Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
diverse probleme mijl. fixe - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 12

Salt la continut

diverse probleme mijl. fixe

271 replies to this topic

#221 anuks

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 11 January 2010 - 11:01 PM

Va rog sa ma ajutati si pe mine :pullhair:
Administratorul a vandut o dacie 1310 care nu mai apare pe firma.
Masina a fost cumparata pe firma in 1999, a vandut-o (dupa 3 ani), unei pers fizice fara factura, persoana respectiva a vandut-o la alticineva si tot asa....acum a venit ultimul cumparator si vrea sa inmatriculeze masina pe numele lui, deci are nevoie de factura.Problema este ca cine a tinut atunci contabilitatea firmei nu stiu cum a inregistrat masina ca nu apare pe societate nicaieri.Ce pot sa fac? Cum sa inregistrez factura de vanzare?Va rog mult sa-mi raspundeti si mie.

#222 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 12 January 2010 - 12:34 AM

Pai ce factura de vanzare sa inregistrezi, daca ea nu exista ? Nu are decat adm. sa se descurce, daca a vandut-o in 2002 fara factura si nu si-a inregistrat atunci venitul si TVA colectata. Si daca din 2002 pana acum masina nu mai exista in balanta, bilant, nu a existat la inv., CE sa vinzi ? Si dupa atatea vanzari, masina figureaza la Politie si Dir. de venituri, tot pe firma ??????? Lasa-l pe administrator sa se descurce !!! Contabila probabil ca a scos-o din evidenta, asa, prosteste, fara nici un doc. justificativ.
Eu altceva nu stiu ce sa spun, cum sa te sfatuiesc, nu este vina ta pentru prostia altora.

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 12 January 2010 - 12:35 AM

Dana

#223 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 12 January 2010 - 10:51 PM

Banuiesc ca fosta contabila a casato fara ca sa aiba vreun document justificativ, cautati inregistrarea contabila de casare ( scoatere din evidenta ( 2813=2133)) si stornati acum acea nota contabila ca sa readuceti masina in gestiune ( dar trebuie neaparat vazut daca a figurat masina in contabilitate ) apoi facturati acum vanzarea ei catre utilizatorul final si o scoateti apoi normal din gestiune.

#224 anuks

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 13 January 2010 - 11:05 AM

Va multumesc pentru raspunsuri.
Am sa caut in documentele vechi sa vad daca a fost inregistrata sau ce s-a facut cu masina.Sper sa gasesc inregistrarile.
Daca nu gasesc ce as putea sa fac? Sa nu inregistrez factura?Nu cred ca am alta solutie, dar nu e bine.

#225 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 14 January 2010 - 12:52 AM

De inregistrat o inregisrezi, dar nu o sa ai nici un fel de cheltuiala care sa scada profitul ei , asa ca toata suma devine profit.
Ca banuiesc, ca factura de cumparare a masini sa inregistrat in contabilitate.

#226 giucontex

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 56 Postari:

Postat 14 January 2010 - 11:03 AM

salut,
stiti de ceva lege care stipuleaza ca daca cumperi un autoturism rulat (exemplul meu e din 2004), si faci un proces verbal ca a fost amortizat la firma de leasing de la care l-ai luat, poti sa treci toata valoarea pe cheltuiala in prima luna.
Asta a sfatuit o functionara de la finante pe un client de al meu.
Sincer, eu stiam de amortizare accelerata si aceea doar la unele utilaje fiind dedectibila fiscal.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri! :pullhair:

#227 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 14 January 2010 - 10:31 PM

Nu am auzit asa ceva si nu cred ca este corect pentru ca: valoarea de cumparare a masinii amortizate este valoarea de piata, de second hand, deja include uzura.

#228 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 14 January 2010 - 11:09 PM

Nu am auzit de asa ceva, nu are cum sa existe o lege in acest sens.

Dana

#229 giucontex

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 56 Postari:

Postat 16 January 2010 - 02:11 PM

Va multumesc pentru raspunsuri :pullhair:

#230 cristigog

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 12 March 2010 - 01:00 PM

Salut.

Art. 24. (11) a) din CF spune ca amortizarea fiscala se calculeaza incepand cu luna urmatoare celei in care mijlocul fix se pune in functiune, dar nu am gasit daca in cazul vanzarii mijlocului fix se calculeaza amortizare in luna in care are loc vinzarea sau nu, daca valoarea ramasa neamortizata in luna vanzarii este cea de la sfarsitul lunii precedente sau este diminuata cu amortizarea lunii curente. (ex: se vinde mijlocul fix in ultima zi a lunii sub valoarea ramasa neamortizata)

#231 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 12 March 2010 - 01:11 PM

depinde cat il folosesti in luna in care vinzi. Daca il vinzi pe 31, calculezi amortizare.

#232 v-alin

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 76 Postari:

Postat 13 March 2010 - 03:57 PM

Firma mea trebuie sa garanteze niste datorii cu un mijloc fix care se apropie de valoarea acestora. Pt aceasta trebuie sa evaluam mijlocul fix. Dar e corect d.p.d.v.contabil si fiscal sa evaluez numai un mijloc fix? Eu stiam ca atunci cand se face evaluarea se evalueaza toate mijloacele fixe, nu numai unul izolat. Ma puteti ajuta cu un raspuns? Stiti si ce lege se refera la acest lucru? Multumesc mult de tot pentru sugestii.Succes in activitate!

#233 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 22 March 2010 - 10:57 AM

Daca evaluarea se face numai pentru garantarea unor imprumuturi, aceasta evaluare nu se inregistreaza in contabilitate, ci este recunoscuta ca si gaj si se inregistreaza in afara bilantului.
Daca creditorul solicita recunoastere valorii reevaluate in contabilitate atunci trebuie reevaluata intreaga grupa cf. OMFP 3055/2009 art. 123(3)

#234 maddy_popy

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 27 August 2010 - 12:52 PM

Buna ziua..am si eu o problema si as vrea un sfat ..am o firma de tehnica dentara care vrea sa vanda catre un pfa niste aparate...administratorul firmei a zis ca el taie factura pentru vanzarea acestor aparate, insa eu stau si ma gandesc...vanzarea aparatelor este un venit altul decat cel de baza, iar solutia gasita de mine a fost sa mearga la un notar si sa faca un act de vanzare cumparare a acestor aparate...Este bine asa sau cu factura ?
O zi buna tuturor..

#235 osil

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 09 December 2010 - 12:21 PM

Buna,
Nu ma descurc intr-o problema la scoaterea din gestiune a unui autoturism. Am achizitionat in lesing in dec. 2009, am inceput amortizarea in ian 2010. In nov. 2010 s-a reziliat contractul pt. ca a avut accident cu dauna totala si s-a achizitionat alt autoturism cu un alt contract de leasing.
Am restante rate nefacturate: rata 8,9 si 10, dar am amortizat 10 luni (ian.- oct.). Acum am urmatoarea situatie in contabilitate: ct. 2133 = 107.403,45 lei
ct. 2813 = 22380 lei (2238 x 10 luni)
SF "C" ct. 167 = 88508,82 lei
Cum scot din gestiune?

#236 Mares Stefan

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 526 Postari:

Postat 09 December 2010 - 03:26 PM

urmează...

Aceasta postare a fost editata de Mares Stefan: 09 December 2010 - 03:31 PM

#237 Mares Stefan

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 526 Postari:

Postat 09 December 2010 - 03:26 PM

Vezi postareaosil, la Dec 9 2010, 02:21 PM, a spus:

Buna,
Nu ma descurc intr-o problema la scoaterea din gestiune a unui autoturism. Am achizitionat in lesing in dec. 2009, am inceput amortizarea in ian 2010. In nov. 2010 s-a reziliat contractul pt. ca a avut accident cu dauna totala si s-a achizitionat alt autoturism cu un alt contract de leasing.
Am restante rate nefacturate: rata 8,9 si 10, dar am amortizat 10 luni (ian.- oct.). Acum am urmatoarea situatie in contabilitate: ct. 2133 = 107.403,45 lei
ct. 2813 = 22380 lei (2238 x 10 luni)
SF "C" ct. 167 = 88508,82 lei
Cum scot din gestiune?
Creditați contul 2133 cu valoarea de inventar 107403,45 lei prin debitarea contului 2813 cu valoarea amortizării trecute pe costuri 22380 lei, și prin debitarea contului 167 cu 88.508,82 lei și .... momentan debitați contul 473 Sume în curs de lămurire cu diferența de 3485,37 lei.
Și reverificați tot ce ați făcut și înregistrat.
Nu de alta dar trebuie să lămuriți, printre altele, și corelația ratelor 8,9,10 cu amortizarea pe aceste luni .
Monografii și tot ce vreți găsiți inclusiv pe acest Forum, dar dvs. trebuie să reglați propriile dvs. înregistrări de până acum.
În urma evenimentului asigurat din evidența dvs. trebuie sî disparîă și autoturismul ca imobilizare corporală, și amortizarea aferentă lui, cât și împrumutul luat în leasing.
Societatea de leasing va fi despăgubit pe baza asigurării CASCO ce i-a fost cesionat din prima zi.
În rest ...noul contract nu are nimic comun cu cel vechi ... de lichidat sub toate aspectele!

Aceasta postare a fost editata de Mares Stefan: 09 December 2010 - 03:32 PM

#238 v-alin

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 76 Postari:

Postat 09 December 2010 - 08:14 PM

Buna seara1 am si eu o problema: societatea mea are mijloace fixe multe si nu le foloseste pe toate in lucrari. As vrea sa stiu si eu in ce conditii se trece un mijloc fix in conservare . Amortizarea aferenta lunilor in care nu functioneaza se reia in perioadele in care functioneaza?Adica daca o luna functioneaza si una nu in luna in care functioneaza rata de amortizare trebuie sa o acopere si pe cea din luna in care nu functioneaza?

#239 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 09 December 2010 - 09:18 PM

Vezi aici :
http://www.conta.ro/forum/index.php?showto...mp;#entry233806

Nopris a subliniat foarte bine punctul 110, alin. 3 si 4 din Ordinul 3055/2009, care face precizari cu privire la aspectele legate de amortizarea contabila pt. imob. corporale trecute in conservare in functie de politica contabila adoptata a societatii..

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 09 December 2010 - 09:20 PM

Dana

#240 pirina

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 10 January 2011 - 12:23 AM

Buna ziua, am primit cateva colectii de flori de mina pritr-un contract cu titlu de sponsorizare, cu o valoare de 26000 lei. intrebarea este cum le inregistrez in contabilitate: mijloace fixe primite cu titlu gratuit, in ce grupa pot fi incadrate 2..., 3..., sunt amortizabile, calculez amortizare sau le inregistrez la neamortizabile sau in conturi in afara bilantului? multumesc

Similar Topics Collapse

6 useri citesc topicul

0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL