Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
ORDONANTA 34 / 2009 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 13

Salt la continut

ORDONANTA 34 / 2009

508 replies to this topic

#241 DENISA GRIGORITA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 641 Postari:
  • Interests:INFORMARE

Postat 25 April 2009 - 10:09 PM

Doamne, Dumnezeule mare! S-a intors totul pe dos!
Ideea este urmatoarea:dupa ce s-au imprumutat la F.M.I. au ajuns la concluzia cf.careia, statul face un ''imprumut'' nerambursabil de la toate persoanele jurice din tara asta, care sunt supuse impozitului minim si care nu ajung la performanta de a realiza un profit indestulator a.i. impozitul datorat sa fie mai mare decat pragul minimului (si nu mai vorbim ca daca mai au si pierderi de recuperat asta poate la Pastele lui Pogea) si de la cei cu micro pana la un total venituri de 143333lei.
Aceste praguri facute de ,,incaltati'' sau ce au fost, sunt aberante adica am total venituri 0 dar platesc 2200lei/an?!!! :sad: Din ce? Din buzunar cumva...hmmm si uite asa au intrat si in buzunarul persoanei fizice, pana una alta.
Deci din aceasta grila in care procentul impozitului minim variaza descrescator spre sensul crescator al sumei veniturilor, indica sigur si clar un lucru:ca se doreste lichidarea soc., nu suspendarea cum a zis Dana42.
Si uite asa vor aparea holding-uri cu :ligheane, cu banane, cu haine, cu pantofi etc sau trecem la PFA iar asta doar in cazul in care nu ne-am saturat de tot de tara asta si sa ne luam zborul.
%%%

#242 concontec

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 26 April 2009 - 07:43 AM

Vezi postareaDoina P, la Apr 24 2009, 09:47 AM, a spus:

Pt.concontec: imp.forfetar se calculeaxa exact asa : se imparte suma la 12 luni si se inmulteste cu nr. de luni ale "trimestrului", spun asta pt tr.2 al acestui an,care e format din 2 luni "forfetare"

multumesc pentru raspuns.
Deci impozitul total pe profit pe trim. 2 va fi format din 16% pe aprilie+ forfetarul pe mai si iunie?Cel putin la mine pe mai si iunie nu cred ca voi face peste forfetar.

#243 narcisairinel

Nou

• Members
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 27 April 2009 - 07:33 AM

Daca 3 societati se unesc intr-un holding ( cum se realizeaza acesta? ) impozitul forfetar cum se plateste ? pe una singura sau pe toate 3?

#244 vio_cristian

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 27 April 2009 - 09:03 AM

Vezi postareaovidiu_adrian79, la Apr 24 2009, 10:01 AM, a spus:

Aici:
Multumesc!

#245 scorpiutza_leny

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 100 Postari:

Postat 27 April 2009 - 09:21 AM

Firma la cre lucrez are puncte de lucru in Delta Dunarii. Pentru acesta foloseste salupe pentru aprovizionarea cu marfa. Ce fac cu reparatiile pentru barci si salupe si cu combustibilul folosit? Nu-l mai deduc? Vad ca in ordonanta nu este specificat nimic in afara de autoturisme.

#246 gigel2

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 27 April 2009 - 01:27 PM

[quote name='nopris' date='Apr 24 2009, 03:25 PM' post='199973']
Ordonanta este deja in vigoare....dar Guvernul nu prea are cum s-o retraga. Este o conditie impusa de FMI ...

din pacate masura asta cu impozitul forfetar nu are nici o legatura cu conditiile FMI, etc. Am gasit un link din care reiese ca se vorbea despre introducerea aceste masuri de prin iulie 2008, cand nu era nici vorba de criza economica/imprumut FMI, etc. :sad: [url="http://www.zf.ro/politica/o-noua-idee-fiscala-a-psd-impozitul-forfetar-pentru-imm-uri-3085451/"]http://www.zf.ro/politica/o-noua-idee-fisc...mm-uri-3085451/[/url]

#247 micha

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 100 Postari:

Postat 27 April 2009 - 01:46 PM

[...[/quote]

Va rog sa ma luminati ! Citind codul fiscal actualizat, de cand considerati ca se aplica prevederile art.145' ?
Sau: de unde reiese din textul OUG 34/2009 ca art. 32.(10) care introduce art.145' in CF din se aplica de la 01.05.2009?
Faptul ca deja trebui sa aplicam prevederile art.145' e mai putin important decat impozitul forfetar si deductibilitatea chelt. la care se face referire?
Sau, altfel: puneti-mi postarea l-a "perle" sa vad si singurica c-am luat-o pe aratura rau de tot. :sad:
[/quote]

poate ma repet si s-a specificat undeva in cuprinsul acestui topic :
In data de 16.04.2009 M. Of 254 a aparut o Rectificarea nr 34 care spune astfel :

RECTIFICARE
EMITENT: GUVERNUL ROMÂNIEI
PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 254 din 16 aprilie 2009

În Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 34/2009 cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009 și reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 249 din 14 aprilie 2009, se face următoarea rectificare (care nu aparține Redacției "Monitorul Oficial, Partea I"):
- la art. 40, în loc de: "Art. 40. - Prevederile art. 32 pct. 12 și art. 33 intră în vigoare în termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență." se va citi: "Art. 40. - Prevederile art. 32 - 34 intră în vigoare la data de 1 mai 2009."

deci nu mai este nici un dubiu la ce data intra in vigoare preederile referitoare la Codul fiscal.

Aceasta postare a fost editata de micha: 27 April 2009 - 01:50 PM

#248 DENISA GRIGORITA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 641 Postari:
  • Interests:INFORMARE

Postat 27 April 2009 - 01:48 PM

Te cam inseli draga Gigel2 pentru ca iata: http://www.cotidianul.ro/geoana_nu_sunt_fa..._fmi-81007.html

si oricum, propunerea facuta in iulie2008, avea o alta conotatie prin care reclasifica intr-un fel anumite activitati.
Eu nu zic, or fi activitati unde unii se sustrag la maxim, dar sa-i monitorizeze altfel si sa nu faca oala iadului pentru toata lumea in care bineinteles ca cei mai mici cad la fund, cel mai aproape de foc.
%%%

#249 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 27 April 2009 - 01:52 PM

S-ar putea sa ai dreptate ca nu e impusa de FMI dar asa a justificat d-l Geoana la TV. Poate ca au fost niste negocieri verbale care nu mai apar in textul scris dar raman stabilite. Ideea de a nu permite pierderi nu e rea in sine ci e rau aplicata: suma forfetara prea mare si faptul ca nu se tine cont de perioadele declarate ca inactive, de primul an de activitate, de anii in care se fac investitii mari in mijloace fixe. S-a sarit de la o extrema proasta (permiterea recuperarii pierderii pe 7 ani si cheltuieli nelimitate cu autoturismele si combustibilul) la cealalta extrema si mai proasta (un impozit care nu poate fi platit de 40% din firme).

Sa speram ca Parlamentul va schimba modul de aplicare.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 29 April 2009 - 06:09 PM

Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#250 vioreld

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 166 Postari:
  • Interests:Informare

Postat 27 April 2009 - 05:40 PM

Vezi postareanopris, la Apr 27 2009, 02:52 PM, a spus:

Sa speram ca Parlamentul va schimba modul de aplicare.

Cine ? Aia care promiteau pensii si salarii marite ? Aia care ne spuneau ca ,,economia duduie'' ?
vioreld

#251 danyda8

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 27 April 2009 - 06:59 PM

abia astept normele au promis ca azi le vom avea dar eu le-am gasit nicaieri, oricum e o bataie de joc, chiar vb cu un agent economic si ma intreba daca sa inchida ca ii vine sa se dea cu capul de pereti :sad:, ca pe langa furnizori trebuie sa-si mai faca probleme de unde face rost de bani si pt forfetar.
o seara buna

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 29 April 2009 - 06:09 PM

#252 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 28 April 2009 - 09:55 AM

Vezi postareamicha, la Apr 27 2009, 02:46 PM, a spus:

RECTIFICARE
EMITENT: GUVERNUL ROMÂNIEI
PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 254 din 16 aprilie 2009
- la art. 40, în loc de: "Art. 40. - Prevederile art. 32 pct. 12 și art. 33 intră în vigoare în termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență." se va citi: "Art. 40. - Prevederile art. 32 - 34 intră în vigoare la data de 1 mai 2009."

deci nu mai este nici un dubiu la ce data intra in vigoare preederile referitoare la Codul fiscal.

Multumesc. Intr-adevar: NICIUN DUBIU !

Aceasta postare a fost editata de a.d.n.: 28 April 2009 - 09:56 AM

#253 conta007

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 12 Postari:
  • Interests:conta de la A la ZWq

Postat 28 April 2009 - 10:09 AM

Acest impozit forfetar,se aplica si la firmele cu activitate de jocuri de noroc?

#254 adriana.r

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 49 Postari:

Postat 28 April 2009 - 12:37 PM

Firmele fara activitate platesc impozitul forfetar?
Am citit OUG 34/aprilie 2009 si nu am vazut sa scrie niciunde ca ar fii scutie, deci toti cu firmele lor "moarte" platesc impozitul forfetar?
Daca am firma fara activitate, singura solutie sa scap de plata impozitului ar fii sa o lichidez, nu?

#255 onuta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 130 Postari:

Postat 28 April 2009 - 12:50 PM

pe www.mfinante.ro la transparenta decizionala a aparut proiectul de modificare a normelor metodologice a lg. 571

#256 rentz2000

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 117 Postari:

Postat 28 April 2009 - 01:05 PM

http://www.mfinante.ro/link.jsp?body=/home...MFP27042009.htm
Era normal ca acete discutii sa fie televizate, nu cu usile inchise.
Ma inteb retoric, de ce oare or fi parasit sala unii reprezentanți ai patronatelor ?

Aceasta postare a fost editata de rentz2000: 28 April 2009 - 01:09 PM

#257 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 28 April 2009 - 01:13 PM

mesaj rezultat din trunchierea unui altul (postat acolo off topic)

Vezi postareaMares Stefan, la Apr 28 2009, 01:46 PM, a spus:

P.S. 2  Am intervenit de fapt, pentru a vă oferi o cale de a reduce impozitul forfetar concentrarea capitalului, adică fuziunea prin comasare a societăților care vpr să reducă această povară la poate o zecime din ceea ce le revine în prezent Un srl poate avea pănă la 50 de asociați, la sediul fiecărui asociat se pot deschide puncte de lucru și noua societate creată prin fuziune ca urmare a comasării a tuturor societăților care se radiază, noua societate preluând toate drepturile și obligațiile din contractele asumate de societățile care se desființează și se radiază. Durata procedurii de fuziune se poate , pe drum critic, limita la circa 60 de zile calendaristice, dar fuziunea întră în vigoare la data convenită pentru înființare, și cu aceeași dată se pot desființa și srl-urile de la care fiscul poate să mai aștepte cele cel puțin 500 euro ca impozit pe venit.Se subințelege că statutul de microintreprindere probabil va fi abandonat,  unii vor renunța și statutul de administrator, dar nu și la cel salariat și la titlul de "director execitiv" la acel punct de lucru.Și fiecare salariat la punctul său de lucru. Pentru clientul nostru nimic nou sub soare, cu excepția unui act adițional la contractul deja încheiat prin care noua societate înființată în urma fuziunii se va substitui societății care tocmai a fost radiată!Deci ...cine vrea, poate!

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 28 April 2009 - 04:10 PM

#258 ancamin

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 94 Postari:

Postat 28 April 2009 - 02:24 PM

ura ?!?
s-a votat ordonanta de rectificare bugetara nr. 34/2009 , cu 181 de voturi PENTRU !!!
propun deschiderea unui nou topic care sa cuprinda idei , solutii , etc. de eludare ( ocolire ) la limita legii a acestei aberatii . o prima propunere ?

1. mai am doua zile sa schimb decizille de incadrare in functii a tuturor celor 22 de angajati care au in administrare autoturisme ( pe bune) . astfel voi avea sef mecanic , sef electric , sef portar si PSI , etc.
doar sunt functii de conducere , ca administratori nu-i pot face pe toti .

ce ziceti???

#259 rentz2000

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 117 Postari:

Postat 28 April 2009 - 02:37 PM

O alta solutie de evitarea platii impozitului forfetar ar fi suspendarea temporara a firmei in cele 2 zile cat au mai ramas pana pe 01.05 si redeschiderea ei dupa 01.05
Citez:
"Nu intră sub incidența impozitului minim societățile care la data de 01.05.2009 se
aflau în inactivitate temporară și aceasta încetează în cursul anului 2009, pentru
perioada aferentă de la încetarea inactivității până la 31.12.2009."

#260 vioreld

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 166 Postari:
  • Interests:Informare

Postat 28 April 2009 - 03:21 PM

Vezi postarearentz2000, la Apr 28 2009, 02:05 PM, a spus:

http://www.mfinante.ro/link.jsp?body=/home...MFP27042009.htm
Era normal ca acete discutii sa fie televizate, nu cu usile inchise.
Ma inteb retoric, de ce oare or fi parasit sala unii reprezentanți ai patronatelor ?

http://www.curierulnational.ro/Politic/200...odrul...+Fiscal
vioreld

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

21 useri citesc topicul

0 membri, 21 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL