Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
tva utilitati - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

tva utilitati

10 replies to this topic

#1 jenifer

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 74 Postari:

Postat 04 June 2009 - 01:31 PM

Firma noastra isi desfasoara activitatea intr-un sediu inchiriat de la o persoana fizica.In ctr de inchiriere este stipulat ca utilitatile le va plati firma.Facturile de utilitati vin pe numele persoanei.Eu stiam conf codului fiscal art.137 ali 3 lit e "Baza de impozitare nu cuprinde urmatoarele:e) sumele achitate de furnizor sau prestator, in numele si in contul clientului, si care apoi se deconteaza acestuia, precum si sumele incasate in numele si in contul unei alte persoane"
ca nu-mi pot deduce tva aferent de pe aceste facturi.Patroana nu accepta acest lucru pt ca i-a zis ei un notar ca poate sa deduca cheltuielile si tva.Ma poate ajuta cineva cu o alta baza legala in care sa-i explic pe intelesul ei ca n-are dreptate?

#2 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 04 June 2009 - 04:11 PM

Pai daca patroana asculta de notar si nu de contabil... sa vezi tu distractie cand s-o intoarce de la stomatolog.

Dragos

#3 jenifer

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 74 Postari:

Postat 04 June 2009 - 04:23 PM

:sad:

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 05 June 2009 - 04:18 PM

#4 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 05 June 2009 - 12:11 PM

Sugereaza-i sa mai intrbee alt contabil sau la Finante, la Asistenta Contribuabili.
Nu la tarabe in piata!

Aceasta postare a fost editata de a.d.n.: 05 June 2009 - 12:12 PM

#5 francesca2009

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 113 Postari:

Postat 20 July 2009 - 01:57 PM

Vezi postareanegocont, la Jun 4 2009, 05:11 PM, a spus:

Pai daca patroana asculta de notar si nu de contabil... sa vezi tu distractie cand s-o intoarce de la stomatolog.
foarte tare!

Vezi postareajenifer, la Jun 4 2009, 02:31 PM, a spus:

Firma noastra isi desfasoara activitatea intr-un sediu inchiriat de la o persoana fizica.In ctr de inchiriere este stipulat ca utilitatile le va plati firma.Facturile de utilitati vin pe numele persoanei.Eu stiam conf codului fiscal art.137 ali 3 lit e "Baza de impozitare nu cuprinde urmatoarele:e) sumele achitate de furnizor sau prestator, in numele si in contul clientului, si care apoi se deconteaza acestuia, precum si sumele incasate in numele si in contul unei alte persoane"
ca nu-mi pot deduce tva aferent de pe aceste facturi.Patroana nu accepta acest lucru pt ca i-a zis ei un notar ca poate sa deduca cheltuielile si tva.Ma poate ajuta cineva cu o alta baza legala in care sa-i explic pe intelesul ei ca n-are dreptate?

Dar in situatia in care proprietarul spatiului refactureaza utilitatile?

#6 BIBISORB

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 20 October 2009 - 10:34 AM

Buna ziua, am si eu o intrebare :in cazul in care o persoana care desfasoara o activitate liberala are incheiat un contract de comodat , tva-ul aferent facturilor de utilitati (energie electrica, internet, telefonie) este deductibil?

#7 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 20 October 2009 - 12:25 PM

Daca facturile vin pe persoana juridica deductibil TVA

#8 adriana.r

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 49 Postari:

Postat 12 November 2009 - 01:15 PM

In conditiile in care nu se colecteaza si nu se plateste tva la activitatea de inchirere pt un imobil, cum se procedeaza cu tva-ul aferent facturilor de utilitati?
Contractele la utilitati sunt pe firma mea , facturile vin la mine si eu facturez consumul chiriasilor.
1. Pana acum, nu am dedus tva-ul la aceste facuri.
2. As putea sa deduc acest tva la facturi, si sa il si colectez de la chiriasi? Practic e acelasi lucru, nu?

#9 tes

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 315 Postari:

Postat 12 November 2009 - 04:26 PM

In cazul in care facturezi chirie fara tva (nu colectezi) si utilitati cu tva (colectezi) si in acelasi timp deduci de pe facturile de utilitati, trebuie sa calculezi pro rata.
Cel mai simplu ar fi depui notificare la administratie si colectezi si pentru chirie - ca sa nu te complici cu pro rata. Parerea mea.

#10 shayah_blue

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 19 November 2009 - 08:48 PM

Se calculeaza pro rata numai daca pe langa activitatea de inchiriere se mai presteaza si alte servicii. Altfel... nu!

#11 tes

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 315 Postari:

Postat 20 November 2009 - 10:03 AM

Pai daca factureaza chirie fara TVA si utilitati cu TVA nu inseamna ca presteaza servicii cu TVA si scutite? Si nu trebuie sa calculeze pro-rata?

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL