Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Virare sume in cadrul grupului de firme - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

Virare sume in cadrul grupului de firme

19 replies to this topic

#1 pitaru1980

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 07 October 2008 - 02:39 PM

Buna poate ma puteti ajuta si pe mine cu o monografie contabila pentru un imprumut , o facilitate de credit tip inter companii in valoare de 250 000 eur , cu dobanda platita trimestrial, durata creditului este de 2 ani,
imprumutul se primeste de la una din firme din cadrul grupului , firma straina,
urmatoarele inregistrari sunt corecte

512 = 162
666 =168

#2 eugen ursache

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 517 Postari:
  • Interests:agricultura, lemne fiare si motoare

Postat 07 October 2008 - 03:05 PM

Eu as lucra mai degraba cu 451:

5124 = 4511, analitic distinct contract credit x,
666 = 4518, analitic distinct dobanda ctr credit x,

4511 = 5124 plata rata credit
4518 = 5124 plata dob
mai sunt si dif de curs, daca nu stii ce si cum intreaba

Atentie ca daca nu ma insel contractul trebuie inregistrat si la BNR, in reg datoriei externe, daca nu s-o fi abrogat obligatia...

Aceasta postare a fost editata de eugen ursache: 07 October 2008 - 03:06 PM

Motan m-as fi dorit sa fiu / cu gheare si mustete lungi, / cu coada-n sus, cu blana-n dungi, / c-un ochi verzui si-un ochi capriu. // Pisicile de prin vecini / sa le gonesc pe la pricini, / sa-mi fete fiecare-un fiu / c-un ochi verzui si-un ochi capriu (Nichita Stanescu)

#3 pitaru1980

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 07 October 2008 - 03:31 PM

am sunat la BNR si asa e trebuie sa trimit si la ei , la statistica , deaorece perioada imprumutul e mai mare de 1 an .

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 24 August 2009 - 02:01 PM

#4 oitza

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 46 Postari:

Postat 07 October 2008 - 05:22 PM

Da, am si eu aceeasi situatie, si trebuie inregistrat imprumutul pe 451.

Zi-mi si mie ce ti-au mai spus de la BNR? Noi am rugat o firma sa se ocupe de formalitatile astea.

Merci

#5 pitaru1980

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 08 October 2008 - 09:03 AM

se merge pe site-ul BNR la legislatie sau la raportari BNR se cauta norma 17/2002 si se completeaza anexa 1 si 2 , in cazul meu si anexa 3 ( deja s-a tras imprumutul) si se trimit prin posta la BNR la directia statistica .

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 24 August 2009 - 02:01 PM

#6 Joy

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 44 Postari:

Postat 09 April 2009 - 01:44 PM

Buna,

Firma noastra detine 25% din cap soc al unei firme din austria pe care o imprumuta cu 1000 euro. Cum se inregistreaza in conta lucrul asta? Mulrumesc! :sad:

E cineva care ma poate ajuta?

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 11 April 2009 - 01:47 AM

#7 MI_

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 22 Postari:

Postat 10 April 2009 - 09:47 AM

Se inregistreaza ca orice aport financiar propriu, ca si cel din Romania. Ai dat cam putine detalii despre firma voastra, in sensul daca are operatiuni in valuta. Vei face disp.de plata din casieria ta, pe numele administratorului fiemi tale din R. sau a celui care apare in acte ca fiind reprezentantul firmei de aici pt.cei 25% din capital. Eventula, ar fi bine daca ai primi de la firma din Austria, o chitanta sau un act, semnat,parafat-chiar daca in Austri nu se stampileaza!- care sa teste primirea banilor si pe care sa o anexezi in spatele dispozitiei de casierie. Functie de cum faci plata, in valuta sau in ron, o inregistrezi in registrul de casa aferent. Deasemeni, e bine, chiar se cere, sa faci un ctr.de imprumut a banilor, vei gasi pe net, in care sa stipulati daca banii sunt sau nu purtatori de dobanda si perioada imprumutului. Succes! Daca mai e ceva si-ti pot raspunde, ma contactezi. Nu te supara, toti incercam sa raspundem in limita timpului pe care-l avem la dispozitie! Stiu ca toti ne grabim si ca nu avem acest timp, lucru f.valabil si la mine! Sper ca nu te superi.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 23 August 2009 - 01:04 PM

#8 Joy

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 44 Postari:

Postat 10 April 2009 - 11:07 AM

Asa e, am dat cam putine detalii. Lucrurile sunt putin mai complicate. Noi (firma R )am emis o factura catre firma din austria(sa ii zicem A) de 2000 eur. Exista un contract de imprumut prin care se imprumuta firma A cu 1000 euro timp de 4 luni in fiecare luna. Contul firma A a fost debitat doar cu 1000 euro datorita facturii de 2000 de euro existente, "compensandu-se " imprumutul pe care trebuia sa il faca R cu cei 1000 eur din factura. Acum cred ca trebuie facut un act aditional sau un proces verbal de compensare, nu? Aveti cumva un model? in plus , nu prea stiu cum sa inregistrez in contabilitate... Multumesc mult si astept cu rabdare raspunsul tau. :sad:

#9 MI_

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 22 Postari:

Postat 10 April 2009 - 11:30 AM

Vezi mesaj privat! Nu ca ar fi secret, ci pt.lipsa timp butonare! Scuze!

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 11 April 2009 - 01:49 AM

#10 Joy

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 44 Postari:

Postat 14 April 2009 - 01:22 PM

Intre timp m-am strofocat si am facut in felul urmator:
la depunearea capitalului social am facut 262=5121
acordarea imprumutului 4531(Decontãri privind interesele de participare)=5121
la anul, cand trebuie acordata dobanda de 4% pe an voi face 4538=766
si incasarile aferente.
As mai avea o varianta: acordarea imprumutului 2673( Creanþe legate de interesele de participare)=5121
dobanda 2674=763. Cum e mai bine? Apreciez orice raspuns si va multumesc. :sad:

#11 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 14 April 2009 - 07:44 PM

A doua varianta , si vezi sa concorde cu contractul de imprumut, si daca nu il ai sa se faca.

#12 Joy

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 44 Postari:

Postat 15 April 2009 - 08:44 AM

Am contract de imprumut pe un an...nu am folosit varianta a doua in prima faza pt ca 2673 se refera la credite pe termen lung...dar vad ca nu exista alt cont. Multumesc! :sad:

#13 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 15 April 2009 - 03:29 PM

Ba da exista, contul 451"decontari intre entitatile afiliate", prin care se inregistreaza in debit sumele virate altor entitati afiliate prin 512, si altele, deci daca imprumutul este pe termen scurt parerea mea este ca trebuie sa il inregistrezi aici.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 23 August 2009 - 01:04 PM

#14 Joy

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 44 Postari:

Postat 15 April 2009 - 08:00 PM

Am folosit 4531. Decontãri privind interesele de participare. Dobanda trebuie inregistrata la sfarsitlul anului sau acum? Multumesc. :sad:

#15 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 16 April 2009 - 02:30 PM

Dobanda o inregistrezi la data cand faci factura pentru incasarea acesteia, asa cum este prevazut in contract.

#16 mia_maria

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 19 May 2009 - 09:20 AM

am 2 firme care formeaza un grup.daca poate sa imi spuna cineva daca firma din grup{cu asociat unic}poate sa vireze celeilate pentru o perioada o suma care sa fie inregistrata in contul 4551"asociati conturi curente"

#17 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 19 May 2009 - 10:51 AM

Contul 4551 se foloseste doar intre firma si actionarii ei. Poate voiati sa folositi contul 4511.
Doua firme care au acelasi actionar (sau aceeasi actionari) nu formeaza un grup. Un griup e dintr-o firma mama cu sucursale, filiale.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#18 simona_iassy

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 65 Postari:

Postat 20 May 2009 - 08:26 PM

Am si eu situatia in care o societate e asociat unic la alta. Folosesc contul 4511.

#19 Diana TM

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 16 June 2009 - 06:17 PM

Eu folosesc pt imprumutul acordat de firma-mama contul 167 si 168 aferent dobanzii.

#20 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 16 June 2009 - 08:39 PM

ai uitat sa precizezi ca folosesti 167 pentru ca imprumutul e pe termen lung, la fel dobanda aferenta

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

20 useri citesc topicul

0 membri, 20 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL