Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Metode evaluare stocuri - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

Metode evaluare stocuri

3 replies to this topic

#1 ochidevultur

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 47 Postari:

Postat 19 May 2009 - 11:04 AM

Buna ziua

desi am folosit butonul cautare , nu am gasit ce cautam. Daca ma poate ajuta cineva sa-mi spuna care sunt avantajele CMP, FIFO si LIFO. Si o descriere amanuntita a fiecareia. Daca s-a discutat deja, sa ma indrume unde sa caut.

Va multumesc frumos! :sad:

#2 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 19 May 2009 - 09:57 PM

CMP, costul mediu ponderat , se poate utiliza calculul lui dupa fiecate iesire ca raport intre valoarea totala a unitatilor intrate/unitati intrate, sau lunar pentru luna expirata valoare totala a unitatilor existente la finele lunii anterioare/ unitati existente, avantajul ar fi ca nu trebuie sa urmaresti epuizarea cantitatilor pe preturi de intrare.
FIFO, primul intrat- primul iesit, se urmareste epuizarea cantitatilor intrate in functie de preturi pentru iesiri , iar ca avantaj ar fi ca valoarea iesirilor ar fi in concordanta cu intrarile.
LIFO, ultimul intrat-primul iesit, deci ultimele cantitati intrate vor fi primele iesite. Avantajul ar fi in situatia in care preturile ar creste (indeosebi in perioade cu inflatie mare) si atunci reflectarea pe cheltuieli ar fi la pretul de revenire (la cat ar trebui sa se plateasca si ca sa se faca din nou aprovizionarea).
Mai sunt utilizate ca metode de evaluare la iesire a stocurilor, metada preturilor standard sau prestabilite (care sunt dupa parerea mea cele mai potrivite a fi utilizate la cativitatea de productie)si metoda identificari specifice.

#3 Diana_

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 278 Postari:

Postat 10 December 2009 - 09:37 PM

In cazul unei societati care face comert pe internet .... care metoda e cea mai potrivita?

Etapele sunt urmatoarele:
- Clientul lanseaza comanda
- Societatea verifica daca furnizorul are marfa pe stoc
- Se achizitioneaza marfa de la furnizor
- Se emite factura catre client
- Livrarea coletului

Ideea e ca marfa nu sta in gestiunea societatii ... in acest caz ce metoda ar trebuie sa folosesc?
Va multumesc,
Traim in Romania .... si asta ne ocupa tot timpul

#4 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 15 December 2009 - 09:02 PM

Oricare din metode , deoarece marfa nestand in stoc nu e absolut nici o diferenta indiferent de metoda folosita.

Similar Topics Collapse

9 useri citesc topicul

0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL