Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
furturi - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

furturi

4 replies to this topic

#1 QardnA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 117 Postari:

Postat 19 January 2009 - 10:30 PM

S-a spart magazinul si s-a furat marfa. Magazinul era asigurat. Urmeaza intre 30 zile si 3 luni pana recuperam banii de la asigurator.

Cum fac operatiunile contabile in caz de furt? Cum descarc marfa? Colectez sau nu TVA?
Ulterior, cand vor veni banii de la asigurator cum inregistrez?

#2 mariana_cr

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 19 January 2009 - 11:58 PM

da,colectezi TVA, inregistrarile contabile:461=%
707
4427 si concomitent descarcarea contului de marfuri,
................................................................................
............................
%=371
607
378
4428
................................................................................
.............................
la primirea despagubirii,vei credita contul 461 prin contul 5311 sau 5121, in principiu vei incasa valoarea marfurilor fara TVA si fara adaosul magazinului,deci ar fi pretul de cumparare al marfurilor lipsa.

#3 QardnA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 117 Postari:

Postat 21 January 2009 - 10:58 PM

ART. 128 Livrarea de bunuri ....
.......(8) Nu constituie livrare de bunuri, în sensul alin. (1): a) bunurile distruse ca urmare a unor calamități naturale sau a unor cauze de forță majoră, precum și bunurile pierdute ori furate, dovedite legal, astfel cum sunt prevăzute prin norme ;

Asta am aflat azi...deci, TVA nu mai colectez , ptr ca nu constituie livrare de bunuri ...

#4 DENISA GRIGORITA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 641 Postari:
  • Interests:INFORMARE

Postat 25 January 2009 - 09:34 AM

Cred ca te luminezi daca citesti asta (vezi pct.2).
http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/...actualizare.pdf
%%%

#5 gabrielaliana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 20 Postari:

Postat 05 June 2010 - 05:03 PM

Vezi postareaQardnA, la Jan 19 2009, 10:30 PM, a spus:

S-a spart magazinul si s-a furat marfa. Magazinul era asigurat. Urmeaza intre 30 zile si 3 luni pana recuperam banii de la asigurator.

Cum fac operatiunile contabile in caz de furt? Cum descarc marfa? Colectez sau nu TVA?
Ulterior, cand vor veni banii de la asigurator cum inregistrez?

In cazul in care furtul s-a facut de la distribuitor(au spart masina si au furat incasarile) eu trebuie sa operez in contab chitantele deoarece beneficiarii au platit sumele respective dar eu nu am banii respectivi in casa ,cum inregistrez in contab?(ma gandesc ca suma respectiva o trec la incasari si o trec si la plati intr-un cont ???)
Multumesc anticipat.

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL