Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
nu a semnat statul de plata, dar a primit banii - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

nu a semnat statul de plata, dar a primit banii

17 replies to this topic

#1 bellomar

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 16 February 2009 - 06:09 PM

Buna ziua,

Am avut un sofer care, dupa ce a adus mai multe prejudicii firmei prin abandonul camionului, intarzieri la descarcare etc a fost concediat, insa a dat firma in judecata pentru neplata salariului. Desi firma i-a platit absolut toti banii, urmand ca atunci cand vine din cursa (extern) sa semneze statele de plata, acum el nu recunoaste nimic, bineinteles. CUM AR TREBUI SA PROCEDAM?? S-A MAI CONFRUNTAT CINEVA CU GENUL ASTA DE CAZ?? Multumesc.

#2 aem

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 16 February 2009 - 08:34 PM

Pai daca el era in curse cum primea banii ?

Daca ii lua cash trebuia sa semneze statul pe loc.

Daca banii erau virati prin banca (direct in contul persoanei), extrasul de banca este o dovada.

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 17 February 2009 - 08:46 AM

#3 bellomar

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 16 February 2009 - 10:09 PM

Fiind plecat in curse pe extern, banii ii dadeam sotiei soferului sau ii dadeam lui in avans, inainte de a fi intocmit statul de plata, urmand ca atunci cand venea din cursa , sa semneze. A fost o intelegere verbala, l-am considerat de buna credinta, inca i-am facut salariu mare pe contract, sa poata lua credit etc...Insa s-a dovedit un excroc. M-am trezit cu pretentii de genul : reconstituirea vechimii, diurna pe extern (cereri care au fost respinse de catre instanta), insa au ramas acele state de plata (3 ) are nu au fost semnate (la timp)...

#4 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 17 February 2009 - 12:29 PM

cand ii plateati salariul sotiei, aceasta trebuia sa vina cu imputernicire din partea sotului si ea semna pe stat ...

una peste alta, nu exista dovada platii = sunteti buni de plata...
proba cu martori este admisibila in acest caz ??

#5 bellomar

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 17 February 2009 - 07:00 PM

Martori au fost alti soferi, iar instanta a respins datorita marturiei lor, dupa cum am zis, celelalte pretentii : reconstituirea vechimii (pt niste curse de proba etc) anterioara angajarii, diurna extern. Insa intrebarea e: in recurs, NU-L POT ACUZA DE ABUZ DE INCREDERE??? Mai ales ca am probe care dovedesc ce fel de om e: a abandonat camionul cu marfa, a intarziat nejustificat la descarcari, a avut consum f. mare de motorina etc etc. Sau ar fi mai bine sa fac o actiune noua in justitie cu toate aceste acuzari? Multumesc.

#6 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 18 February 2009 - 12:57 PM

astea-s intrebari pt un forum de avocati, draga bellomar, ce vrei tu sa stii e destul de punctual si tine de proceduri avocatesti specifice, iar asta numai un avocat stie bine, noi suntem contabili ... si forumul asta e de conta ...
la un itm, un contract simplu, altele asemenea - ne mai pricepem, dar la procese ... nu te poti baza pe noi asa cum ai face-o cu cineva de specialitate juridica, sa nu te superi ca-ti spun asta, da ?? :sad:

sfatul meu e sa ceri ajutor/indrumare pe un forum de avocati :good:

iti tin pumnii si, daca ai bunavointa, poate revii sa ne povestesti cum merge, ce ai facut .. asa mai invatam si noi - macar ca idee ...

mult succes :frusty:

#7 Liliana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 109 Postari:

Postat 18 February 2009 - 01:23 PM

Invatatura de minte : NU dati bani din mana fara dovada !!
Sotia ar fi trebuit sa semneze si fara imputernicire. Era bine si asa.
Macar se speria de gandul ca exista o dovada.
Semnatura se cere si pt. persoane de incredere, dar-mi-te pentru un nou venit in firma.

#8 fboji

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1114 Postari:

Postat 18 February 2009 - 01:38 PM

Inscrie-te pe forumul avocatnet.ro (sper sa nu fie considerata reclama :( ) , cei de acolo sunt mai in tema si au sectiune de conta :D
Daca ti se pare simplu ce ai de facut... inseamna ca nu cunosti toate amanuntele Imagine postata

#9 bellomar

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 18 February 2009 - 03:43 PM

Multumesc, oricum , pentru raspunsuri...O sa mai caut ajutor pe situri de avocati.
Acum suflu si in iaurt, cum se spune, la fiecare angajat: fisa postului (am adaptat-o la cerintele firmei), P/V predare primire camion, acte, carduri motorina etc, si bineinteles, semnaturi la fiecare predare de bani.
Cel mai bine e ca in afaceri (fie ca e vorba de angajati sau partneneri) sa fie toate detaliile clare, pentru ca altfel , un detaliu aparent nesemnificativ, ne poate arde rau mai tarziu.
Cel mai probabil o sa-i platesc banii pe 3 luni si voi intenta alt proces pentru prejudiciile aduse firmei pe timpul angajarii, iar acolo , nu o sa-l mai iert.
Va tin la curent, o zi buna! :frusty:

#10 bellomar

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 27 February 2009 - 01:53 PM

Am hotarat sa fac recurs la decizia de a-i plati soferului salariul, pretinzand in schimb contravaloarea prejudiciilor aduse de catre acesta societatii: motorina furata, km efectuati in plus, cateva accidente mici care au dus la avarierea camionului (prelata, scara rupta etc), penalizari aplicate catre client pentru intarziere la descarcare....Sper ca instanta sa aprobe cateva din aceste acuzatii (pe care le pot dovedi) si sa se compenseze macar suma, desi prejudiciul meu e cu mult mai mare decat salariul. Va tin la curent cu noutati. :frusty:

#11 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 27 February 2009 - 06:23 PM

iti tinem pumnii si te asteptam cu vesti bune, multumim pt. ca ne respecti suficient de mult ca sa ne mai scrii ce si cum te-ai hotarat sa faci si sa ne tii la curent, f. frumos din partea ta. :sad:

multa batfa :frusty:

#12 Liliana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 109 Postari:

Postat 06 March 2009 - 04:28 PM

Vezi postareabellomar, la Feb 27 2009, 01:53 PM, a spus:

Am hotarat sa fac recurs la decizia de a-i plati soferului salariul, pretinzand in schimb contravaloarea prejudiciilor aduse de catre acesta societatii: motorina furata, km efectuati in plus, cateva accidente mici care au dus la avarierea camionului (prelata, scara rupta etc), penalizari aplicate catre client pentru intarziere la descarcare....Sper ca instanta sa aprobe cateva din aceste acuzatii (pe care le pot dovedi) si sa se compenseze macar suma, desi prejudiciul meu e cu mult mai mare decat salariul. Va tin la curent cu noutati. :frusty:
La asta, speram sa se invete si el minte sa nu mai faca altora probleme , macar in cazul in care nu e nici el curat.

#13 bellomar

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 13 April 2009 - 06:31 AM

Revin cu noutati depsre acest caz: am facut recurs, dupa cum am mentionat, motivand ca soferul a prejudiciat firma in diferite moduri (penalizari la descarcare pentru intarziere, motorina furata, traseu nerespectat, mici accidente cu camionul, etc., etc.). Toate aceste motive au fost respinse ca nefondate. Din cate am inteles de la noul meu avocat (da, va sfatuiesc sa aveti oricand telefonul unui avocat bun la indemana, ca nu se stie niciodata), judecatorii sunt indulgenti cu angajatii. Urmeaza sa-i achit acelui nefericit banii pe 2 luni, insa il voi da in judecata ulterior pentru toate prejudiciile. La fel, voi reveni cu noutati.

Pentru cei interesati sa nu aiba vreodata probleme cu angajatii (cel putin cu soferii, care, din propria experienta, sunt o categorie aparte, in sensul ca mint foarte mult si fura ori de cate ori le dai ocazia), va sfatuiesc sa:

- la semnarea contractului de munca, sa-l puneti sa semneze si: fisa postului (cu toate atributiile si responsabilitatile), procesul verbal de predare-primire a camionului si documentele (cmr-uri, diagrame, carduri motorina, carduri bani, telefon etc);

- verificati activitatea lui anterioara si cereti o referinta de la un fost loc de munca (toti soferii dau vina pe fostul angajator, insa realitatea poate fi alta);

- atunci cand dati bani, indiferent ca este avans deplasare, imprumut, drept salarial etc, puneti-l sa semneze in dreptul sumei cu "am primit suma de" si semnatura.

- orice incident produce (eveniment rutier, motorina furata, abateri de orice natura) nu le treceti cu vederea, penalizati-l cu scaderea procentuala din salar.

- verificati periodic activitatea desfasurata.

Pentru cei interesati, pot sa va pun la dispozitie fisa postului de cond. auto, cu multe detalii privind atributiile si P/V predare camion +anexe.

Sa auzim de bine!

#14 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 13 April 2009 - 11:37 AM

Vezi postareabellomar, la Apr 13 2009, 07:31 AM, a spus:

Pentru cei interesati, pot sa va pun la dispozitie fisa postului de cond. auto, cu multe detalii privind atributiile si P/V predare camion +anexe.
multumim mult pt. informatii, apreciem in mod deosebit ca ai revenit cu noutati.

docum. de mai sus, te rog frumos sa le atasezi in capitolul de modele, le vrem - sigur ca da :smile:

numai bine si multa bafta in continuare. :sad: te asteptam cu vesti noi, cand le vei avea, nu ne uita - asa ne ajuti pe toti.

#15 barbura

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 14 August 2009 - 12:03 PM

Buna
Ai reusit sa recuperezi ceva din daune facute de sofer? A acceptat intarziereile, furatul de motorina avocatii?

#16 barbura

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 14 August 2009 - 12:27 PM

Sunt curios, cu ce documente se poate dovedii ca firma de transport a primit penalizare din cauza ca nu sa predat CMR-urile la timp. Deci predarea CMR-urilor, nu intarziere la descarcat sau incarcat.

#17 Ionuț Iosub

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 08 January 2010 - 12:47 PM

Aceeași problemă și la mine. Nu am semnat ștatele de plată la fostul angajator decât de vreo 2-3 ori în 11 ani, la fel și colegii mei.

Salariul "la negru" s-a plătit cash, în sumă mai mare decât minimul trecut oficial pe cartea de muncă (1500 net vs 720 brut). Odată cu concedierea pe motive independente de mine nu mi s-au mai plătit ultimele salarii, restul de CO și salariul compensatoriu - circa 4.100 lei în total. Când a auzit că îl voi da în judecată angajatorul a scos repede ștate de plată pe ultimele 2 luni, pe care am refuzat să le semnez pe motiv de neconcordanță cu realitatea. Mi-a trimis prin mandat poștal 544 lei, pe care nu i-am ridicat de la poștă și nu-i voi încasa decât atunci când instanța va da un verdict în acest sens.

Acum tare sunt curios cum vor decurge lucrurile când îmi voi cere drepturile în instanță, eu neputând dovedi decât cu martori colegi că salariul meu era de 1500 lei net, nu de 544, iar fostul angajator neputând dovedi că mi-a plătit salariul în toți anii ăștia. Colegii pot comite sperjur ca să nu aibă probleme cu patronul, acesta a dovedit deja că poate minți cu un tupeu fantastic...

#18 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 09 January 2010 - 12:26 AM

Daca inca mai lucreaza acolo si au salarii mari, nu e exclus sa minta ca sa isi pazeasca postul.

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

8 useri citesc topicul

0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL