Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
ORDONANTA 34 / 2009 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 14

Salt la continut

ORDONANTA 34 / 2009

508 replies to this topic

#261 stiutor

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 56 Postari:
  • Interests:bani

Postat 29 April 2009 - 10:16 AM

nu are nimeni normele de aplicare? ale acestei vestite ordonante

#262 omni

Nou

• Members
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 29 April 2009 - 10:52 AM

Vezi postarearentz2000, la Apr 28 2009, 03:37 PM, a spus:

O alta solutie de evitarea platii impozitului forfetar ar fi suspendarea temporara a firmei in cele 2 zile cat au mai ramas pana pe 01.05 si redeschiderea ei dupa 01.05
Citez:
"Nu intră sub incidența impozitului minim societățile care la data de 01.05.2009 se
aflau în inactivitate temporară și aceasta încetează în cursul anului 2009, pentru
perioada aferentă de la încetarea inactivității până la 31.12.2009."
Unde ai gasit asa ceva scris in textul ordonantei?

... cu repartitoare, zici ca iesim mai ieftin ?...

#263 Madalira

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 339 Postari:

Postat 29 April 2009 - 10:56 AM

Normele de aplicare sunt in stadiul de proiect ; proiectul actului normativ este pe mfinante.ro. la transparenta decizionala.Astazi m-am uitat putin pe el si am ramas trasnita;auzi formulare la art.cu transportul de personal la si de la locul de desfasurare a activitati:" vehiculele destinate exclusiv pentru transportul personalului la și de la locul
de desfășurare a activității, reprezintă vehiculele utilizate de angajator pentru transportul angajaților la și de la reședința acestora/locul convenit de comun acord la sediul angajatorului, sau la și de la sediul angajatorului la locul în care se desfășoară efectiv activitatea, sau la și de la reședința angajaților/locul convenit de comun acord la locul de desfășurare a activității, atunci când există dificultăți evidente de a găsi mijloace de transport și există un acord colectiv între angajator și angajați prin care angajatorul se obligă să asigure gratuit acest transport"
"Azi nu mai vreau sa lucrez."

#264 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 29 April 2009 - 11:17 AM

Dati un link, eu nu gasesc unde este proiectul si nici transparenta lor decizionala.

Dana

#265 Madalira

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 339 Postari:

Postat 29 April 2009 - 11:24 AM

execut imediat........

[url="http://portalmfp.mfinante.ro/wps/portal/!ut/p/.cmd/cs/.ce/7_0_A/.s/7_0_PQ1/_s.7_0_A/7_0_PQ1;jsessionid=0000xZnc-sVq6_5-M9J72hz73tB:10id29ssj"]

Aceasta postare a fost editata de Madalira: 29 April 2009 - 11:25 AM

#266 onuta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 130 Postari:

Postat 29 April 2009 - 11:25 AM

www.mfinante.ro - informatii publice - transparenta decizionala

#267 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 29 April 2009 - 11:31 AM

Eu nu pot cit proiectul. Am incercat si ieri. Am acelasi mesaj:

Http Status Code: 404

Reason: File not found or unable to read file

Stie cineva care e buba?

#268 Madalira

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 339 Postari:

Postat 29 April 2009 - 11:36 AM

incerc un pdf........

Fisiere atasate

#269 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 29 April 2009 - 11:39 AM

Este mai bine asa, multumim Madalira !

Dana

#270 DENISA GRIGORITA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 641 Postari:
  • Interests:INFORMARE

Postat 29 April 2009 - 11:48 AM

Va rog, daca puteti si vreti, sa va abtineti de la comentarii gen solutii pentru noi! Ei citesc si se desteapta! Nu merita asa cadouri si in plus ne punem piedica si singuri. Deci deocamdata -PRUDENTA MAXIMA! Cine gaseste ,,Asi'' sa-i prezinte dupa. OK?
%%%

#271 Madalira

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 339 Postari:

Postat 29 April 2009 - 11:53 AM

daca tot ne-am apucat de citit , atasez si nota de fundamentare..........

Fisiere atasate

#272 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 29 April 2009 - 11:55 AM

Ai dreptate Denisa ! Peste o saptamana ne mai putem pomeni cu alta Ordonanta de Urg. care rectifica Prezenta Ordonanta cu aplicare tot de la 01.05.2009. Totul este posibil.

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 29 April 2009 - 11:56 AM

Dana

#273 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 29 April 2009 - 12:03 PM

Multumim pentru PDF.
Nu pot sa cred cat e de "subtirel" proiectul!!!!

OK. Pentru Denisa.

#274 criseta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 95 Postari:

Postat 29 April 2009 - 12:45 PM

Vezi postareaDENISA GRIGORITA, la Apr 29 2009, 12:48 PM, a spus:

Va rog, daca puteti si vreti, sa va abtineti de la comentarii gen solutii pentru noi! Ei citesc si se desteapta! Nu merita asa cadouri si in plus ne punem piedica si singuri. Deci deocamdata -PRUDENTA MAXIMA! Cine gaseste ,,Asi'' sa-i prezinte dupa. OK?

Dar ce te faci ca in Proiect scrie ca "prevederile art.18 alin. (2) se aplică pentru perioada cuprinsă între începutul anului și data când societatea înregistrează la Oficiul Registrului Comerțului cererea de mențiuni" deci doar firmele care inregistreaza cererea de suspendare la Reg Com inainte de 01.05.2009 nu vor aplica art. 18. (2) deoarece daca s inregistreaza cererea dupa 01.05 se considera ca societatea era activa la intrarea in vigoare a OUG 34/2009 si implicit a art 18 (2).
Deci mai poti amana prezentarea solutiilor si pentru ceilalti sau mergem pe principiul scapa cine poate?

#275 Madalira

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 339 Postari:

Postat 29 April 2009 - 12:46 PM

proiect "subtirel" putin spus....... dar in nota de fundamentare sta scris: "IMPACTUL SOCIAL -NU ESTE CAZUL".
Iti vine sa mori nu alta....mi s-a urcat sangele la cap.Nimic nu m-a enervat pana acum ca acesta aberatie de ordonanta.
Alta exprimare tare de tot :sad: :"Promovarea actului normativ va avea un impact pozitiv asupra gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat și de conformare voluntară a contribuabililor".
Iaca nu vreu sa ma conformez...........

#276 amos

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 29 April 2009 - 01:22 PM

Nu imi vine sa cred ca avem un asa guvern de banditi care chiar doresc sa duca Romania in haos , pacat daca se continua in ritmul acesta la anul pe vremea asta o sa fie jale :sad:

#277 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 29 April 2009 - 01:28 PM

Vezi postareaMadalira, la Apr 29 2009, 01:46 PM, a spus:

proiect "subtirel" putin spus....... dar in nota de fundamentare sta scris: "IMPACTUL SOCIAL -NU ESTE CAZUL".
Iti vine sa mori nu alta....mi s-a urcat sangele la cap.Nimic nu m-a enervat pana acum ca acesta aberatie de ordonanta.
Alta exprimare tare de tot :sad: :"Promovarea actului normativ va avea un impact pozitiv asupra gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat și de conformare voluntară a contribuabililor".
Iaca nu vreu sa ma conformez...........

Da. Am vazut. Iti vine sa mori cu ei de gat!
S-a votat si in Parlament: 181 pentru, 88 impotriva. Si din astia cati dormeau?

#278 robertantal

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 868 Postari:
  • Interests:orice

Postat 29 April 2009 - 02:27 PM

sa stiti ca treaba cu :"Promovarea actului normativ va avea un impact pozitiv asupra gradului ... de conformare voluntară a contribuabililor", este dintr-un scenariu pus la punct din timp (a se citi de ani de zile), prin care s-a urmarit in mod constant, alienarea mintala, indobitocirea si in final inrobirea persoanelor umane la acest sistem diabolic.
Paradoxal, faptul ca pe acest forum ne putem exprima opiniile personale, dovedeste ca inca n-au reusit sa ne stearga de tot constiinta dreptatii si a libertatii.
Problema e ca au inventat notiunea de "mase populare" sau "electorat" , desfiintand notiunile de "comuniune" sau "comunitate de oameni". Si functioneaza perfect: dovada sta in faptul ca legea se modifica dupa cum dicteaza "bruxelul" independennt de "vocea maselor", iar noi acceptam tacit, voluntar. Scaparea din acest sistem este ca aceasta constiinta de sine, individuala (exprimata frenetic si fara perdea pe bloguri, forumuri etc) sa se propage intr-o constientizare comuna, prin care, noi, oamenii liberi, sa avem curajul sa infruntam pe fata toate aceste nedreptati chiar si riscand.
Pana atunci, eu spun ca nu se va face nimic in aceasta tara. Ar trebui sa luam exemplul celor care din dragoste de neam si tara, isi apara libertatea si traditia.
Daca ei privesc in cincinal, noi sa privim cu fata catre copiii copiilor nostri, caci ceea ce facem acum vor suferi ei.
Important in viata nu este ceea ce faci, ci sa faci bine ceea ce faci! Astfel, vei deveni un om mai bun ... Continua sa te straduiesti mai mult!

#279 Madalira

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 339 Postari:

Postat 29 April 2009 - 02:45 PM

Pe romaneste spus asta e lege de asmutire a omului contra omului.Oare lu Pogea nu-i este frica ca o sa fie linsat pe la un colt de strada de somerii forfetari?

#280 mirela 0702

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 920 Postari:

Postat 29 April 2009 - 03:22 PM

Vezi postareacriseta, la Apr 29 2009, 01:45 PM, a spus:

Dar ce te faci ca in Proiect scrie ca "prevederile art.18 alin. (2) se aplică pentru perioada cuprinsă între începutul anului și data când societatea înregistrează la Oficiul Registrului Comerțului cererea de mențiuni" deci doar firmele care inregistreaza cererea de suspendare la Reg Com inainte de 01.05.2009 nu vor aplica art. 18. (2) deoarece daca s inregistreaza cererea dupa 01.05 se considera ca societatea era activa la intrarea in vigoare a OUG 34/2009 si implicit a art 18 (2).
Deci mai poti amana prezentarea solutiilor si pentru ceilalti sau mergem pe principiul scapa cine poate?

Eu inteleg asa:

Cine depune cererea inainte de 01.05.2009, nu plateste deloc impozitul forfetar deoarece la data aplicarii ordonantei este deja in inactivitate, cine depune cererea dupa 01.05.2009, adica "in cursul anului" - asa cum scrie in proiect, spre ex pe 01.10.2009, conform pct 11.5 va trebui sa respecte art 18, alin (2) pentru perioada 01.01.2009-30.09.2009, urmand ca apoi sa nu mai plateasca deoarece va fi in inactivitate, iar societatilor in inactivitate nu li se aplica art 18 alin (2)

Consider ca aceasta postare nu este o posibila solutie, asa ca sper sa nu se supere nimeni :sad:

sorry, am apasat reply in loc de addreplay...

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 29 April 2009 - 06:19 PM

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

89 useri citesc topicul

0 membri, 89 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL