Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
stampila firmei - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 2

Salt la continut

stampila firmei

40 replies to this topic

#21 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 27 July 2009 - 06:18 PM

Nu ERSTE a pus pe OP L.S ci angajatii din Romania , unde nu se poate fara stampila si semnatura, desi nu este prevazut nicaieri ca este obligatorie stampila.
Uitati-va la facturile intocmite pentru care sunt reglementari exprese ca nu este obligatorie stampila cati dintre noi nu o utilizam?

Aceasta postare a fost editata de leu50: 27 July 2009 - 06:19 PM

#22 danpps

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 23 Postari:

Postat 19 August 2009 - 11:30 PM

In ziua de azi, e adevarat ca stampila si-a pierdut semnificatia pe care o avea in vremurile de trista amintire. Dar hai sa o spunem p'a dreapta: si-a pierdut-o datorita modului in care este obtinuta si folosita. Acum 20 de ani era imposibil sa-ti faci o stampila rotunda si chiar sa te afli in imediata apropiere a uneia era destul de greu. Cel sau cea care avea stampila in grija o pazea ca pe sfintele moaste si nu o punea pe vreun document decat daca acela era semnat deja de o persoana care avea dreptul sa semneze acel document. Procedurile de utilizare sunt cele care au ridicat stampilele la rangul de simbol al autoritatii.

In zilele noastre, ai firma in cateva zile si stampila intr-o ora. Si dupa aceea sa te tii... Nu pot sa nu-mi pun o intrebare, retorica: oare cate facturi de acum 20 de ani erau stampilate cu stampila rotunda a firmei? Cate avize de expeditie? NIR-uri?

Administratia fiscala nu a renuntat la ideea stampilarii declaratiilor si nu cred ca o s-o faca vreodata. Marturie stau si celelalte masuri si topuri de dovezi cerute la inregistrarea certificatelor digitale calificate. Administratia doreste sa se asigure ca acea declaratie depusa de contribuabil a fost insusita de catre acesta, asadar semnatura de pe declaratie apartine unei persoane care este abilitata de contribuabil sa angajeze raspunderea in fata fiscului, iar administratia pleaca de la premiza ca stampila firmei va fi pusa doar pe o semnatura abilitata. (Nu pot insa sa nu remarc ca spre deosebire de banci si Registrul Comertului, la Administratiile Financiare nu se depune nici un specimen de semnatura sau amprenta a stampilei. Situatia se schimba insa radical cand e vorba de semnatura digitala)

...Si uite asa ajungem la contabil... Este contabilul un om important pentru firma, sau nu? Poate angaja raspunderea fiscala (si nu numai, dar ma limitez doar la fisc) a firmei, sau nu? Patronul/directorul decide. Daca da, il lasam sa semneze si putem sa-i dam si o stampila, fie ea cu "C", stelute, cifre, initiale sau pur si simplu un duplicat, daca nu... ei bine, in acest punct n-as vrea sa ma abat de la topic, asa ca nu pot sa spun decat ca neincrederea in relatia contabil - client este cel putin contraproductiva, asa ca mai bine lipsa!

#23 butelie

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 188 Postari:
  • Interests:timpul liber

Postat 21 August 2009 - 01:26 AM

Anormal este ca un contabil sa nu aiba stampila firmei caruia ii tine contabilitatea !

#24 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 21 August 2009 - 10:26 AM

Aveti grija cu preluarea fara proces verbal a stampilei de la patron. Eu sint patita rau. M-am trezit cu plingere penala de fals si uz de fals de la un patron cu care am vrut sa inchei colaborarea. A scris in plingere ca i-am sustras stampila si i-am falsificat semnatura pe declaratiile lunare. Realitatea este ca mi-a dat o stampila pe care era trecut un "C" si semnam cu semnatura mea pe declaratii, in conditiile in care am cu firma un contract si patronul era mai mult plecat. Nu era mai bine sa nu-i depun declaratiile ??? Macar avea de ce sa ma acuze !!! Singura mea vina este ca nu am proces verbal de predare a stampilei. Asa este cind ai incredere in oameni, acum dau cu subsemnatul la politie. De fapt de la prima audiere politistul si-a dat seama ca este razbunare dar ei trebuie sa cerceteze cazul pt.ca plingerea penala nu se poate retrage, odata depusa. Asa ca va spun, cascati ochii mari de tot, sint multi nebuni pe lumea asta. :lostit (13):
" Sansa favorizeaza o minte pregatita "

#25 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 23 August 2009 - 02:26 PM

Vezi postareabutelie, la Aug 21 2009, 02:26 AM, a spus:

Anormal este ca un contabil sa nu aiba stampila firmei caruia ii tine contabilitatea !
In cazul in care nu sunteti in posesia stampilei societatii si nu este necesara semnatura administratorului, pe documentele pe care le intocmiti inscrieti mentiunea „Valabil fara stampila” si semnati, documentele fiind perfect valabile pentru toate organismele unde trebuiesc depuse acestea.

#26 claudiaionela

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 319 Postari:

Postat 23 August 2009 - 03:32 PM

Daca ma duc la finante cu declaratiile 100 sau 300, cu mentiunea "valabil fara stampila" se uita functionara stramb la mine si nu-mi accepta declaratia. Asa ca trebuie stampila!

#27 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 24 August 2009 - 10:28 AM

Vezi postareaISA, la Aug 21 2009, 11:26 AM, a spus:

Aveti grija cu preluarea fara proces verbal a stampilei de la patron. Eu sint patita rau. M-am trezit cu plingere penala de fals si uz de fals de la un patron cu care am vrut sa inchei colaborarea. A scris in plingere ca i-am sustras stampila si i-am falsificat semnatura pe declaratiile lunare. Realitatea este ca mi-a dat o stampila pe care era trecut un "C" si semnam cu semnatura mea pe declaratii, in conditiile in care am cu firma un contract si patronul era mai mult plecat. Nu era mai bine sa nu-i depun declaratiile ??? Macar avea de ce sa ma acuze !!! Singura mea vina este ca nu am proces verbal de predare a stampilei. Asa este cind ai incredere in oameni, acum dau cu subsemnatul la politie. De fapt de la prima audiere politistul si-a dat seama ca este razbunare dar ei trebuie sa cerceteze cazul pt.ca plingerea penala nu se poate retrage, odata depusa. Asa ca va spun, cascati ochii mari de tot, sint multi nebuni pe lumea asta. :lostit (13):
Doamne, ISA ... :smile: este revoltator si incredibil ce ti se intampla, patania ta m-a socat !! sincer iti spun, am ramas efectiv cu gura cascata ! :thumbup: bai, fratioare ...

... dar, cand ai luat stampila a fost cu PV de primire ? ca daca n-a fost, acea stampila nu figura in gestiunea ta ... asa ca nu aveai cum sa predai cu acte ceva nu era la tine cu acte, corect ?

#28 criseta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 95 Postari:

Postat 24 August 2009 - 06:58 PM

Vezi postareaLexiroxi, la Aug 23 2009, 03:26 PM, a spus:

In cazul in care nu sunteti in posesia stampilei societatii si nu este necesara semnatura administratorului, pe documentele pe care le intocmiti inscrieti mentiunea „Valabil fara stampila” si semnati, documentele fiind perfect valabile pentru toate organismele unde trebuiesc depuse acestea.

In ce tara? La noi doar pe factura nu mai este obligatorie stampila. In rest, toate documentele oficiale emise de societate trebuie sa poarte cel putin o semnatura autorizata si stampila. Mai ales pe formularele pe care scrie explicit "semnatura si stampila", cum ar fi declaratiile.
Si cine poate sa hotarasca ca acel document este valabil si fara stampila si semnat de oarecine? Noi, contabilii, in nici un caz. Care ar fi oare opinia unui jurist?

#29 butelie

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 188 Postari:

Postat 25 August 2009 - 01:53 PM

Vezi postareaLexiroxi, la Aug 23 2009, 03:26 PM, a spus:

Imi cer scuze daca intreb , dar dumneata tii evidenta contabila la vreo firma sau ONG ?

Ai fost vreodata cu declaratii ?

Eu am dat de o scarba de la sectorul unu care nu mi-a acceptat niste declaratii pe motiv ca nu se vede bine stampila si pentru ca in principiu eu nu ma cert cu functionarii deoarece sunt de 10 ani in bransa , m-am dus si am facut altele !

#30 valentina55

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 26 August 2009 - 07:16 PM

contabilul are nevoie de stampila pentru ca luna de luna are de depus declaratii catre administratia financiara, cas,cass, somaj, ITM care trebuie stampilate cu stampila firmei respective si nu cu stampila firmei de contabilitate, aceasta din urma punindu-se pe atat pe rapoartele intocmite in urma contabilizarii actelor cat si pe bilanul contabil. Daca in orice moment in care sunteti solicitat sa stampilati aceste declaratii amintite puteti veni personal cu stampila, teoretic nu ar trebui sa lasati stampila la firma de contabilitate, dar acest lucru nu se prea intampla in practica.

#31 nicolaitza

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 101 Postari:

Postat 26 August 2009 - 08:28 PM

Vezi postareaGarname, la Jul 23 2009, 01:43 PM, a spus:

DE CE CONTABILUL DORESTE O STAMPILA LA EL??? CE VREA SA FACA EL CU STAMPILA FIRMEI MELE?
Daca am apelat la o firma de contabilitate si semnez un contract de colaborare presupun sau de prestari servicii, de ce nu utilizeaza stampila firmei sale proprii pentru ca asa ar fi normal sa isi asume responsabilitatea muncii sale, intrucat eu, nefiind contabil, dar lasandu-i stampila ma pot trezi cu surprize. Care sunt pericolele ce ma pasc daca ii las stampila??? Este legal si normal ca o stampila sa stea la el???? va rog sa ma ajutati cu un raspuns avizat.
Multumesc.
Da-i contabilului o alta stampila mai mica ,eventual treci pe ea un 2.Daca sunt declaratii lunare de depus sau diverse acte pe la itm si te cheama cu stampila esti disponibil(a) in orice moment al zilei?Pentru o firma de contabilitate este foarte dificil sa nu ai stampila unui client.Exemplu:ai de stat pe la cozi pentru 20 de societati,iti programezi timpul ca sa termini cat mai repede si te trezesti cu programul dat peste cap deoarece clientul"X"n-a reusit sa ajunga cu stampila din diverse motive care nu te intereseaza.Si uite asa mai albesti putin in timp ce el sughite ca spui ceva "frumos" la adresa lui.

#32 butelie

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 188 Postari:

Postat 27 August 2009 - 03:13 PM

Foarte multi patroni cred ca faci cine stie ce cu stampila lor , fara sa se gandeasca la faptul ca pentru numai 100 de lei poti sa iti faci stampila in ziua de azi fara niciun fel de bataie de cap , si inca una pricopsita , nu cine stie ce prapadenie .

#33 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 27 August 2009 - 04:22 PM

La Constanta la financiar peste tot sint afise in care scrie ca nu primesc declaratii fara stampila si semnatura, asa ca faza cu "valabil fara stampila" , nu mai merge demult. :lostit (13):
" Sansa favorizeaza o minte pregatita "

#34 mioara.m

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 121 Postari:

Postat 29 August 2009 - 08:20 PM

Dar daca folosesc o stampila cu un insemn distinctiv pentru contabilitate mi se pare normal sa semnez cu numele meu, nu cu al administratorului (cum am mai vazut) si numele trecut pe declaratii (in formular) trebuie sa fie tot al meu. Si atunci raspunderea administratorului unde mai este?
Ma bucur ca am dat peste acest subiect pentru ca ma "racaie" de multa vreme!

#35 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 30 August 2009 - 06:21 PM

Vezi postareamioara.m, la Aug 29 2009, 09:20 PM, a spus:

Si atunci raspunderea administratorului unde mai este?
in semnatura pe contractul de angajare (mai ales pe fct de conducere cum e cea de contabil sef) sau pe contractul de prestare servicii contabile. :lostit (13):

#36 george_v

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 111 Postari:

Postat 18 September 2009 - 09:43 AM

Vezi postareamioara.m, la Aug 29 2009, 09:20 PM, a spus:

Dar daca folosesc o stampila cu un insemn distinctiv pentru contabilitate mi se pare normal sa semnez cu numele meu, nu cu al administratorului (cum am mai vazut) si numele trecut pe declaratii (in formular) trebuie sa fie tot al meu. Si atunci raspunderea administratorului unde mai este?
Ma bucur ca am dat peste acest subiect pentru ca ma "racaie" de multa vreme!

despre declaratiile fiscale se spune ca (inca) sunt pe raspunderea administratorului; binenteles ca acesta poate avea un imputernicit (de ex. contabilul) iar in fata tertilor (fiscului) raspund amandoi sau oricine (solidar); contabilul se poate apara prin contractul incheiat cu firma respectiva.

bilantul este cu dubla semnatura.

#37 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 18 September 2009 - 05:39 PM

Vezi postareamarian.apetre, la Jul 23 2009, 06:34 PM, a spus:

O prelucrare la care trebuie sa dau drepturie de autor unui eminent jurist:
"Stampila este pentru patron sau functionarul de stat exact ceea ce este sceptrul pentru imparat. Un semn exterior al puterii. Dar ca valoare juridica? ... zero barat.
Ar trebui scris un tratat despre stampile. La noi, functionarii sunt cu atit mai fericiti cu cit vad mai multe parafe, stampile, sigilii, apostile, duble apostile, stampile patrate, triunghiulare, ovale, etc.
Iar daca documentele poarta timbre seci, timbre judiciare sau fiscale pe coltul carora sunt aplicate alte stampile atunci intregul proces juridic atinge punctul culminant al euforiei.
...............................................................
Poate nu v-ati gindit la efectul psihologic al stampilei: daca un act are mai multe stampile atunci este "mai valabil" este "legalizat". Sau, cu cit ai stampila mai mare ... cu atit esti mai tare.
Si in final, (dupa parerea mea) iata culmea stampilelor: stampila cu propria semnatura! Cit de valabil este acest consimtamint viciat ? "
http://groups.yahoo....d/message/15558
Valabilitatea unui act este data de catre semnatura, nu de catre stampila, care nu are nici-o valoare juridica. Marian a expus parerea lui Alberto Kurtyan referitoare la valoarea juridica a stampilei. A, in Romania atat pentru patroni, juristi, contabili cat si pentru functionarii publici (care nu accepta Declaratiile fara aceasta stampila) este de importanta primordiala, fara a se gandi ca ea, stampila, nu are nici-o valoare juridica, decat ca „consfinteste” (nimic mai neadevarat) o semnatura. Si totusi, se mai foloseste cateodata fortuit si „Valabil fara stampila”. Oricum obligativitatea folosirii stampilei, data de Normele de intocmire, se va scoate probabil (in UE nu se foloseste) asa cum s-a scos in cazul Facturilor.

#38 dannad001

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 224 Postari:

Postat 25 September 2009 - 11:29 AM

Eu vad asa lucrurile :

Stampila = "urma", amprenta persoanei JURIDICE, implica raspunderea acesteia

Semnatura = "urma", amprenta persoanei FIZICE, implica raspunderea acesteia. Persoana Fizica trebuie sa aiba drept de reprezentare persoana Juridica.

Un act solid trebuie sa aiba Stampila si Semnatura. Facturile sunt acte Curente comerciale si pentru OPERATIVITATE s-a renuntat la stampila (se poate aplica dar nu este Obligatoriu).

In cazul unei societati de contabiltate care trebuie sa intocmeasca declaratiile lunare pt. societatea-client, pe declaratii ar trebui sa apara :
- Stampila societatii-client (cu semn distinct si predata cu PV)
- "urma" intocmitorului (adica Stampila societatii de conta si Semnatura persoanei fizice care isi asuma raspunderea din partea societatii de conta)

Evident, de la teorie (= logica) pana la practica e drum lung, cateodata.

S-aveti o zi buna ! :lostit (13):

Aceasta postare a fost editata de dannad001: 25 September 2009 - 11:31 AM

#39 Stefan021

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 14 February 2010 - 10:13 AM

Buna ziua

Trebuie sa va spun ca nu sunt roman si voi incerca sa scriu corect in limba romana in acest "post".

In Romania nu exista o legea care ma obliga sa folosesc o stampila pe o societate comerciala (SRL sau SA). A fost o discutia mai lunga aici pe situl Avocatnet.ro. Bineinteles n-am gasit nimic in legea 31/1990 (si in mod special art 74), si m-am adresat in primul rand ONRC

Imagine postata

Si dupa aia am trimis o scrisoara catre Ministerul Justitiei (Directia Elaborare Acte Normative)

Imagine postata

Si .... NU avem nevoie de o stampila in mod obligatoriu pe societatii comerciale si nu pot fiu obligat sa folosesc o stampila pe firma de nimeni!

Daca guvernul romaniei (sau orice departament de stat) doreste sa foloseste stampilele lor , e treaba lor dar eu in calitata de persoana juridica NU pot fiu obligat sa folosesc o stampila pe firma. O obisnuire de 20 (sau mai mult ) de ani , nu inseamne in mod automat ca trebuie sa folosim o stampila. Raspunsul Ministerului Justitiei spune suficient!

Sfatul meu: trimiteti aceste doue scrisoare catre contabilul tau, avocatul tau, banca ta etc etc etc etc
Stefan

#40 ETIC

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 169 Postari:

Postat 14 February 2010 - 12:42 PM

Se vede ca sunteti strain. Daca veti ramane sa faceti afaceri in continuare in Roamnia s-ar putea sa va schimbati optica, deoarece stiu cu siguranta toti contabilii din Romania ca nu este obligatorie stampila, dar functionarii de la ghisee au alta parere.
Pentru functionari STAMPILA este ca sceptrul regal, cu cat mai multe stampile cu atat mai bine, asa se simt ei in siguranta.
Sunt convinsa ca si in tara dvs. sunt tot felul de asemenea aberatii dar cu acelea v-ati obisnuit si nu le mai bagati in seama.
Oricum felicitari ca ati avut rabdare sa incercati sa schimbati sistemul si nu pot sa sper decat sa si reusiti.

Similar Topics Collapse

28 useri citesc topicul

0 membri, 28 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL