Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
ORDONANTA 34 / 2009 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 15

Salt la continut

ORDONANTA 34 / 2009

508 replies to this topic

#281 criseta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 95 Postari:

Postat 29 April 2009 - 03:33 PM

Toti avem dreptul sa consideram cum vrem: daca este sau nu o solutie aceea de a nu plati nici un leu in urmatorii 3 ani daca ne declaram societatile care oricum nu aveau activitate in inactivitate temporara.

Asta nu ne da dreptul sa decidem unii in numele altora, ce este o solutie si ce nu, pentru fiecare dintre noi.

Personal consider ca orice idee este binevenita iar eu voi discerne si voi decide in cunostinta de cauza care este solutia cea mai buna pentru mine.

Deci nu este corect sa propuneti sa NU se mai posteze idei noi, pentru ca rolul acestui forum este de a inlocui brain-storming-urile din marile companii, si a ne ajuta unii pe ceilalti fara a ne impune punctul de vedere.

#282 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 29 April 2009 - 04:09 PM

Nu s-a pus problema sa nu se mai posteze "idei". Ci sa postam dupa aparitia Normelor in M.Of.

#283 ancamin

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 94 Postari:

Postat 29 April 2009 - 07:43 PM

Imi pare rau ca postarea mea a generat atatea controverse . Sper sa nu fie ultima oara cand postez ( desi mi-am mai propus asta ) .

1. Ptr. Aikido : in ce calitate protestam ? suntem constituiti in parte civila , parte vatamata , etc. ??? Orice actiune in justitie presupune doua parti . Noi ce suntem ? Forumistii de pe conta.ro ???

2. Normele sunt VARZA !!! Sunt atat de interpretabile incat nu ai cum sa lupti impotriva lor . Acesta este motivul ptr. care m-am gandit la solutii , si nu numai ptr. mine .

3. Cand am venit cu acea "idee" am realizat ca la ITM trebuie notificate modificarile in CM inainte cu 5 zile inainte de a intra in vigoare . Nu mai spun de fisa postului , fise , atributii , plafoane , foi de parcurs , etc .

4. De asemeni , la CCIA trebuie notificate " activitatile suspendate " inainte de data intrarii in vigoare a ordonantei "666" .

5. Maine este ultima zi cand se mai pot rezolva anumite probleme .

Sper ca m-am facut inteleasa !

O saptamana frumoasa tuturor !

( sau poate ar fi trebuit sa scriu TUTULOR ??? )

#284 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 29 April 2009 - 09:11 PM

Vezi postarearentz2000, la Apr 28 2009, 02:05 PM, a spus:

Era normal ca acete discutii sa fie televizate, nu cu usile inchise.
Ma inteb retoric, de ce oare or fi parasit sala unii reprezentanți ai patronatelor ?
„Patronatele din Romania sunt scindate in modul cum percep impozitul forfetar. De exemplu, decizia Guvernului de a aproba normele metodologice la ordonanta privind impozitul forfetar fara a tine cont de negocierile cu patronatele este, in opinia vicepresedintelui CNIPMMR, Florea Parvu, “cea mai nepopulara si antriproductiva masura”. Parvu a apreciat ca toate cele 126.000 de firme care au avut anul trecut un bilant zero se vor inchide sau isi vor suspenda activitatea, ceea ce inseamna ca, pentru cei 126.000 de contabili care lucrau pentru aceste firme, patronii nu vor mai plati contributii la stat. In acelasi timp, alte aproximativ 50.000 de firme mici vor intra in faliment si vor genera astfel cel putin acelasi numar de someri. “In zilele urmatoare, conducerea Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania se va reuni pentru a decide care vor fi modalitatile de atacare in instanta a acestui act normativ. Desi au mimat dialogul social, guvernantii si-au batut joc de noi”, a afirmat Parvu.
Impozitul minim pe profit nu va genera falimente, ci va determina “o atitudine corecta” din partea contribuabililor, a declarat ieri, in plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea.
Cozile la Registrul Comertului pentru suspendarea activitatii cresc pe zi ce trece. Cele mai multe cereri de suspendare vor fi depuse la Registrul Comertului dupa data de 1 mai, cand firmele vor realiza care este impactul financiar pe care cota forfetara ce li se cuvine il va avea asupra bugetului lor, comenteaza Dan Schwartz, managing partner Scot&Company. Potrivit lui, multe companii vor opta pentru lichidarea activitatii si deschiderea unui PFA, care “este mai avantajos din punct de vedere fiscal”. “Ca si persoana fizica autorizata platesti doar o cota de 16% din venitul impozabil, fara impozit pe dividende sau cel minim pe profit”, a punctat Schwartz.”
http://www.standard.ro/articol_91107/pogon...a_economia.html

#285 emilia2008

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 16 Postari:

Postat 30 April 2009 - 05:46 AM

Buna ziua
Am si e o nelamurire privitoare la mdificarea CF prin aceasta ordonanta.
Se spune ca firmele nou infiintate nu platesc impozitul forfetar.
1.Pentru ei nou infiintate inseamna ca se infiinteaza anul acesta?
2.Firmele infiintate anul trecut si care nu au un an de la inceperea activitatii se incadreaza ?
Am auzit tot felul de variate
Ce parere aveti?
Multumesc

#286 liana08

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 143 Postari:

Postat 30 April 2009 - 01:54 PM

[quote name='francesca2009' date='Apr 22 2009, 09:15 AM' post='199746']
daca n-o sa se deduca chelt cu combustibilul pt auto mai mici de 3,5 t cu incadrarea la transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii

In ideea de a mai face ceva pe ultima suta de metri sa facem plinul la auto din firma astazi, asa ca de adio la deductibilitatile care nu vor mai exista de la 01.05.2009.Daca asa cum spunea si Francesca nu mai putem folosi auto, este undeva prevazut ca nu putem deduce transportul cu taxi, daca avem si justificari pentru deplasari ,ex. extrasele de la banca, finante, alte institutii ?

#287 Madalira

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 339 Postari:

Postat 01 May 2009 - 08:02 AM

'neata,
stiu ca 1 Mai si poate sarbatoriti printr-un liber de la calculator , dar eu sunt la munca :sad: si am aflat ca normele la aceasta minunata ordonanta au fost publicate in M.O din 28 aprilie si are nr.488 .Are cineva textul ?

Aceasta postare a fost editata de Madalira: 01 May 2009 - 08:04 AM

"Azi nu mai vreau sa lucrez."

#288 rodicus

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 135 Postari:

Postat 01 May 2009 - 09:02 AM

:sad: iata Proiectul Normelor Metodologice de aplicare a OUG 34/2009

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 02 May 2009 - 11:27 AM

The art of knowing is knowing what to ignore.

#289 bibilica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 206 Postari:

Postat 01 May 2009 - 10:16 AM

"a) vehiculele destinate exclusiv pentru reparații și/sau intervenție reprezintă vehiculele care pot fi înzestrate sau nu cu echipamente tehnice specifice, ce deservesc personalul specializat în vederea reparării bunurilor, precum și cele
utilizate pentru deplasarea în acțiuni de intervenție sau în misiuni care impun urgența.
b) vehiculele destinate exclusiv pentru pază și protecție sunt vehiculele utilizate în vederea asigurării siguranței obiectivelor, bunurilor și valorilor împotriva oricăror acțiuni ilicite care lezează dreptul de proprietate, existența materială a acestora, precum și a protejării persoanelor împotriva oricăror acte ostile care le pot periclita viața, integritatea fizică sau sănătatea, în conformitate cu prevederile Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.
c) vehiculele destinate exclusiv pentru curierat reprezintă vehiculele care
servesc la primirea, transportul și distribuirea scrisorilor, coletelor și pachetelor;
e) vehiculele destinate exclusiv utilizării de agenți de vânzări reprezintă
vehiculele utilizate în cadrul activității unei persoane impozabile, de către angajații
acesteia care se ocupă în principal cu prospectarea pieței, desfășurarea activității de
merchandising, negocierea condițiilor de vânzare, derularea vânzării bunurilor,
asigurarea de servicii post vânzare și monitorizarea clienților. Se limitează
deductibilitatea taxei la cel mult un singur vehicul utilizat de un agent de vânzări. În
această categorie se cuprind și vehiculele de test-drive utilizate de dealerii auto."

Se poate interpreta la pct. b) masinile care merg la banca intrucat trebuie sa protejez persoana care merge la banca; la pct. c) masinile care merg pentru a depune declaratii; la pct. e) ii fac pe ceilalti angajati agenti de vanzari.
De asemenea, se poate deduce combustibilul si pentru punctul a) , intrucat depunerea declaratiilor este o misiune care impune urgenta. :sad:
oare unde o sa ajungem?

#290 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 01 May 2009 - 10:45 AM

Vezi postareaMadalira, la May 1 2009, 09:02 AM, a spus:

'neata,
am aflat ca normele la aceasta minunata ordonanta au fost publicate in M.O din 28 aprilie si are nr.488 .Are cineva textul ?

Inca nu s-a publicat. ( Nu cred ca Septimiu ne lasa la greu ! :sad: )

Ultimul nr. publicat al M.Of. in acest an este 284/30.04.2009 si nu contine Normele mult asteptate.
Iar acte publicate in acest an cu nr. 488 nu sunt decat doua:
Decizie nr. 488/2009 din 15/04/2009
pentru numirea domnului Viorel Alexandru în funcția de președinte al Agenției Naționale pentru Prestații Sociale
si
Decret nr. 488/2009 din 31/03/2009
privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 215/2008 privind unele măsuri pentru susținerea programelor de dezvoltare a construcției de locuințe la nivel național

Sper ca am spulberat orice dubiu.

#291 lucis

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 575 Postari:
  • Interests:lucis

Postat 01 May 2009 - 12:17 PM

Vezi postareabibilica, la May 1 2009, 11:16 AM, a spus:

"a) vehiculele destinate exclusiv pentru reparații și/sau intervenție reprezintă vehiculele care pot fi înzestrate sau nu cu echipamente tehnice specifice, ce deservesc personalul specializat în vederea reparării bunurilor, precum și cele
utilizate pentru deplasarea în acțiuni de intervenție sau în misiuni care impun urgența.
[...]De asemenea, se poate deduce combustibilul si pentru punctul a) , intrucat depunerea declaratiilor este o misiune care impune urgenta. :lnr (29):
Imi place de mor asta:De asemenea, se poate deduce combustibilul si pentru punctul a) , intrucat depunerea declaratiilor este o misiune care impune urgenta. :sad: :smile: :bann:

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 01 May 2009 - 02:35 PM

#292 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 02 May 2009 - 11:39 AM

pt. a deduce combustibilul folosit la autoturisme (vehicule motorizate <3,5 t) tre' sa ai in ob. de activitate resp. activitate, parca asa era vb..., adica sa obtii venituri de acea natura, nu ? astfel, pt. curierat tre' sa fii firma de curierat sau cu livrari la domiciliu !!

eu cred ca va merge destul de bine pct. e) cu agentii de vanzari fiindca fiecare firma vinde cate ceva :sad: si isi cauta clienti pt a vinde acel ceva, apoi (repet) pct. cu deplasarea la si de la locul de desf. a activitatii cred ca se pliaza corect pe sit. din orice firma.

parerea mea ...

#293 uiliv

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 97 Postari:

Postat 02 May 2009 - 04:29 PM

Buna ziua
Mai nou lucrez la un service auto si pana acuma decontam transportul la serviciu cu masina personala ducand bonuri de combustibil.Am intrebat ce fac de la 1 mai si mi-au spus ca pot veni in continuare cu masina dar sa aduc bonuri de microbuz,taxi ,autobuz,tren de valoarea care era si pana acum.Mentionez ca fac naveta pe o distanta de 75 km.Asa ca voi cauta prin cosurile de gunoi sa gasesc bilete.

#294 bibilica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 206 Postari:

Postat 02 May 2009 - 05:02 PM

N-as intelege ca trebuie sa fie o firma de curierat ca sa poti deduce combustibilul. In plus, firmele de curierat au masini ( in general ) care nu se incadreaza in " vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depășească 3.500 kg și care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri".
oare unde o sa ajungem?

#295 ramo2008

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 38 Postari:

Postat 04 May 2009 - 10:53 AM

buna ziua,
de la 1 mai chelt cu combustibil nu mai sunt deductibile
intrebarea mea :- cum se vor inregistra in continuare? fara tva?( eu inregistram 3022,4426=5311 , iar la sf lunii treceam pe 6022.) sau la fel dar le vom calcula la impozit pe profit?
multumesc anticipat

#296 c_andra

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 54 Postari:

Postat 04 May 2009 - 11:37 AM

Buna ziua
Am si e o nelamurire privitoare la mdificarea CF prin aceasta ordonanta.
Se spune ca firmele nou infiintate nu platesc impozitul forfetar.
1.Pentru ei nou infiintate inseamna ca se infiinteaza anul acesta?
2.Firmele infiintate anul trecut si care nu au un an de la inceperea activitatii se incadreaza ?
Am auzit tot felul de variate
Ce parere aveti?
Multumesc

In proiectul HG referitor OUG 34/2009 (pag 5), mentioneaza ca noi-infiintati sunt cei care se infiinteaza in cursul anului

#297 Nicoleta_Z

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 184 Postari:

Postat 04 May 2009 - 12:12 PM

As vrea si eu normele de aplicare daca au aparut!Adresa mea de mail este nicoletazagan@yahoo.com :sad:

#298 corneliuss

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 60 Postari:

Postat 04 May 2009 - 01:09 PM

Din cate am inteles, cheltuiala cu combustibilul este nedeductibila, insa numai pentru acele masinute care transporta pasageri... eu de aici inteleg ca, in cazul unui camion pe care il are societatea pt a transporta bunuri (care are o licenta de transport) tva-ul la combustibil este deductibil.

Iar la problema cu inregistrarea bonurilor fiscale pt combustibil... nu stiu... banuiesc ca se trece toata suma pe cheltuiala, ca la oricare alt bon fiscal. Asteptam pareri mult mai avizate :sad:

Atasez un fisier pe care l-am gasit referitor la aceste probleme.

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 04 May 2009 - 02:58 PM

#299 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 04 May 2009 - 01:20 PM

Vezi postareaa.d.n., la May 1 2009, 11:45 AM, a spus:

Vezi postareaMadalira, la May 1 2009, 09:02 AM, a spus:

'neata,
am aflat ca normele la aceasta minunata ordonanta au fost publicate in M.O din 28 aprilie si are nr.488 .Are cineva textul ?
Ultimul nr. publicat al M.Of. in acest an este 284/30.04.2009 si nu contine Normele mult asteptate.
Iar acte publicate in acest an cu nr. 488 nu sunt decat doua:
Decizie nr. 488/2009 din 15/04/2009
Decret nr. 488/2009 din 31/03/2009

Revin cu ultimele informatii:
Madalira a auzit bine: HG 488/2009 pentru completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 286, din 30 aprilie 2009.

Totusi, programul meu de legislatie nu cuprinde acest act normativ si nici acest M.Of. Si se actualizeaza zilnic!
Nu inteleg ce se intampla. :sad:

#300 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 04 May 2009 - 01:41 PM

Nici in prg.meu legislativ nu a aparut nimic si este tot cu actualizare zilnica.

Dana

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

16 useri citesc topicul

0 membri, 16 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL