Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
cabinet medical individual - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

cabinet medical individual

10 replies to this topic

#1 gili

Nou

• Members
  • Pip
  • 4 Postari:
  • Interests:financiar-contabil

Postat 23 March 2005 - 08:40 AM

Salutare tuturor!
Cateva intrebari am si eu:
1.TVA-C.M.I. nu sunt platitoare de TVA,dar ce facem cu TVA de la achizitii(TVA de recuperat);se pot stinge alte obligatii la buget?In cazul in care contabilitatea se tine in partida simpla se trece cumva ca si o cheltuiala?Din cate stiu se depune Buget de Venituri si Cheltuieli-atat-nu intocmesc bilant si nici balanta.
2.Medicul care si-a deschis respectivul cabinet ,lucreaza si in alta parte co contr.de 8h;poate sa-si treaca cartea de munca si sa aibe-cred eu contract pe propriul C.M.I.?
Daca se pricepe cineva la contabilitate in partida simpla ,ajutati-ma si pe mine ,va rog,caci o sa-mi prind urechile mai ales la declaratiile care trebuiesc depuse si la salarii!!!
Multumesc anticipat!

#2 Iordachescu cristian

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 66 Postari:

Postat 23 March 2005 - 01:22 PM

1.CMI-ul nu are nici o legatura cu TVA-ul.Cheltuielile si veniturile se trec in ordinea aparitiei in registrul de venituri si cheltuieli.In 15 zile de la infintare trebuie depusa o declaratie privind veniturile estimate a se realiza pe anul in curs.Pe baza acesteia se emite o decizie pentru platile anticipate,trimestriale.
2.Contractul de munca al PFI-ului nu are nici o legatura cu activitatea de persoana fizica autorizata.La locul de minca stabil se platesc toate contributiile(CAS,somaj,sanatate,etc) iar PFI-ul plateste impozit pe venit si sanatate,si eventual CAS daca doreste o pensie mai mare.
Contabilitetea in partida simpla are la baza un Registru de venituri si cheltuieli in care se trec toate platile si incasarile societatii si un registru inventar pentru mijloacele fixe sau obiecte de inventar.
Declaratiile lunare sunt aferente drepturilor salariale ale angajatilor la fel ca la orice societate comerciala.Pt mai multe amanunte scrie-mi pe e-mail.
Succes.

#3 didi

Nou

• Members
  • Pip
  • 1 Postari:
  • Interests:practica privata

Postat 04 April 2005 - 09:22 PM

salutare tuturor!

va rog putin ajutor.
in cazul unui cabinet medical individual, va plati TVA la un import direct?
daca DA, atunci acel TVA poate fi recuperat? cum?

Multumesc foarte mult!

#4 misha

Nou

• Members
  • Pip
  • 4 Postari:
  • Interests:contabilitate,finante,banci

Postat 20 June 2005 - 10:29 PM

Pentru persoana fizica autorizata (medic) se depune la finele anului doar declaratia 202 pentru venituri din act independente, sau exista un gen de bilant pentru aceasta categorie? Pt formularul declaratie 202 unde exista program spre completare? multumesc anticipat pt cooperare.

#5 gfecker

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 47 Postari:

Postat 14 July 2005 - 04:15 PM

misha a spus:

Pentru persoana fizica autorizata (medic) se depune la finele anului doar declaratia 202 pentru venituri din act independente, sau exista un gen de bilant pentru aceasta categorie? Pt formularul declaratie 202 unde exista program spre completare? multumesc anticipat pt cooperare.
Depinde ce ai declarat pe 020.
Poate ai ºi personal angajat.Atunci depui lunar 100.
202 completezi manual :(

Toatã stima george

#6 delia draghia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 143 Postari:

Postat 28 September 2005 - 06:51 PM

Pentru un CMI care are angajati cu contract de munca se depune declaratia 100 la AFP?

#7 Guest__*

• Guests

Postat 28 September 2005 - 06:53 PM

Se depun toate declaraþiile aferente salariilor.

#8 geambazumariana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 448 Postari:

Postat 28 September 2005 - 07:09 PM

pentru un cabinet medical a carei evidenta se tine in partida simpla se depun urmatoarele:
pentru medic ca persoana fizica autorizata:
-declaratie la inceput de activitate privind veniturile estimate si chelt estimate in vederea stabilirii impozitului anticipat de plata.
-declaratie speciala privind veniturile din activitati independente realizate
-contract de asigurare la CJPAS pentru cas
-declaratia estimativa de la AFP se depune si la CASS in vederea stabilirii contributiei de sanatate

pentru angajati se depun:
decl 100 la AFP
declaratii la CJPAS
declaratii la AJOFM
fise fiscale

sper sa nu fi uitat ceva, eu am avut control la un medic pe ultimii 5 ani si totul a fost ok!
au cautat chiar si fisa formularelor cu regim special pentru retete si concedii medicale

#9 nicami04

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 51 Postari:

Postat 25 October 2005 - 01:59 PM

buna
stie cineva ce se face la inchiderea unui CMI?

#10 filipa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 83 Postari:

Postat 26 October 2005 - 10:36 AM

dispozitie de incetare a contractului pe care o iei de la ITM ( formularul)

#11 anomis

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 203 Postari:

Postat 02 November 2005 - 09:07 AM

gili a spus:

1.TVA-C.M.I. nu sunt platitoare de TVA,dar ce facem cu TVA de la achizitii(TVA de recuperat);se pot stinge alte obligatii la buget?In cazul in care contabilitatea se tine in partida simpla se trece cumva ca si o cheltuiala?
Daca nu esti platitoare de TVA, atunci nu ai de ce sa iti pui intrebari in legatura cu TVA-ul. Nu ai nici de platit, dar nici de recuperat TVA. In Registrul de Incasari si Plati treci suma totala de pe chitante, cu TVA inclus. Nu se trece separat TVA-ul.

gili a spus:

Daca se pricepe cineva la contabilitate in partida simpla ,ajutati-ma si pe mine ,va rog,caci o sa-mi prind urechile mai ales la declaratiile care trebuiesc depuse si la salarii!!!
Multumesc anticipat!
Repet inca o data : foloseste butonul de cautare. S-au dat pe forum nenumarate lamuriri in legatura cu conta in partida simpla !!!

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL