Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Bunuri primite cu titlu gratuit - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Bunuri primite cu titlu gratuit

10 replies to this topic

#1 adrian.tudor75

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 15 June 2009 - 10:38 AM

Buna ziua !

Vreau sa supun dezbaterii tratamentul fiscal si contabil al bunurilor (materii prime) primite cu titlu gratuit de la un furnizor din Italia.

Ex: Furnizorul din Italia livreaza 100 kg materie prima in Romania la pretul de 5 euro/kg. 10 kg din aceasta cantitate nu se plateste. Care este tratamentul fiscal si contabil al acestei operatuini economice?

Multumesc,

Adrian Tudor

#2 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 15 June 2009 - 12:33 PM

Bunurile respective pot fi tratate ca si reducere comerciala si atunci le receptionezi impreuna cu cele care le-ai platit avand un pret de achizitie mai mic fata de cel din factura per kg, respectiv 371= 401 cu valoare facturii.
Nu are implicatii fiscale , intrucat nu iti rezulta venituri din tranzactie.

#3 daniela pirvulescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 139 Postari:

Postat 15 June 2009 - 01:54 PM

Sa ma scuze colegul, dar nu e corect.

100 kg x 5 eur = 500 eur
10 kg x 5 eur = 50 eur

Deci:

301 = 401 500 eur
401 = 767 50 eur venituri din sconturi obtinute

Eu asa vad.

#4 foxyexp

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 57 Postari:

Postat 15 June 2009 - 03:22 PM

la bunurile sau valorile primite cu titlu gratuit se utilizeaza contul 7582. in situatia prezentata mai sus bunurile acordate nu erau gratuite, aveau mentionate pret, se acorda facilitatea de a nu le plati.

#5 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 15 June 2009 - 03:48 PM

Am auzit si eu despre asa ceva, in multe tari se practica genul asta de facilitati care dau peste cap fiscalitatea romaneasca.
Se factureaza 100 la 5 eur bucata total 500, dar se plateste doar 450. In factura nu apare nimic cu minus.
Pana la urma ce se intampla cu cei 50 de eur ?
Dragos

#6 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 15 June 2009 - 04:00 PM

Eu zic sa impartiti valoarea facturii la nr.total de bucati primite si acela va fi pretul de inregistrare al unei bucati. Oricum in gestiune un produs nu se inregistreaza la pretul din factura ci la suma tuturor cheltuielilor facute cu acel produs pana la intrarea in gestiune.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#7 daniela pirvulescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 139 Postari:

Postat 22 June 2009 - 02:14 PM

Imi mentin parerea, bunurile nu sunt acordate cu titlu gratuit, ci s-a acordat un discaunt.
Daca erau cu titlu gratuit, in factura la produse se trecea valoarea 0 (zero), ori lor li s-a dat valoare la care s-a adaugat discaunt. Vezi nota contabila postata de mine mai sus.

#8 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 22 June 2009 - 08:35 PM

Nu este discount, pentru ca acesta se acorda pentru facilitati financiare (sconturi obtinute), nu pentru volumul de produse cumparate. De aceea recunosterea sumei ca si venit pana cand nu se incaseaza sumele din vanzarea lor mi se pare ca ar incarca veniturile societatii in loc sa reduc pretul la produsele pe care la receptionez operatiune care este recunoscuta in CF ca si reducere comerciala nu financiara si venitul sa fie recunoscut atunci cand se realizeaza adica dupa vanzare.
De aceea asa cum a spus si nopris valoarea marfurilor sa reduce cu bucatile receptionate in plus. 90 x 5 euro = 450euro ; 450euro: 110 bucati = 4,5 euro/buc.

#9 daniela pirvulescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 139 Postari:

Postat 01 July 2009 - 11:33 AM

BA E DISCOUNT. Volumul de marfa ramane acelasi, doar valoarea marfii se scade. adica obligatia de plata.

#10 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 01 July 2009 - 03:57 PM

si eu sunt de acord cu nopris si leu50.
Explicatii in plus fata de ce au spus d-lor sunt de prisos

#11 keesha1978

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 02 July 2009 - 08:33 AM

Si eu sunt de parere ca este o reducere comerciala nu financiara si in consecinta nu se inregistreaza pe venituri din sconturi obtinute ci se va scadea pretul de intrare al produselor.

Similar Topics Collapse

20 useri citesc topicul

0 membri, 20 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL