Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
diverse probleme mijl. fixe - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 13

Salt la continut

diverse probleme mijl. fixe

271 replies to this topic

#241 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 10 January 2011 - 11:52 AM

zic sa o inreg. ca mijl. fix in aceeasi grupa cu tablouri, alte ob. de arta ... parerea mea !
depinde pt. ce s-a achizitionat colectia, daca este in scop artistic sau didactic... (260.000.000 lei vechi ?? wow)

oricum, NU se supun amortizarii tablourile si operele de arta; orice mijloc fix care nu isi pierde valoarea in timp datorita uzurii fizice sau morale;

le inreg. 214=7582 (venituri donatii ... )

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 10 January 2011 - 12:01 PM

#242 Mares Stefan

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 526 Postari:

Postat 10 January 2011 - 12:25 PM

Sunt colecții și colecții. Dvs. spuneți că ați primit "câteva colecții de flori de mină" în valoare de 26000 lei. Deci nu sunt cu titlu gratuit. Colega Otlia v-a indicat și o înregistrare contabilă a donației respective.Doar că ... sunt colecții și colecții, .Sunt flori (pietre) de mină de "toate" felurile. Unele expuse în cutiuțe bucată cu bucată, altele în cutii mai mărișoare, și altele doar pe un postament de lemn sau plastic (ca să nu zgârie mobila)
După cum unele sunt flori de mine ...minereuri ...cristalizate ... care se găsesc ...peste tot și altele ...care sunt adevărate ...rarități!
Și frumuseți!
După cum ...unele sunt niște "pietroaie" mari de dimensiunile de 150 sau 200 cm lățime x 300 sau 400 cm lungime x 5 sau 10 cm înălțime și ..care ... cu o lovitură de ciocan ...bine țintită ... se pot ... înmulți ... și pe loc, să aveți 5-6 bucâți flori de mină ... mai mici.
Deci ceea ce vreau să evidențiez ca și-n cazul colecțiilor de tablouri ... pentru noi contabilii ... este bine, este indicat, chiar ținem să avem ... un ... INVENTAR ... cu toate piesele colecției, cu descrierea fiecărei piese (pictură, tablou ori floare-piatră) în parte și indicând suficiente caracteristici descriptive (spre ex. inclusiv greutatea, masa fiecărei bucăți) ... ca în loc de o anume colecție ... primită acum ... să nu avem la inventarierea din 2012 o altă ... colecție ...prăfuită, dar mult mai ...banală și ușoară ... decât ...cea, sau cele despre care vorbim.
După cum ... în cazul unor ... declarații de averi ... unii (unele persoane sus puse) ne spun că ... contabila le știe, ea le-a întocmit.
Numai că alții ... le au în păstrare, respectiv chiar ... în proprietate.
Și de ce să nu moștenească ... urmașii ...exact ceea ce ...ni s-a spus că au fost ... oferite ...drept donații!
Deci ... nu degeaba despre unele colecții s-au scris cărți!
Nu vă zgârciți l...cu întocmirea unui inventar din care ...oricine să știe ce aveți ...în pod sau pe o comodă ...înșirată!
Ori întrunul sau în mai multe dulapuri ...ascunse ... de vedere!

Aceasta postare a fost editata de Mares Stefan: 10 January 2011 - 12:33 PM

#243 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 10 January 2011 - 12:29 PM

Vezi postareaMares Stefan, la Jan 10 2011, 12:25 PM, a spus:

Deci nu sunt cu titlu gratuit. Colega Otlia v-a indicat și o înregistrare contabilă a donației respective.
ba sunt, ca e sponsorizare, Stefan :thumbup:

Vezi postareapirina, la Jan 10 2011, 12:23 AM, a spus:

Buna ziua, am primit cateva colectii de flori de mina pritr-un contract cu titlu de sponsorizare

#244 Mares Stefan

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 526 Postari:

Postat 10 January 2011 - 12:42 PM

Afirmația cu sponsorizare ... da ... semnifică faptul că nu trebuie plătit pentru ea. Dar valoare are! Unii juridic ...pun cu o valoarea simbolică de .... 1 leu!
Și chiar sunt un stare să ia în serios că ...este vorba doar de ...1 leu!
Dar în speța pusă pe forumcred că nu numai ...aspectul ...sponsorizării ...donației ... a fost nelămurit, întebat ci...modul de evidențiere ...în patrimoniu ..a colecțiilor respective l De o valoare deloc neglijabilă: 26000 lei, deci în valoare de circa 6000 de euro.

Aceasta postare a fost editata de Mares Stefan: 10 January 2011 - 12:44 PM

#245 pirina

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 10 January 2011 - 08:38 PM

Mai clar: ordonatorul principal de credite (primarul ) a trimis o adresa catre o Societate comerciala in insolventa prin care cere sa dea in contract de comodat unitatii noastre in calitate de ordonator tertiar de credite (scoala), o colectie de flori de mina in vederea realizarii unei expozitii cu caracter didactic.
Am primit un contract de sponsorizare in care se specifica urmatoarele" Art. 1 Sponsorul transfera in proprietatea beneficiarului urmatoarele bunuri materiale:vitrina lemn 2 bucati, flori de mina colectiile 128 si 148 pentru sprijinirea acestuia in desfasurarea activitatilor si Art 2. Valoarea contabila a bunurilor enumerate la art 1 este 25 943 lei:416 lei/buc pentru vitrina si 25111 lei pentru colectiile de flori", apoi la durata contractului se specifica faptul ca "Sponsorizarea este unica" si contractul inceteaza daca beneficiarul nu indeplineste obligatiile contractuale, obligatiile noastre fiind acelea de a promova numele, marca, imaginea sponsorului, de a nu promova imaginea altei firme concurente pentru sponsor, de a inregistra in contabilitate sumele de bani si bunurile materiale primite cu titlu de sponsorizare iar sponsorul va retrage bunurile daca beneficiarul nu indeplineste obligatiile din contract.
Problema este ca acest contract a fost incheiat in 11.2009, mie mi l-a inaintat directorul de cateva zile gasindu-l ratacit printre hartii, florile de mina nu stiu cand au fost aduse, probabil undeva la inceputul anului 2010, ca la 31.12.2009 la efectuarea inventarului nu existau, nu exista un proces-verbal de predare primire, iar eu le-am "descoperit" la inventarierea din decembrie 2010 cand am verificat in urma comisiei de inventariere.
In aceasta situatie ar fi mai corect sa le trec plus la inventar sau sa le inregistrez efectiv ca o sponsorizare, nici eu nu stiu.
Multumesc de ajutor! Irina

#246 pirina

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 10 January 2011 - 08:56 PM

Vezi postareapirina, la Jan 10 2011, 09:38 PM, a spus:

Mai clar: ordonatorul principal de credite (primarul ) a trimis o adresa catre o Societate comerciala in insolventa prin care cere sa dea in contract de comodat unitatii noastre in calitate de ordonator tertiar de credite (scoala), o colectie de flori de mina in vederea realizarii unei expozitii cu caracter didactic.
Am primit un contract de sponsorizare in care se specifica urmatoarele" Art. 1 Sponsorul transfera in proprietatea beneficiarului urmatoarele bunuri materiale:vitrina lemn 2 bucati, flori de mina colectiile 128 si 148 pentru sprijinirea acestuia in desfasurarea activitatilor si Art 2. Valoarea contabila a bunurilor enumerate la art 1 este 25 943 lei:416 lei/buc pentru vitrina si 25111 lei pentru colectiile de flori", apoi la durata contractului se specifica faptul ca "Sponsorizarea este unica" si contractul inceteaza daca beneficiarul nu indeplineste obligatiile contractuale, obligatiile noastre fiind acelea de a promova numele, marca, imaginea sponsorului, de a nu promova imaginea altei firme concurente pentru sponsor, de a inregistra in contabilitate sumele de bani si bunurile materiale primite cu titlu de sponsorizare iar sponsorul va retrage bunurile daca beneficiarul nu indeplineste obligatiile din contract.
Problema este ca acest contract a fost incheiat in 11.2009, mie mi l-a inaintat directorul de cateva zile gasindu-l ratacit printre hartii, florile de mina nu stiu cand au fost aduse, probabil undeva la inceputul anului 2010, ca la 31.12.2009 la efectuarea inventarului nu existau, nu exista un proces-verbal de predare primire, iar eu le-am "descoperit" la inventarierea din decembrie 2010 cand am verificat in urma comisiei de inventariere.
In aceasta situatie ar fi mai corect sa le trec plus la inventar sau sa le inregistrez efectiv ca o sponsorizare, nici eu nu stiu.
Multumesc de ajutor! Irina

Am uitat sa mentionez ca florile de mina sunt ca dimensiune intre 5 si 10 cm, au eticheta cu denumirea lor, sunt inchise cu lacat in vitrine. E corect sa fie evaluata fiecare bucata in parte, masurata, cantarita, dar cine ar trebui sa faca treaba asta, sa mai platesc si un evaluator sa dea un pret la fiecare, e destul de costisitor pentru o unitate bugetara. Pana la urma cred ca ceva e putred la mijloc, nu am inteles prea multe din treaba asta, noi nu am solicitat asa ceva, au facut altii in numele nostru, nimeni nu stie data exacta a aparitiei in unitate de parca ar fi picat din cer si eu ma trezesc acum cu acest contract semnat de director si cu florile de mina pe hol.

#247 Mares Stefan

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 526 Postari:

Postat 10 January 2011 - 10:25 PM

În urma inventarierii, diferențele constatate în minus sau în plus, se lămuresc și se înregistrează corespunzător ...constatărilor.
Deci ...nu e vorba de un plus apărut din cauze necunoscute, ... picat din cer, ci chiar fiind expresia unei sponsorizări, realizate pe baza unui contract , conform căreia dacă ...mâine ... beneficiarul sponsorizării, primăria ... discută ...sau afișează relațiile sale ... cu un alt lichidator (societate comercială de insollvență), vă puteți trezi ...fără vitrinele cu flori de mină!
Care vitrine ori nu s-au vrut a fi fost vândute la o licitație, ce trebuie să fi fost organizat și desfășurat, ori chiar nu a fost ...vândute.
Doar că ...lichidatorul totuși, și-a vrut ... comisionul ...rotunjit ... inclusiv ... cu procentul aferent valorii de evaluare ale acestor vitrine cu flori de mină!
Nevandabile sau numai greu vandabile ori, dimpotrivă doar ...poftite ... de pofta ce a poftit! Cineva. Doar că nevastă-sa ... nu a mai vrut și ...flori de mină.
Cât despre inventariere ... dacă totul e sub cheie (lacăt pe vitrine)... le puteți inventaria chiar așa, fără a le mai deschide, decât dacă vreți chiar neapărat să le ștergeți ... de praf.
Astăzi în mod curent se folosește ca procedeu de inventariere și fotografierea, doar că-n colțul fotografiei ...postați ...un liniar ...ca să se știe ...oricând ordinea de mărime ale imaginilor imortalizate.

#248 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 10 January 2011 - 11:45 PM

Stefan, cu tot dragul te rog mult de tot sa nu mai scrii asa fragmentat (desparti excesiv de des cuvintele prin pct...), e greu de urmarit mesajul fiindca nu numai ca-si pierde cursivitatea, dar e poticnit la 2-3 cuvinte, chiar mai des, pt. D-zeu !
cel putin cand ai mesaje mai lungi, eu sunt franta cand ajung la sfarsit, daca mai ajung, oricum nu-mi ramane mare lucru in minte din mesajul tau - asa enervant e felul in care il fragmentezi.

nu te supara, te rog ... te respect si te apreciez, dar pe cuvant ca daca nu scrii mai adunat eu nu-ti mai citesc mesajele fiindca nu mai am nervi de tocat pt asa ceva :thumbup: nu mai pot, zau !

#249 Mares Stefan

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 526 Postari:

Postat 11 January 2011 - 12:18 AM

Vezi postareaOtilia Alupei, la Jan 10 2011, 11:45 PM, a spus:

Stefan, cu tot dragul te rog mult de tot sa nu mai scrii asa fragmentat (desparti excesiv de des cuvintele prin pct...), e greu de urmarit mesajul fiindca nu numai ca-si pierde cursivitatea, dar e poticnit la 2-3 cuvinte, chiar mai des, pt. D-zeu !
cel putin cand ai mesaje mai lungi, eu sunt franta cand ajung la sfarsit, daca mai ajung, oricum nu-mi ramane mare lucru in minte din mesajul tau - asa enervant e felul in care il fragmentezi.

nu te supara, te rog ... te respect si te apreciez, dar pe cuvant ca daca nu scrii mai adunat eu nu-ti mai citesc mesajele fiindca nu mai am nervi de tocat pt asa ceva :thumbup: nu mai pot, zau !

Judecata mea , recunosc, este cam întortocheată, iar exprimarea mea, poate chiar greoaie.
Mai ales pentru cei care nu au de unde să-și dea seama de toate implicațiile unei chestiuni simple, zic ei, dar care în contabilitate, pentru contabil, trebuie să fie foarte lămurit între concretul realității și abstractul valoric de înregistrat pe o anumită poliță a evidenței sau a judecății contabile.
Și atunci, țin pauze marcate cu acele trei puncte care țin loc de bolduire ori subliniere ori de paranteze și pentru că țin să mă conving singur că ... pot fi urmărit. Și logic și-n exprimare.
Este adevărat că poate punerea în paranteză sau structurarea a la notițe poate m-ar face mai inteligibil, sau doar și folosirea numai a semnelor de punctuație, spre exemplu a virgulei, chiar.
În altă ordine de idei, eu chiar că nu țin să enervez pe nimeni.
Și dacă nu aș avea timp să răspund la întrebările , nelămuririle altora, probabil că nici nu aș ști ce preocupări au cei de pe Forum
Indiferent că sunt colegi ori doar clienți potențiali care cred că pot face și meseria, munca altora.
Ori vor doar să verifice dacă ce li s-a spus , spun și alții.
Deci nici întrun caz nu țin să fiu enervant.
Nici stressant.
Doar folositor.
Util.
Cât pot.

Aceasta postare a fost editata de Mares Stefan: 11 January 2011 - 12:22 AM

#250 alex07

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 12 Postari:

Postat 01 March 2011 - 04:27 PM

Am achizitionat echipamente electronice/telecomunicatii care au o valore mai mica de 1800 de ron/buc si
nu sunt considerate mifloce fixe si nu se calculeaza amortizare .

Echipamentele achizitionate sunt folosite pentru a presta un serviciu pe baza de abonament (echipamentul este dat in custodie ).

Din punct de vedere contabil cum este considerat echipamentul ?
Ce fel de activ este ?

Se incadreaza la materii prime ?

.

#251 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 01 March 2011 - 05:41 PM

Nu este materie prima. Materia prima este aceea care se consuma in timpul procesului de productie si se regaseste total sau partial in compozitia produsului finit.
Aceste echipamente sunt obiecte de inventar care la achizitie au intrat in magazia de obiecte de inventar (contul 303), iar de aici au iesit in custodie (contul 351).
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#252 crs

Nou

• Members
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 06 March 2011 - 11:20 PM

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie: in contabilitatea unui client preluat valoarea imobilului si a terenului, achizitionate in anul 2007, sunt inregistrate global in contul 212. Societatea a calculat si inregistrat gresit amortizare pentru "imobil" in functie de valoarea globala. La finalul anului 2010, Societatea a dispus efectuarea unei reevaluari a imobulului si a terenului pentru reflectarea corecta in contabilitate a ambelor categorii.

Considerand datele de mai sus, ce criterii pot lua in considerare pentru inregistrarea in contabilitate a corectiilor valorilor initiale (nu am raport de evaluare la data achizitiei)? Este posibil sa iau in considerare procentele calculate pentru fiecare categorie in baza valorilor reevaluate la data de 31.12.2010 si sa le aplic retroactiv si pentru defalcarea valorii initiale de achizitie ? Ce document justificativ as putea obtine pentru o asemenea corectie (decizia administratorului/ hotararea asociatilor) ?

Mentionez ca in cazul in care nu efectuez corectii pentru defalcarea valorii initiale, in urma reevaluarii voi avea valori denaturate in contul 105 (ca urmare a evidentierii vaorii terenului0, espectiv in contul 6813 (cheltuiala nedeductibila generata de "scaderea" valorii imobilului).

Multumesc anticipat

#253 rafaela

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 64 Postari:
  • Interests:despre contabilitate

Postat 12 May 2011 - 09:59 AM

Buna,
s-a inregistrat in contul 301 in anul 2006 un "frigider" cu valoarea de 1800 lei.Acesta trebuia inregistrat ca mijloc fix si efectuata amortizarea.
Intrebarea mea este cum procedez acum ?Cum corectez?

#254 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 16 May 2011 - 02:18 PM

Stornezi in rosu inregistrarea gresita a frigiderului 301=401 fara a tine cont de tva, si il inregistrezi corect, urmand ca in urmatoarea luna sa incepi amortizarea lui ( asta ca sa nu mai refaci contabilitatea din 2006 pana la zi cu rectificativele de rigoare )

#255 akares59

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 47 Postari:

Postat 23 May 2011 - 07:09 PM

Am si eu o problema, de natura teoretica (sunt studenta ) pentru practica de specialitate,ea suna asa :se inregistreaza receptia unei cladiri conform Pv de receptie si a Contractului de vanzare-cumparare ,pentru care s-a achitat anterior un avans.Ma pune in incurcatura faptul ca nu se precizeaza nimic despre factura.Ma puteti lumina?Multumesc!

#256 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 23 May 2011 - 09:38 PM

Pai receptia cladiri si implicit a contractului de vanzare cumparare nu are nicio legatura cu facturarea sau nefacturarea lui.
Depinde cine face receptia cladiri , persoana fizica sau juridica ?
depinde cine a vandut acea cladire persoana fizica sau juridica ?
Daca e persoana fizica vanzatorul suma apare in contractul de vanzare cumparare fara a mai fi necesara emiterea unei facturi.

#257 danL

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 689 Postari:

Postat 23 May 2011 - 10:14 PM

Vezi postareaakares59, la 23 May 2011 - 07:09 PM, a spus:

Am si eu o problema
Si care este intrebarea? Doresti notele contabile?

#258 timip10

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 20 Postari:

Postat 25 May 2011 - 10:07 AM

un castel gonflabil pt joaca copii cu valoare de mijloc fix 2200 ron in ce grupa sa-l incadram din catalogul mijloacelor fixe ?va rugam o parere multumim...

#259 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 25 May 2011 - 08:35 PM

3.1.6 alt mobilier neregasit... intre 6 si 10ani
sau 3.4 altele ...intre 8si 10 ani
eu as opta pentru primul, mi se pare rezonabil 6 ani, dar depinde si de dvs. -de firma cat va intereseaza chelt mai mari si de castel, cat este de rezistent

#260 avdia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 194 Postari:

Postat 16 June 2011 - 03:31 PM

Buna ziua,

Am la una dintre firme o achizitie casuta lemn. Cum o inregistrez? Are valoarea de 1065.39 ron, ar trebui sa o amortizez?

Si ma am o achizitie masina Dacia in valoare de 17.254 ron in noiembrie 2010 si vanduta in martie 2011 cu valoarea de 6000 ron. Ce fac cu valoarea ramasa, deoarece e ma mica ca amortizarea. Cum o inregistrez?

Multumesc anticipat!

Similar Topics Collapse

11 useri citesc topicul

0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL