Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
ORDONANTA 34 / 2009 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 24

Salt la continut

ORDONANTA 34 / 2009

508 replies to this topic

#461 alinamioara

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 16 Postari:

Postat 02 July 2009 - 12:19 PM

Buna !
Am si eu o nelamurire cu privire la deductibilitatea cheltuielilor cu combustibilul: firma la care lucrez are un santier in tara. Si utilaje inchiriate. Pentru utilajele inchiriate am dedus combustibilul. Firma are doua masini (tip microbuz) cu care transporta materiale de la furnizori. Materialele sunt necesare desfasurarii activitatii pe santier. Pot deduce combustibilul aferent acestor busuri? De asemenea, firma are o masina (mica, un ford) condus de administrator. Administratorul este si salariat si am facut o decizie prin care administratorul-salariat isi asuma raspunderea transportarii personalului cu aceasta masina la santier si inapoi la locul de cazare al muncitorilor. Am voie sa deduc combustibilul aferent fordului?
Va multumesc anticipat.
Alina

#462 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 03 July 2009 - 09:21 PM

Pentru cele 2 microbuze puteti deduce combustibilul si tva aferent , pentru ford nu cred ca se poate.

#463 LuminitaTanase

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 07 July 2009 - 08:40 AM

Vezi postareaalinamioara, la Jul 2 2009, 01:19 PM, a spus:

Buna !
Am si eu o nelamurire cu privire la deductibilitatea cheltuielilor cu combustibilul: firma la care lucrez are un santier in tara. Si utilaje inchiriate. Pentru utilajele inchiriate am dedus combustibilul. Firma are doua masini (tip microbuz) cu care transporta materiale de la furnizori. Materialele sunt necesare desfasurarii activitatii pe santier. Pot deduce combustibilul aferent acestor busuri? De asemenea, firma are o masina (mica, un ford) condus de administrator. Administratorul este si salariat si am facut o decizie prin care administratorul-salariat isi asuma raspunderea transportarii personalului cu aceasta masina la santier si inapoi la locul de cazare al muncitorilor. Am voie sa deduc combustibilul aferent fordului?
Va multumesc anticipat.
Alina

"Limitări speciale ale dreptului de deducere ( OG 34/2009)
Art. 1451. - (1) În cazul vehiculelor rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depășească 3.500 kg și care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând și scaunul șoferului, nu se deduce taxa pe valoarea adăugată aferentă achizițiilor acestor vehicule și nici taxa aferentă achizițiilor de combustibil destinat utilizării pentru vehiculele care au aceleași caracteristici, aflate în proprietatea sau în folosința persoanei impozabile, cu excepția vehiculelor care se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:
a) vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenție, reparații, pază și protecție, curierat, transport de personal la și de la locul de desfășurare a activității, precum și vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenți de vânzări și de agenți de recrutare a forței de muncă;
b) vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;
c) vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plată, inclusiv pentru închirierea către alte persoane, instruirea de către școlile de șoferi, transmiterea folosinței în cadrul unui contract de leasing financiar sau operațional;
d) vehiculele utilizate în scop comercial, respectiv în vederea revânzării.
Parerea @reclama: se poate deduce si tva-ul si pt ford.

Aceasta postare a fost editata de a.d.n.: 08 July 2009 - 04:25 PM

#464 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 08 July 2009 - 04:28 PM

Draga LuminitaTanase!

Nu poti face reclama neautorizata pe acest forum! Ai postat numele unei firme de audit.

(RE)Citeste te rog, regulamentul.

#465 diana81

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 09 July 2009 - 04:28 PM

Am sunat azi la Finante Brasov la asistenta contribuabili si mi s a spus TVA DEDUCTIBIL LA VALOARE REZIDUALA PARINSA IN FACTURILE DE RATE primite in fiecare luna si doar la primirea ultimei facturi atunci tva aferent valorii reziduale nu este deductibila atunci se face trenaferul in proprietate asa ca de unde sunteti sunati la finante la asistenta contribuabili sa confirmati cele spuse si postati si voi sa vedem ce va spune voua
Ei interpreteaza ca este o prestare de serviciu si in orice moment poti renumta la acest serviciu

#466 DENISA GRIGORITA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 641 Postari:
  • Interests:INFORMARE

Postat 09 July 2009 - 08:18 PM

Diana81,
daca insusi codul fiscal defineste leasingul = prestare de serv si stabileste ca valoarea de transfer= valoarea la momentul schimbarii proprietarul, tu cu ce iti mai bati capul aici?!...ca eu nu inteleg :sad:
Mai cauta si pe forum. Sigur ai sa gasesti ceva util.
Succes!
%%%

#467 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 09 July 2009 - 08:26 PM

denisa, poti sa imi explici si mie care este aceasta valoare de transfer, concret? In contractele de leasing este prevazuta?
Eu o vad egala cu valoarea reziduala (daca nu am raport de evaluare care sa imi spuna valoarea de piata) si... :sad:
Din Og 51/97 "Art. 16.- Daca finantatorul nu respecta dreptul de optiune al utilizatorului, acesta datoreaza daune-interese in cuantum egal cu valoarea reziduala a bunului sau cu valoarea sa de circulatie, calculata la data expirarii contractului de leasing."

Aceasta postare a fost editata de mihaela_cva: 09 July 2009 - 08:33 PM

#468 DENISA GRIGORITA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 641 Postari:

Postat 09 July 2009 - 08:48 PM

Cred ca nu am sa scriu de 10 ori acelasi lucru. Vezi post #383.
Iar ca sa intelegi contractul de leasing in termenii lui iti recomand GHIDUL - IAS 17.
%%%

#469 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 09 July 2009 - 09:00 PM

nu a fost intentia mea sa te supar; aici, pe forum, daca nu vrei, nu trebuie sa dai raspuns. Eu m-am adresat tie pentru ca nimeni altcineva nu vorbeste de aceasta valoare de transfer cu atata intransigenta.
IAS 17 doar ce l-am recitit, nu aplica oricum toata lumea.
Sa iti dau raspunsurile pe care le-am primit dupa ce am dat cautare:
Cautarea dumneavoastra dupa post #383 a gasit cel putin 1000 mesaje.
Cautarea dumneavoastra dupa leasing a gasit cel putin 1000 mesaje.

asa ca sau nu ma descurc sau caut acul in carul cu fan
oricum, nu te mai deranja sa imi raspunzi

Aceasta postare a fost editata de mihaela_cva: 09 July 2009 - 09:03 PM

#470 DENISA GRIGORITA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 641 Postari:

Postat 10 July 2009 - 08:59 AM

Draga mea, eu nu sunt suparata, numai ca am mai discutat exact pe acelasi subiect iar tu ai recunoscut ca valoarea de transfer poate fi si diferita de valoarea reziduala, in post #92, exact aici:
http://www.conta.ro/forum/index.php?showto...mp;#entry204975
si zic eu, ca nu e nevoie sa dam un caracter redundant subiectelor, pentru ca in principiu in meseria noastra suntem aproape mereu in criza de timp.
Nu era necesar sa dai cautare ca sa gasesti post #383, ci doar trebuia sa te duci in pagina 20 din acest topic si sa citesti postarea amintita (pe ecran in dreapta sus ai numarul postarii).
La revedere si ganduri bune!
%%%

#471 VRANCEA MARIANA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 101 Postari:
  • Interests:DISCUTII PE TEME LEGISLATIVE

Postat 10 July 2009 - 04:09 PM

Sper sa nu ma repet cu ceva deja discutat negasit in urma cautarilor.Incerc totusi.Cum se calc imp forfetar la o firma cu pierderi in 2008 si imp profit calc cf cod fiscal in 2009<imp forfetar care se incadreaza pp la 2200/an?Pt ca in OUG34 zice ca se datoreaza 1/4 din imp minim dar aceasta fraza nu se reia in norme(HG488)
Mod de calcul TR II:
2200/12 luni=183/luna*2 luni(mai si iunie)=367/4(adica 1/4 din imp minim?)=92?????
Multumesc
Am raspunsuri personale primite de la ANAF privind deductibilitatea comb la o firma conta di de comert en gross care are numai masini sun3500.Cum le gasesc le atasez

#472 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 10 July 2009 - 06:39 PM

Vezi postareaVRANCEA MARIANA, la Jul 10 2009, 04:09 PM, a spus:

...OUG34 zice ca se datoreaza 1/4 din imp minim...(adica 1/4 din imp minim?)=92?????
Aliniatul (17) se refera la contribuabilii prevazuți la alin. (1) lit. a), adica la institutii bancare si oricum cred ca se refera la plati anticipate trimestriale ca o patrime din cel anual.
La contribuabilii prevazuți la alin. (1) lit. b), restul firmelor, se imparte impozitul minim anual la 12 si se inmulteste cu nr.de luni (2 luni la trim 2, 3 la urmatoarele).

Aceasta postare a fost editata de nopris: 10 July 2009 - 06:40 PM

Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#473 danapreda

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 14 July 2009 - 01:26 PM

Vezi postareanopris, la Jul 10 2009, 08:39 PM, a spus:

Vezi postareaVRANCEA MARIANA, la Jul 10 2009, 04:09 PM, a spus:

...OUG34 zice ca se datoreaza 1/4 din imp minim...(adica 1/4 din imp minim?)=92?????
Aliniatul (17) se refera la contribuabilii prevazuți la alin. (1) lit. a), adica la institutii bancare si oricum cred ca se refera la plati anticipate trimestriale ca o patrime din cel anual.
La contribuabilii prevazuți la alin. (1) lit. b), restul firmelor, se imparte impozitul minim anual la 12 si se inmulteste cu nr.de luni (2 luni la trim 2, 3 la urmatoarele).

Foarte bine explicat. Multumim!

Aceasta postare a fost editata de danapreda: 14 July 2009 - 01:26 PM

#474 dana22

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 45 Postari:

Postat 14 July 2009 - 07:13 PM

Buna seara,
Eu, ca multi altii cred, am un contract de leasing incheiat anul trecut.La data semnarii contractului am optat pentru cumpararea masinii (fie vorba intre noi, era deja bifata in contract optiune de cumparare).Conform circularei , am realizat o achizitie si nu un leasing la data la care bunul a fost pus la diapozitia mea. In acest caz, eu inteleg ca am achizitionat masina inainte de 1 mai 2009, fapt care mi-ar permite deducerea tva-ului aferent ratelor.
E corect?
Multumesc pentru ajutor.

#475 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 14 July 2009 - 10:58 PM

Eu zic ca ramane in continuare incadrata ca leasing.

#476 danyR

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 42 Postari:

Postat 15 July 2009 - 06:39 PM

Am si eu o intrebare fetelor legat de impozitu asta forfetar...am o firma nou infiintata adica in ianuarie 2009...intra si ea la plata pt impozitul forfetar? va rog sa ma lamuriti si pe mine....va multumesc.

#477 katinca

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 250 Postari:

Postat 15 July 2009 - 07:07 PM

Firmele infiintate in 2009 nu intra sub incidenta impozitului forfetar.

HG 488/2009

116. Contribuabilii infiintati in cursul anului nu intra sub incidenta prevederilor art. 18 alin. (2) pentru anul in care se inregistreaza la oficiul registrului comertului, insa acestia sunt obligati la determinarea impozitului pe profit potrivit prevederilor titlului II «Impozitul pe profit» din Codul fiscal

#478 danyR

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 42 Postari:

Postat 15 July 2009 - 07:15 PM

Vezi postareakatinca, la Jul 15 2009, 08:07 PM, a spus:

Firmele infiintate in 2009 nu intra sub incidenta impozitului forfetar.

HG 488/2009

116. Contribuabilii infiintati in cursul anului nu intra sub incidenta prevederilor art. 18 alin. (2) pentru anul in care se inregistreaza la oficiul registrului comertului, insa acestia sunt obligati la determinarea impozitului pe profit potrivit prevederilor titlului II &laquo;Impozitul pe profit&raquo; din Codul fiscal

Multumesc mult katinca...esti o draguta...pupici

#479 Steffan

Nou

• Members
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 16 July 2009 - 10:54 PM

trecand peste problemele "neclare" de deducere a tva-ului, care de fapt sunt clare dar tot incercam sa ne amagim ca am putea sa deducem ceva (multe persoane o sa-si schimbe rapid ideea la primul control de la ANAF), as avea si eu o problema cu nesimtirea celor de la finante apropo de minciuna "impozit minim"... si anume:
cum e acest impozit minim, avand in vedere ca in cursul anului exista 1000 de situatii in care te regasesti platind ca prostul mai mult decat impozitul minim... si asta cf. modului de calcul si a exemplelor date in normele af. CF... astfel, spre exemplu, sa zicem ca o societate a inregistrat impozit pe profit (IP) pe primele 2 trimestre in valoare de 10.000 lei (soc. se incadreaza in a 2-a transa, deci a platit cu mult peste impozitul minim de 717 lei la 30.06.09), dar in trimestrul 3 n-a mai realizat nimic (sunt multe societati care desi au venituri si profituri insemnate functioneaza sporadic... adica pot emite cate o factura de val. mare la cca 4-6 luni)... in aceste conditii cf. CF+norme ea va treb totusi sa plateasca pe trimestrul 3 impozitul minim trimestrial de 717 lei, desi a depasit deja prin declarare si plata impozitul minim anual integral de 4.300 lei. Asta numai impozit minim nu mai e cand platesti aiurea desi l-ai depasit deja... Acesta-i doar un caz din 1.001 de spete care pot aparea... ce-i drept, la sfarsitul anului, prin D101 se regleaza treaba, dar asta dupa ce statul ia niste bani "cu imprumut" cu dobanda zero pe parcursul anului de la toti contribuabilii constiinciosi. Iar asta-i varianta fericita la soc. platitoare de impozit pe profit care-si pot regla impozitul anual prin D101, dar ce sa zicem de amaratele de microintreprinderi care, in aceeasi situatie prezentata mai sus, chiar vor plati definitiv impozitul in plus, ne mai avand posibilitatea de a regla nimic prin nici o declaratie la sfarsit de an.
Asa ca vin si cu intrebarea: care impozit minim?... poate impozit extra ar fi mai corect.
.
Imagine postata

Steffan Ch

#480 vics

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 209 Postari:
  • Interests:IT

Postat 17 July 2009 - 06:51 AM

Asa-i, dupa faptul ca referinta ii la rezultatele anului precedent, asta-i a 2-a magarie.

N-au pastrat pentru forfetar principiul cumularii pe luni din ianuarie pana la luna (trimestrul) curent.
Korect ar fi fost sa se compare aceleasi perioade. Mai intai trasa linle la aprilie pe stil vechi, apoi 2 luni profit (sau venit) cu aceleasi 2 luni forfetar, apoi 5 cu 5 si la urma 8 cu 8.

Lege facuta pe genunchi :lostit (13):

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL