Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Va uitati peste aceste 3 facturi? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Va uitati peste aceste 3 facturi?

4 replies to this topic

#1 aalina68

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 36 Postari:

Postat 28 October 2008 - 12:28 PM

Buna dragi colegi
Poate imi spuneti voi, trebuie sa platesc sau nu TVA la fact fara TVA de la englezi?
Cei cu TVA ul de 17,5 %?
Dar acea factura unde nici 19% , nici 9% nu iese?
Of.....
Multumesc mult

Fisiere atasate

• Fisier atasat  TVA_2.jpg   249.21K   197 downloads
  • Fisier atasat  TVA_1.jpg   273.79K   107 downloads
  • Fisier atasat  TVA.jpg   353.09K   104 downloads

#2 Cristina Grigoras

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 610 Postari:
  • Interests:Hmmmmm!!!

Postat 28 October 2008 - 02:33 PM

Cele 2 care contin TVA le platesti ca atare (daca vrei poti recupera TVA printr-o firma specializata), iar la cea fara TVA faci taxare inversa.

Nu te certa niciodata cu un idiot: te aduce la nivelul lui, apoi te bate cu experienta !

#3 aalina68

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 36 Postari:

Postat 28 October 2008 - 08:41 PM

% sau scutiteMultumesc Cristina
Nu prea am inteles...iarta-ma
Cele 2 cu TVA le-am platit, de fapt le-am platit pe toate 3!
Dar cum ma inregistrez eu cu ele acum, cum le trec in Dec de TVA? Ca acolo am achizitii intrac cu 19%, 9% sau scutite. Ori astea au - una- 17,5%,??, iar cealalta nici nu inteleg care-i baza si cat e TVA-ul?
Dar ce e mai important!!-- la cea de-a treia- fac taxare inversa- adica trebuie sa calc eu 19% la acea factura si sa platesc la stat? Adica pe mine m-a costat de fapt marfa respectiva cu 19% mai mult? Si deci in Dec de TVA treb sa completez la pozitia 4.1. suma TVA pe care o calculez?

#4 Cristina Grigoras

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 610 Postari:
  • Interests:Hmmmmm!!!

Postat 29 October 2008 - 10:40 AM

Primele 2 facturi (cele cu TVA le inregistrezi direct pe cheltuieli, fara a evidentia TVA-ul in vreun fel (in decontul de TVA se inregistreaza doar TVA-ul romanesc). TVA-ul inscris pe aceste facturi se poate recupera doar prin intermediul unei firme specializate in acest sens, in momentul incasarii urmand sa inregistrezi suma pe venituri (eu folosesc 7588).

La cea de-a 3-a factura (taxare inversa) faci inregistrarea 4426=4427, deci nu-ti afecteaza TVA-ul din decont. Vei plati acest TVA doar in cazul in care vei re-vinde marfa.
Nu te certa niciodata cu un idiot: te aduce la nivelul lui, apoi te bate cu experienta !

#5 aalina68

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 36 Postari:

Postat 31 October 2008 - 08:50 AM

Multumesc tare mult Cristina
Daca te intereseaza cumva sa-mi mai dai niste "consultatii" contracost ( mi-ar prinde tare bine, tocmai m-am angajat), da-mi te rog adresa ta de email- a mea este aalinab@hotmail.com
Multumesc inca odata
Alina

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL