Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Platitor TVA problema urgenta - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Platitor TVA problema urgenta

3 replies to this topic

#1 cardeli

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 04 May 2009 - 11:50 AM

Am o mare problema.Am o firma neplatitoare de tva si mi-a venit notificare de la finante ca mi-am depasit plafonul de 9 luni si sa ma inscriu ca platitor. ce fac in situatia asta ?Va multumesc!

#2 Violeta Tihon

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 248 Postari:

Postat 04 May 2009 - 09:09 PM

Nu prea inteleg de unde au avut informatia (sa fie bilantul semestrial?) dar in situatia asta trebuie sa depui declaratie de mentiuni 010. Vei deveni platitior probabil cu data de 1 a lunii urmatoare celei in care depui 010, dar sigur vei plati amenda pentru nedeclarare in termen si vei avea control pentru a ti se stabili TVA si accesorii aferente TVA pe care nu l-ai platit de la momentul depasirii pana la data cand devii platitor. Oricum daca ai primit notificarea iti vor spune si ei ce ai de facut, asa ca succes!

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 05 May 2009 - 01:37 PM

#3 primavera

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 46 Postari:

Postat 30 June 2009 - 12:50 PM

vreau si eu o lamurire,nu prea inteleg bine
daca incepind cu data de 10 iunie 2009 depasesc plafonul de 117.000 ron , de cind depun declaratia 010 si de cind fac facturi cu tva?
multumesc

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 02 July 2009 - 08:25 AM

#4 mirelacotet

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 30 June 2009 - 01:39 PM

scuze,
Cod fiscal
Art. 152.
(6) Persoana impozabilă care aplică regimul special de scutire și a cărei cifră de afaceri, prevăzută la alin. (2), este mai mare sau egală cu plafonul de scutire în decursul unui an calendaristic, trebuie să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, conform art. 153, în termen de 10 zile de la data atingerii sau depășirii plafonului. Data atingerii sau depășirii plafonului se consideră a fi prima zi a lunii calendaristice următoare celei în care plafonul a fost atins sau depășit. Regimul special de scutire se aplică până la data înregistrării în scopuri de TVA, conform art. 153. Dacă persoana impozabilă respectivă nu solicită sau solicită înregistrarea cu întârziere, organele fiscale competente au dreptul să stabilească obligații privind taxa de plată și accesoriile aferente, de la data la care ar fi trebuit să fie înregistrat în scopuri de taxă, conform art. 153

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 02 July 2009 - 08:25 AM

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL