Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Legea care reglementeaza acordarea concediilor inainte de CIC - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Legea care reglementeaza acordarea concediilor inainte de CIC

3 replies to this topic

#1 laura papadiuc

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 27 February 2009 - 05:41 PM

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am o angajata care urmeaza sa intre in concediu medical de sarcina si lauzie dupa care intra in CIC. Ea doreste sa-si ia inainte de medical ziele de concediu de odihna ce-i revin pe tot anul (in acest caz 20 de zile pana la sfarsitul lui 2009). Spune ca are dreptul sa-si ia toate zilele de concediu deoarece perioada de suspendare se considera vechime in munca.
Eu stiu ca nu e vechime in munca, ci doar se ia in considerare la stagiul de cotizare, prin urmare ar trebui sa beneficieze doar de zilele de co aferente perioadei pana la suspendare.
Am incercat sa caut acest subiect pe forum, dar nu am gasit aceasta problema explicata, doar topic-uri asemanatoare.
va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns sigur, eventual cu trimitere la legea sau ordonanta in care apare mentionata situatia.

multumiri anticipate,

Laura

#2 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 02 March 2009 - 09:53 AM

Art. 140. - (1) Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.
(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabilește prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă și se acordă proporțional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
CODUL MUNCII

Dragos

#3 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 06 March 2009 - 11:19 PM

Referitor la concediul de odihna, cred ca trebuie respectate prevederile CCMUNN:
Art. 56. - (1) Salariații au dreptul în fiecare an calendaristic la un concediu de odihnă plătit, de minimum 21 de zile lucrătoare.
(2) Fac excepție de la prevederile alin. (1):
a) salariații care au varsta sub 18 ani au dreptul, în fiecare an calendaristic, la un concediu plătit de 24 de zile lucrătoare;
b) salariații nou-angajați, pentru primul an de activitate înscris în cartea de muncă au dreptul la un concediu de odihna plătit cu o durată minima de 20 de zile lucrătoare.

Madalina

#4 cr1st1na

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 295 Postari:

Postat 07 March 2009 - 11:37 AM

Se acorda concediul de odihna exact ptr. perioada lucrata. CIC este vechime si se ia in considerare la stabilirea vechimii totale in munca la pensii, spor vechime, concedii de odihna se acorda la perioada lucrata!!!!!! Ganditi logic.
Art. 140. - (1) Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.
(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabilește prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă și se acordă proporțional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
CODUL MUNCII

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL