Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
plati efectuate cu cardul- lipsa bonuri fiscale - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 2

Salt la continut

plati efectuate cu cardul- lipsa bonuri fiscale

25 replies to this topic

#21 Dana24

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 12 October 2009 - 02:12 PM

Multumesc pt raspunsuri.

Stiu si eu ca bonul fiscal = cash sau chitanta = cash.

Ce nu inteleg eu este faptul ca la unele magazine iti dau si bon de casa pe langa bonul de pos. Este corect asa?

Daca banii se duc direct in cont care mai este rolul bonului de casa?

Poate ma lamuriti si pe mine.

Multumesc.

#22 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 12 October 2009 - 02:27 PM

Pentru Dana24:

Acest bon se regaseste in valoarea "raportului zilnic Z", pe baza caruia se inregistreaza vanzarea.

Incasarea se inregistreaza pe baza extrasului de cont.

#23 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 12 October 2009 - 07:55 PM

Vezi postareaDana24, la Oct 12 2009, 03:12 PM, a spus:

Ce nu inteleg eu este faptul ca la unele magazine iti dau si bon de casa pe langa bonul de pos. Este corect asa?
Daca banii se duc direct in cont care mai este rolul bonului de casa?
Sigur ca elibereaza Bon fiscal, care reprezinta pentru clienti dovada achizitionarii bunurilor/serviciilor, deoarece pe bonul de pos nu sunt evidentiate bunurile/serviciile cumparate.
Conform OUG 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale constituie contraventie neemiterea Bonului fiscal pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate.
Deasemenea, conform Ghidului practic privind reflectarea in contabilitate a unor operatiuni economice:
2. (1) Bonurile fiscale emise cu aparatele de marcat electronice fiscale in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, sunt documente care atesta efectuarea platii si se anexeaza la Registrul de casa.
(2) Inregistrarea in contabilitate a bunurilor achizitionate sau a serviciilor prestate, achitate cu numerar sau card bancar, pe baza de bon fiscal, se poate efectua in urmatoarele conditii:
(i) entitatea solicita furnizorului factura aferentă bunurilor livrate sau serviciilor prestate, avand ca anexa bonul fiscal emis de aparatul de marcat electronic fiscal;
sau
ii) entitatea justifica cheltuielile efectuate fie prin documente care atesta intrarea in gestiune a bunurilor achizitionate, fie cu alte documente cum sunt: ordin de deplasare, decont de cheltuieli, la care se anexeaza bonul fiscal, documentele respective fiind aprobate de persoana care autorizeaza ectuarea acestor cheltuieli. In cazul utilizarii decontului de cheltuieli, documentul utilizat este „Decont de cheltuieli – cod 14-5-5” aprobat prin Ordinul ministrului economiei si finantelor nr 3512/2008 privind documentele financiar-contabile, care va fi adaptat in mod corespunzator pentru decontari interne.

#24 Dana24

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 12 October 2009 - 09:42 PM

Eu am urmatoarea situatie:

Vreau sa vand un bun pentru care am primit un avans. Pentru avansul primit am taiat chitanta. La livrarea bunului voi emite factura.

Restul de bani vor fii achitati cu cardul.

Intrebarea mea este daca mai tai chitanta si pentru suma care va fi virata in cont sau este suficient bonul de la pos. Pentru ca denumirea pbunului se regaseste in factura si TVA - ul.

#25 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 12 October 2009 - 11:51 PM

Draga mea, tot nu ai inteles un lucru esential.
Atat chitanta cat si bonul de la pos reprezinta documente care justifica incasarea banilor. Diferenta este modalitatea de incasare: numerar (cash) - chitanta; decontare bancara - bonul de la pos, caz in care banii vor intra in contul firmei dupa ce banca/bancile partenere proceseaza tranzactia.
Daca emiti si chitanta pt acea suma iti dublezi incasarea.

Asa cum au spus si colegele, in cazul utilizarii casei de marcat, bonul fiscal emis are rol de factura iar daca se emite si factura, pe bonul fiscal ar trebui sa apara faptul ca incasarea s-a facut prin card (de regula, acest lucru se intampla atunci cand casa de marcat si pos-ul sunt legate la programul de gestiune/facturare).
Madalina

#26 Dana24

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 13 October 2009 - 01:04 PM

Acum am inteles.

Multumesc mult pentru ajutor.

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi