Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
necazuri la preluare conta - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 6

Salt la continut

necazuri la preluare conta

153 replies to this topic

#101 acciza

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 70 Postari:

Postat 21 April 2009 - 10:09 PM

"de vreo cativa ani (cam 7) capitalul social s-a raportat ca fiind mai mare cu 1ron decat cel real." - n-o fi de la denominare ?
Acum chiar nu-mi amintesc anul cind s-a facut denominarea , dar .... mi-a trecut prin minte acest lucru

Aceasta postare a fost editata de acciza: 21 April 2009 - 10:12 PM

#102 DENISA GRIGORITA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 641 Postari:
  • Interests:INFORMARE

Postat 22 April 2009 - 12:06 PM

Nu e de acolo. Denominarea a fost in 2005, iar buba la mine e din 2001. :sad:

%%%

#103 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 22 April 2009 - 12:24 PM

"Nu poti sa nu-l inregistrezi?" :sad:

Da. Nu va uitati asa. Ati citit bine.
Asa mi-a raspuns o "profesionista" cand am descoperit la o preluare de conta (mult mai usurica decat a Denisei) ca aveam de inregistrat o plata in ian.2009 la o factura pe care ea nu a bagase in dec.2008! Auzi sa nu inregistrez plata din extrasul de cont, ca nu bagase ea factura... !!!!

Imi pare rau, nu-mi vine in minte nicio solutie pentru tine, Denisa (mai ales ca la tine e deja "inregistrat" :biggrin: ), dar am postat, asa ... macar sa te(va) mai destind.

#104 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 22 April 2009 - 12:41 PM

Vezi postareaa.d.n., la Apr 22 2009, 01:24 PM, a spus:

Auzi sa nu inregistrez plata din extrasul de cont, ca nu bagase ea factura... !!!!
asta-i dincolo de orice limite ale bunului simt, ca sa nu zic altfel ... Doamneee :sad: , mare ti-e gradina, unii mai sar gardul ...

#105 alinaig

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 116 Postari:

Postat 29 April 2009 - 10:44 AM

ma confrunt cu situatie inedita. La o firma au fost depuse fisele fiscale pe 2008 fara a fi trecuti si vreo 4 angajati. Cu alte cuvinte din 14 angajati au fost depuse fise fiscale doar pt 10,cand a depus fisele a uitat de 4 din ei...care este modalitatea de declarare acum? Mentionez ca declaratiile 100 au fost corect intocmite....

#106 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 29 April 2009 - 11:20 AM

Fa rectificative la fisele fiscale. Dar cum Doamne s-a putut uitat de 4 oameni ?!

Dana

#107 Simina.B.

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 30 April 2009 - 04:29 PM

Buna.
Am si eu o problema, la o societate recenta, primita drept mostenire de la fosta contabila si dupa cate am inteles o primise si ea.

Firma in cauza a participat in 2008 la cateva licitatii si a depus garantii, iar acum a primit in contul de la banca o parte din ele. Problema e ca aceste garantii la momentul platii nu au fost inregistrate nicaieri in contabilitate si acum nu am niciodata idee unde le pot plasa. Pentru moment, ca sa imi dea banca le-am pus pe un analitic al contului 473, dar nu le pot lasa acolo, e o suma de peste 10.000 RON.
Daca are cineva vre-o idee in acest sens, am rugamintea sa ma lumineze si pe mine.

#108 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 30 April 2009 - 06:49 PM

Totusi au fost platite si trebuie sa fie dintr-un cont. Daca nu poti reconstitui operatiunea la data efectuarii desi ar trebui, pentru ca la plata au fost doua conturi in formula contabila, atunci nu ai alta solutie dacat sa recunosti suma ca si venit printr-un cont de activ.

#109 Simina.B.

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 30 April 2009 - 08:31 PM

Vezi postarealeu50, la Apr 30 2009, 07:49 PM, a spus:

Totusi au fost platite si trebuie sa fie dintr-un cont. Daca nu poti reconstitui operatiunea la data efectuarii desi ar trebui, pentru ca la plata au fost doua conturi in formula contabila, atunci nu ai alta solutie dacat sa recunosti suma ca si venit printr-un cont de activ.

Multumesc pentru raspuns.

In ceea ce priveste reconstituirea inregistrarii nu e posibila, pentru ca nu e inregistrata nicaieri, iar firma asta a fost o catastrofa scoasa din paragina de fosta contabila, care nu a mai rezistat si a plecat dupa 4 luni de munca de reconstituire a tuturor valorilor. Aceaste sume din garantii abia acum au iesit la suprafata in momentul in care m-am trezit in banca cu niste bani de care habar nu aveam, iar sapaturile nu ajuta la nimic, pentru ca nu apare asa ceva inregistrat anul trecut.

Dupa cum spui ar trebui sa procedez cam in felul urmator:
recunosc suma in ct 267 = ct de venit 76x (venit impozabil)
si incasez valoarea respectiva: 5121 = 267.

Scuze daca poate gresesc si te rog sa ma corectezi.

Multumesc inca odata.

Mai sunt inca niste catastrofe acolo si cu siguranta voi mai cere o parere pe acest forum, dar inca mai sap si eu sa vad ce mai gasesc.

#110 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 01 May 2009 - 10:53 AM

Presupun ca nu s-a inregistrat plata garantiei, chitantele ratacind prin buzunarele/galeata de gunoi a administratorului/patronului.
Nu se pot cere duplicate ale chitantelor de la beneficiari?
Cum sta cu soldul la casa, faptic/scriptic? Sau o fi "reglat" contabila dinainte?
Cat o fi prin 455?

Aceasta postare a fost editata de a.d.n.: 01 May 2009 - 10:54 AM

#111 cristian0

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 128 Postari:

Postat 01 May 2009 - 12:33 PM

Vezi postareaSimina.B., la Apr 30 2009, 08:31 PM, a spus:

ar trebui sa procedez cam in felul urmator:
recunosc suma in ct 267 = ct de venit 76x (venit impozabil)si incasez valoarea respectiva: 5121 = 267.

Eu a-si proceda asa:
-ma uit daca am sume 'nedeterminate' in 461,411,267 si 'sting'de acolo.
-poate mai am sume si in 473...e cazul sa sting intotdeauna totul d-acolo..
Daca nu,in ultima instanta 'merg' in debit.455.
Nu folosi niciodata un ct.de venituri pt o suma care nu poate fi determinata.
Organul de ctrl are tendinta de a interpteta abuziv ca ai folosit initial(cand o fi fost oare???)un cont de cheltuieli.
Succes!
PS:un bun manager mi-a zis odata ca 'in vecinatatea normalului,adevarul are mai multe fetze".... :sad:

#112 Simina.B.

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 01 May 2009 - 05:19 PM

Eu a-si proceda asa:
-ma uit daca am sume 'nedeterminate' in 461,411,267 si 'sting'de acolo.
-poate mai am sume si in 473...e cazul sa sting intotdeauna totul d-acolo..
Daca nu,in ultima instanta 'merg' in debit.455.
Nu folosi niciodata un ct.de venituri pt o suma care nu poate fi determinata.
Organul de ctrl are tendinta de a interpteta abuziv ca ai folosit initial(cand o fi fost oare???)un cont de cheltuieli.
Succes!
PS:un bun manager mi-a zis odata ca 'in vecinatatea normalului,adevarul are mai multe fetze".... :sad:
[/quote]

Multumesc pentru sugestie si sfat.
Dar ca idee:
in ultima balanta a societatii (balanta de la 31.03.2009) nu apare sold initial la ct 461 si nici la 267, iar analiticile contului 411 au fost clarificate fiecare in parte. Pentru ca la aceasta societate pana in decembrie 2008 nu a existat nici un analitic la nici un furnizor sau client, astfel incat la ct 411 si 401 apareau solduri de miliarde care nu se stia ce semnifica de fapt. Si pentru a clarifica componenta soldului s-a cerut de la fiecare furnizor si client situatia exacta si dublicate la facturi si chitante.

Contul 455 are un sold care nu poate fi reconstituit nici chiar daca as lua din 2007 si 2008 fiecare hartie in parte.

Multumesc pentru raspunsurile primite.

#113 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 02 May 2009 - 11:23 AM

simina, daca nu ai gasit nimic in 267 si 461, atunci fa acum 267=455 fiindca e clar ca acele garantii s-au platit de undeva si daca nu apar nicaieri este sigur ca le-a platit patronul din banii lui si nu a mai adus docum. aferente, apoi fa 5121 (sau 473 unde ai acum sumele) =267 si te-ai inchis cu sumele resp., f simplu !
in plus, cere celor care ti-au returnat garantiile copii cf. cu originalul / duplicate dupa documentele initiale de plata nr - adica dupa chit. cu care s-au platit initial, ca sa reconstitui si sa te verifici pe fiecare garantie in parte, daca crezi ca mai are rost (eu cred ca are, eu asa as face), vorbeste la conta fiecarei firme implicate si roaga pers. care se ocupa de firma ta sa te ajute fiindca de cele mai multe ori vei gasi intelegere si nu uita ca vb dulce mult aduce, crede-ma. :sad:

succes. :biggrin:

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 02 May 2009 - 11:25 AM

#114 Simina.B.

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 02 May 2009 - 10:52 PM

Azi am facut inregistrarile contabile si chiar pe acest principiu am mers, folosind ct 455.
Multumesc mult pentru sugestie si daca mai gasesc cate ceva voi mai indrazni sa intreb.
O seara buna.

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 14 May 2009 - 09:12 AM

#115 leandru

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 02 June 2009 - 01:52 PM

Va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme: la data de 15.05.2009 am preluat evidenta contabila de la o societate de constructii. Problema care imi da bataie de cap este cum sa inregistrez in contabilitate soldurile si rulajele conturilor de garantii(pentru diferite stadii de executie)si ale liniei de credit. Toate aceste conturi(in numar de opt) sunt deschise la aceiasi banca. Ultima balanta de verificare este intocmita la data de 31.03.2009. Din analiza balantei si a jurnalelor aferente lunii martie nu am inteles nimic, probabil din cauza ca sunt adunate extrase de banca de la inceputul anului, si mai ales nu vad nici un analitic pentru conturi de banca. Multumesc anticipat tuturor celor care vor sa ma "ilumineze". Cu respect, Leandru

#116 maican.andreea

Nou

• Members
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 05 June 2009 - 04:53 PM

buna ziua,
poate sa ma ajute si pe mine cineva cu cateva sfaturi cu privire la preluarea unei firme.
In primul rand care sunt documentele pe care trrebuie sa le primesc de la fosta contabila.
ajutati-ma sunt la inceput si nu as vrea sa fac vreo prostie omitand ceva important

#117 vioreld

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 166 Postari:
  • Interests:Informare

Postat 05 June 2009 - 06:28 PM

Balanta sintetica si analitica pe fiecare cont (semnata si stampilata pe fiecare analitic in parte) + dosarele de personal + actele constitutive inclusiv modificarile care au aparut in legatura cu actele constitutive neaparat + ultimul bilant + toate actele necontabilizate aferente lunii in lucru.

Cel mai ok e sa iei legatura cu ea. Cu ocazia asta afli si de ce este ,,fosta'' contabila.
S-ar putea sa afli despre firma lucruri care te pot afecta in viitor.

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 08 June 2009 - 01:29 PM

vioreld

#118 mamy

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 06 June 2009 - 04:45 PM

Ce-am descoperit eu, dupa preluarea ctb :

- factura de storno inreg pe plus si era cam de vreo 20.000 cu tot cu TVA ( din 2005)
- facturi care fusesera anulate, inregistrate in ctb la fel si cu chitante
- bo primite si apoi girate care nu au fost inreg deloc!!! asta ma descoperit-o vb cu clientii/furnizorii

-inregistrarea cec/bo primite si primite/ girate prin 5311...sa nu va spun ce sold in casa era!!!!! :sad:
In cazurile asta cum se procedeaza?

#119 vioreld

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 166 Postari:
  • Interests:Informare

Postat 06 June 2009 - 10:23 PM

:lnr (51): :sad: :angry:

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 08 June 2009 - 01:28 PM

vioreld

#120 cam

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 30 Postari:

Postat 08 June 2009 - 09:34 AM

Vezi postareamaican.andreea, la Jun 5 2009, 04:53 PM, a spus:

buna ziua,
poate sa ma ajute si pe mine cineva cu cateva sfaturi cu privire la preluarea unei firme.
In primul rand care sunt documentele pe care trrebuie sa le primesc de la fosta contabila.
ajutati-ma sunt la inceput si nu as vrea sa fac vreo prostie omitand ceva important
atasez un document preluat de pe internet poate iti e de folos, orientativ macar...

Fisiere atasate

Similar Topics Collapse

11 useri citesc topicul

0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL