Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
declaratie 394 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 10

Salt la continut

declaratie 394

204 replies to this topic

#181 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 28 November 2009 - 09:39 AM

exact la asta ma refeream, cum spune florin76, scuze dar cateodata nu imi gasesc cuvintele de oboseala.
Exemplu: daca eu sunt firma de comercializare materiale de constructii, ei vad furnizorii si clientii mei prin 394, gasesc un motiv sa faca incrucisare si vin sa vada facturile cu descriere materiale si pret achizitie, apoi se duc la clienti si le ofera 5% mai putin. Toti functionarii ANAF au rude prieteni cu societati si foarte putini sunt cinstiti sau realizeaza ca informatia este confidentiala.
Mie mi s-a intamplat in contabilitate, sa aflu de la patron ca s-a dus ulterior insp.fiscal si i-a oferit o suma mai mica pentru prestarea serv ctb si siguranta maxima, ca doar lucreaza la fisc. Si am pierdut in 4 ani 3 clienti, care au fost cinstiti si mi-au marturisit. Ba chiar au incercat sa renegocieze cu mine pretul ctb sub pretul oferit de insp. fiscali!

#182 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 28 November 2009 - 02:42 PM

Vezi postareamihaela_cva, la Nov 28 2009, 09:39 AM, a spus:

Mie mi s-a intamplat in contabilitate, sa aflu de la patron ca s-a dus ulterior insp.fiscal si i-a oferit o suma mai mica pentru prestarea serv ctb si siguranta maxima, ca doar lucreaza la fisc. Si am pierdut in 4 ani 3 clienti, care au fost cinstiti si mi-au marturisit. Ba chiar au incercat sa renegocieze cu mine pretul ctb sub pretul oferit de insp. fiscali!
incredibil ce se intampla :pullhair:

#183 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 28 November 2009 - 06:01 PM

dar de RIF publicat in ziare nationale ati auzit? va dau eu unul? si asta e secret fiscal, urias, nu ca decl.394.

#184 george_v

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 111 Postari:

Postat 28 November 2009 - 06:10 PM

ce i RIF?

Aceasta postare a fost editata de george_v: 28 November 2009 - 06:10 PM

#185 cristina5859

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1152 Postari:

Postat 28 November 2009 - 07:31 PM

mihaela, daca tot ai inceput sa ne dezvalui secretul....spune-l pana la capat sa stim si noi !
Imaginatia este mai importanta decat cunoasterea. Cunoasterea este limitata, imaginatia inconjoara lumea .

#186 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 29 November 2009 - 12:14 AM

RIF - raport inspectie fiscala
Crsitina5859, nu inteleg intrebarea.

#187 cristina5859

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1152 Postari:

Postat 29 November 2009 - 02:07 PM

Vezi postareamihaela_cva, la Nov 28 2009, 06:01 PM, a spus:

.... va dau eu unul? si asta e secret fiscal, urias, nu ca decl.394.

Te-ai exprimat asa va dau eu unul? si asta e secret fiscal, urias.....si, asteptam sa ne impartasesti si noua secretul ... :pullhair:
Imaginatia este mai importanta decat cunoasterea. Cunoasterea este limitata, imaginatia inconjoara lumea .

#188 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 29 November 2009 - 04:21 PM

RIF=raport inspectie fiscala, pe acea vreme, in 2000 se numea proces verbal (de control) al Directiei Control Fiscal
puteti citi aici: http://www.ziua.ro/d...-09-28&id=50845 (Proces Verbal 3 august 2000 Craiova)
Va mai pot da amanunte, P.Vb. a fost contestat, iar instanta a anulat tot.
A ramas insa Ioan Nicolae patron al Tutunului romanesc si Romania nu a castigat un leu din privatizare (dimpotriva, a pierdut).
Asta e Romania in care traim de 20 ani
Amanunte pentru ce s-a intamplat ulterior (scopul) :http://www.ziua.ro/display.php?data=2006-11-29&id=211965

Aceasta postare a fost editata de mihaela_cva: 29 November 2009 - 04:27 PM

#189 andrea

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 116 Postari:

Postat 30 November 2009 - 04:28 PM

Am o foarte mare nelamurire in legatura cu decl. 394. Eu sunt magazin cu amanuntul si inreg. veniturile pe baza bonurilor fiscale emise. Sunt firme care imi cer si factura si le dau si factura "cf. bon fiscal nr ...". Eu factura nu o inregistrez, deci nu o declar in declaratia 394. Dar clientul meu inregistreaza factura si o declara in declaratia 394. Gresesc eu undeva? Cum este corect?

Multumesc, Andrea

#190 doiny

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 631 Postari:

Postat 30 November 2009 - 04:32 PM

Este eronat ca nu inregistrati factura , inregistrati factura ca baza de venituri ,iar bonurile fiscale ca documente de incasare in registrul de casa ,
deci fact vz: 411 = 707
4427
bonuri fiscale 5311 =411
corect veti declara si factura de vanzare.

#191 george_v

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 111 Postari:

Postat 11 December 2009 - 10:47 AM

394 lunar? va fi o disciplina extraordinara ca toate firmele inregistrate in scop de TVA sa depuna asta pana in 15 luna urmatoare - doar daca nu au compartiment financiar. dar se stie ca majoritatea au conta externalizata.
dupa sarbatori se pare ca vom avea 2 teme "tari" pe tapet: 394 lunar si "certificare" 101.

#192 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 17 December 2009 - 07:17 PM

Si sa vezi pe urma redepuneri ale declar 394 datorita uitarii de catre patroni sa dea toate actele.

#193 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 17 December 2009 - 09:55 PM

interesant este ca se vorbeste continuu de diminuarea cheltuielilor bugetare si reducere birocratiei. Pe astea cine le mai prelucreaza lunar?

#194 bica_blica

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 17 December 2009 - 09:58 PM

Am avut control de la Finante pentru rambursare TVA si in paralel se verifica si D394.

Au gasit diferente la D394. Niste facturi pe care eu nu le-am declarat, mai exact nici nu le-am inregistrat in contabilitate. Mai exact: firma a fost infiintata in nov.2007 si pana in prezent a facut doar investitii, nu a avut activitate, motiv pentru care administratorul a hotarat sa plateasca din buzunarul lui facturile de telefon (pe motiv ca firma nu poate suporta alte cheltuieli, decat cele legate de investitii).

Ei bine... cum sa rezolv asta acum? Cum declar eu in D394 facturi din 2007, 2008, daca nici nu sunt inregistrate in contabilitate? :pullhair:

#195 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 17 December 2009 - 10:24 PM

corect ar fi fost sa le inreg si sa declari nedeductibil, atat ch cat si tva-ul.
Am avut si eu control si la incrucisarea cu 394 au gasit fact de Metro neinreg de mine (patronul a cumparat produse pentru el pe numele firmei, din eroare, dar nici nu s-a obosit sa mi le dea vreodata, stia ca le refuz) si nu au zis nimic. Au discutat cu patronul (de fapt banuiau corect din ce provine diferenta) si nu au zis nimic. S-a incheiat controlul ok. Fara sa inreg acum (nici nu le aveam, patronul le aruncase la gunoi) fara sa fac rectificativa, fara amenda

Aceasta postare a fost editata de mihaela_cva: 17 December 2009 - 10:26 PM

#196 bica_blica

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 20 December 2009 - 02:16 PM

multumesc pentru raspuns;
cu siguranta trebuie sa le inregistrez acum, dar fara chelt si TVA; din inregistrare sa rezulte ca factura a platit-o administratorul

#197 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 20 December 2009 - 04:21 PM

nu asa, daca tot le repui:
626 neded=401
4426=401
635 neded =4426

#198 bica_blica

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 20 December 2009 - 06:51 PM

Multumesc pentru raspuns.
Sarbatori fericite!

Aceasta postare a fost editata de bica_blica: 20 December 2009 - 06:57 PM

#199 george_v

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 111 Postari:

Postat 21 December 2009 - 03:35 PM

Vezi postareamihaela_cva, la Dec 17 2009, 10:24 PM, a spus:

Am avut si eu control si la incrucisarea cu 394 au gasit fact de Metro neinreg de mine (patronul a cumparat produse pentru el pe numele firmei, din eroare, dar nici nu s-a obosit sa mi le dea vreodata, stia ca le refuz) si nu au zis nimic. Au discutat cu patronul (de fapt banuiau corect din ce provine diferenta) si nu au zis nimic. S-a incheiat controlul ok. Fara sa inreg acum (nici nu le aveam, patronul le aruncase la gunoi) fara sa fac rectificativa, fara amenda
firmele mari gen Metro este destul de clar ca nu pot fi suspicionate de incorectitudine (ca n-au colectat TVA);
dar ce amenda este pentru o rectificare la o declaratie informativa (394)? amenda este doar la informativa 390 cu Europa.

#200 maria viorica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 147 Postari:
  • Interests:literatura, jocuri PC

Postat 22 December 2009 - 04:41 PM

Vezi postareamihaela_cva, la Dec 17 2009, 09:55 PM, a spus:

interesant este ca se vorbeste continuu de diminuarea cheltuielilor bugetare si reducere birocratiei. Pe astea cine le mai prelucreaza lunar?
nu cred ca le prelucreaza cumva - doar le preiau, inregistreaza si arhiveaza - dar d.p.d.v. al corectitudinii declararii nu cred ca intereseaza pe nimeni. de vreo 2-3 ani (sau de cand se depun, ca nu mai stiu exact?) n-am auzit de vreun control incrucisat care sa verifice ceva legat de aceste decl., si or fi fost destule neconcordante...
chiar nu-mi dau seama, totusi, la ce folosesc??? probabil e o "scorneala" ca sa mai dea ceva amenzi pt. nedepunere. :pullhair:

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

20 useri citesc topicul

0 membri, 20 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL