci calculul pe tot anul ci strict la trim ,adica 3 luni. Art 107 alin 3 b "pt trim 3 si 4 se compara imp pe venit. micro datorat la sfarsitul fiecarui trim. cu imp minim anual ...recalculat in mod corespunzator pt. trim respectiv ,prin impartirea imp. minim la 12 lsi inmultirea cu NR LUNI aferent trimestrului respectiv."

URA :pullhair: sper ca s-a decis pt. continuarea micro cu 3%

#108 draghici

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 156 Postari:

Postat 14 January 2010 - 03:50 PM

Se pare ca va fi 16%.
ddd

#109 tes

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 315 Postari:

Postat 14 January 2010 - 03:54 PM

s-a publicat ceva?

#110 gigel2

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 14 January 2010 - 04:10 PM

Declaratia ministrului finantelor :pullhair: http://www.mediafax.ro/economic/microintre...rfetar-5332795/

#111 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 14 January 2010 - 08:10 PM

Foarte "frumos" :pullhair: , era de asteptat !!!!!!! Deci astazi, 14.01.2010, ne anunta ca de la 01.01.2010 microintrep., de fapt nici nu mai erau micro... si atunci de ce s-a anuntat ca in Comisii s-a votat ramanerea microintrep. si pt. 2010 ?
Este legal ca mereu sa avem acte normative care se aplica din urma ??? Cand va aparea actul oficial va trebui sa ne modificam vectorul fiscal, nu ? Dar ne incadram in termenul de modificare ?

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 14 January 2010 - 08:15 PM

Dana

#112 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 14 January 2010 - 10:38 PM

:pullhair:

#113 Kara2007

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 19 January 2010 - 01:20 PM

Citeaza

Cand va aparea actul oficial va trebui sa ne modificam vectorul fiscal, nu ? Dar ne incadram in termenul de modificare ?
Nu trebuie schimbat vectorul fiscal, deoarece prin L bugetului de Stat aprobata, impozitul pe veniturile micro sunt 16% in loc de 3%. Deci nu se schimba incadrarea, ci cota.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 20 February 2010 - 12:39 PM

#114 Elena Pana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 279 Postari:

Postat 19 January 2010 - 06:49 PM

kara 2007, iti dai seama ce spui? Cum adica se schimba cota? Dupa tine, microintreprinderile ar trebui sa plateasca 16% pe veniturile realizate?
Nu! Cu siguranta nu ai inteles. Microintreprinderile vor deveni platitoare de impozit pe profit, in cota de 16%. Si..DA..ele vor trebui sa-si modifice vector pentru acest lucru si deasemenea, vor deveni platitoare de impozit pe salarii si contributii salariale lunar.
elenacca

#115 ALINA A

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 22 January 2010 - 05:03 PM

raspunsul dat astazi la adm. sector 2 cand am vrut sa depun astazi 010 pt modificarea vectorului fiscal a fost:
nu se primeste decalaratia pt ca statultul firmei este tot de microintreprindere numai ca plateste impozit pe profit de 16 %.Nemodificandu-se statutul de micro. impozitele aferente salariilor se pot plati in contunuare trimestrial.Se poate mai absurd de atat?

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 20 February 2010 - 12:40 PM

#116 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 22 January 2010 - 07:05 PM

Incredibil ,eu am dat telefon la MF tel contribuabil si mi-a spus ca sa dau 010 .... Care o fi adevarul???
La ce sector ai fost?
Maine merg la S 3 si intreb.

#117 marra_2000

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 508 Postari:

Postat 22 January 2010 - 08:29 PM

Vezi postareaDoina P, la Jan 22 2010, 07:05 PM, a spus:

Maine merg la S 3 si intreb.
calmmm........maine e sambata :smile:

#118 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 24 January 2010 - 01:02 PM

ai dreptate.. luni

#119 ALINA A

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 26 January 2010 - 04:11 PM

desi mie pe 22 nu mi-a primit declaratia , astazi mi-a spus cineva ca le primeau.Eu am fost la s2 si s4

#120 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 26 January 2010 - 09:15 PM

Nu am raspuns pt.ca nu s-a putut intreba nimic ,era omor luni ,la s3 .

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL