Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
contract de sponsorizare - deducere TVA - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 2

Salt la continut

contract de sponsorizare - deducere TVA

52 replies to this topic

#21 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 05 June 2009 - 07:00 PM

parerea mea este ca intra la "prestari servicii cu plata" si e ok :sad:

atentie la acuratetea decontului de chelt. :angry: , trebuie facut riguros, cu justificare la banut.

o seara frumoasa. :lnr (51):

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 05 June 2009 - 07:02 PM

#22 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 05 June 2009 - 10:26 PM

Intra cu siguranta la excepti, deoarece e o obligatie contractuala.

#23 Bea

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 546 Postari:

Postat 05 June 2009 - 10:41 PM

va multumesc pentru timpul vostru! sincer!
:sad:
Bea

#24 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 05 June 2009 - 10:50 PM

Si eu personal iti multumesc sincer pentru idee, de maine o pun in aplicare la turisme. :sad:

Aceasta postare a fost editata de Florin_76: 05 June 2009 - 10:50 PM

#25 jmf

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 07 June 2009 - 04:13 PM

Am si eu o intrebare: sunt PFA la norma de venit, dar platitor de TVA (prin optiune). Mai nou imi zice contabila ca nu mai pot deduce TVA-ul din bonurile de combustibil. Totusi, eu am PFA-ul inregistrat pe o localitate, iar firma cu care am contract e din alta localitate. In ideea ca as face cate o delegatie din cand in cand, cum ca ma duc din localitatea in care inregistrat PFA-ul spre sediul clientului si retur, pentru a presta servicii, nu intru cumva la exceptia de "transport la locul de desfasurare a activitatii" si sa pot deduce acel TVA din bonul de combustibil?

Multumesc anticipat :sad:

#26 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 07 June 2009 - 05:19 PM

Vezi postareaBea, la Jun 5 2009, 11:41 PM, a spus:

va multumesc pentru timpul vostru! sincer!
:angry:
cu drag :manga (5):

Vezi postareaFlorin_76, la Jun 5 2009, 11:50 PM, a spus:

Si eu personal iti multumesc sincer pentru idee, de maine o pun in aplicare la turisme. :lnr (51):
idem :sad:

#27 Danutzaa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 78 Postari:

Postat 08 June 2009 - 12:09 PM

Deci, ref la deductibilitatea bonurilor de combustibil. Am fost la un curs sustinut de cei de la minister zilele trecute si cf legii...putem deconta doar combustibilul strict cf exceptiilor. Legea a acordat exceptiile cf. functiilor din COR 2009, cei de la minister chiar daca inteleg necesitatea acestor delegatii spun f clar ca doar exceptiile strict se deconteaza, se deduc.Asa ca ce solutie ne lasa? acte aditionale la cim cf exceptiilor. mult succes!

#28 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 08 June 2009 - 04:37 PM

Astia ma provoaca , ca la o firma unde am si turism si duba sa trec duba pe bonuri si pe foaia de parcurs cu delegatie cu tot.( ca de bonuri de conbustibil se pot cumpara de mult, asa ca pot deduce mai mult tva decar ar fi fost cazul)

#29 Danutzaa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 78 Postari:

Postat 08 June 2009 - 06:24 PM

Faza super interesanta este ca toate autoutilitarele gen duba, papuc, automat sunt exceptate...aici nimeni nu mai zice nimic de functiile cf Cor...asa ca bagati ...pe astea care merg, dar obligatoriu foaie de parcurs. ref la foaia de parcurs, citez: este un doc obligatoriu impus de legislatia rutiera, nu este obligatoriu dpdv fiscal, dar controlul cand vine ti-l cere imediat....ce ironie...

#30 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 08 June 2009 - 07:24 PM

Vezi postareaDanutzaa, la Jun 8 2009, 07:24 PM, a spus:

ref la foaia de parcurs, citez: este un doc obligatoriu impus de legislatia rutiera, nu este obligatoriu dpdv fiscal, dar controlul cand vine ti-l cere imediat....ce ironie...

Nu numai ca ti le cere controlul fiscal, dar si judecatorii considera necesar. Culmea, pentru achizitie masina!
Am cerut o rambursare TVA la o societate cu 2 asociati, 2 directori carte de munca, care detinea 2 masini -autoturisme, una achizitionarta in leasing, una achitata integral in momentul cumpararii.
Mi-au dat jos TVA-ul la masina achitata pe motiv ca nu am foi de parcurs, dar mi l-au dat pentru cealalta masina si pentru benzina.
Nu am avut nici o foaie de parcurs niciodata la nici una din ele. Am cerut repetat, in contestatie si instantei, sa precizez in baza carei legi sunt obligatorii foi de parcurs pentru achizitia masinii. Fara raspuns.
Am pierdut si la Curtea de Apel si nu am mai avut nervi sa merg mai departe. (decizii complet absurde, cu trimitere la articole din codul fiscal fara legatura-tva publicitate, radio etc). Bineinteles la Craiova.
Deci atentie mare!

#31 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 09 June 2009 - 02:21 PM

Vezi postareaBea, la Jun 5 2009, 06:07 PM, a spus:

din mai 2009, masina se restituie persoanei fizice-administrator-asociat-neangajat, se face un contract de mandat pentru desfasurarea activitatii de director general la firma, in care se stipuleaza clar ca "mandatarul(adica firma) se obliga sa-i restituie mandantului toate cheltuielile ocazionate de ducerea la indeplinire a prezentului mandat, inclusiv cheltuieli ocazionate de folosirea mijloacelor materiale proprii(consumabile pentru autoturism proprietate/în folosință personală etc.), cheltuieli de deplasare(inclusiv de cazare și consumație pe perioada deplasărilor), sume plătite pentru bunuri/servicii achiziționate pentru nevoile societății. Mandatarul va prezenta documentele justificative pentru sumele a căror restituire cere, împreună cu declarația dată pe propria răspundere și decontul pentru aceste cheltuieli la sfârșitul fiecărei luni."........

si astfel, autoturismul nu mai este in folosinta firmei, cheltuielile vor fi decontate pentru ca se obliga prin contract firma sa le deconteze.
Conform Codului fiscal, sumele lunare pe care societatea le deconteaza pe baza contractului trebuiesc adunate la indemnizatia directorului si trebuiesc impozitate, deoarece reprezinta avantaje in bani, iar indemnizatia directorului este asimilata veniturilor din salarii si se impoziteaza. Daca masina era inchiriata societatii, atunci impozitul il platea persoana fizica.
Norme metodologice:
69. Avantajele in bani si in natura sunt considerate a fi orice foloase primite de salariat de la terti sau ca urmare a prevederilor contractului individual de munca ori a unei relatii contractuale intre parti, dupa caz.
71. Avantajele in bani pot fi sumele primite pentru procurarea de bunuri si servicii, precum si sumele acordate pentru distractii sau recreere.
72. Avantajele in bani si echivalentul in lei al avantajelor in natura sunt impozabile, indiferent de forma organizatorica a entitatii care le acorda.

#32 Bea

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 546 Postari:

Postat 10 June 2009 - 08:57 AM

in primul rand, punctele citate din Norme CF se refera la articolul 55.alin.(3) din CF, care defineste veniturile din salarii, mai expres in alin.(3) se da exemple de avantaje primite in legatura cu o activitate dependenta. Contractul de mandat nu face parte din aceasta categorie de activitate dependenta, fiindca nu intruneste criteriile anuntate in Norme CF pct.67.

in al doilea rand, este un pic fortata interpretarea data de tine, astfel ar fi incluse in venituri salariale si sumele primite ca avansuri din casa pentru procurarea de bunuri si servicii, samd. Eu cred ca se refera la "primite pentru... in folosul personal", doar ca au omis sa mai scrie si "in folosul personal", aceasta fraza fiind implicit cuprins in text, din moment ce vorbim de avantaje.
Bea

#33 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 10 June 2009 - 01:01 PM

Vezi postareamihaela_cva, la Jun 8 2009, 08:24 PM, a spus:

Am cerut repetat, in contestatie si instantei, sa precizez in baza carei legi sunt obligatorii foi de parcurs pentru achizitia masinii. Fara raspuns.
Am pierdut si la Curtea de Apel si nu am mai avut nervi sa merg mai departe. (decizii complet absurde, cu trimitere la articole din codul fiscal fara legatura-tva publicitate, radio etc). Bineinteles la Craiova.
Deci atentie mare!
mihaela, ce scrie in pv de constatare si/sau in motivarea instantei ?? trebuie sa zica clar macar un art. de lege, nu se poate ...
este aberant ce se intampla !!

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 10 June 2009 - 01:01 PM

#34 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 10 June 2009 - 01:15 PM

in curand am sa fac o scanare a deciziilor instantei si raspunsului la contestatie... cred ca le pun la rubrica "sa mai si radem"' doar ca eu nu prea rad...
Este complet aberant, am fost siderata, am vorbit cu un avocat pentru Curtea Constitutionala etc dar...suma pierduta era de 2000 euro si deja au trecut 2 ani de cand am cerut.
De mentionat ca am avut 4 P.Vb de control, 3 au aprobat dar nu au dat pt.ca firma nu facea activitate (corect la vremea aia) iar unul nu si l-am pierdut.
Asta e viata!

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 15 June 2009 - 12:02 PM

#35 accserv

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 17 June 2009 - 10:53 PM

TOT NELAMURIT SUNT AM NEVOIE DE AJUTOR MARE
DECI LUAM O FIRMA DE CONTA 2 ADMINISTRATORI 1 ANGAJAT, 2 MASINI LA ADMINISTRATORI SI UNUL DINTRE EI ADUCE SI ANGAJATULLA MUNCA DIMINEATA,CU MASINA SE DUC DECLARATIILE, FACTURILE SI ATE PROBLEME BANCI ETC. TVAUL LA LEASINGUL MASINILOR INTELEG CA NU SE MAI DEDUCE OK, DAR TVAUL LA PIESE, ACCESORII SI COMBUSTIBIL SE MAI DEDUCE?
VA MULTUMESC MULT

TOT NELAMURIT SUNT AM NEVOIE DE AJUTOR MARE
DECI LUAM O FIRMA DE CONTA 2 ADMINISTRATORI 1 ANGAJAT, 2 MASINI LA ADMINISTRATORI SI UNUL DINTRE EI ADUCE SI ANGAJATULLA MUNCA DIMINEATA,CU MASINA SE DUC DECLARATIILE, FACTURILE SI ATE PROBLEME BANCI ETC. TVAUL LA LEASINGUL MASINILOR INTELEG CA NU SE MAI DEDUCE OK, DAR TVAUL LA PIESE, ACCESORII SI COMBUSTIBIL SE MAI DEDUCE?
VA MULTUMESC MULT

#36 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 17 June 2009 - 11:38 PM

nu mai scrieti cu majuscule. E si greu de citit, pe langa faptul ca in "limbaj" internet inseamna injurat, tipat
Tva la leasing se deduce, nu la rata reziduala.
cititi pe forum raspunsurile la intrebarile dvs.

#37 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 18 June 2009 - 08:01 PM

Vezi postareaBea, la Jun 10 2009, 09:57 AM, a spus:

in primul rand, punctele citate din Norme CF se refera la articolul 55.alin.(3) din CF, care defineste veniturile din salarii, mai expres in alin.(3) se da exemple de avantaje primite in legatura cu o activitate dependenta. Contractul de mandat nu face parte din aceasta categorie de activitate dependenta, fiindca nu intruneste criteriile anuntate in Norme CF pct.67.
Dependenta de societate o reprezinta tocmai contractul de mandat prin care administratorul este numit director. Ori are contravaloarea tuturor serviciilor efectuate pentru firma in indemnizatia pe care o primeste, ori isi deconteaza anumite cheltuieli pe firma si atunci contravaloarea acestora reprezinta avantaj si se impoziteaza.
Norme metodologice:
68. Veniturile din salarii sau asimilate salariilor cuprind totalitatea sumelor incasate ca urmare a unei relatii contractuale de munca, precum si orice sume de natura salariala primite in baza unor legi speciale, indiferent de perioada la care se refera, si care sunt realizate din:
a) sume primite pentru munca prestata ca urmare a contractului individual de munca, a contractului colectiv de munca, precum si pe baza actului de numire: ...........
o) alte drepturi sau avantaje de natura salariala ori asimilate salariilor.

#38 Bea

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 546 Postari:

Postat 19 June 2009 - 11:13 AM

Vezi postareaLexiroxi, la Jun 18 2009, 09:01 PM, a spus:

Dependenta de societate o reprezinta tocmai contractul de mandat prin care administratorul este numit director.
ca sa inteleaga si ceilalti, citez precizarea din Norme CF referitor la definirea veniturilor din salarii sau asimilate salariilor:
pct.67"Veniturile de natură salarială prevăzute la art. 55 din Codul fiscal, denumite în continuare venituri din salarii, sunt venituri din activități dependente, dacă sunt îndeplinite următoarele criterii:
- părțile care intră în relația de muncă, denumite în continuare angajator și angajat, stabilesc de la început: felul activității, timpul de lucru și locul desfășurării activității;
- partea care utilizează forța de muncă pune la dispoziția celeilalte părți mijloacele de muncă, cum ar fi: spații cu înzestrare corespunzătoare, îmbrăcăminte specială, unelte de muncă și altele asemenea;
- persoana care activează contribuie numai cu prestația fizică sau cu capacitatea ei intelectuală, nu și cu capitalul propriu;
- plătitorul de venituri de natură salarială suportă cheltuielile de deplasare în interesul serviciului ale angajatului, cum ar fi indemnizația de delegare-detașare în țară și în străinătate, și alte cheltuieli de această natură, precum și indemnizația de concediu de odihnă și indemnizația pentru incapacitate temporară de muncă suportate de angajator potrivit legii;
- persoana care activează lucrează sub autoritatea unei alte persoane și este obligată să respecte condițiile impuse de aceasta, conform legii."

in cazul unui mandat(cu titlu oneros sau nu), criteriul de autoritate nu este indeplinita, daca vrem sa analizam cel mai relevant criteriu: nu se stabilesc relatii de ierarhie, mandantul a acceptat sa faca un lucru pentru persoana juridica, dar modul cum o face si prin ce mijloace concrete, este in responsabilitatea lui, neprimind si nefiind obligat sa accepte instructiuni samd.

deci, pct. 68 nu are relevanta in acest caz, mai ales, daca mandatul este cu titlu gratuit, si se deconteaza doar anumite cheltuieli.
Bea

#39 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 19 June 2009 - 09:08 PM

Si contractul de administrator, nu reprezinta o relatie dependenta? Vezi unde le incadrezi pentru ca contravaloarea benzinei si TVA-ul aferent nu le poti deduce pe firma daca nu exista masina in folosinta pentru desfasurarea unor activitati pentru obtinerea veniturilor, altfel sunt avantaje.

#40 vulpisor

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 149 Postari:

Postat 20 June 2009 - 07:04 PM

combustibilul aferent autoturismelor conduse de manageri NU este deductibil.
Sunt deductibile cheltuielile de intretinere si reparatii pentru aceste autoturisme cu conditia ca fiecare manager sau administrator sa nu aiba mai mult de un autoturism

Similar Topics Collapse

5 useri citesc topicul

0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL