Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
impozitul minim - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 17

Salt la continut

impozitul minim

593 replies to this topic

#321 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 27 October 2009 - 05:12 PM

Ba da, daca faci cerere de rambursare (bifezi in decontul 300 optiunea DA) si cerere de compensare. Si eu am depus azi la o firma.

#322 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 27 October 2009 - 09:01 PM

Pt. Gorteky:Imp. forfetar s-a nascut pt. a scoate bani de la toti amaratii.
De aici ,poti intelege ,ca in situatia descrisa de tine, cu toate ca in trin 3 ar fi trebuit sa inregistrezi
6911=4411 -43000 deci sa ai de recuperat acesta suma ,
Forfetarul te obliga sa inregistrezi si sa PLATESTI in trim 3 ,suma aferenta celor 3 luni in functie de grilal unde te incadrezi.
In trim 4 ,daca vei avea tot pierdere , vei compara imp. profit din 6911 cu forfetarul pt. intrg an (8 luni)
si-l vei regla (el nu va putea fi mai mic decat forfetarul). Cu siguranta se va edita un nou 101 unde se va vedea ce s-a platit prin 4411 suplimentar fata de forfetar.

#323 gorteky

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 28 October 2009 - 11:24 AM

multumesc frumos DoinaP! asta a fost si ceea ce am inteles eu, insa mi se pare un abuz cu atit mai mult cu cit, cf.normelor aceleiasi OUG34, nu voi recupera in veci acest impozit minim platit...desi eu am miliarde platite in plus bugetului de stat...

e ca si cum platesc o 'taxa de criza' pe care nu o voi recupera in veci!

#324 andrea

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 116 Postari:

Postat 28 October 2009 - 01:52 PM

Salut!

Gorteky nu sunt de acord cu raspunsul anterior. Si impozitul minim, ca si impozitul pe profit se calculeaza cumulat pe tot anul. Daca la 30.09.2009 impozitul pe profit calculat si declarat pana in acel moment (in trim I si II) este mai mare decat impozitul minim pe 5 luni (2 din trim II si 3 din trim III) atunci se declara zero! Aceea grila cu 1 luna, 2 luni, 3 luni este pusa in declaratie sa ne ajute pe noi, dar se pare ca mai mult ne incurca.

O zi buna, Andrea

#325 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 28 October 2009 - 07:39 PM

Vezi postareamihaela_cva, la Oct 27 2009, 06:12 PM, a spus:

Ba da, daca faci cerere de rambursare (bifezi in decontul 300 optiunea DA) si cerere de compensare. Si eu am depus azi la o firma.
Avand in vedere faptul ca a fost depusa si cerere de compensare pe langa decontul de TVA cu optiunea de rambursare, nu se calculeaza majorari de intarziere indiferent cand se solutioneaza rambusarea – art.122 alin. (1) din Codul de procedura fiscala.
Art. 122
Majorari de intarziere in cazul compensarii
(1) In cazul creantelor fiscale stinse prin compensare, majorarile de intarziere se datoreaza pana la data stingerii inclusiv, astfel:
a) pentru compensarile la cerere, data stingerii este data depunerii la organul competent a cererii de compensare;

#326 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 28 October 2009 - 07:45 PM

Vezi postareaandrea, la Oct 28 2009, 02:52 PM, a spus:

Gorteky nu sunt de acord cu raspunsul anterior.
Imi pare ca nu ai inteles speta prezentata:
- in trim.II a declarat impozit pe profit datorat=843000, impozit minim=0 si impozit de plata 843000;
- in trim. III a declarat impozit pe profit datorat=0, impozit minim>0, deci impozit de plata=impozitul minim(comparatia se face intre 0 (zero) si transa de impozit minim datorat pe trim.III);
- in trim. IV calculeaza impozit pe profit: impozit pe profit cumulat pentru tot anul – impozitul pe profit aferent perioadei precedente si compara cu impozitul minim aferent trim.IV, numai ca nu se depune Declaratia 100 daca definitivezi pana la 15 feb. sau se declara si se plateste identic cu trim.III, fara a inscrie impozitul minim, in celalalt caz ( definitivezi pana la15 apr.).
In Declaratia 101 (vezi Proiectul Declaratiei 101 pct.II ) se face calculul impozitului pentru trim. IV si rezulta un impozit pe profit datorat sau impozit minim datorat, sau impozit pe profit de recuperat, caz in care tot ce ai platit in plus fata de cat se datora impozit pe profit pe 2009 se poate compensa in 2010.

#327 andrea

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 116 Postari:

Postat 29 October 2009 - 03:09 PM

Vezi postareaLexiroxi, la Oct 28 2009, 07:45 PM, a spus:

Imi pare ca nu ai inteles speta prezentata:
- in trim.II a declarat impozit pe profit datorat=843000, impozit minim=0 si impozit de plata 843000;
- in trim. III a declarat impozit pe profit datorat=0, impozit minim>0, deci impozit de plata=impozitul minim(comparatia se face intre 0 (zero) si transa de impozit minim datorat pe trim.III);
- in trim. IV calculeaza impozit pe profit: impozit pe profit cumulat pentru tot anul – impozitul pe profit aferent perioadei precedente si compara cu impozitul minim aferent trim.IV, numai ca nu se depune Declaratia 100 daca definitivezi pana la 15 feb. sau se declara si se plateste identic cu trim.III, fara a inscrie impozitul minim, in celalalt caz ( definitivezi pana la15 apr.).
In Declaratia 101 (vezi Proiectul Declaratiei 101 pct.II ) se face calculul impozitului pentru trim. IV si rezulta un impozit pe profit datorat sau impozit minim datorat, sau impozit pe profit de recuperat, caz in care tot ce ai platit in plus fata de cat se datora impozit pe profit pe 2009 se poate compensa in 2010.

Presupunem ca la cifra de afaceri din anul trecut ii corespunde un impozit minim de 43.000 lei (val. maxima).

In trim III, impozitul pe profit declarat pana la 30.09.2009 este de 843.000 lei care se compara cu impozitul minim de 17.917 lei (43.000 / 12 luni * 5 luni). Si pentru ca este mai mare se declara zero. Nu se compara impozitul pe profit numai pentru trim III cu impozitul minim numai pentru 3 luni, pentru ca ambele se calculeaza si se declara cumulat de la inceputul anului.

Andrea

#328 gorteky

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 29 October 2009 - 03:35 PM

In trim III, impozitul pe profit declarat pana la 30.09.2009 este de 843.000 lei care se compara cu impozitul minim de 17.917 lei (43.000 / 12 luni * 5 luni). Si pentru ca este mai mare se declara zero. Nu se compara impozitul pe profit numai pentru trim III cu impozitul minim numai pentru 3 luni, pentru ca ambele se calculeaza si se declara cumulat de la inceputul anului.

Andrea
[/quote]

andrea, vezi ca in decl.100 imp/profit se completeaza ca diferenta intre cumulatul la 30.09 (de ex) si cumulatul la 30.06, NU pe cumulat 01.01-30.09!
iar in cazul in care cumulatul la 30.09<cumulatul la 30.06 (ca in cazul meu), atunci pui zero la impozitul datorat si declarat la 30.09, care zero este intr-adevar mai mic decit minimul obligatoriu calculat pe cele 3luni ale trim.III, asadar, in paralel o sa iti apara si min/cele 3luni ale trim.III.

situatia se schimba la trim.IV cind, daca definitivezi pina pe 25.02 (mai nou! - cf.OUG109/2009), nu mai completezi deloc rd.imp/profit! asadar, aici nu mai conteaza ca nimic<imp minim :pullhair:

cind o sa primesc raspunsul oficial de la MF, il voi face public si pe site, desi contine invariabila propozie,total lipsita de sens : ''nu este opozabil tertilor'' - mai cu seama ca ei nu fac altceva decit sa citeze din legea data de ei si opozabila tuturor!!!

#329 andrea

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 116 Postari:

Postat 02 November 2009 - 11:22 AM

Imi place sa cred ca sunt o persoana care recunoaste cand greseste. Deci am gresit :-), cu toate ca nu mi se pare logic sa compar cu impozitul minim pe 3 luni. Adica eu, daca am impozit minim 11.000 lei/an, pana la 30.06 am declarat impozit pe profit de 25.000 lei, la 30.09 sa am impozit pe profit cumulat 22.000 lei, sa trebuiasca sa declar si sa platesc acum la septembrie impozit minim. Dar asta este, mergem inainte si dam bani la stat.

O saptamana buna,
Andrea

#330 John A

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 38 Postari:

Postat 04 November 2009 - 04:21 PM

Am o firma de prin 2007. N-am avut deloc activitate pana acum... si pana la intorducerea impozitului minim mergeam doar sa depun declaratiile cu 0, iar de la introducerea lui cu cat era impozitul.
Neavand nici o activitate n-am avut (si nu am) bani sa platesc forfetarul (nici sa suspend firma sau sa o inchid, iar de inchis nici nu vreau). Azi mi-a venit somatia de la finainte cu cei 917 lei (impozitul minim pana in prezent).
Ce urmeaza sa se intample? E posibil sa intru in puscarie sau ceva?
PS: Banca nu mi-a trimis nimic de cand am facut contul, dar stiu ca acum vreo 2 ani (ultima data cand l-am accesat si prima de altfel) imi mancase capitalul social (cu comisioanele de administrare). Sa ma duc sa depun iara capitalul social?
PPS: Daca vor sa ma execute pe mine ca persoana fizica problema e ca nu am apartament, nu am masina (nu am nici o proprietate de fapt), nu am salariu, nu am avut salariu (nu am fost niciodata angajat) (practic nu am avut niciodata vreun venit sau vreo proprietate). Ma declara insolvabil sau ce se intampla?
Multumesc!

Aceasta postare a fost editata de John A: 04 November 2009 - 04:24 PM

#331 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 04 November 2009 - 05:18 PM

nu trebuie sa depuneti capitalul social. Banca probabil v-a si inchis contul. Cel mult acum ati putea sail redeschideti, iar daca puneti bani in cont, vi-i ia curand finantele.
Nu faceti nimic. Asteptati sa se inchida firma. Probabil ca nu veti mai avea voie sa efectuati acte de comert pe 7 ani.

#332 DADAINA

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 06 November 2009 - 05:33 PM

Va salut si va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sugestii!Am o SC de vreo 7 ani de zile, o tin fara activitate ca poate, poate imi vine vreo idee de afacere intre timp si ii dau drumul.Am depus mereu la Finante declaratiile : 100, 300, trimestrial, C.A si declaratia de inactivitate de la inceputul anului si de la 30.06. Si la Registrul Comertului declaratia de inactivitate anual. Astazi m-am dus sa imi suspend activitatea pentru 3 ani sa nu mai platesc forfetarul asta...M-am trezit cam tarziu insa asta este.Dupa ce mi-am suspendat activitatea m-am dus la Finante sa imi inchei si datoriile fata de ei cu forfetarul. Toate bune si frumoase... m-am dus direct la trezorerie sa platesc si mi s-a cerut foaie de varsamant cu suma de plata. Normal ca nu aveam asa ceva la mine si am incercat sa ma informez la alte camere cum trebuie sa procedez, cat am de plata, specificand ca astazi mi-am suspendat activitatea la firma. Eu pana acum declaratia 100 am completat-o pe 0 si asa mi-a fost primita chiar si de cand a aparut legea cu forfetarul. In calculatorul celor de la finante la plata am 0 pentru ca nu am declarat nimic de cand a aparut impozitul asta si mi s-a spus sa fac o declaratie rectificativa 710 pentru 2 perioade si anume luna a VI-a cu suma de 367 RON si luna IX cu 550 RON. Deci am de plata pentru forfetar 917 RON. Aici apare si dilema ca nu stiu ce sa fac si cum sa completez foaia de varsamant.
Trec suma totala de plata 917 RON pe toata perioada sau fac 2 foi de varsamant pentru fiecare semestru?La rubrica benefeciar de pe foaia de varsamant se trece bugetul de stat?Ce trec daca nu este corect?La fel si la rubrica *reprezentand*.Eu acum faceam probe si nu am gasit nimic scris cu forfetar printre IBANURI. Am trecut datele doar de proba acum: la beneficiar am ales bugetul de stat si la rubrica reprezentand s-a trecut automat tot bugetul de stat.Va rog din suflet sa ma ajutati cum trebuie sa aleg corect.
Si daca astazi am depus doc. pentru suspendarea activitatii e bun calculat asa 917 RON sau calculez pana pe data de 6 noiembrie impozitul?Adica data de azi?Daca e asa cum procedez si ce sume trec in declaratia rectificativa?Acum am trecut in dec.rectificativa pentu luna 06- 103-Imp.datorat de PJ rom.la suma impoz. minim corectat 367 si de plata corectat 367.In restul rubricilor 0. La fel si pentru luna IX insa la suma am scris 550 RON.
Tinand cont ca in pc-ul celor de la finante nu apare nimic de plata pentru ca nu am declarat asta e mai bine sa nu depun documentele astea si sa nu fac plata?Voi ce ma sfatuiti sa fac?Mii de multumiri!!Orice sugestie e binevenita!
Astept acum sa imi iasa decizia de la registrul comertului si apoi sa fac cerere pentru regim derogatoriu la Finante si in functie de ce raspunsuri imi dati si voi, luni ma duc sa depun rectificativele si sa fac plata :biggrin:

Aceasta postare a fost editata de DADAINA: 06 November 2009 - 05:38 PM

#333 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 06 November 2009 - 06:30 PM

Faceti asa:
-rectificativa 710 pt 06.09=imp din 0 se modifica in 367 (poz.02 (103)
-rectificativa 710 pt 09.09=imp din 0 se modifica in 550 poz.02 (103)
-calculati forfetarul pana la data depunerii cererii de suspendare la ONRC =2200/367*nr. zile de la 01.10.09 la susp
Foaie varsamant cont IBAN: buget stat (dupa ce alegeti trez, este primul din lista) pentru toata suma pe care vreti sa o platiti.
cont iban RO17TREZ29120470101XXXXX

Nu cred ca se dau sfaturi pentru forfetar. Toti il uram, scrasnim din dinti si il platim, ca sa fim in regula si sa putem continua activit. pe firme. Noi avem un scop. Dvs.?

#334 DADAINA

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 06 November 2009 - 06:52 PM

Mii de multumiri pentru raspuns! :pullhair: Eu una scrasnesc din dinti pentru ca trebuie sa platesc acum forfetarul cu banii din salarul meu.Deci practic 1 luna de zile am muncit degeaba deoarece banii din salar se duc pe forfetar, odata ce societatea nu produce nimic.Insa nu obiectez ... pe de alta parte e o masura buna deoarece multe societati faceau ilegalitati si scoteau bani la negru. isi treceau toate cheltuielile banale pe firma:mese la restaurant, cumparaturi personale... e bine pentru combaterea evaziunii...acum nu se va mai intampla asta pentru ca se plateste. Nu a fost o buna masura pentru ca s-a nascut in perioada de criza si sunt poate si multe persoane in situatia mea.Ai si vrei sa tii firma...platesti :frusty:
E adevarat ce scrie in acest articol?
Firmele suspendate nu vor plati forfetarul

#335 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 06 November 2009 - 07:57 PM

ce sa fie adevarat din articol? articolul e din aprilie, ordonanta exista...
nu sunt de aceeasi parere in privinta "ilegalitatilor" si ca ar fi o masura buna...buna poate pentru stat in acest moment, ca incaseaza fara sa se gandeasca la viitor-someri, bugete pensii, sanatate reduse.
Firmele nu fac evaziune singure, sunt "ajutate" de fisc, daca inspectiile fiscale nu scot asa ceva.

#336 DADAINA

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 06 November 2009 - 08:54 PM

Aveti perfecta dreptate in ceea ce spuneti!Oricum e jale in tara asta!Eu interpretasem din articol ca daca iti suspenzi activitatea chiar dupa 1 mai esti scutit de forfetar.Asa am dedus eu din fraza asta:

Citeaza

Firmele care își suspendă activitatea dincolo de 1 mai nu vor plăti impozitul minim pe venit
Probabil ca e interpretabil cuvantul dincolo... ori nu pricep eu treaba asta :frusty: De asta intrebasem!Sau se deduce ca nu mai platesti de la suspendare incolo insa ce e de achitat pana la suspendare platesti... :smile:
Mi-am listat foaia de varsamant cu caculele facute la zi. Pana in data de astazi mi-au iesit 1138,79 RON :pullhair: Am sa achit luni!

Aceasta postare a fost editata de DADAINA: 06 November 2009 - 09:00 PM

#337 tomanicole

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 22 Postari:

Postat 10 November 2009 - 11:11 PM

are cineva idee ce se va intampla de la 01.01.2010 cu impozitul minim???

#338 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 11 November 2009 - 02:07 AM

Intrebati guvernu romaniei.

#339 sand

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 16 November 2009 - 10:42 AM

Am o firma care nu mai obtine profit de peste 1 an, ultimele doua declaratii au fost depuse cu suma impozitului forfetar aferent celor 5 luni (mai-sept). bani nu am sa platesc iar acum o saptamana am primit somatie. Ce urmeaza sa se intample daca nu platesc? care sunt pasii pe care administratia financiara ii va urma? Mentionez ca nici in cont numai am decat o suma infima. Multumesc.

#340 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 16 November 2009 - 10:22 PM

In prima instanta se va trece la blocarea conturilor bancare si mai apoi la sechestru pe bunuri ( daca nu ma insel )

Similar Topics Collapse

28 useri citesc topicul

0 membri, 28 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL