Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
cheltuieli casare - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

cheltuieli casare

4 replies to this topic

#1 danbonta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 202 Postari:

Postat 05 June 2009 - 08:13 AM

In situatia in care am un mijloc fix neamortizat integral pe care trebuie sa-l casez, el nemaifiind functional si nici nu se mai poate repara, valoarea ramasa de amortizat este cheltuiala deductibila?

A mai avut cineva cazul?

Cineva sa mute postul la Impozit Profit, nu stiu cum a ajuns aici.

Aceasta postare a fost editata de danbonta: 05 June 2009 - 08:19 AM

Timpul este cel mai bun profesor, din pacate el isi omoara toti elevii.

#2 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 05 June 2009 - 01:11 PM

Parerea mea este ca ar trebui sa ai raport de evaluare care sa demonstreze clar ca este inutilizabil si valoarea lui zero.
altfel, da, este nedeductibil.
Depinde si de asigurare-daca ai sau nu, etc

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 05 June 2009 - 04:13 PM

#3 ioanmarc

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 14 Postari:

Postat 02 July 2009 - 11:32 AM

Incearca sa il vinzi indiferent la ce valoare. Astfel cheltuiala va fi deductibila si nici nu va trebui sa faci ajustare de tva (in caz in care l-ai cumparat dupa data aderarii).

#4 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 02 July 2009 - 12:44 PM

Din contra, in caz de casare, valoarea neamortizata este deductibila, pe cand in caz de vanzare, citez dintr-un raspuns ANAF:
"Daca societatea Dvs. vinde utilajul la o valoare mai mica decat valoarea ramasa neamortizata, partea din valoarea ramasa neamortizata care nu se acopera cu venitul obtinut din vanzarea utilajului este considerata cheltuiala nedeductibila la calculul profitului impozabil."
In cazul casarii trebuie sa existe un PV al comisiei de casare in care se justifica aceasta casare. Daca s-a dedus TVA la cumparare, cred ca trebuie facuta o ajustare a TVA conform Codului fiscal.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#5 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 02 July 2009 - 02:53 PM

In conditiile Codului fiscal, cheltuiala este deductibila si nu colectezi TVA daca sunt indeplinite cumulativ conditiile prevazute de pct. 716 din Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal, respectiv PV de casare- pentru scoaterea din functiune, dezmembrarea si valorificarea prin vanzare sau prin refolosire.
Ajustarea depinde de data la care a afost achizitionat mijlocul fix.
Norme metodologice
716. In aplicarea prevederilor art. 24 alin. (15) din Codul fiscal, cheltuielile inregistrate ca urmare a casarii unui mijloc fix cu valoarea de intrare incomplet amortizata sunt cheltuieli efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile.
Prin casarea unui mijloc fix se intelege operatia de scoatere din functiune a activului respectiv, urmata de dezmembrarea acestuia si valorificarea partilor componente rezultate, prin vanzare sau prin folosirea in activitatea curenta a contribuabilului.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL