Am avut un sofer care, dupa ce a adus mai multe prejudicii firmei prin abandonul camionului, intarzieri la descarcare etc a fost concediat, insa a dat firma in judecata pentru neplata salariului. Desi firma i-a platit absolut toti banii, urmand ca atunci cand vine din cursa (extern) sa semneze statele de plata, acum el nu recunoaste nimic, bineinteles. CUM AR TREBUI SA PROCEDAM?? S-A MAI CONFRUNTAT CINEVA CU GENUL ASTA DE CAZ?? Multumesc.
Postat 16 February 2009 - 06:09 PM
Am avut un sofer care, dupa ce a adus mai multe prejudicii firmei prin abandonul camionului, intarzieri la descarcare etc a fost concediat, insa a dat firma in judecata pentru neplata salariului. Desi firma i-a platit absolut toti banii, urmand ca atunci cand vine din cursa (extern) sa semneze statele de plata, acum el nu recunoaste nimic, bineinteles. CUM AR TREBUI SA PROCEDAM?? S-A MAI CONFRUNTAT CINEVA CU GENUL ASTA DE CAZ?? Multumesc.
Postat 16 February 2009 - 08:34 PM
Daca ii lua cash trebuia sa semneze statul pe loc.
Daca banii erau virati prin banca (direct in contul persoanei), extrasul de banca este o dovada.
Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 17 February 2009 - 08:46 AM
Postat 16 February 2009 - 10:09 PM
Postat 17 February 2009 - 12:29 PM
una peste alta, nu exista dovada platii = sunteti buni de plata...
proba cu martori este admisibila in acest caz ??
Postat 17 February 2009 - 07:00 PM
Postat 18 February 2009 - 12:57 PM
la un itm, un contract simplu, altele asemenea - ne mai pricepem, dar la procese ... nu te poti baza pe noi asa cum ai face-o cu cineva de specialitate juridica, sa nu te superi ca-ti spun asta, da ??
sfatul meu e sa ceri ajutor/indrumare pe un forum de avocati :good:
iti tin pumnii si, daca ai bunavointa, poate revii sa ne povestesti cum merge, ce ai facut .. asa mai invatam si noi - macar ca idee ...
mult succes
Postat 18 February 2009 - 01:23 PM
Sotia ar fi trebuit sa semneze si fara imputernicire. Era bine si asa.
Macar se speria de gandul ca exista o dovada.
Semnatura se cere si pt. persoane de incredere, dar-mi-te pentru un nou venit in firma.
Postat 18 February 2009 - 01:38 PM
Postat 18 February 2009 - 03:43 PM
Acum suflu si in iaurt, cum se spune, la fiecare angajat: fisa postului (am adaptat-o la cerintele firmei), P/V predare primire camion, acte, carduri motorina etc, si bineinteles, semnaturi la fiecare predare de bani.
Cel mai bine e ca in afaceri (fie ca e vorba de angajati sau partneneri) sa fie toate detaliile clare, pentru ca altfel , un detaliu aparent nesemnificativ, ne poate arde rau mai tarziu.
Cel mai probabil o sa-i platesc banii pe 3 luni si voi intenta alt proces pentru prejudiciile aduse firmei pe timpul angajarii, iar acolo , nu o sa-l mai iert.
Va tin la curent, o zi buna!
Postat 27 February 2009 - 01:53 PM
Postat 27 February 2009 - 06:23 PM
multa batfa
Postat 06 March 2009 - 04:28 PM
bellomar, la Feb 27 2009, 01:53 PM, a spus:
Postat 13 April 2009 - 06:31 AM
Pentru cei interesati sa nu aiba vreodata probleme cu angajatii (cel putin cu soferii, care, din propria experienta, sunt o categorie aparte, in sensul ca mint foarte mult si fura ori de cate ori le dai ocazia), va sfatuiesc sa:
- la semnarea contractului de munca, sa-l puneti sa semneze si: fisa postului (cu toate atributiile si responsabilitatile), procesul verbal de predare-primire a camionului si documentele (cmr-uri, diagrame, carduri motorina, carduri bani, telefon etc);
- verificati activitatea lui anterioara si cereti o referinta de la un fost loc de munca (toti soferii dau vina pe fostul angajator, insa realitatea poate fi alta);
- atunci cand dati bani, indiferent ca este avans deplasare, imprumut, drept salarial etc, puneti-l sa semneze in dreptul sumei cu "am primit suma de" si semnatura.
- orice incident produce (eveniment rutier, motorina furata, abateri de orice natura) nu le treceti cu vederea, penalizati-l cu scaderea procentuala din salar.
- verificati periodic activitatea desfasurata.
Pentru cei interesati, pot sa va pun la dispozitie fisa postului de cond. auto, cu multe detalii privind atributiile si P/V predare camion +anexe.
Sa auzim de bine!
Postat 13 April 2009 - 11:37 AM
bellomar, la Apr 13 2009, 07:31 AM, a spus:
docum. de mai sus, te rog frumos sa le atasezi in capitolul de modele, le vrem - sigur ca da
numai bine si multa bafta in continuare.
Postat 14 August 2009 - 12:03 PM
Ai reusit sa recuperezi ceva din daune facute de sofer? A acceptat intarziereile, furatul de motorina avocatii?
Postat 14 August 2009 - 12:27 PM
Postat 08 January 2010 - 12:47 PM
Salariul "la negru" s-a plătit cash, în sumă mai mare decât minimul trecut oficial pe cartea de muncă (1500 net vs 720 brut). Odată cu concedierea pe motive independente de mine nu mi s-au mai plătit ultimele salarii, restul de CO și salariul compensatoriu - circa 4.100 lei în total. Când a auzit că îl voi da în judecată angajatorul a scos repede ștate de plată pe ultimele 2 luni, pe care am refuzat să le semnez pe motiv de neconcordanță cu realitatea. Mi-a trimis prin mandat poștal 544 lei, pe care nu i-am ridicat de la poștă și nu-i voi încasa decât atunci când instanța va da un verdict în acest sens.
Acum tare sunt curios cum vor decurge lucrurile când îmi voi cere drepturile în instanță, eu neputând dovedi decât cu martori colegi că salariul meu era de 1500 lei net, nu de 544, iar fostul angajator neputând dovedi că mi-a plătit salariul în toți anii ăștia. Colegii pot comite sperjur ca să nu aibă probleme cu patronul, acesta a dovedit deja că poate minți cu un tupeu fantastic...
Postat 09 January 2010 - 12:26 AM
Similar Topics
13 useri citesc topicul
0 membri, 13 vizitatori, 0 utilizatori anonimi