Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
POLITICI CONTABILE - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

POLITICI CONTABILE

3 replies to this topic

#1 monellu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 131 Postari:

Postat 01 May 2008 - 08:07 AM

Toate corpurile de control intreaba daca exista politici contabile interne ale societatii. Are cineva vreun model de asa ceva?

#2 DYDY

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 60 Postari:
  • Interests:contabilitate

Postat 26 June 2009 - 06:30 PM

va rog sa postati aici un model de politici contabile, ne-ar fi de mare ajutor
va multumesc anticipat!

#3 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 04 July 2009 - 09:17 PM

Politicile contabile se refera la recunoasterea si evaluarea patrimoniului economic si juridic al unei societati.
Ele se elaboreaza de catre conducatorul compartimentului financiar contabil si trebuie aprobat de catre administratorul/administratorii entitatii.
El trebuie sa cuprinda printre altele:
1.Politici privind imobilizarile(corporale, necorporale) referitoare la recunoastere, evaluarea la iesire, metode de amortizare, periodicitatea reevaluarilor,etc.
2. Politici privind contractele de leasing
3. Politici privind stocurile (evaluarea la iesire, metoda de inregistrare cf. inventar intermitent sau permanent,etc)
4. Politici privind pensiile
5.Politici privind consolidarea conturilor
6. Recunoasterea veniturilor si cheltuielilor cu provizioanele si impozitele amanate.
Din punct de vedere al reglementarii nu cred ca vei gasi in Romania ceva in plus pentru ca in afara de prevederile legii contabilitatii cu referire la politici contabile si codul fiscal nu am gasit nimic reglementat, dar in cele de mai sus sunt prevazute cele redate de mine.

#4 Valit14

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 23 December 2010 - 08:51 AM

Vezi postareamonellu, la May 1 2008, 09:07 AM, a spus:

Toate corpurile de control intreaba daca exista politici contabile interne ale societatii. Are cineva vreun model de asa ceva?

http://www.leadermark.eu/index.php?page=sh...t&Itemid=84

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL