Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
revenire in campul muncii dupa concediu de crestere al copilului - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

revenire in campul muncii dupa concediu de crestere al copilului

18 replies to this topic

#1 Ela+

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 21 May 2008 - 08:38 AM

Am si eu niste intrebari. Sunt in concediu pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani. Sambata implineste micutul 2 ani. Cartea de munca a ramas la ITM. De luni reincep lucrul numai ca nu merg la aceeasi societate la care lucram inainte de a naste copilul. La fostul loc de munca mi s-a spus ca trebuie sa merg sa mai lucrez la ei o zi, a doua zi imi fac lichidarea si de-abia dupa aia pot sa merg sa lucrez unde vreau eu. E adevarat?
Pentru noul job ce acte trebuie sa duc la ITM?

#2 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 21 May 2008 - 09:19 AM

Vezi postareaEla+, la May 21 2008, 08:38 AM, a spus:

La fostul loc de munca mi s-a spus ca trebuie sa merg sa mai lucrez la ei o zi, a doua zi imi fac lichidarea si de-abia dupa aia pot sa merg sa lucrez unde vreau eu. E adevarat?
Da, este corect, inca esti sub contract cu firma. In timpul CIC contractul a fost suspendat, nu a incetat.

Vezi postareaEla+, la May 21 2008, 08:38 AM, a spus:

Pentru noul job ce acte trebuie sa duc la ITM?
Noul contract de munca. Demersul trebuie facut de o persoana imputernicita de firma care te-a angajat.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 15 October 2009 - 04:36 PM

Dragos

#3 MIKY2010

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 609 Postari:

Postat 22 May 2008 - 07:46 AM

sunt de aceeasi parere cu negocont. firma pentru care ai lucrat pana sa intri in CIC, iti va face o decizie de revenire din suspendare si apoi decizia de incetare a contractului.

#4 Daniela.Zaharia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 235 Postari:

Postat 22 May 2008 - 12:32 PM

Nu esti obligata sa te mai intorci nici macar o zii daca nu mai vrei sa revii la aceeasi societate
DanielaZ

#5 MIKY2010

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 609 Postari:

Postat 22 May 2008 - 01:03 PM

faptic, intr-adevar nu trebuie sa se intoarca la vechea societate, daca se intelege cu cei de la firma, dar scriptic, da. nu are cum sa-i faca lichidarea inainte de a-i face revenirea din concediu ingrijire copil.ii face decizia de incetare a suspendarii si revenirea la locul de munca, si o a doua decizie de lichidare. pot fi facute cu aceeasi data.

#6 HANDA76

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 261 Postari:

Postat 09 June 2009 - 08:36 AM

dar daca postul se desfiinteaza, la revenirea angajatei din ingrijire copil, cum se procedeaza?
stiu ca se acorda preaviz de 20 zile lucratoare, si atunci nu pot face imediat desfiintarea postului?
salariata trebuie sa mai apara 1 luna pe stat?
daca stie cineva, va multumesc

#7 MIKY2010

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 609 Postari:

Postat 09 June 2009 - 09:21 AM

noi la societate asa am procedat. adica am avut niste salariati(barbati), a caror locuri de munca s-au desfiintat. ei au profitat de faptul ca aveau copii nou-nascuti, si sotiile lor nu lucrau, si atunci au ramas ei in CIC. iar la terminarea CIC, au revenit la munca. cu prima zi le-am acordat preavizul de 20 de zile lucratoare, si apoi li s-a facut lichidarea.

#8 HANDA76

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 261 Postari:

Postat 09 June 2009 - 09:58 AM

multumesc mult de raspunsul prompt!
deci o luna de zile trebuie trecuta pe stat, cu toate declaratiile, etc...
asta este, mergem inainte!
O zi fabuloasa va doresc!
:sad:

#9 ela d

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 240 Postari:

Postat 09 June 2009 - 05:17 PM

Dar daca mama se intoarce la serviciu inaite de cei 2 ani si se fac restructurari?Tot asa , i se da preaviz 20 zile?Sau e protejata cumva pana ce se implinesc cei 2 ani?Sau se poate intoarce in concediu de cresterea copilului?

#10 MIKY2010

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 609 Postari:

Postat 10 June 2009 - 09:15 AM

daca mama se intoarce la serviciu inainte de cei 2 ani, si postul ei se desfiinteaza, va primi si ea preaviz, ca orice salariat. avantajul ei, insa, este ca poate opta sa se intoarca in CIC pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 10 June 2009 - 09:16 AM

#11 ela d

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 240 Postari:

Postat 10 June 2009 - 06:12 PM

multumesc Miky!

#12 sgmn4

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 31 July 2009 - 02:50 PM

Dar daca i s-a desfintat postul , eu ca angajator stiti cumva ce acte trebuie sa fac eu pentru somaj (bineinteles dupa perioada de preaviz de 20 zile lucratoare ) ? Sunt cumva formulare tipizate sau adeverinte ? (indraznesc si eu cu aceste intrebari pentru ca nu mai m-am confruntat cu un caz de somaj dupa CIC) .

#13 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 31 July 2009 - 06:18 PM

decizie incetare cim cu art 65 (parca)
adev.salariat pt confirmare plati si decl somaj-pe site la ei

#14 sgmn4

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 03 August 2009 - 01:16 PM

Multumesc mult mihaela_cva .

#15 IONICUTA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 23 March 2010 - 09:54 AM

buna ziua,vreau si eu ,va rog fumos un model de decizie de revenire din cic

#16 marra_2000

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 508 Postari:

Postat 23 March 2010 - 10:42 AM

pt IONICUTA:

functia de "cautare" este obligatorie conform regulamentului. Exista sectiune cu modele si fisiere, iar modelul cerut de tine deja este atasat, iata:
http://conta.money.r...showtopic=31030

#17 w00w

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 23 March 2010 - 03:27 PM

Buna ziua!
Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva.
Daca o persoana care a intrat in concediu crestere copil (pana la 2 ani), apoi firma la care a lucrat s-a desfintat si a primit cartea de munca inapoi, dupa terminarea concediului crestere copil, beneficiaza de somaj?

#18 Miutza

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 42 Postari:

Postat 26 March 2010 - 03:39 PM

Va rog sa imi spuneti daca la data de 6 aprilie 2010 copilul implineste 2 ani, eu revin la munca la aceeasi data , sau la 1 aprilie ? Pana cand voi beneficia de indemnizatia crestere copil ?

#19 beatrice1971

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 519 Postari:

Postat 26 March 2010 - 04:04 PM

Pe 7 aprilie ai obligatia sa reincepi serviciul.
Viata e ceea ce ti se intampla in timp ce esti ocupat sa faci alte planuri.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL