Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
declaratii nedepuse la termen - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 6

Salt la continut

declaratii nedepuse la termen

200 replies to this topic

#101 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 25 January 2009 - 11:02 PM

Vezi postareaela d, la Jan 24 2009, 09:44 AM, a spus:

Trebui sa depun rectificative la somaj, cas si cass pentru luna noiembrie.In afara de declaratia rectifictiva propriu-zisa mi s-a mai cerut la somaj copie dupa contractul de munca al persoanelor anjatate(e rectificatica de adaugare) + o declarati e pe propie raspundere.Ce trebuie scris in acesta declaratie?Pot face un singur model de declaratie si sa-l depun si la somaj si la cas si la cass, sau fiecare institutie are particularitatile ei si trebuie anumite mentiuni in aceasta declaratie?
Eu cand am depus decl.rectificativa la CAS era un formular tipizat de completat. Intra pe site-ul lor si vezi ce gasesti.

Dana

#102 ela d

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 240 Postari:

Postat 26 January 2009 - 09:37 AM

multumesc mult Sanda!

#103 Ady80

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 28 January 2009 - 03:26 PM

Buna. Am si eu o intrebare. Am o firma, la care ii tin contabilitatea, si incepand cu data de 1 noiembrie are un angajat. Eu i-am calculat toate darile la salariu si am depus doar declaratia 100. Din ce am mai citit aici pe forum, am inteles ca ar mai fi si alte declaratii de depus, la cas, somaj etc. Cum trebuie sa procedez, avand in vedere ca pana acum nu am depus nimic in afara de declaratia 100? Unde se depun aceste declaratii? Daca nu le-am depus la timp, ce se intampla? Primesc amenda? Va rog mult ajutati-ma.... Sunt disperata.... :frusty:
Va multumesc.

#104 getw

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 40 Postari:

Postat 28 January 2009 - 03:42 PM

Vezi postareaAdy80, la Jan 28 2009, 03:26 PM, a spus:

Buna. Am si eu o intrebare. Am o firma, la care ii tin contabilitatea, si incepand cu data de 1 noiembrie are un angajat. Eu i-am calculat toate darile la salariu si am depus doar declaratia 100. Din ce am mai citit aici pe forum, am inteles ca ar mai fi si alte declaratii de depus, la cas, somaj etc. Cum trebuie sa procedez, avand in vedere ca pana acum nu am depus nimic in afara de declaratia 100? Unde se depun aceste declaratii? Daca nu le-am depus la timp, ce se intampla? Primesc amenda? Va rog mult ajutati-ma.... Sunt disperata.... :frusty:
Va multumesc.

Daca ai depus declaratia 100 ai vazut ca sunt si alte obligatii marcate cu alta culoare asta inseamna ca ai depus si 102 cu obligatiile la bugetul asigurarilor sociale care se depune tot la DGF. Se mai depun si urmatoarele declaratii la casa judeteana de pensii (CAS-ul ), la AJOFM (somaj) la Casa nationala de sanatate (decl pt sanatate) la ITM declaratie cu comisionul si se depun lunar statele de plata si registrul salariatilor.

#105 Ady80

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 28 January 2009 - 03:56 PM

Multumesc pentru raspuns. Da, am depus si declaratia 102. Declaratiile mentionate de tine, de unde pot fi descarcate? Registrul salariatilor e formular tip, sau poate fi facut si ca document word?

#106 SERBAN MARIANA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 789 Postari:

Postat 29 January 2009 - 06:45 AM

-le descarci de pe internet :de la Casa judeteana de pensii (CAS-ul ), la AJOFM (somaj) la Casa nationala de sanatate (decl pt sanatate) la ITM declaratie comision 0.75%
-pentru registrul salariatilor descarci de la ITM aplicatia Revisal , operezi angajarea si o duci pe discheta la ITM pana iti scoti parola pentru rapotari online
RIANA784

Treburile ce se pot indeplini cu blandete niciodata nu dau gres

#107 Ady80

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 29 January 2009 - 08:59 AM

Multumesc mult pentru raspuns. Oare se va lasa cu amenda? Sau daca am noroc pot scapa de amenda? :frusty:

#108 creatza20

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 14 Postari:

Postat 29 January 2009 - 10:30 AM

buna ziua.in cazul in care unui salariat i s-a facut contract de munk dar nu si carte de munk si lucreaza mai mult de trei luni.....cum se poate rezolva k sa i se faca carte de munk acum.dak se poate face ceva.....o sa se inregistreze din data semnarii contractului sau in momentul in care se face carte de munk?va rog frumos sa-mi raspundeti!!!!

#109 SERBAN MARIANA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 789 Postari:

Postat 29 January 2009 - 10:53 AM

Vezi postareaAdy80, la Jan 29 2009, 06:59 AM, a spus:

Multumesc mult pentru raspuns. Oare se va lasa cu amenda? Sau daca am noroc pot scapa de amenda? :frusty:
iti trebuie mult noroc, s-ar putea la unele sa scapi dar la toate declaratiile ma indoiesc

nu are nici o legatura emiterea si completarea cartii de munca cu data contractului de munca,
mergi si cumpara cartea de munca si apoi o dai spre completare la camera de munca cand poti.
RIANA784

Treburile ce se pot indeplini cu blandete niciodata nu dau gres

#110 creatza20

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 14 Postari:

Postat 29 January 2009 - 11:00 AM

multumesc frumos pt raspuns....m-am mai linistit.

#111 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 29 January 2009 - 11:08 AM

Vezi postareaAdy80, la Jan 29 2009, 08:59 AM, a spus:

daca ai maaaare noroc ... mai ales ca sunt locuri diferite de depus ... si vreo 4 (sanatate, somaj, pensii, itm), ca sa scapi din 4 locuri fara "ajutor" trebuie sa ai noroc cu carul !

nu te supara ca te intreb, o fac cu onestitate, cum te-ai apucat de conta fara sa stii ce ai de declarat si pe unde ?? daca te apuci sa gatesti fara sa stii macar ingredientele de baza, ai toate sansele sa-ti iasa o jale de mancare, nu-i asa ??

nu e prima oara cand vedem pe forum asemenea situatii si eu-una ma tot minunez cum puteti avea un asemenea "curaj" (ca sa nu zic altfel) sa va apucati de conta unei firme cand aveti asa niste lacune in cunostinte ??
ady :sad: , daca tot ai facut-o, nu crezi ca era mai normal sa intrebi, inainte de a te apuca de conta, ce decl. ai de depus - ca tot esti incepatoare de tot ? amenda asta (de-o fi numai una), daca nu reusesti sa scapi de ea, mai ca o meriti, iarta-ma ca ti-o spun pe sleau.

uuffff .... :frusty:

#112 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 29 January 2009 - 11:20 AM

pt. creatza20 :

extras din regulament :
Limbaj
.....
Nu folositi un limbaj de tip chat (sh, tz, k daka, k, lol etc.) sau posturi monosilabice de genul "- cool!", "- beton!", "- de acord!", etc..

#113 Ady80

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 29 January 2009 - 12:00 PM

Vezi postareaOtilia Alupei, la Jan 29 2009, 11:08 AM, a spus:

Vezi postareaAdy80, la Jan 29 2009, 08:59 AM, a spus:

daca ai maaaare noroc ... mai ales ca sunt locuri diferite de depus ... si vreo 4 (sanatate, somaj, pensii, itm), ca sa scapi din 4 locuri fara "ajutor" trebuie sa ai noroc cu carul !

nu te supara ca te intreb, o fac cu onestitate, cum te-ai apucat de conta fara sa stii ce ai de declarat si pe unde ?? daca te apuci sa gatesti fara sa stii macar ingredientele de baza, ai toate sansele sa-ti iasa o jale de mancare, nu-i asa ??

nu e prima oara cand vedem pe forum asemenea situatii si eu-una ma tot minunez cum puteti avea un asemenea "curaj" (ca sa nu zic altfel) sa va apucati de conta unei firme cand aveti asa niste lacune in cunostinte ??
ady :sad: , daca tot ai facut-o, nu crezi ca era mai normal sa intrebi, inainte de a te apuca de conta, ce decl. ai de depus - ca tot esti incepatoare de tot ? amenda asta (de-o fi numai una), daca nu reusesti sa scapi de ea, mai ca o meriti, iarta-ma ca ti-o spun pe sleau.

uuffff .... :frusty:
Nu ma supar... Ai maaaare dreptate. Cand m-am apucat sa tin conta la firma asta, nu era vorba nici de cum de salariati... Aici am cele mai mari lipsuri... In rest ma descurc, zic eu foarte bine... Patronul a vrut sa angajeze pe cineva pentru 3 luni sa-l ajute sa poata lua somaj....Asa ca aici m-a bagat in ceata.... Perioada asta am avut si niste probleme familiale, si nu am avut timp sa ma interesez.... De fapt m-am interesat la o "prietena", care mi-a dat informatii gresite... ( sunt sigura ca stia de declaratiile astea). Acum trebuie sa o scot la capat cumva.....

#114 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 29 January 2009 - 12:09 PM

te vom ajuta ... :frusty:

numai 3 luni ii trebuie pt somaj ??? eu nu cred !! cred ca e mult mai mult !! ma uit in lege si revin... sau poate iti zic cineva mai repede pana atunci.

numai bine.

Ca să beneficiezi de indemnizația de șomaj trebuie să îndeplinești cumulativ următoarele condiții:
a) să ai un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;
b) să nu realizezi venituri sau să realizezi, din activități autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referință, în vigoare;
c) să nu îndeplinești condițiile de pensionare, conform legii;
d) să fii înregistrat la agențiile pentru ocuparea forței de muncă în a căror rază teritorială ai domiciliul sau, după caz, reședința, dacă ai avut ultimul loc de muncă ori ai realizat venituri în acea localitate.
Indemnizația de șomaj se acordă șomerilor pe perioade stabilite diferențiat, în funcție de stagiul de cotizare, după cum urmează:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puțin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puțin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
.............

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 29 January 2009 - 12:10 PM

#115 anuszka

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 150 Postari:

Postat 29 January 2009 - 12:49 PM

Asta in cazul in care nu venea din alta parte iar cele trei luni erai doar completare pentru stagiu.

#116 Ady80

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 29 January 2009 - 12:53 PM

:sad: Multumesc din suflet. Oricum eu nu am nici o obligatie legala ( eu nu semnez nimic, nu am contract cu firma asta ) dar nu pot sa o las asa... Nu e corect. In privinta somajului, persoana respectiva isi rezolva toata treaba, eu doar i-am facut preavizul si decizia de desfacere a contractului de munca. Sper macar sa nu fie amenzile foarte mari.... :frusty:

#117 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 30 January 2009 - 10:45 AM

Ady, din ce spui inteleg ca deja a facut cele 3 luni la tine ... deci tu nu ai depus decl. de somaj, pensii, sanatate si itm pe cele 3 luni ?? adica ai cate 3 decl. de fiecare de depus ?? asta 1.
si 2., daca cele 3 luni nu sunt o completare de stagiu (asa cum bine a mentionat anuszka), atunci toata tevatura a fost degeaba fiindca nu va putea iesi in somaj.

mai e si 3. , la angajarea primului salariat trebuia sa depui in termen de 30 zile de la data de inreg. contractului si decl. 010 de modificare a vectorului fiscal cu impoz. salariale, pe asta ai depus-o ??

#118 myrelutza

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 130 Postari:

Postat 30 January 2009 - 11:02 AM

la itm si la somaj poti rezolva usor cerand parole sa trimiti declaratiile online, la sanatate, la noi se dau amenzi pt intarziere si la cas o sa fie problema ca ei raporteaza lunar catre fondul de pensii facultativ.

#119 Ady80

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 30 January 2009 - 09:04 PM

Da, aveti dreptate, nu am depus nici o declaratie pe lunile astea... Declaratia 010 am depus-o, de asta stiam.... Am sa merg saptamana viitoare sa vad ce pot rezolva...
Astea 3 luni de angajare, e completare la stagiu, doar ca daca nu am depus declaratiile astea, nu stiu ce se va intampla.... :frusty:

#120 furgim

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 35 Postari:

Postat 08 February 2009 - 08:02 PM

Buna ziua

Ce se intimpla daca am o datorie de citeva sute de roni pentru un impozit pe profit neplatit si nu am mai depus declaratiile la timp (100, 300, bilantul)?
Daca renunt sa mai fac ceva pe respectiva societate(nu voi mai avea nici o activitate, nu voi plati datoria si nu voi mai depune nici o declaratie) risc ceva?

Va multumesc

Similar Topics Collapse

20 useri citesc topicul

0 membri, 20 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL