Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 14 February 2010 - 01:27 PM
Postat 17 March 2008 - 09:25 AM
Postat 17 March 2008 - 10:17 AM
Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 20 May 2009 - 08:50 AM
Postat 25 March 2008 - 01:59 PM
Postat 25 March 2008 - 02:40 PM
cel mai bine schimbati caracterele de pe vechea stampila sau cum spunea si nopris, puteti pune si o cifra.
Postat 25 March 2008 - 08:26 PM
Postat 23 July 2009 - 12:43 PM
Daca am apelat la o firma de contabilitate si semnez un contract de colaborare presupun sau de prestari servicii, de ce nu utilizeaza stampila firmei sale proprii pentru ca asa ar fi normal sa isi asume responsabilitatea muncii sale, intrucat eu, nefiind contabil, dar lasandu-i stampila ma pot trezi cu surprize. Care sunt pericolele ce ma pasc daca ii las stampila??? Este legal si normal ca o stampila sa stea la el???? va rog sa ma ajutati cu un raspuns avizat.
Multumesc.
Postat 23 July 2009 - 03:00 PM
Aceasta postare a fost editata de madalinab: 23 July 2009 - 05:40 PM
Postat 23 July 2009 - 03:02 PM
Postat 23 July 2009 - 05:34 PM
"Stampila este pentru patron sau functionarul de stat exact ceea ce este sceptrul pentru imparat. Un semn exterior al puterii. Dar ca valoare juridica? ... zero barat.
Ar trebui scris un tratat despre stampile. La noi, functionarii sunt cu atit mai fericiti cu cit vad mai multe parafe, stampile, sigilii, apostile, duble apostile, stampile patrate, triunghiulare, ovale, etc.
Iar daca documentele poarta timbre seci, timbre judiciare sau fiscale pe coltul carora sunt aplicate alte stampile atunci intregul proces
juridic atinge punctul culminant al euforiei.
Si sa nu uitam culorile stampilelor, splendidele datiere si dispozitivele de inseriat mecanic.
De asemenea, diplomele sau atestatele trebuie sa poarte neaparat un abtibild auriu rotund, in colturi cu timbru embosat (sec) in centru.
Iar daca documentul are si un snurulet si gaurele (cum au actele emise de notarii din Moldova de peste prut) ... deja ma cuprinde emotia.
Fericirea este direct proportionala cu numarul stampilelor.
Poate nu v-ati gindit la efectul psihologic al stampilei: daca un act are mai multe stampile atunci este "mai valabil" este "legalizat". Sau, cu cit ai stampila mai mare ... cu atit esti mai tare.
Multi juristi au devenit niste adevarati cavaleri ai stampilelor.
Si in final, (dupa parerea mea) iata culmea stampilelor: stampila cu propria semnatura! Cit de valabil este acest consimtamint viciat ? "
http://groups.yahoo....d/message/15558
Aceasta postare a fost editata de madalinab: 23 July 2009 - 05:39 PM
Postat 23 July 2009 - 07:20 PM
Postat 24 July 2009 - 10:25 AM
sub nici o forma nu as accepta sa-mi pierd vremea intalnindu-ma cu administratorul/directorul pt a mi se stampila declaratiile sau alte acte pe care am dreptul sa le semnez, nu ma plateste nimeni pt acest timp pierdut aiurea.
daca nu-mi lasa o stampila, fie ea si personalizata pt conta (cu semn distinctiv), inseamna ca nu are deloc incredere in mine si atunci, in mod implicit, este absurd sa colaboram.
parerea mea ...
Postat 24 July 2009 - 10:53 AM
nopris, la Jul 23 2009, 08:20 PM, a spus:
As dori sa stiu mai multe despre nopris. Cum aflu unde va putem gasi? Daca ati putea, nopris, trimiteti-mi un pm cu datele de contact, pentru o eventuala viitoare colaborare. Multumesc pentru opinia exprimata si va felicit pentru profesionalism!
Postat 25 July 2009 - 12:03 AM
Postat 25 July 2009 - 12:26 AM
Postat 25 July 2009 - 02:24 PM
Spuneti-mi si mie, va rog, ce articol din ce lege ne obliga sa avem stampila si sa o aplicam pe documente? Ca eu nu am gasit nicaieri scris nimic despre regimul stampilei!
Eu am impresia ca stampila in acest moment e o gogorita fara nicio valoare juridica, refuzul de a primi un document nestampilat de catre banci si de catre autoritati fiind un abuz.
De altfel, cam nicaieri in lume nu exista aceasta prostie - stampila firmei!
Postat 25 July 2009 - 08:55 PM
In toate instructiunile de completare a decl. scrie de stampila, in bilant etc..
Sunt de acord cu tine numai in ceea ce priveste utilizarea prea frecventa a stampilei, nu in a nu exista. Peste tot in lume exista, dar se foloseste foarte rar, la contracte etc
Aceasta postare a fost editata de mihaela_cva: 25 July 2009 - 08:56 PM
Postat 25 July 2009 - 11:07 PM
nopris, la Jul 25 2009, 01:26 AM, a spus:
de aceea n-am vrut niciodata sa am drept de semnatura in banca singurica, a avut doar un caz "de forta majora" si cateva miliarde pe "mana" acum 10-11 ani, totul s-a derulat corect si normal, Slava Domnului, totul s-a incheiat fara probleme, dar never-ever n-as mai accepta asa ceva !
Postat 26 July 2009 - 07:42 AM
mihaela_cva, la Jul 25 2009, 09:55 PM, a spus:
In toate instructiunile de completare a decl. scrie de stampila, in bilant etc..
Sunt de acord cu tine numai in ceea ce priveste utilizarea prea frecventa a stampilei, nu in a nu exista.
Peste tot in lume exista, dar se foloseste foarte rar, la contracte etc
La presiunea aderarii, s-a scos expres din CF nu numai stampila, ci si semnara facturilor.
Aaaa da, sunt niste instructiuni in care a ramas, de pe vreme lui pazvante, formularea:
"semnatura si stampila conform legii". Care lege ?! N-o sa ne raspunda nimeni.
Stampila nu exista pe nicaieri in lumea civilizata.
Incercati sa traduceti termenul si o sa ajungeti la "timbru" sau "sigiliu".
Stampila o poate pune oricine, motiv pentru care nu dovedeste nicidecum auenticitatea actului.
Pe stampila nu se poate face expertiza grafologica, stampila nu e proba in justitie.
Frecventa sau nu, stampila este inca o abeatie cu care am ramas de pe vremuri ce le credeam apuse.
Postat 26 July 2009 - 11:18 AM
mihaela_cva, la Jul 25 2009, 09:55 PM, a spus:
Aceasta postare a fost editata de eugen ursache: 26 July 2009 - 11:22 AM
Postat 27 July 2009 - 08:13 AM
Undeva totusi trebuie sa fie, cum ar fi de exemplu chiar in OG-urile care prevad metodologia intocmirii diverselor declaratii contabile
De fapt mai toate actele au prevazuta casuta LS, de ce ?
De ce ERSTE, a lasat loc pt LS in noul formular de OP-uri pe care l-a introdus ?. Doar vin din acel afara unde nu se practica stampila, cine/ce i-a obligat ?.
Similar Topics
| Topic | Forum | Deschis de | Statistici | Ultima postare | |
|---|---|---|---|---|---|
Documentele puse la dispozitia contribuabililor prin SPV sunt valabile fara semnatura si stampila |
ANAF - servicii si asistenta, date de contact | Otilia Alupei |
|
|
|
fisa postului - CONSTRUCTII SI INSTALATIIdiverse fise de post din acest domeniu |
FISA POSTULUI | Welcome |
|
|
|
Ghid privind actele justificative necesare eliberarii diverselor categorii de documente solicitate de contribuabili persoane fizice - publicat in data de 05.11.2021 |
Materiale ANAF (MFP) | Otilia Alupei |
|
|
|
Probleme instalare noua versiune 6.0.8 a aplicatiei Revisal |
REVISAL | sirius |
|
|
|
Informatia financiar-contabila si managementul dezvoltarii firmei |
Materiale ANAF (MFP) | Otilia Alupei |
|