Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
ORDONANTA 34 / 2009 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 12

Salt la continut

ORDONANTA 34 / 2009

508 replies to this topic

#221 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 22 April 2009 - 01:26 PM

Pt.Dana: nu sunt sigura ca firmele suspendate nu vor fi obligate la plata, eu am mers pe logica ...,
dar tot dupa logica ,ar trebui ca firmele fara activitate sa nu plateasca si uite ca nu mai merge logica...
MF vrea bani si gata.

#222 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 22 April 2009 - 04:20 PM

Multumesc Doina si Lexiroxi.
Asa ar fi logic, dar cum mie nu mi se pare logica modificarea CF de catre OG34 si nu vad nimic bun in aceste schimbari, gandite in aceasta maniera, ma gandesc ca sunt in stare de orice, adica absolut orice ce nu are logica.

Dana

#223 c_andra

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 54 Postari:

Postat 22 April 2009 - 09:14 PM

Vezi postareaLexiroxi, la Apr 22 2009, 11:38 AM, a spus:

OUG 34/2009 nu face nici o precizare in privinta platii impozitului forfetar de catre societatile inactive. Poate Normele de aplicare sa clarifice aceast aspect. Legal, declararea inactivitatii pe o perioada de maxim 3 ani la ONRC inseamna tocmai suspendarea activitatii societatii, deci pe aceasta perioada societatea fiind inchisa temporar nu mai datoreaza statului nici-un fel de impozite si taxe.

Un angajat de la administratie (din Bucuresti)mi-a zis, ca nu conteaza daca ai firma suspendata oficial (adica la Reg Com), ca tot tb platit impozitul forfetar (asa au interpretat ei aceasta ordonanta). Ba mai mult, mi-a zis ca nici nu vor apare norme ale acestei ordonante, si ca ea se va aplica de la 1 mai, deoarece este o OUG si cfm constitutiei si codului civil, e mai presus de lege. Daca chiar nu vor apare norme, cred ca suntem la cheremul lor.

#224 Ohrana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:

Postat 22 April 2009 - 10:54 PM

Fratilor, nici eu nu vad cum poate o OUG sa modifice un CF si, cu atat mai mult, un CF sa intre in vigoare de azi pe maine (cum se intampla la noi!). Mai intelege cineva ceva? Ce avem de facut ca petitiile astea le-am semnat pe toate! As veni cu o propunere noua:
sa alegem un guvern de cimpanzei ca am convingerea ca au mai multa minte primatele decat politicienii nostri ! :sad:

#225 Adél

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 22 Postari:

Postat 22 April 2009 - 11:17 PM

Daca nu se ataca ordonanta in justitie singurul lucru ar fi o greva fiscala . In iulie sa nu platim impozite deloc.Si asa guvernul asta nu prea e sigur pe el, se observa ca de fiecare data cand se protesteaza imediat schimba si ei .
Si cu proiectul asta de ordonanta au existat nenumarate versiuni si in fine a castigat versiunea care protejeaza clientela mare, firmele mici sunt impovarate cu acest impozit.(cum au facut transele la venituri)
Sunt curioasa daca si numarul de personal de la finante va scadea proprtional cu numarul firmelor suspendate si lichidate.
Astazi ziceau ca legea unica de salarizare intra in vigoare doar de la anul, ca doar guvernul are nevoie de timp pentru a o implementa . Ce bine ca noi care avem societati trebuie sa luam decizii rapide , parca noi nu am avea nevoie de timp sa analizam cum sa mergem mai departe.
La cursul tinut de CCF ne -au vorbit ca vor fi schimbari la deductibilitatea TVA-lui dar se vorbea ca intra in vigoare doar de la anul.

#226 Elena Pana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 279 Postari:

Postat 23 April 2009 - 08:25 AM

Vezi postareaDoina P, la Apr 22 2009, 01:26 PM, a spus:

Pt.Dana: nu sunt sigura ca firmele suspendate nu vor fi obligate la plata, eu am mers pe logica ...,
dar tot dupa logica ,ar trebui ca firmele fara activitate sa nu plateasca si uite ca nu mai merge logica...
MF vrea bani si gata.
Doina, cu scuzele de rigoare..eu nu vad nici o logica aici. O firma isi suspenda activitatea..nu are voie sa realizeze venituri si nici cheltuieli (este chiar penal aspectul acesta)..dar TREBUIE sa plateasca impozit!. Ca sa nu mai spun, ca pt o firma suspendata se face derogare de la depunerile trimestriale ale declaratiilor...atunci cum se mai declara acest impozit forfetar?! :sad:
elenacca

#227 rodicus

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 135 Postari:

Postat 23 April 2009 - 08:55 AM

Firmele suspendate nu vor plăti forfetarul Sursa : Cotidianul

Această prevedere va apărea în normele de aplicare a Ordonanţei 34, care introduce grila impozitului minim pe veniturile societăţilor comerciale.

Firmele care îşi suspendă activitatea dincolo de 1 mai nu vor plăti impozitul minim pe venit, această prevedere urmând să apară în normele de aplicare a Ordonanţei 34, care introduce impozitul forfetar, au declarat, ieri, pentru Cotidianul, reprezentanţii Ministerului Finanţelor.

Mai mult, normele vor prevedea că firmele declarate de Fisc sau din proprie iniţiativă inactive care îşi reiau activitatea anul acesta vor fi considerate start-up-uri şi ca urmare nu vor plăti nici ele impozitul minim pe venitul societăţilor comerciale.

În plus, nici firmele înfiinţate anul acesta nu plătesc noul impozit, chestiune care va fi clarificată tot de norme.

Ministerul Finanţelor a dat asigurări recent că firmele nou înfiinţate nu vor fi atinse de impozitul minim pe venit. “Vă asigurăm că odată ce vom publica şi normele metodologice ale impozitului minim va deveni foarte clar pentru toată lumea că start-up-urile nu vor fi atinse de impozitul forfetar”, au spus pentru Cotidianul surse din Ministerul Finanţelor.

În contextul în care de la 1 mai va exista un impozit minim de 500 de euro pentru o firmă fără activitate, o soluţie mai puţin drastică şi, pe de altă parte, mult mai ieftină decât desfiinţarea firmei
este suspendarea activităţii acesteia. O firmă specializată în desfiinţarea sau înfiinţarea societăţilor comerciale cere pentru serviciul de suspendare a activităţii de la 300 la 500 de lei, din care 110 lei reprezintă taxele la Registrul Comerţului (ONRC).

Guvernul a aprobat recent ordonanţa de urgenţă cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009 şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale ce vizează introducerea unui impozit minim de 2.200 de lei anual începând cu 1 mai 2009.

Astfel, potrivit actului normativ, firmele care au o cifră de afaceri cuprinsă între 0 şi 52.000 de lei (circa 12.000 de euro) vor plăti un impozit minim în acest an de 1.467 de lei (341 de euro) sau 183,3 lei lunar, urmând ca în 2010 impozitul minim datorat statului să fie de 2.200 de lei (puţin peste 500 de euro).

Noua grilă prevede ca firmele care au o cifră de afaceri anuală cuprinsă între 52.001 şi 215.000 de lei (50.000 de euro) să plătească un impozit minim în acest an de 2.867 de lei şi de 4.300 de lei (1.000 de euro) în 2010. Totodată, societăţile care vor încheia anul cu o cifră de afaceri cuprinsă între 215.001 şi 430.000 de lei (100.000 de euro) vor achita 4.333 de lei în acest an şi câte 6.500 de lei începând de anul viitor..
The art of knowing is knowing what to ignore.

#228 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 23 April 2009 - 11:07 AM

va rog sa raspectati profilul topicelor neamestecand discutii pe teme diferite, aici discutam despre OUG 34 si nu despre modalitati de dizolvare, radiere, suspendare, etc... a societatilor comerciale, exista fe forum un capitol special destinat lor si acolo sunt topice referitoare la toate aceste aspecte !!

o zi buna sa aveti. :sad:

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 24 April 2009 - 09:37 AM

#229 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 23 April 2009 - 11:41 AM

Vezi postareaa.d.n., la Apr 16 2009, 04:08 PM, a spus:

Din CODUL FISCAL actualizat la 14.04.2009
TVA
Limitări speciale ale dreptului de deducere
Art. 145 '1. - (1) În cazul vehiculelor rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, nu se deduce taxa pe valoarea adăugată aferentă achiziţiilor acestor vehicule şi nici taxa aferentă achiziţiilor de combustibil destinat utilizării pentru vehiculele care au aceleaşi caracteristici, aflate în proprietatea sau în folosinţa persoanei impozabile, cu excepţia vehiculelor care se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:
...

Va rog sa ma luminati ! Citind codul fiscal actualizat, de cand considerati ca se aplica prevederile art.145' ?
Sau: de unde reiese din textul OUG 34/2009 ca art. 32.(10) care introduce art.145' in CF din se aplica de la 01.05.2009?
Faptul ca deja trebui sa aplicam prevederile art.145' e mai putin important decat impozitul forfetar si deductibilitatea chelt. la care se face referire?
Sau, altfel: puneti-mi postarea l-a "perle" sa vad si singurica c-am luat-o pe aratura rau de tot. :sad:

#230 concontec

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 23 April 2009 - 12:07 PM

Am auzit zvonuri ca nu se va aplica aceasta ordonanta (34) deocamdata.
CA a scazut la majoritatea cu peste 30-50% fata de 2008 si incadrarea in grila duce la "adus bani de acasa" si apoi la faliment, iar intentia nu aceasta era, ci de a creste incasarile la buget prin cresterea impozitului pe profit .
Intrebarea mea este daca pe trim. 2 se calculeaza minimul de impozit impartind la 12 si inmultind cu 2 (mai si iunie) impozitul anual minim corespunzator grilei.

#231 mihaelas_78

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 39 Postari:

Postat 24 April 2009 - 08:28 AM

Buna! Hristos a inviat!

Despre imp. forfertar sa mai discutat , dar din ce am citit de pe forum nu am inteles urmatorul lucru: o societate fara activitate de 2 ani ,cu cifra de afaceri 0 plateste imp. forfetar?
A doua problema este : in cazul suspendarii activitatii mai platim acest imp. forfetar? sau singura solutie este lichidarea societatii?
Daca sa rspuns deja va rog sa ma scuzati.
Va multumesc!

#232 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 24 April 2009 - 08:47 AM

Pt.concontec: imp.forfetar se calculeaxa exact asa : se imparte suma la 12 luni si se inmulteste cu nr. de luni ale "trimestrului", spun asta pt tr.2 al acestui an,care e format din 2 luni "forfetare"

#233 vio_cristian

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 24 April 2009 - 08:48 AM

Unde gasesc acest D.S. nr. 209 /1976, pe net?

#234 ovidiu_adrian79

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 256 Postari:

Postat 24 April 2009 - 09:01 AM

Aici:

Fisiere atasate

#235 adymaia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 42 Postari:
  • Interests:calatoriile, locurile linistite cu multa verdeata, filmele vechi

Postat 24 April 2009 - 09:09 AM

Vezi postareamihaelas_78, la Apr 24 2009, 09:28 AM, a spus:

Buna! Hristos a inviat!

Despre imp. forfertar sa mai discutat , dar din ce am citit de pe forum nu am inteles urmatorul lucru: o societate fara activitate de 2 ani ,cu cifra de afaceri 0 plateste imp. forfetar?
A doua problema este : in cazul suspendarii activitatii mai platim acest imp. forfetar? sau singura solutie este lichidarea societatii?
Daca sa rspuns deja va rog sa ma scuzati.
Va multumesc!
O societate care are activitatea suspendata, nu plateste impozite pe perioada suspendarii.

#236 Vranau Sorina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 104 Postari:

Postat 24 April 2009 - 10:13 AM

http://www.cotidianul.ro/finantele_firmele...arul-81597.html
se pare ca nu vor plati suspendatele

#237 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 24 April 2009 - 10:24 AM

Vezi postareaconcontec, la Apr 23 2009, 01:07 PM, a spus:

Am auzit zvonuri ca nu se va aplica aceasta ordonanta (34) deocamdata.
CA a scazut la majoritatea cu peste 30-50% fata de 2008 si incadrarea in grila duce la "adus bani de acasa" si apoi la faliment, iar intentia nu aceasta era, ci de a creste incasarile la buget prin cresterea impozitului pe profit .

de unde aceste zvonuri ? mai este mai putin de o sapt pana pe 1 mai si nu stim inca daca inchidem firmele sau nu sau ce facem .... :sad:
eu nu inteleg intentia unui astfel de impozit, nici macar daca nu ar fi criza economica ..... ce sens mai are termenul de "profit" daca trebuie sa platesti un impozit doar pe venituri ??? :smile: :bann:

#238 nelynely07

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 30 Postari:

Postat 24 April 2009 - 11:56 AM

stie cineva sigur daca patronatele au atacat acesta ordonanta la curtea constitutionala ?
se aude ca si PNL a luat atitudine , oare sa mai fie o speranta ? sa nu se aplice ?eu una mai sper..

#239 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 24 April 2009 - 02:25 PM

Ordonanta este deja in vigoare, dar se aplica de la 1 Mai 2009. Nu va mai bazati pe retragerea ei ci cautati sa gasiti solutii in conditiile aplicarii ei. OUG este atacata in justitie si in presa dar Guvernul nu prea are cum s-o retraga. Este o conditie impusa de FMI pentra a compensa pretentiile Guvernului de a nu mari cota TVA sau impozitul pe profit (desi eu cred ca era mai bine cu marirea acestora decat cu acest impozit injust). Anularea sau modificarea ei o mai pot face doar Parlamentul sau Justitia, dar ambele solutii sunt nesigure si nu sunt imediate. PNL nu mai are nici o putere. Sperante exista dar nu sunt apropiate. Dupa cum merg treburile la noi cred ca aceasta OUG se va aplica cel putin 5 luni.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#240 marinusa

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 24 April 2009 - 08:28 PM

da, se plateste imp. forfetar la cifra de afaceri zero

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

17 useri citesc topicul

0 membri, 17 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL